COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 714
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 445
  • Там,където се събуждам щастлива.

И не ме дразни това, че се говори за нея. Дразни това, че отвсякъде ти набиват канчето и те наричат тъпанар, или се опитват да те накарат да я сложиш. Ми не ща, бре!

A да има място за теб или някой от семейството ти да ви лекуват искаш ли?
Имаше един такъв дето не искаше мерки и гореше маски. След това ни проглуши ушите, че нямало места за тях в Лом ли, във Видин ли беше и млъкна, когато получи специално отношение. Доста в неговото положение нямаха този късмет.
Всъщност той къде се покри? Не го чухме да обсъди поведението и позицията си преди и след. Най-вече След ми убягва при повечето хора. Забравят много лесно Преди-то.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 15:11 от Kalinka

# 8 446
Гърция спира безплатното тестване на неваксинираните

Съгласно новите правила
неваксинираните служители в
частния и държавния сектор ще
трябва да преминават през
редовно тестване за собствена сметка, което ще се извършва веднъж седмично.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10112208

Значи който не иска ваксина ще си плаща задължителните тестове всяка седмица.
Ей така се правят нещата...

# 8 447
  • Насред хаоса
Калинка, аз не съм горила маски, нито съм била против мерки. Не го знам тоя, нямам и представа дали се е ваксинирал или не. Наличието на място за всички означава правилно управление на системата. Нещо като това, написано от Пюр за хремав на работа и тестването.

# 8 448
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, аз не съм горила маски, нито съм била против мерки. Не го знам тоя, нямам и представа дали се е ваксинирал или не. Наличието на място за всички означава правилно управление на системата. Нещо като това, написано от Пюр за хремав на работа и тестването.

Значи всеки да си прави, каквото си иска, ама да изисква да има място за него.
Интересно мислене...Нещо, като отговорност и задължения в едно общество? Тц, май.

И не сравнявай с Швеция. По отговорност в обществото не можем да им стъпим на пръста.

# 8 449
  • Пловдив
Напротив, ще останат тези, които знаят, че едва ли ще се реализират другаде, поради което ще си се ваксинират. На кадърните няма да им мигне окото да се махнат при всеки опит за принуда.

Сомбра, стегни се малко и намали патоса. Той като студент много знае колко кадърен ще стане, че чак го реализира успешно където си поиска.....Може едно голямо свободно нищо да се дипломира.

# 8 450
  • Пловдив
От 262 секвенирани проби - 254 са делта и 6 са алфа. Пробите са взети в периода 02 юли - 08 август.
В таблицата в линка има две проби в графа други, но не е уточнено какви са. Дано не са бета, гама или епсилон.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/254-novi-sluchay … lta-varianta-na-/

# 8 451
  • София
Председателят на фондация "Рома" и бивш общински съветник Антон Карагьозов почина на 64 г. В "Столипиново", където той се ползваше с уважение и почит заради образователните програми, които реализираше, са потресени.
"Разбрах, че e бил с COVID. Цяла седмица са се опитвали да го спасят в болница, но не са успели", каза пред 24plovdiv.bg шефката на ромската неправителствена организация "Индирома" Албена Костадинова. Според нея цяло "Столипиново" в момента е пламнало от COVID.
"Идват си от чужбина, правят големи сватби с по няколкостотин души и се заразяват един друг", добави Костадинова.

от ТУК

# 8 452
  • Насред хаоса

Значи всеки да си прави, каквото си иска, ама да изисква да има място за него.
Интересно мислене...Нещо, като отговорност и задължения в едно общество? Тц, май.

И не сравнявай с Швеция. По отговорност в обществото не можем да им стъпим на пръста.
Значи отговорността за управлението на кризи е на управляващите. Ние нашите задължения си ги изпълняваме. Те и не включват задължителна ваксинация за ковид. Това, че в други страни се чудят как да минат между капките, за да я наложат, защото нямат право, не означава, че се върши непременно нещо добро. Де да гонеха така всички със застрашено по някакъв начин здраве, ама не щат.

На Макрон нещо не му върви с тия паспортчета и мерки и това е:
https://fakti.bg/world/607257-skok-na-hospitaliziranite-s-covid-19-vav-francia
Гледам, не се споменава, че хоспитализираните са неваксинирани, а обикновено го повтарят по сто пъти.

# 8 453
И аз не знам кои сме “ние”, които не сме се справили.
Но знам кои се справиха. Всички най- умни, най- любознателни, с най- критично мислене/ разбирай, те на мен ще ми кажат/.И не на последно място, разбира се- най- свободолюбиви/ пак разбирай не сме добичета и подобия/. Виж, те се справиха. Сега ще си берем плодовете.

# 8 454
По идея от нета:
Станах днес, измих се, закусих.
След това, преди да излезна от вкъщи проверих дали съм си взел Сертификата за личност и Сертификата за шофиране.
Отидох на интервю за работа, където представих Сертификатите си за образование, специализация и разрешителното ми за упражняване на професията.
Интервюто мина добре, а след него отидох в бар, където поискаха да удостоверя възрастта си посредством Сертификатът за личност, за да може сертифицираният барман да ми сервира алкохол.
След това влезнах в меката на свободата интернет, където се похвалиха на всички кога, къде и в колко часа започвам работа.
Споделих също как има световен заговор да ни ваксинират.
Все пак, само фейсбук остана да споделяме важните неща. Вече не знаем кой е чипиран.
Но във фейсбук, там съм изцяло предпазен и мога да споделям тъмните тайни на правителството. Прибрах в джоба си напълно непроследимият си смартфон и се отправих към вкъщи. Гугъл карти услужливо ми напомни, че съм на 30 минути от вкъщи.

# 8 455
  • София
Роналд, под една-единствена визирам ваксината срещу ковид независимо от производителя и разновидностите й.
Виж, ако ми кажат да ида да се бодна например с БЦЖ, изобщо няма да недоволствам.
Какво ще стане ако утре започна кампания против БЦЖ-то във Фейсбук? Например всички в България са ваксинирани с БЦЖ и сме на първо място по сърдечно съдови заболявания. Дали няма да си намеря достатъчно последователи сред тълпите невежи?
Ако търсиш във фейсбук, ще намериш и контактуващи с извънземни. И като цяло не знам как решихте, че тези с различно мнение се информират от сульо и пульо във фейсбук.
За БЦЖ конкретно - мен поне няма да ме спре. Защото ваксината е от много време, доказана, работеща, ефективна и безопасна. И това е видно.

Laughing Извинявайте за спама, ама тя БЦЖ ваксината е "от много време, доказана, работеща, ефективна и безопасна", защото някакви идиоти са се наболи с нея, когато е била от малко време и  недоказана.
Ами, благодарете на "идиотите", които се бодат в момента за благото на човечеството. Laughing

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 13:09 от АРТЕМИС

# 8 456
Скрит текст:
[quote author=Никола Тесла Ако произхода на пандемията, не е естествен трябва света да знае истината. И как точно е започнало всичко. Есенцията на науката е да разкрива истината за всичко което не знаем. А в случая човечеството трябва да я разбере за да си извади необходимите поуки за в бъдеще. [/quote]

Тесла,
За науката наистина е важно да се разбере дали е изкуствен или естествен вирусът. Още сега човечеството може да си вземе поука..
Но обективността в науката изисква да се проследят всички описани досега случаи:
https://www.globaltimes.cn/page/202108/1232134.shtml

Отговорността за опитите с коронавируси и по-специално експериментите gain-of-function, трябва да се подели между Китай и САЩ:
https://thebulletin.org/2021/05/the-origin-of-covid-did-people-o … ras-box-at-wuhan/

В доклада, даден на Байдън, ще бъде представена само едната гледна точка и само данните, които са в подкрепа на тяхната теза; това, което ще се обнародва за широката публика ще бъде силно политизирано и пристрастно.

# 8 457
  • София
В момента напълно ваксинирани в света са 1 916 741 071 души.
Нашенецът обаче тропа с крак - няма пък аз да съм будалата, дето ще стане 1 916 741 072 - ят. Да не съм луд, не ща  ПЪК, други да експериментират!
Как ли са ги принудили тези почти два милиарда души под строй да се ваксинират, голям терор ще да е било ...

# 8 458
Лошото е, че докато ги чакаме - току-виж се сбъднали прогнозите:
Имунолог с прогноза за суперщам: COVID-22
Редовно следя вирусолози, имунолози и мога да ти кажа никой не изразява големи притеснения от бъдещи варианти мутанти. Човешката имунна система е уникална и може да се обучава "в движение" за тези неща а веднъж щом си се "запознал" с вируса нещата се улесянват. Е484К е мутацията която създаде повече паника от нужното, е вече се видя, че не е толкова страшна има едни около 20 броя замествания на аминокиселини специално в RBD домейна спрямо вариант Ухан и нищо не им говори на експертите, че вирусът е мутирал в по-лоша посока дори напротив. Извършват се експерименти с псевдовируси - примерно SARS 1 с RBD от SARS-2 в тяло на HIV ... e това "страшилище" освен да уплаши публиката нищо съществено не прави.
Иначе казано засега на хоризонта не се вижда sars-cov-3.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 14:36 от pehoko

# 8 459
О, достатъчно ги наизвадихте. Няма защо да го навирате всеки път в очите на всички ни, защото това не променя факта, че Испания е в пета вълна, а Израел готви нов локдаун, както и Гърция. Нали говорехте за липса на локдауни и свобода? Е, колко пък да я имат там?
Е, нали беше лошо да сме като испанците. Аз лично пък ще смятам за огромен успех, ако постигнем тяхното ниво на смъртност от сегашната вълна. Но то не е постигнато с магическа пръчка, а именно с отричаните ваксини. И ние ще имаме съвсем скоро локдаун, само че след вече много загубени нови животи. Въпросът е КАК точно да се справим, дори частично, дори временно и ако за теб не е важно дали по-малко хора ще умрат, за други не е така.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 15:06 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт