COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 039
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 230
Това със спазването на карантина у нас май е мисия невъзможна.
Пример - някой влиза на летище София без тест и СОФИЙСКОТО РЗИ го слага под карантина. Човекът отива в родната си къща в Малко Търново. Кой трябва да го проверява дали спазва карантината - да командироват софийски полицаи или местните (които с 95% сигурност нямат информация за карантинирания).
Късно се включвам,но все пак да га напиша
Сина ми се прибра края на юли.Трябваше да предаставят до 24ч негативен пср за да ги освободят.Представиха го,но 5дни никой не им върна имейл,че са свободни.Трябваше да звънят 100телефона.10мин след минаването на проверката личната им лекарка е звъннала,че са под карантина.Значи се подава информяция на момента и към личните и към полицията.
А за безплатното лечение....няма такова животно.Жена от селото на майка ми в многа тежко състояние.Неомври са я държали 2дни сама на кислород без лечение,докато не са платили здравните.Казали са на близките й,че не могат да я лекуват без да плати осигуровките.

Моят син се прибра тук за ваканцията в края на юни. На летище София направи веднага бърз тест, резултатите излязоха за 15 минути, пуснахме веднага същите на дадения ел. адрес в РЗИ София и след половин час получихме имейл от тях, че карантината е отменена, докато пътувахме в колата още.
Когато ходихме на екскурзия в Египет пролетта през същата процедура минахме и ние, само че отмяната на карантината беше от РЗИ - Варна - в събота направихме пробите, пуснахме резултатите, в неделя РЗИ - Варна ни върна отговор.
Просто настоявайте и пращайте имейли на съответното РЗИ. Ако трябва - многократно. Длъжни са да ви върнат отговор, ако сте пратили резултати навреме и на който трябва имейл.

В края на юли синът се върна обратно в Нидерландия - там никой не му е искал вече нищо от качването на самолета до слизането и след това. Ни тест, ни каквото и да било друго.

Иначе за спазването на карантината следят органите по местоживеенето на лицето, на адреса, който то е посочило при карантинирането.
Да, подава се информация. Но при толкова бърза отмяна на карантината, като в нашите случаи, тя не стига до ЛЛ, защото е вече отменена.

Скрит текст:
За лечението у нас - есента буквално убиха в болница  наш познат - с хронично заболяване. По телефон съобщил на баща ми, че с дни никой, освен санитар за почистване, не е влизал в стаята му да го прегледа лично и лекува с каквото и да било. Пенсионер. Осигурен значи.
На приятелка майка, също пенсионерка, осигурена значи пак, й по същото време я затриха в друга болница - приета, лежаща с множество хронични заболявания - ползвала е буквално само легло. Никакво лечение. Моята приятелка успяла да влезе на третия ден - дори памперс не са й сменяли на жената - лежала в сещаш се в какво. Смъртта е направо избавление за такива хора.
Въобще не ми се обсъжда здравеопазването. Да ни е жива и здрава имунната система, че без нея сме за никъде. Лимно аз на моята разчитам изцяло.
Иначе пътеките са опапани.
...
Поредна заповед - поредна глупост. Нищо изненадващо няма за мен. Всичко е отбий номер и отчет "Е, и ние сторихме нещо в изпълнение на поръчката. Ще се радваме да отпуснете по някое евро в подкрепа.".

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 08:54 от Judy

# 7 231
  • на пистата
Не ставаше с бърз тест.Трябваше ПСР,връщаше се ат Тунис,които тогава бяха в червена зона.В крайна сметка след 100телеф.обяждания ги освободиха.Ама на всяко звънене им казваха-имаме много работа.

# 7 232
  • В офиса
Чета и се чудя какво е това фукане, че някъде по света в детските градини били непрекъснато с маски. Тези детските маски с картинките може и да предпазят от някое и друго вирусче, което живее в детскоградинска среда, но те и пречиствателни на въздуха сигурно толкова могат. От делта варианта, а и от който и да е ковид-19 вариант не могат.
Няма лошо иначе да си мерим цивилизациите - ганьовците срещу другите.

# 7 233
Не ставаше с бърз тест.Трябваше ПСР,връщаше се ат Тунис,които тогава бяха в червена зона.В крайна сметка след 100телеф.обяждания ги освободиха.Ама на всяко звънене им казваха-имаме много работа.

И ПСР да е - пак минавате през тази процедура. Пращате резултата и от РЗИ трябва да ви пусна имейл за отмяна на карантината.
Аз резултатите ги пусках по няколко пъти един след друг, да съм сигурна, че съм пратила. Satisfied И най-вече - многократно проверявахме адресите, да не пратим на друг адрес.

Чета и се чудя какво е това фукане, че някъде по света в детските градини били непрекъснато с маски. Тези детските маски с картинките може и да предпазят от някое и друго вирусче, което живее в детскоградинска среда, но те и пречиствателни на въздуха сигурно толкова могат. От делта варианта, а и от който и да е ковид-19 вариант не могат.
Няма лошо иначе да си мерим цивилизациите - ганьовците срещу другите.
Пародии. Просто отчетност и пропаганда.

# 7 234
Нали и преди тази заповед на министъра, която влиза от днес заведенията работех на 50% капацитет . Т.е.  от днес още от същото без промяна, краме по старо му. Обаче, сигурно няма плащат на бизнеса с оправданието ето ние ви дадохме възможност да работите на  100%, пък вие не искате… Защо това изискване за капацитет от 50% не го приложат и за градски транспорт? - просто “ нямат топки”  за да се опитат да вземат нещата под контрол - до края на септември ще го ударим на живот,  после идват избори и някой друг ще бере негативите.

# 7 235
Пародии за неползващи. Хайде стига вече! Предпазват си маските, много добре даже.

# 7 236
Нали и преди тази заповед на министъра, която влиза от днес заведенията работех на 50% капацитет . Т.е.  от днес още от същото без промяна, краме по старо му. Обаче, сигурно няма плащат на бизнеса с оправданието ето ние ви дадохме възможност да работите на  100%, пък вие не искате… Защо това изискване за капацитет от 50% не го приложат и за градски транспорт? - просто “ нямат топки”  за да се опитат да вземат нещата под контрол - до края на септември ще го ударим на живот,  после идват избори и някой друг ще бере негативите.

Пълна пародия, както писах. Да има нещо в отчета.

Пародии за неползващи. Хайде стига вече! Предпазват си маските, много добре даже.

Модерирайте си само в собствените блогове. Никой тук не ви е обещал, че всеки ще се съобравя с личните ви виждания по който и да било въпрос. Аз не ви призовавам да "спирате", макар че и на мен много постове ми звучат като чиста глупост. Не се пъна да ги отразявам като такава. Тъй ги видял човекът нещата - тъй ги писал.
Ми не, не смятам, че маските играят каквато и да било роля, особено при малки деца и когато са просто някакво си там парче плат. Още от миналата пролет. Чисто отчитане на бройка мярка.
Хайде, със здраве!

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 09:44 от Judy

# 7 237
  • Пловдив

А, не, пропаганда са. Какво се пропагандира с маските, не се знае, ама са пропаганда. Smiley

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 09:46 от marzeliva

# 7 238
Е как да не играят роля маските при малки деца - може да си ги разменят заради картинките Simple Smile.

# 7 239
Според заповедта на министъра обектите трябва да изберат кой режим ще спазват - дали 50% или 100%, но със сертификат (ваксинирани, преболедували, PCR).
"Ръководителите на тези обекти, съответно организаторите на мероприятия, трябва да  уведомят съответната регионална здравна инспекция за взетото решение. Регионалните здравни инспекции създават и поддържат списък на обектите и мероприятията за целите на осъществявания от тях контрол."
Заповед РД-01-712/19.08.2021 г

Може би сега ще се появят и първите заведения само за ваксинирани. Със сигурност няма да са всички, но има хора, за които това би било предимство - да не се смесват с неваксинирани.

# 7 240
Някои хора нарочно търся конфликт и противопоставят ваксинирани срещу неваксинорани. Мен честно казано не ми пречат неваксинираните, всеки решава сам и има глава на раменете си. Това, което ме толерирам е дезинформацията и нейното разпространение умишлено и лепенето на етикети. Другото, което виждам е, че някои неваксинирани и маски не искат да носят, въпреки че правилата и законите са за всички.        Моя близка, за която имах високо мнение ме разочарова, че нямало да се ваксинират вкъщи, а е човек химик. Цитира ми конспирации за някакви ембриони, които се съдържали във ваксините и как хора излъчвали ток след ваксина. И това е човек химик. Казах й, че листовките на ваксините са общодостъпни и няма такова нещо, но ни приема, ни предава. Каза ми накрая да питам наша обща позната физик от относно тока и ваксините. Тотално човек да се отчая, дори хора с познания дрънкат глупости, не е до интелект.

# 7 241
  • София
Заповедта я разбирам така: специално за заведения, барове, ресторанти, кина, театри, фитнеси и пр.:
Работят на 50% от капацитета си от днес или със 100% капацитет, но само ако: 1. 100% от персоналът им е ваксиниран, преболедувал или с отр. ПСР тест, направен  до 72 часа (т.е.-на всеки 3 дни трябва тест)  и 2. всички 100% посетители са ваксинирани, преболедували или с негативен ПСР тест, направен до 72 часа преди посещението в съотв. обект.
1 и 2 са кумулативно, а не алтернативно.
А как се смятат процентно посетителите, защото едва ли всички ще са само един вид. Или ако има един неваксиниран, отиват директно на вариант 50% капацитет. Не че ме вълнува особено, но ми е интересно. Simple Smile
При избор да се работи до 50% от капацитета - може всички да са неваксинирани, непреболедували и без тест.
При избор на 100% капацитет, освен че персонала трябва всички да са ваксинирани (респ с негативен тест или преболедували), трябва всички до един посетители да са ваксинирани или преболедували или с негативен тест. Изключения не би трябвало да има и за един човек

# 7 242
Е как да не играят роля маските при малки деца - може да си ги разменят заради картинките Simple Smile.

Верно бе, не ми е идвало на ум!
Могат да пускат филмови поредици, като картинки от дъвки от едно време.
И стикерите от Билла.
Това ще е новата игра.

Някои хора нарочно търся конфликт и противопоставят ваксинирани срещу неваксинорани. Мен честно казано не ми пречат неваксинираните, всеки решава сам и има глава на раменете си. Това, което ме толерирам е дезинформацията и нейното разпространение умишлено и лепенето на етикети. Другото, което виждам е, че някои неваксинирани и маски не искат да носят, въпреки че правилата и законите са за всички.        Моя близка, за която имах високо мнение ме разочарова, че нямало да се ваксинират вкъщи, а е човек химик. Цитира ми конспирации за някакви ембриони, които се съдиржали във ваксините и как хора излъчвали ток след ваксина. И това е човек химик. Казах й, че листовките на ваксините са общодостъпни, но ни приема, ни предава. Каза ми накрая да питам наша обща позната физик от относно тока и ваксините. Тотално човек да се отчая, дори хора с познания дрънкат глупости, не е до интелект.
На мен никой не ми пречи, стига да не си навира гагата в моите лични решения, особено когато не го касаят лично. Както аз не обсъждам и не пиша на всеослушание личната си оценка за нечие чуждо решение.
За инфорацията - както виждам от началото на настоящата ... ситуация /а и по принцип и много преди това/ - информация има най-разнообразна и ще има такава и занапред. Затова е повече от нормално всеки да си поства каквото си е харесал, с източника, разбира се. Другото е цензура от типа на тази, която сме си гледали с години по време на соца. С нищо не е по-различна. Който не е нещо съгласен - си поства неговата си информация, с неговия си източник, без да изпада в лични "откровения", лични нападки /с каквито теми, като тая изобилстват, за жалост/, без да забранява нервно на инакомислещия да си изрази позицията и да си изложи това, което си е решил.
Аз, като страничен читател /понеже темата си я ползвам от време - навреме да видя дали няма пък нещо ново да прочета/, бих желала да има повече и различни участници, а не само десетина души да я окупират и да се изживяват като модератори на тяхната си истина.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 14:07 от Judy

# 7 243
Няма как да се появят заведения за ваксинирани, при условие, че по- малко от 20% от хората са ваксинирани и то повечето в големите градове. Кой ще се съгласи да си ореже болшинството клиенти и натиска персонала за ваксини, а проверки за капацитета няма. Няма да има промяна
Интересно ми е каква е санкцията, ако не спазват разпоредбите на министъра - що ли си мисля, че такава няма

# 7 244

Верно бе, не ми е идвало на ум!
Могат да пускат фимови поредици, като картинки от дъвки от едно време.
И стикерите от Билла.
Това ще е новата игра.

Някои хора нарочно търся конфликт и противопоставят ваксинирани срещу неваксинорани. Мен честно казано не ми пречат неваксинираните, всеки решава сам и има глава на раменете си. Това, което ме толерирам е дезинформацията и нейното разпространение умишлено и лепенето на етикети. Другото, което виждам е, че някои неваксинирани и маски не искат да носят, въпреки че правилата и законите са за всички.        Моя близка, за която имах високо мнение ме разочарова, че нямало да се ваксинират вкъщи, а е човек химик. Цитира ми конспирации за някакви ембриони, които се съдиржали във ваксините и как хора излъчвали ток след ваксина. И това е човек химик. Казах й, че листовките на ваксините са общодостъпни, но ни приема, ни предава. Каза ми накрая да питам наша обща позната физик от относно тока и ваксините. Тотално човек да се отчая, дори хора с познания дрънкат глупости, не е до интелект.
На мен никой не ми пречи, стига да не си навира гагата в моите лични решения, особено когато не го касаят лично. Както аз не обсъждам и не пиша на всеослушание личната си оценка за нечие чуждо решение.
За инфорацията - както виждам от началото на настоящата ... ситуация /а и по принцип и много преди това/ - информация има най-разнообразна и ще има такава и занапред. Затова е повече от нормално всеки да си поства каквото си е харесал, с източника, разбира се. Другото е цензура от типа на тази, която сме си гледали с години по време на соца. С нищо не е по-различна. Който не е нещо съгласен - си поства неговата с неговия си източник, без да изпада в лични "откровения", лични нападки /с каквито теми, като тая изобилстват, за жалост/, без да забранява нервно на инакомислещия да си изрази позицията и да си изложи това, което си е решил.
Просто виждам как някои умишлено натъртват на разделението ваксинирани и и неваксинирани. Покрай пандемията правата и свободите не са това, което бяха. Не е никак нормално  разпространението на фалшиви новини, доста хора се хващат на глупостите, а дезинформацията вреди. Мечтая за деня, в който ще отворя спокойно социалните мрежи без да прочета поредната простотия.

Общи условия

Активация на акаунт