COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 281
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 160
Все си мисля, както редица други неща, е редно и медицината да търпи някакво позитивно развитие, вкл. ваксините.
Ама разбира се, като да ти стъпят с вилата на врата е основен елемент в позитивното развитие.
Нека се опитам да го обясня така: ако в Англия, при все че напълно ваксинирани са няма и 65%, всичко работи, няма дори маски (не са задължителни и на закрито), натиска в болниците не е голям, смъртността при пика на сегашната вълна е равнима или по-ниска с тази на грипа, то да - в някои други държави, където живеят от локдаун до локдаун, натиск "с вилата върху врата" ще има, да. Казвам, ако Англия, и някои други европейски държави, издържат и се окаже, че ваксините работят в смисъл да не се препълват болниците.
Аз пък се обзалагам, че натиск ще има, ако позволим Wink

# 8 161
  • София
Абе, идеята е, че ако редица държави изкарат до май 2022 без локдаун или поне без затваряния на бизнеси, ограничения и ДО (а само с маски, били те и задължителни на открито), няма как следващото лято да не опрат "вилата във врата" на българина. Някак си логично следва.

погледнете още веднъж тази карта и ми кажете:
https://www.google.com/search?q=%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D … Fh_0HHQ1YDOAQPQgB

1. Ние, заедно с косово, ли сме най-умните хора на света, или
2. Не, ние не сме най-умните на света....?

# 8 162
  • Насред хаоса
А миналата година почти всички, които минаха през болница, бяха все с ковид. Отделно на домашно лечение сума ти народ.

# 8 163
  • София
Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.
Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

Защото, например, при един бум на заболяванията, "население", което не желае да бъде ваксинирано и на което аз и ти плащаме осигуровките, ще напълнят болниците. На прима виста се сещам за няколко знакови квартала в София и Пловдив.

Нещо не виждам булдозери да заравят трупове в Столипиново, Филиповци или Арапя.
И това, че плащам нечии осигуровки, не е основание да ме изнудват да си слагам ваксина, за която трябва да подпиша, че съм наясно, че евентуалните последствия са си за моя сметка.

Не е за труповете. Задръстват болниците. А ваксините трябва да са доброволни, съгласна съм. Всеки сам да си решава. За мен и мерки не са необходими. Ама видяхме каква ни е здравната система.
И фашизмът се прояви в началото на 2020 г., ама беше далеч от нас, та не му обърнахте внимание.

# 8 164
Много антифашисти сме имали, брей!

# 8 165
Да ама не. Заминаха си и млади и здрави.
Въпреки пазенето.
Радетелите на свободата дали се замислят, че  преди да ти наврът респиратора също не те питат?
 Човешкото отношение мен също ме отвращава. Отишли си били малко на брой хора. За теб цифра за мен   другарчето ми, за детето ми баща, за свекърва ми син. За теб е просто - мъж на 49 г. без заболявания.
Аз наистина не разбирам какво предлагате?
Вирус има, от него се мре, той мутира,пълни болниците, пълни и гробищата. Та така не искате мерки, не искате ваксини, защото ограничават свободите ни?!?
Какво предлагате наистина?
Ясно ми е че с ваксините нищо още не е напълно ясно, ама откъде да се почне, че да се свърши?
Съвсем ясно е какво предлагат - животът си продължава такъв, какъвто беше без Ковид и който се превърнал в суха съчка - лош късмет. Преди не им беше много удобно да го заявяват в прав текст, вече е. Ето и Чорбанов и той си го е написал. Хора, които говорят за фашизъм, открито казват, че починалите от Ковид всъщност нямат значение. Изключително уплашени са от ваксината, но не и от вируса.
Е, в БГ може да са напълно спокойни, естественият подбор си върви под пълна пара и няма никаква опасност това да се промени. Тук-там малко симулацийка за пред ЕС може да има. Много интересно как така диктаторските режими като на Болсонаро, Лукашенко, талибаните в Афганистан се оказаха най-големите защитници на човешките права и не ги налагат тия "експериментални боклуци".
П.П. Всъщност и аз намирам за грешка липсата на тестване за всички, защото ваксинираните също заразяват и така не се ограничава достатъчно разпространението. Да, има политически натиск и той е именно, за да паднат по-бързо локдауните и да се намалят огромните разходи на държавите, заради пандемията. Да, изключително вероятно е тези ваксини скоро да не са ефективни срещу тежко прекарване. Също толкова вероятно е естественият имунитет да не пази от следващите варианти. Но жабата вече е сварена, тя не иска начин за справяне, за спасяване на човешки животи, иска просто да си продължи, както си знае. И тук наистина така ще стане.

# 8 166
Скрит текст:
Скрит текст:
За колко време са минали проследявания в предходни случаи, когато едни ваксини са били приемани за задължителни? И какви са резултатите от тях? Да напомня, че далеч не всяка държава има дори такива въведени. Сега, изведнъж, за този точно вирус, при който смъртността е толкова ниска, някак се счете, че  8 месеца експерименти са достатъчни и точно пък тази, точно пък на Пфайзер, трябва да я правим задължителна. Понеже една платена организация  решила точно нея да "разреши".
Масовия експеримент започна от тази година. Преди него не са ваксинирани определени групи - болни, бременни, деца и т.н. Няма година. И няма нито една причина да се преминава тъй бързо към принудително масово инжектиране. Още повече при наличието на вече видни пробиви и "препоръки" за амнайсти вече "игли". Тук работата отдавна не мирише, направо вони на корупция и нечистоплътни опити с хора.

За колко време, ти ми кажи? И били ли са ваксинирани 2 млрд за това време? Повечето от ваксините въобще не са и достигнали до момента такова число, но се прилагат от години, и никой не се интересува нищо.
Все си мисля, както редица други неща, е редно и медицината да търпи някакво позитивно развитие, вкл. ваксините.
В контролните групи на Файзер, модерна, etc, не съм убеден, че са участвали само здрави и че не е имало хронично болни, напротив. Деца е ясно, че не е имало. С тях контролните групи започнаха по-късно.

Добре, да оставим Файзер. Модерна? АЗ? Спутник? Китайската ваксина? Индийската коваксон? С коя от тях би се ваксинирала и защо? Или всички са в "кюпа", както се изразяваш, според теб?

Etereia, под "платена организация" сигурно се визират производителите на ваксини. Не знам защо се очаква те да са "безплатни организации", като дори и фондации да бяха, пак щяха да са "платени", но не искаме смартфонът да е също безплатен, вкл. очакваме ъгрейд всяка година, дори на всеки 6 месеца, при условие, че допреди десетина години не знаехме що е то смартфон....

Според статистиката до момента в света са сложени близо 5 милиарда дози. Интересно ми е, колко ще счетат за достатъчна извадка антиваксърите?

Според проф. Кюркчиев най-силен имунитет имат
- Преболудували и имунизирани с 2 дози
- преболедували и имунизирани с1 доза
-непреболедували и мунизизирани с 2 дози
- неболедували  имунизирани с 1 доза
- Неболедували и неимунизирани нямат никаква защита.

Удобно са пропуснати само преболедувалите. Защо? Вие нарочно ли ги пропуснахте или този професор го е направил с някаква цел?

Вероятно защото не се води такава статистика. Няма как да се отделят
- преболедувалите, уверени в доживотния си имунитет,
- от тези преболедували, които твърдят, че са преболедували, защото миналата година са кихнали два пъти
- от другите, които са се лекували сами, за да не влязат в статистиката, и при повторно заразяване се водят като неболедували
Верно ли няма статистика за преболедували?Не вярвам...

А, има. Но нали основната теза тук е, че не е вярна, защото са преболедували много повече. С което съм напълно съгласна с антиваксърското воинство. И тези, които водят статистиката, са наясно с това, и е логично да не правят изводи точно за тази категория на база неверни данни.

# 8 167
Скрит текст:
Скрит текст:
За колко време са минали проследявания в предходни случаи, когато едни ваксини са били приемани за задължителни? И какви са резултатите от тях? Да напомня, че далеч не всяка държава има дори такива въведени. Сега, изведнъж, за този точно вирус, при който смъртността е толкова ниска, някак се счете, че  8 месеца експерименти са достатъчни и точно пък тази, точно пък на Пфайзер, трябва да я правим задължителна. Понеже една платена организация  решила точно нея да "разреши".
Масовия експеримент започна от тази година. Преди него не са ваксинирани определени групи - болни, бременни, деца и т.н. Няма година. И няма нито една причина да се преминава тъй бързо към принудително масово инжектиране. Още повече при наличието на вече видни пробиви и "препоръки" за амнайсти вече "игли". Тук работата отдавна не мирише, направо вони на корупция и нечистоплътни опити с хора.

За колко време, ти ми кажи? И били ли са ваксинирани 2 млрд за това време? Повечето от ваксините въобще не са и достигнали до момента такова число, но се прилагат от години, и никой не се интересува нищо.
В контролните групи на Файзер, модерна, etc, не съм убеден, че са участвали само здрави и че не е имало хронично болни, напротив. Деца е ясно, че не е имало. С тях контролните групи започнаха по-късно.

Добре, да оставим Файзер. Модерна? АЗ? Спутник? Китайската ваксина? Индийската коваксон? С коя от тях би се ваксинирала и защо? Или всички са в "кюпа", както се изразяваш, според теб?

Etereia, под "платена организация" сигурно се визират производителите на ваксини. Не знам защо се очаква те да са "безплатни организации", като дори и фондации да бяха, пак щяха да са "платени", но не искаме смартфонът да е също безплатен, вкл. очакваме ъгрейд всяка година, дори на всеки 6 месеца, при условие, че допреди десетина години не знаехме що е то смартфон....

Според статистиката до момента в света са сложени близо 5 милиарда дози. Интересно ми е, колко ще счетат за достатъчна извадка антиваксърите?

Според проф. Кюркчиев най-силен имунитет имат
- Преболудували и имунизирани с 2 дози
- преболедували и имунизирани с1 доза
-непреболедували и мунизизирани с 2 дози
- неболедували  имунизирани с 1 доза
- Неболедували и неимунизирани нямат никаква защита.

Удобно са пропуснати само преболедувалите. Защо? Вие нарочно ли ги пропуснахте или този професор го е направил с някаква цел?

Вероятно защото не се води такава статистика. Няма как да се отделят
- преболедувалите, уверени в доживотния си имунитет,
- от тези преболедували, които твърдят, че са преболедували, защото миналата година са кихнали два пъти
- от другите, които са се лекували сами, за да не влязат в статистиката, и при повторно заразяване се водят като неболедували
Верно ли няма статистика за преболедували?Не вярвам...

А, има. Но нали основната теза тук е, че не е вярна, защото са преболедували много повече. С което съм напълно съгласна с антиваксърското воинство. И тези, които водят статистиката, са наясно с това, и е логично да не правят изводи точно за тази категория на база неверни данни.
Ставаше дума за защита при преболедувалите,не за реална/нереална статистика.
Аз съм боледувала преди 10 месеца и имам достатъчно антитела все още.Ваксинираните ?

# 8 168
Става дума Barsa, че ако имаш официално 200 000 преболедували през втората (реално първа) вълна у нас, но те са примерно над 1.2 млн., защото тогава не се тестваше, съответно отчетените като втори пробивни инфекции ще са много по-малко от реалните и на тези данни не може да се разчита. В същото време, всеки ваксиниран + тия с фалшивите сертификати са в системата. Освен това, ваксинираните са тези, които смятат, че има вирус и са много по-склонни да се тестват, от някой безсмъртен, убеден в доживотния си имунитет, който само е "настинал" и то след като го е карал. По този начин числата стават несравними. Сега стана ли ясно какво общо има статистиката?

# 8 169
Не знам още, Жасмин. Това ми каза - предприети са мерки. Ще пиша, като разбера нещо повече. Разбрах само, че доста студенти и родители не са съгласни и са се обърнали за съдействие.
Браво на тях. С подобни експерименти рискуват да загубят много студенти, дано го осъзнават.
В крайна сметка, ако няма студенти, няма да има и МУ.

И как ще ги загубят тези студенти? Къде според теб отиват да учат тези кандидат лекари, в някой по-демократичен университет ли? Или прекъсват..

Добре ще е такива съпротивляващи се срещу ваксините студенти да прекъснат и да се преориентират,  и в бъдеще да няма лекари, които вдигат рамене, отказват да ваксинират, разубеждават от ТВ-то, докато за едната загуба на апетит тичкат в лаборатория и си имат запазено местенце за лечение.

# 8 170
Eдна от студентките каза "на този етап няма да се ваксинирам". Кой етап да запитам? И от къде накъде такава студентка ще посещава хора в болница, ще ги преглежда без да има тест най-малкото? Според мен е сбъркала професионалната си ориентация, просто медицината явно не й е силата.

# 8 171
Много добро решение на МУ Пловдив.
Тъкмо да се отсеят неподходящите за лекари.

# 8 172
Е то може и да не се ваксинира студентката. Просто ще прави тестове. Ако и това не иска, за какво ще учи медицина изобщо. Да сменя вуза овреме.

# 8 173
  • Сан Франциско
Поне сегашният фашизъм е много либерален - избори колкото щеш. Можеш да се ваксинираш, можеш да не се, пък да се тестваш, може алтруистично да се навреш в Ковид отделение да доброволстваш, ей тъй натурално да придобиеш имунитет, ако оцелееш, можеш да избереш да си платиш за фалшива ваксинационна карта…ехе, старата школа фашисти ряпа да ядат.

# 8 174
Поне сегашният фашизъм е много либерален - избори колкото щеш. Можеш да се ваксинираш, можеш да не се, пък да се тестваш, може алтруистично да се навреш в Ковид отделение да доброволстваш, ей тъй натурално да придобиеш имунитет, ако оцелееш, можеш да избереш да си платиш за фалшива ваксинационна карта…ехе, старата школа фашисти ряпа да ядат.
А тези,които работят в ковид отделенията ,сигурно са там за натурален имунитет,пък повечето оцеляха,то ако беше така до сега мор да е настанал?Чудите се какви глупости да извадите от ръкава.

Общи условия

Активация на акаунт