COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 106
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 190
Миа Рулана, не чети по диагонал, моля. Написа се, че момичето може спокойно да не се ваксинира, но да се тества, за да гарантира безопасност на колеги и пациенти. Има научен консенсус по темата в медицината. И по много други въпроси има установена добра медицинска практика.
Ако колегите и пациентите са ваксинирани, с какво ги заплашва момичето?

# 8 191
Ами за грип има ваксини, колко пъти да ти казвам.

# 8 192
Миа Рулана, не чети по диагонал, моля. Написа се, че момичето може спокойно да не се ваксинира, но да се тества, за да гарантира безопасност на колеги и пациенти. Има научен консенсус по темата в медицината. И по много други въпроси има установена добра медицинска практика.
Ако колегите и пациентите са ваксинирани, с какво ги заплашва момичето?
Деца под 12 не могат да се ваксинират. При компроментирана имунна система не винаги се изгражда имунитет. И както ти казваш, ваксината е личен избор, както за нея, така и за пациента. Но на пациентите правят тест. Защо на нея не? Особено ако ги осигурят безплатни.

# 8 193
От всичко, Дева. И от грип също.
А някой задава ли си въпроса защо за лечение на тежко болно дете родителите събират дарения и продават, каквото има, докато сега предлагат ваксини безплатно?
Лечение и превенция са толкова коренно различни неща, че даже не ми се занимава да ти обяснявам разликата.

# 8 194
Тези цитираните си плащат - в цената на цигари и алкохол влиза огромен акциз като за цигарите е умопомрачително голям.

# 8 195
От всичко, Дева. И от грип също.
А някой задава ли си въпроса защо за лечение на тежко болно дете родителите събират дарения и продават, каквото има, докато сега предлагат ваксини безплатно?
Ваксините НЕ СА БЕЗПЛАТНИ, никак даже. Плаща ги българската държава, от пари от бюджета, който пък всички пълним с нашите данъци. Тоест ваксините си ги плащаме всички ние, гражданите на държавата искаме или не.

# 8 196
Най-жалкото е, че в България има ужасно много жертви на информационната пандемия която е  по-страшна от същинската пандемия.
Един тъп въпрос от мен към рандъм жертва:
Защо по дяволите за да влезеш в амазонската джунгла искат да имаш ваксина срещу жълта треска?
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B0_% … D1%81%D0%BA%D0%B0
Имунитет до 10 години ....

# 8 197
Само статистиката ни остана, да гледаме.
"Дискусиите" са дране на висок глас, за да се защити нечий избор.

# 8 198
  • Насред хаоса
Ама имаше и смъртност. Както е сега.
И само да вметна да не отклонявате по познатия начин написаното. Постът за източването на касата касаеше точно източването за ковид. Ни повече, ни по-малко. Оттам нататък какво имало преди, па защо имало, като имало еди-какво си не са ми нужни.
Ми именно, Уейв - може да се направи лечението безплатно или поносимо, пък ваксината да е платена.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:43 от Не се сърди, човече

# 8 199
  • Сан Франциско
Само че, пари за лечение в повечето случаи се събират за такова, което може да се извърши в чужбина, в единици специализирани болници. Че в някои държави точно такова лечение е невъзможно - и това ли е вина на проваксърите? Точно по темата за Ковид, ние отклоняваме от написаното, мхм.

# 8 200
В България не съм чула да принуждават някой да се ваксинира. Не си измисляй, Миа.

# 8 201
О, така ли, Cure? Защото аз като казах това назад, ме изядоха с парцалите. Безплатни били и точка.
Плащаме си ги тези ваксини, всички като попове. Независимо дали искаш да се ваксинираш или не искаш, плащаш.

# 8 202
Ама имаше и смъртност. Както е сега.
И само да вметна да не отклонявате по познатия начин написаното. Постът за източването на касата касаеше точно източването за ковид. Ни повече, ни по-малко. Оттам нататък какво имало преди, па защо имало, като имало еди-какво си не са ми нужни.
Ми именно, Уейв - може да се направи лечението безплатно или поносимо, пък ваксината да е платена.
О, така ли, Cure? Защото аз като казах това назад, ме изядоха с парцалите. Безплатни били и точка.
то това източване на касата е равнозначно на 300 лв за сертификат и ваксината в мивката.

# 8 203
Как един студент по медицина ще посещава лекции и упражнения тогава? Има много начини да те принудят да направиш нещо и този е един от тях.
Сега е моментът МУ Пловдив да го засипят с дела, та никой университет да не си помисли да повтори тази глупост. Защото ако сега не протестират хората, всички университети ще го поставят същото изискване.

# 8 204
Скрит текст:
A, никакъв проблем да имаме послушнички, покорнички и немислещи с главата си лекари...или учители, или ...
Тогава ще видим смъртност. Боя се - скоро.

Ще видим, но по други причини.
Сегашните студенти по медицина в голямата си част са записали да учат медицина с идеята да се реализират някъде по на запад. Където съвсем доброволно ще се ваксинират, ако там го изискват.

Barsa, TafTaf е отговорила за статистиката и преболедувалите.
Питам за защитата на преболедувалите глобално,не само у нас.Що се правите на неразбрани...
И филмът на ужасите е в главите ви.Като гледам и в тази и в другите Ковид теми какъв панически ужас изпитват за всяко нещо....Животът на много от вас е само и единствено Ковид,страх,ужас,смърт....Как живеете така?Пуснах голямото хоро в Жеравна заради красотата,но не ...и там видяхте само Ковид...Всичко е черно....
Никой не отрича вируса,никой не отрича тежкото протичане при някои,никой не отрича  за множеството починали,но да живееш в страх...наистина е страшно...

Първо, не се обръщайте към мен, вменявайки ми неща, писани от друг, само защото не съм от групичката на антиваксърите.
По въпроса Ви - да повторим, въпреки че вече е казано.
Глобално преболедувалите в много страни са и ваксинирани, и не се води отделна статистика. На места има единични наблюдения върху малък брой наблюдавани, но са много малко, за да може да се правят релевантни изводи. Пък и Бонд ежедневно ни осведомява за тях:)

По Вашия почин в този пост, за да не пиша отделен - антиваксърите днес в темата вече изкопахте дъното. Да имаш наглостта да заявиш на жена, преди дни изгубила съпруга си, че много важно, че е умрял, то винаги има умрели, е не дъно, а пълна нагла липса на дори наченки на морал. Жал ми е, че моята родина е стигнала до положение да се толерира подобен манталитет. И вече съжалявам, че досега възпитавах децата си, че са и българи.
Ясно ми е, че постът ще бъде моментално изтрит. Днешното толериране на "антифашистките" изказвания е показателно.

Общи условия

Активация на акаунт