COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 622
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 460
  • София
Laughing Извинявайте за спама, ама тя БЦЖ ваксината е "от много време, доказана, работеща, ефективна и безопасна", защото някакви идиоти са се наболи с нея, когато е била от малко време и  недоказана.
Ами, благодарете на "идиотите", които се бодав в момента за благото на човечеството. Laughing
Само дето тия идиоти не са ги карали под строй да се ваксинират и не са били мало и голямо като сега. Laughing
Освен това си е имало критерии за доброволци, към които е имало изисквания. Още хилене?

Ами за хилене е работата. 200 страници вече дърлене за ваксините. Все още не са задължителни. Ако и когато станат задължителни, ще има минало много време и данни за ефективност и безопасност.

# 8 461
Председателят на фондация "Рома" и бивш общински съветник Антон Карагьозов почина на 64 г. В "Столипиново", където той се ползваше с уважение и почит заради образователните програми, които реализираше, са потресени.
"Разбрах, че e бил с COVID. Цяла седмица са се опитвали да го спасят в болница, но не са успели", каза пред 24plovdiv.bg шефката на ромската неправителствена организация "Индирома" Албена Костадинова. Според нея цяло "Столипиново" в момента е пламнало от COVID.
"Идват си от чужбина, правят големи сватби с по няколкостотин души и се заразяват един друг", добави Костадинова.

от ТУК
Е, те не пламнаха ли при предходните вълни, как са се опазвали или ги повтаря сега новият вариант..Коментираше се, че са го изкарали почти всичките на 90% и има логика в това..Защото там си обичат свободата, живеят си както  си искат, без мерки и това неизбежно води до зараза с ковид с тежки последствия, за съжаление..

# 8 462
Значи може да се задължават децата да се ваксинират за полио и дифтерия без нито един случай с тежко протичане или смърт, но за ковид не е задължително след като има и починали деца ... нещо не ви ли се губи логиката в това и не ви ли изглежда като постановка от театъра на абсурда?

# 8 463
Ако произхода на пандемията, не е естествен трябва света да знае истината. И как точно е започнало всичко. Есенцията на науката е да разкрива истината за всичко което не знаем. А в случая човечеството трябва да я разбере за да си извади необходимите поуки за в бъдеще. Защо се случи всичко това, за да не се случи в бъдеще отново, с някой по страшен вирус. Който не щади да речем децата. Ние все още не знаеме каква е истината. Чакаме до дни да видиме разсекретената версия на доклада. Аз от началото, от тема 1, повтарям че вируса е изтекъл от лабораторията, без да имам никакви доказателства, а просто защото всичко започва в Ухан, където е единствената такава лаборатория в цял Китай, а и в Азия, с изключение на Индия. Елементарната ми логика ми казваше от самото начало, че е невъзможно пандемията да е започнала случайно точно в Ухан, а не в който и да е друг град в огромен Китай, Азия или Африка или където и да е по света където може да започне случайно, без да има такава лаборатория в близост. Математически невероятно съвпадение за да е случайно. Но целта на истината е, защото трябва да е знаеме, и човечеството да си направи своите изводи за в бъдеще, за да не се случи това отново.
А откъде знаеш, че всичко е започнало в Ухан? Там го идентифицираха що за вирус е, но какво пречи да е дошъл в Ухан от някое село на 200 км от Ухан?

# 8 464
Тигър, тюху сега. Реномето на естественият имунитет ще отиде на кино. Тюху. Стой и гледай само.

# 8 465
ЕЖК
Бабите пред блока, ме уведомиха, че учебната година започва на13.09, само за 1-4 клас, останалите ДО
Моля? Има ли такъв официален източник

# 8 466
За съжаление на този етап информация за вируса би могла да разпали и военни конфликти и политически кризи. По принцип е добре да се знае истината за произхода, да. Но съм с резерви към Байдън и тази "истина" и последствията Sad

# 8 467
ЕЖК
Бабите пред блока, ме уведомиха, че учебната година започва на13.09, само за 1-4 клас, останалите ДО
Моля? Има ли такъв официален източник
😂😂😂 Опасни са бабите пред блока, ей.
Засега се говори само, че на училище в областите в червена зона ще ходят само ромите и децата на лекарите. Поне аз така разбирам новината.
https://myfamily.bg/pi2714-Pri-cherven-stsenariy-sborni-paralelk … KkN9ajCH-jTU-tUfg

# 8 468
Скрит текст:
Калинка, аз не съм горила маски, нито съм била против мерки. Не го знам тоя, нямам и представа дали се е ваксинирал или не. Наличието на място за всички означава правилно управление на системата. Нещо като това, написано от Пюр за хремав на работа и тестването.

Значи всеки да си прави, каквото си иска, ама да изисква да има място за него.
Интересно мислене...Нещо, като отговорност и задължения в едно общество? Тц, май.

И не сравнявай с Швеция. По отговорност в обществото не можем да им стъпим на пръста.
Значи отговорността за управлението на кризи е на управляващите. Ние нашите задължения си ги изпълняваме. Те и не включват задължителна ваксинация за ковид. Това, че в други страни се чудят как да минат между капките, за да я наложат, защото нямат право, не означава, че се върши непременно нещо добро. Де да гонеха така всички със застрашено по някакъв начин здраве, ама не щат.

На Макрон нещо не му върви с тия паспортчета и мерки и това е:
https://fakti.bg/world/607257-skok-na-hospitaliziranite-s-covid-19-vav-francia
Гледам, не се споменава, че хоспитализираните са неваксинирани, а обикновено го повтарят по сто пъти.

Ми затова не се чете Факти, Блиц, Пик и прочие .
Ето заглавието на едно от изявленията на Верон от преди дни, върху които се упражняват в превод-преразказ родните "журналисти".
«Covid-19 : 85 % de non-vaccinés en soins critiques, décès et hospitalisations en hausse»
https://www.ouest-france.fr/sante/virus/coronavirus/direct-covid … b859-ec5d9416da74
Ако някой не разбира, преводът е "85% неваксинирани в интензивните, нарастват хоспитализациите и леталните случаи".

В последното изявление на министъра от вчера се казва (публикувано с болднат текст) -
« Le virus et le variant Delta nous débordent dans les régions où la vaccination est insuffisante »
В превод "„Вирусът и вариантът Делта ни превземат в райони, където ваксинацията е недостатъчна“
https://www.ouest-france.fr/sante/virus/coronavirus/covid-19-une … 8829-067b79110eed

# 8 469
# 8 470
# 8 471
Не се сравнявайте с Швеция, PURE много добре беше обяснила каква е тяхната здравна система и колко светлинни години е пред нашата.

То не е само до здравната система, тук ситуацията "леко хремав" или "леко настинал" на работа или в училище не се толерира. А си се появил "леко болен" или "леко симптомен" в работен колектив или учебно заведение, веднага ще те изпратят вкъщи и ще се изтестват всички.

Органите по контрол на инфекцията не знам как успяват, но многократно са хвалени от Тегнел и Агенцията за обществено здраве, че вършат страхотна работа и хващат почти всеки случай. Тегнел е казвал, че така са се усъвършенствали за една година в проследяването, че Швеция почти няма тъмни числа в заразените. Разбира се, това не може да се постигне и без съдействието на общността, манталитет. Имаше един период по време на третата вълна сега през пролетта в Европа, в който Швеция беше на челните места по нови случаи, но пък смъртността ѝ беше на другия полюс - с най-малко смъртни случаи. И това беше точно, защото органите по контрол на инфекцията бяха факири в проследяването. Тук мантрата е пак да кажа, да не се заразяваме и разпространяваме инфекцията.
Много ми се иска този твой пост да стои заабоден във всички фейсбук групи на борците за свобода. Защото "вижте Швеция как няма мерки" е точно видяла жабата как подковават коня и тя вдигнала крак.

# 8 472
Аз си мисля, че тази вълна ще е по- тежка от останалите, защото правителството не затваря нищо. Думичката локдаун явно е от забранените. Процентът ваксинирани не е толкова голям, че да се опираме на ваксините и тяхната защита. А явно искат да оставят всичко да работи!

# 8 473
Не искам да го обръщам на политиканстване , но правителството и депутатите не направиха нищо за да смекчат предстоящата криза освен някои от тях да се присмиват на мерките , а други да се вайкат.
ЩАБът  беше като плашило , но поне се виждаше , че има опит за контрол на ситуацията , а сега политическия елит се държат като щрауси .
То не е само корона, то бежанци ,  то финанси .. а те седнали да дърлят ЛЛ дали ще ходи два пъти или един път у дома на болния.
Много по вероятно е ЛЛ да няма физическо време да стигне до домовете на пациентите , пък и обещаните 1000 лева може и да не ги види.
И отново точно в пикът на вълната ще се съберем всички дружно на избори, ще пипкаме един и също дисплей на машините за гласуване, изобщо идилия.

# 8 474
Laughing Извинявайте за спама, ама тя БЦЖ ваксината е "от много време, доказана, работеща, ефективна и безопасна", защото някакви идиоти са се наболи с нея, когато е била от малко време и  недоказана.
Ами, благодарете на "идиотите", които се бодав в момента за благото на човечеството. Laughing
Само дето тия идиоти не са ги карали под строй да се ваксинират и не са били мало и голямо като сега. Laughing
Освен това си е имало критерии за доброволци, към които е имало изисквания. Още хилене?

Откъде ги знаеш тези неща? Не са ги карали под строй. Вярно ли? Я попитай майка си или баба си.

Освен това, твърдиш, че за ваксините за ковид не е имало доброволци? Вземи се поограмоти малко, че започна да пишеш откровени глупости.

Не разбирам защо продължавате да пишете неверни неща. Не разбирам. Едни и същи хора, едни и същи неща, които на всичкото отгоре са неверни.

Не съм поддръжник на конспиративни теории, но започвам да си мисля, че е нарочно, за да се генерира трафик в този сайт.

Да, зная, че ще ме изтрият.
Приятен ден на всички.

Пардон за off-а, ама се сетих, баща ми разказваше как са ги ваксинирали, когато той е бил ученик(през 70-те). Тогава е имало лекари и сестри във всяко училище. Та посред часа се е отваряла вратата на класната стая, влизала е докторката и след нея сестрата с тава спринцовки. След което децата са се строявали в редичка под зоркия поглед на учителя на опашка пред въпросната тава. И всеки си е получавал ваксината. Родителите са научавали вечер като се приберат и детето им каже. Ако не забрави.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт