COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 310
https://www.marica.bg/lajfstajl/hilari-daf-vaksinirah-se-no-malk … -k-chka-me-nameri "Американската актриса Хилари Дъф обяви, че е дала положителна проба за коронавирус. Звездата от „40 е новото 20“ съобщи, че се е заразила с варианта „Делта“, като го нарече „малка к*чка“, пише Монитор

„Симптомите са лошо главоболие, нямам вкус и мирис. Усещам напрежение в синусите, в мозъка ми е мъгла... Радвам се, че съм ваксинирана“, написа Дъф в социалните мрежи"

# 8 311
  • Сф
Няма ли в бг да се свърши с това "всеки сам да си решава"? То, това ни е проблема на държавата. Слаба държава. Заради това. ,много хора ще си отидат не навреме.

# 8 312
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И ваксинираните така, ама имат специално разрешение. Та като знае, че не е ваксинирана, ще е по-предпазлива хем към себе си, хем и към другите.

Приемам на доверие приказките ти и не споря, че твоето дете ще е по-предпазливо.
Но масовото ми наблюдение е, че точно неваксинираните всъщност са си шапка на тояга.
Освен това няма смисъл да въртим плочата отново, че дори да разпространява ваксиниран,
вирусният товар е по-малък.

# 8 313
При условие, че видни лекари с опит не приемат човешкия живот за най-святото и починалите се наричат сухи пръчки, какво очаквате от студентите?
В днешно време е важно да изпъкнеш да си анти, да си борец за свобода...
А мисията им би трябвало да се борят за живота, ама...

# 8 314
Няма ли в бг да се свърши с това "всеки сам да си решава"? То, това ни е проблема на държавата. Слаба държава. Заради това. ,много хора ще си отидат не навреме.
Тц. Нали налагане на държавна воля беше диктатура или има значение от коя страна гледаш 6 и 9?
А там как беше за абортите: мое тяло-мое решение.
Ваксините са ЕДНО от средствата за предпазване на себе си и другите.
ПП не съм антиваксър, отказваТ да ме ваксинират по други причини.

# 8 315
  • Там,където се събуждам щастлива.
Студентите по медицина дали са ваксинирани или не е все едно . Когато работят / преглеждат пациенти са със защитни облекла  . Ако разсъждаваме толкова лицемерно защо няма същите изисквания към студентите педагогика или социални дейности , за МВР академията и за студентите с медицина/ фармация в другите ВУЗ , нима те са по- малка “заплаха”.

Другите студенти прекарват в пъти по-малко стажове и ако работят с хора, то това са здрави такива, а не с болни, както е при студентите медицина.

Притеснителното за нашето образование е, че доценти и професори не могат да убедят студентите си за ползата от ваксинация при вирусна епидемия. Как убеждават и учат тогава студентите си, че техники, лечения и превенция се развиват във времето и това за конспирацията да си го избият от главата.
Аз, ако не мога да убедя студентите, които напътствам по време на стажа им, че нещо е полезно и нужно за учениците и да го усвоят, то по-добре да не се занимавам с това, а те да си търсят друго поприще. Не им ограничавам свободата. Помагам на децата да не стават жертви на некадърни хора, които не осъзнават, че някои неща трябва да спазваш и на свой ред да предаваш, ако се говори за професионализъм.

# 8 316
Вече 50 с COVID викат линейка в София само за ден, има и новородени

През последните дни се беше задържало между 30 и 40 ковид случая на една 12-часова смяна на Спешната помощ, вчера обаче за съжаление бяха точно 50 на дневната. А само тази нощ са над 40 и това е притеснително.

Това обяви говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска пред Би Ти Ви. Тя потвърди, че има подмладяване на пациентите.

Няколко пъти возихме и новородени бебенца до болница, защото влизат в дихателна недостатъчност, посочи тя. 2-3 бебета са возили за последния месец, едното било на дни. Не е имала възможност да проследи по-нататък състоянието им след приемането в болница.

Постъпателно се действа по плана, надяваме се сега да няма тази липса на вълна, коментира говорителят. Най-застрашени от изчерпване са големите болници, защото караме първо там пациентите, обясни тя.

Имаме комуникация и с радиостанции, не знам как е в страната, и докато пътува линейката, се ориентираме, защото за минути преди се запълваха леглата, добави Сунгарска.

Голям процент са ваксинирани, доста изкараха вируса, описа тя защитени ли са спешните медици.

Все още има притеснения у хората и много настояват да влязат в болница не заради тревожни показатели а от страх. А в същото време когато бях в Ахтопол се оказах единственият човек с маска там, изрази тя недоумение защо хората не си пазят здравето и живота.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10111150

# 8 317
  • Сф
Тц. Нали налагане на държавна воля беше диктатура или има значение от коя страна гледаш 6 и 9?
А там как беше за абортите: мое тяло-мое решение.
Ваксините са ЕДНО от средствата за предпазване на себе си и другите.
ПП не съм антиваксър, отказваТ да ме ваксинират по други причини.
Извънредна ситуация е това, полза за общ. здраве е това, няма общо с диктатура. То по тая логика и задължителното образование е диктатура.
Аборт и пандемия??? без коментар.
Т.е. имаш документ, че не подлежиш на ваксинация за кв?

# 8 318
  • в страната на чудесата
Напълно съгласна съм със Сомбра. Всеки си е взел решение.
Но гледната точка беше друга - доста хора имаха тревожност, че ваксината има провизорно одобрение. Е сега е окончателно, който прецени, ще си ревизира тревожността.

То и Vioxx имаше одобрение...
E ще се замеряме със случаи ли?
Авандия е добър пример за свръхусилията на регулаторите. Разрешен, забранен, върнат обратно на пазара. Сага за милиони.
Но всеки си решава сам за рисковете в живота си.

Pure, едва ли има документ. Досега само устни споделяния има. Но ще е радващо някой лекар да застане официално зад препоръката си.

# 8 319
  • Пловдив
Има един много тънък момент между студент и студент по медицина. Който не го осъзнава, наистина по-добре да зареже следването и да си намери друго поприще.
Никъде из законите не съм попадала на член или алинея, в която да пише, че студентите по медицина са със специален статут.

Призвание му се вика. Няма да го намериш в алинеи и закони.......То и лекари скоро няма да намерим, щом една ваксина ще ги препъне. Пази Боже на война да се наложи да отидат.....Има едни неписани закони, и правила, в едни професии наречени хуманни.

# 8 320
Все още има притеснения у хората и много настояват да влязат в болница не заради тревожни показатели а от страх.
Интересно твърдение. Което идва директно от Спешна помощ, а пък уж беше конспирация.
Жалко само, че госпожата не се доизказва и не казва колко от настоялите уплашени са действително приети.

# 8 321
  • софия
Ще обобщя какво научих от темата, която информира какво е положението с Ковид в България и по света в последните три страници.
57 починали са ни малко. Щом си плащаш си освободен от отговорност. Правиш си каквото искаш, пък който изтегли късата клечка да мре. А и историята ни е пълна с антивакс борци за свободата и благото на народа. Основната функция на спешна помощ е да возят страхливи хора, че да ги разсейват от мислите им. Наздраве на всички! Кой каквото си е сипал, де. Наясно съм, че ще ме затрият, но поне се посмях през сълзи.

# 8 322
  • в страната на чудесата
Sombre,
http://www.sac.government.bg/news/bg/2020729-1
Това е по повод задължителността на ваксините от календара, ако помните случая някакъв татко беше сезирал КЗД защото отказват да приемат неваксинираното му дете в детска градина. Забравила съм подробности.
на страницата на КС има и решението за отхвърляне на питането на президента за ИП, в него има интересни мнения също.

# 8 323
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинче,
Професорите учат студентите не само да знаят, но и да поставят наученото под въпрос. Иначе още щяха да те лекуват с кръвопускане и три "Отче наш"...

Ако преди 100 години са били такива медицинските лица, когато са навлизали новите ваксини за тогавашното време, то много от сегашните хора е нямало дори да ги има, защото ще се работи с "Отче наш". Някои от медицинските лица, които общуват с майка ми са точно зациклили на преди 100 години и Господ да ни пази. Вярваща съм и подобно поведение ме кара да повдигам вежди.

Не знам до колко има критично мислене и знание в нашите медицински лица. Имам вече трима души починали в рамките на 7 месеца, които си отидоха, заради сгрешени лечения и изследвания. Или опит с консултации при 4 лекари и 4-та друго да казват. Голям професионализъм.

А ти продължаваш да си безумно цинична /циничен към Илияна. Къде останаха моралните и етически ценности в обществото? Или важното е свобода на словото и действията да има докато вървиш (вървят и други) върху труповете или тъгата на хората?

# 8 324
След като хиляди пъти се повтори, че ваксинираните продължават да разнасят вируса и могат да заразяват, не мога да разбера защо обслужващия персонал или клиентите трябва да бъдат ваксинирани на 100 %. Нещо логиката ми убягва. Какво от това, кче сервитьорката е ваксинирана ако ме зарази докато ме обслужва?
Е, как ще те зарази, ти за да си влезнала в заведението значи имаш имунитет /или от преболедуване или от ваксина/..Simple Smile
Логиката е, да се предпази живота на персонала и на посетителите, затова се изисква всички в заведението да са ваксинирани или преболедували..То всъщност ако си неваксиниран и непреболедувал, изобщо няма да влезнеш в такъв развъдник на зараза, трябва да не си в ред с главата, но сигурно има и такива, то вече нищо не може да ни учуди тук..Simple SmileЗа това са тези правила..Да, ваксинираните могат да предават заразата, но когато са в среда само на ваксинирани, никой от тях няма да пострада..Ще пострадат тежко, такива без имунитет..

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 10:25 от Tigar_123

Общи условия

Активация на акаунт