COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 183
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 145
  • Варна
Бе аз викам направо да се спират всякакви разработки на ваксини, за каквото и да е, и на лекарства.. щото да не сме луди да приемаме някакви неизвестни субстанции и отровни химии произведени от Биг фармата, водена само от користни цели.. Закривай!
И защо да ги закриват? Виж колко желаещи имат.
Искаме просто да не ни принуждаават.

# 8 146
Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.
Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

Защото, например, при един бум на заболяванията, "население", което не желае да бъде ваксинирано и на което аз и ти плащаме осигуровките, ще напълнят болниците. На прима виста се сещам за няколко знакови квартала в София и Пловдив.

Нещо не виждам булдозери да заравят трупове в Столипиново, Филиповци или Арапя.
И това, че плащам нечии осигуровки, не е основание да ме изнудват да си слагам ваксина, за която трябва да подпиша, че съм наясно, че евентуалните последствия са си за моя сметка.

И все пак имах въпрос, не е задължително да отговаряш де, свободна си, но ако решиш го повтарям-какво предлагаш?
Естествен подбор?
Предлагам, при положение, че за желаещите има достъпна защита, да се предостави свободата на останалите да правят своя избор и да си носят отговорността за него. Аман от насилствени "спасители".

# 8 147
Judy, защо 1-3 години, а не 5-7 години или 15?
Декември 2021 ще стане 1 г. Ваксинирани са над 2 млрд хора по света.
Би ли се ваксинирала (или препоръчала ваксинация) през януари 2022, когато ще са налице кумулативно - 1 г. от началото на ваксинациите (а реално ще 1 г. и 8 м. дори, с първите 40 хиляди ваксинирани април 2020, доброволци фаза 1-3) и официално одобрение от днес.
Ако не - защо?

За колко време са минали проследявания в предходни случаи, когато едни ваксини са били приемани за задължителни? И какви са резултатите от тях? Да напомня, че далеч не всяка държава има дори такива въведени. Сега, изведнъж, за този точно вирус, при който смъртността е толкова ниска, някак се счете, че  8 месеца експерименти са достатъчни и точно пък тази, точно пък на Пфайзер, трябва да я правим задължителна. Понеже една платена организация  решила точно нея да "разреши".
Масовия експеримент започна от тази година. Преди него не са ваксинирани определени групи - болни, бременни, деца и т.н. Няма година. И няма нито една причина да се преминава тъй бързо към принудително масово инжектиране. Още повече при наличието на вече видни пробиви и "препоръки" за амнайсти вече "игли". Тук работата отдавна не мирише, направо вони на корупция и нечистоплътни опити с хора.

Бе аз викам направо да се спират всякакви разработки на ваксини, за каквото и да е, и на лекарства.. щото да не сме луди да приемаме някакви неизвестни субстанции и отровни химии произведени от Биг фармата, водена само от користни цели.. Закривай!

Не те знам какво и защо "викаш", но опити си има - ето има и желаещи да участват  в тях, при това -  безплатно. Няма лошо. Аз винаги съм гледала с уважение на жертвоготовността. Но  не мога да уважавам желанието на някои от участниците /далеч не са всички, за радост/ насила да принудят останалия свят  да играе на същото хоро. Това вече не е жертвоготовност, а мания.

# 8 148
  • Сан Франциско
Коя е “платената организация”?

# 8 149
Окончателното одобрение на Файзър е въпрос на часове…ако не се случи нещо наистина непредвидено. Очаква се по-късно днес.
След бърза справка в Гугъл намерих това. “Мониторингът на първичните резултати ще продължи до август 2021 г., а мониторингът на вторичните резултати ще приключи до януари 2023 г.”  https://bg.wikipedia.org/wiki/Ваксина_на_Pfizer–BioNTech_срещу_COVID-19

# 8 150
  • София
Скрит текст:
За колко време са минали проследявания в предходни случаи, когато едни ваксини са били приемани за задължителни? И какви са резултатите от тях? Да напомня, че далеч не всяка държава има дори такива въведени. Сега, изведнъж, за този точно вирус, при който смъртността е толкова ниска, някак се счете, че  8 месеца експерименти са достатъчни и точно пък тази, точно пък на Пфайзер, трябва да я правим задължителна. Понеже една платена организация  решила точно нея да "разреши".
Масовия експеримент започна от тази година. Преди него не са ваксинирани определени групи - болни, бременни, деца и т.н. Няма година. И няма нито една причина да се преминава тъй бързо към принудително масово инжектиране. Още повече при наличието на вече видни пробиви и "препоръки" за амнайсти вече "игли". Тук работата отдавна не мирише, направо вони на корупция и нечистоплътни опити с хора.

За колко време, ти ми кажи? И били ли са ваксинирани 2 млрд за това време? Повечето от ваксините въобще не са и достигнали до момента такова число, но се прилагат от години, и никой не се интересува нищо.
Все си мисля, както редица други неща, е редно и медицината да търпи някакво позитивно развитие, вкл. ваксините.
В контролните групи на Файзер, модерна, etc, не съм убеден, че са участвали само здрави и че не е имало хронично болни, напротив. Деца е ясно, че не е имало. С тях контролните групи започнаха по-късно.

Добре, да оставим Файзер. Модерна? АЗ? Спутник? Китайската ваксина? Индийската коваксон? С коя от тях би се ваксинирала и защо? Или всички са в "кюпа", както се изразяваш, според теб?

Etereia, под "платена организация" сигурно се визират производителите на ваксини. Не знам защо се очаква те да са "безплатни организации", като дори и фондации да бяха, пак щяха да са "платени", но не искаме смартфонът да е също безплатен, вкл. очакваме ъгрейд всяка година, дори на всеки 6 месеца, при условие, че допреди десетина години не знаехме що е то смартфон....

# 8 151

Според проф. Кюркчиев най-силен имунитет имат
- Преболудували и имунизирани с 2 дози
- преболедували и имунизирани с1 доза
-непреболедували и мунизизирани с 2 дози
- неболедували  имунизирани с 1 доза
- Неболедували и неимунизирани нямат никаква защита.

Удобно са пропуснати само преболедувалите. Защо? Вие нарочно ли ги пропуснахте или този професор го е направил с някаква цел?

# 8 152
Все си мисля, както редица други неща, е редно и медицината да търпи някакво позитивно развитие, вкл. ваксините.
Ама разбира се, като да ти стъпят с вилата на врата е основен елемент в позитивното развитие.

# 8 153
  • Варна
Добре, да оставим Файзер. Модерна? АЗ? Спутник? Китайската ваксина? Индийската коваксон? С коя от тях би се ваксинирала и защо? Или всички са в "кюпа", както се изразяваш, според теб?
Не съм следила темата доста време, но преди винаги имахме информация от ситуаацията ав Китай. Как е сега там положението с ваксините - по комунитстически ли действат със задължителни ваксини или имат друг подход?

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:56 от Хексе

# 8 154
Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.
Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

Защото, например, при един бум на заболяванията, "население", което не желае да бъде ваксинирано и на което аз и ти плащаме осигуровките, ще напълнят болниците. На прима виста се сещам за няколко знакови квартала в София и Пловдив.

Нещо не виждам булдозери да заравят трупове в Столипиново, Филиповци или Арапя.
И това, че плащам нечии осигуровки, не е основание да ме изнудват да си слагам ваксина, за която трябва да подпиша, че съм наясно, че евентуалните последствия са си за моя сметка.

И все пак имах въпрос, не е задължително да отговаряш де, свободна си, но ако решиш го повтарям-какво предлагаш?
Естествен подбор?
Предлагам, при положение, че за желаещите има достъпна защита, да се предостави свободата на останалите да правят своя избор и да си носят отговорността за него. Аман от насилствени "спасители".
В смисъл смяташ, че трябва масови гробове да има, за да се направи нещо?
Извинявай ама звучиш фашистко

# 8 155
  • София
Ама разбира се, като да ти стъпят с вилата на врата е основен елемент в позитивното развитие.
Нека се опитам да го обясня така: ако в Англия, при все че напълно ваксинирани са няма и 65%, всичко работи, няма дори маски (не са задължителни и на закрито), натиска в болниците не е голям, смъртността при пика на сегашната вълна е равнима или по-ниска с тази на грипа, то да - в някои други държави, където живеят от локдаун до локдаун, натиск "с вилата върху врата" ще има, да. Казвам, ако Англия, и някои други европейски държави, издържат и се окаже, че ваксините работят в смисъл да не се препълват болниците.

# 8 156
Скрит текст:
За колко време са минали проследявания в предходни случаи, когато едни ваксини са били приемани за задължителни? И какви са резултатите от тях? Да напомня, че далеч не всяка държава има дори такива въведени. Сега, изведнъж, за този точно вирус, при който смъртността е толкова ниска, някак се счете, че  8 месеца експерименти са достатъчни и точно пък тази, точно пък на Пфайзер, трябва да я правим задължителна. Понеже една платена организация  решила точно нея да "разреши".

За колко време, ти ми кажи? И били ли са ваксинирани 2 млрд за това време? Повечето от ваксините въобще не са и достигнали до момента такова число, но се прилагат от години, и никой не се интересува нищо.
В контролните групи на Файзер, модерна, etc, не съм убеден, че са участвали само здрави и че не е имало хронично болни, напротив. Деца е ясно, че не е имало. С тях контролните групи започнаха по-късно.

Etereia, под "платена организация" сигурно се визират производителите на ваксини. Не знам защо се очаква те да са "безплатни организации", като дори и фондации да бяха, пак щяха да са "платени", но не искаме смартфонът да е също безплатен, вкл. очакваме ъгрейд всяка година, дори на всеки 6 месеца, при условие, че допреди десетина години не знаехме що е то смартфон....

Според статистиката до момента в света са сложени близо 5 милиарда дози. Интересно ми е, колко ще счетат за достатъчна извадка антиваксърите?

Според проф. Кюркчиев най-силен имунитет имат
- Преболудували и имунизирани с 2 дози
- преболедували и имунизирани с1 доза
-непреболедували и мунизизирани с 2 дози
- неболедували  имунизирани с 1 доза
- Неболедували и неимунизирани нямат никаква защита.

Удобно са пропуснати само преболедувалите. Защо? Вие нарочно ли ги пропуснахте или този професор го е направил с някаква цел?

Вероятно защото не се води такава статистика. Няма как да се отделят
- преболедувалите, уверени в доживотния си имунитет,
- от тези преболедували, които твърдят, че са преболедували, защото миналата година са кихнали два пъти
- от другите, които са се лекували сами, за да не влязат в статистиката, и при повторно заразяване се водят като неболедували

# 8 157
Роналд, 65% за цялото население. В рисковите групи, при които са по-чести хоспитализациите и тежките случаи, процентът ваксинирани е огромен. Виж ваксин тракъра.

# 8 158
  • София
   Отпреди 3 минути - FDA даде пълно одобрение на Файзър…нека измислянето на нови причини да не се ваксинираме започне СЕГА!

Няма нужда тепърва да измислят, те са го измислили и отдавна го говорят - хитлер, фашизъм, жълти звезди ... свободата, нацистите ... след 10 години какво ще стане.... безплодие ...

МУ Пловдив ме зарадваха искрено, но при 80% антивакс население в страната, няма как да не ги принудят да се откажат. В половината свят университетите работят така, обаче у нас, о нее, отрова във вените или шишове в синусите, анатема!

# 8 159
Ежко, очевидно не си ваксиниран. Иначе нямаше да пишеш свободни съчинения за информираното съгласие.
Ето ти бланката, да я видиш поне.

А това, че си плащаш ваксината, е следваща лъжа.
С нея, и без нея, размера на здравните вноски зависи само от доходите ти.

Общи условия

Активация на акаунт