COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 714
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 430
Не се сравнявайте с Швеция, PURE много добре беше обяснила каква е тяхната здравна система и колко светлинни години е пред нашата.
Идва огромна криза и положението ще става “ насрано” , нашата здравна система е много спряла.
Бъдете по смирени и спазвайте мерките , ако нямате противопоказания обмислете имунизация или ако твърдо сте решили да не се ваксинирате, бъдете още по стриктни при спазването на мерките.
Леглата за ковид болните са намалени сравнение с минали вълни , лекарите им омръзна целият този стрес и са много изморени .
Ако пак задръстим болниците кой ще ни е виновен ?

# 8 431
  • София
Между другото, ако всички лекари, които не желаят да се ваксинират си намерят друго поприще всички ние сериозно ще го закъсаме. Най-вероятно час за преглед ще може да се записва минимум след месеци, а за операция след години. Със сестрите ще е още по-зле положението.

За жалост е така, с учителите също.
Много, много грозна картинка на обществото ни се показа.

# 8 432
  • Насред хаоса
Роналд, имам предвид различните ваксини срещу ковид без значение от производителя и разновидностите им. И причината за мен е една - прекалено малко време за разработка и изпитване.
И не ме дразни това, че се говори за нея. Дразни това, че отвсякъде ти набиват канчето и те наричат тъпанар, или се опитват да те накарат да я сложиш. Ми не ща, бре!

# 8 433
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Иска ми да се да спре това чудо вече, но решение не се намира дори и с ваксинки.

Много зависи какво значи за теб решение - примерно мен ме урежда да не стигна до болница или два метра под земята.
При всички случаи няма вариант да се случи просто от клечане във форума и обяснявяне как никой нищо не прави, освен да агитира.

# 8 434
Само да вметна за САЩ , роднини работят в болница, целият персонал е ваксиниран и там изобщо няма такива драми.
Но.. нали сме българи пак има конспирация , според близките ми лекарствата/ ваксини там са различни от лекарствата/ ваксините  тук ( да добавя няма доказателства за такова нещо)

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:46 от Анонимен

# 8 435
Нещо напоследък не ми се ходи в Щатите. Защо ли?

# 8 436
  • Пловдив
Има един много тънък момент между студент и студент по медицина. Който не го осъзнава, наистина по-добре да зареже следването и да си намери друго поприще.
Между другото, ако всички лекари, които не желаят да се ваксинират си намерят друго поприще всички ние сериозно ще го закъсаме. Най-вероятно час за преглед ще може да се записва минимум след месеци, а за операция след години. Със сестрите ще е още по-зле положението.

Именно. Ще останат само тези, които стават за лекари. Колко ще се чака за час е отделна тема. Днес лекари бол, но има едни лекари, за които се чака доста по-дълго. Вероятно има защо. Крайно време е като отидеш на лекар, да те лекуват. Ама.....едва ли.

# 8 437
Цитат
Тесла, честно казано вече е все тая какъв е произхода на вируса.
Тръмп го нарече "китайския" вирус - други те му смяха. Аз отдавна казах, че подозирам китайците - баннаха ме. С какво ще ни помогне като стане ясен произхода, освен това на американците не вярвам 100%, но да видим.
А, да, Байдън, ще се почеше по главата, ще се прокашля и ... ще почне д аго нарича "китайския вирус". гениално.
Балтов навремето го нарече "тунингован" вирус. И да е, и да не е - какво значение има? Труден и непредсказуем е, така че....
А цялата, пълната истина и само истината, която лежи в доклада на бюрото на Байдън и въобще всичко около ковид - надали някога ще стане достъпно за широката общественост.
Ако произхода на пандемията, не е естествен трябва света да знае истината. И как точно е започнало всичко. Есенцията на науката е да разкрива истината за всичко което не знаем. А в случая човечеството трябва да я разбере за да си извади необходимите поуки за в бъдеще. Защо се случи всичко това, за да не се случи в бъдеще отново, с някой по страшен вирус. Който не щади да речем децата. Ние все още не знаеме каква е истината. Чакаме до дни да видиме разсекретената версия на доклада. Аз от началото, от тема 1, повтарям че вируса е изтекъл от лабораторията, без да имам никакви доказателства, а просто защото всичко започва в Ухан, където е единствената такава лаборатория в цял Китай, а и в Азия, с изключение на Индия. Елементарната ми логика ми казваше от самото начало, че е невъзможно пандемията да е започнала случайно точно в Ухан, а не в който и да е друг град в огромен Китай, Азия или Африка или където и да е по света където може да започне случайно, без да има такава лаборатория в близост. Математически невероятно съвпадение за да е случайно. Но целта на истината е, защото трябва да е знаеме, и човечеството да си направи своите изводи за в бъдеще, за да не се случи това отново.

# 8 438
  • Насред хаоса
Напротив, ще останат тези, които знаят, че едва ли ще се реализират другаде, поради което ще си се ваксинират. На кадърните няма да им мигне окото да се махнат при всеки опит за принуда.

# 8 439
Надявам се всички от контролната група най-после да се срещнат с вируса и да приключим с китайската кашлица  ... лошото е че засега изглежда са по-голямата част от обществото.

# 8 440
  • София
Лошото е, че докато ги чакаме - току-виж се сбъднали прогнозите:
Имунолог с прогноза за суперщам: COVID-22

# 8 441
Не се сравнявайте с Швеция, PURE много добре беше обяснила каква е тяхната здравна система и колко светлинни години е пред нашата.

То не е само до здравната система, тук ситуацията "леко хремав" или "леко настинал" на работа или в училище не се толерира. А си се появил "леко болен" или "леко симптомен" в работен колектив или учебно заведение, веднага ще те изпратят вкъщи и ще се изтестват всички.

Органите по контрол на инфекцията не знам как успяват, но многократно са хвалени от Тегнел и Агенцията за обществено здраве, че вършат страхотна работа и хващат почти всеки случай. Тегнел е казвал, че така са се усъвършенствали за една година в проследяването след първата вълна от по-миналия юни, когато вече имаше тестове, че Швеция почти няма тъмни числа в заразените. Разбира се, това не може да се постигне и без съдействието на общността, манталитет. Имаше един период по време на третата вълна сега през пролетта в Европа, в който Швеция беше на челните места по нови случаи, но пък смъртността ѝ беше на другия полюс - с най-малко смъртни случаи. И това беше точно, защото органите по контрол на инфекцията бяха факири в проследяването. Тук мантрата е пак да кажа, да не се заразяваме и разпространяваме инфекцията.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 16:22 от Анонимен

# 8 442
Не съм против мерките, а против задължителното затваряне на училищата (да допълня - и парковете и планините)
Не съм против ваксините, а против задължителното прилагане на две-три марки.
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.
Ако се остави всеки да си решава самостоятелно то може да се каже се дава абсолютна свобода на вируса да се разпространява както му е удобно. В това няма никаква логика след като живеем в модерно общество а не в средните векове в които също са предприемали мерки само, че далеч по жестоки от сегашните.
И аз това казвам, ама според Ежко  и неговите гурута, е напълно възможно при абсолютна свобода, без никакви мерки, хората да си живеят както искат, учителите и родителите да са здрави и училищата да функционират нормално..Но не иска да каже как ще стане възможна тази стратегия, вероятно защото е невъзможна...В коя държава го е видял това, не знам, или ще сме първата такава в света, победила вирусът чрез свобода..Simple Smile Много сме зле, честно..

# 8 443
  • София
Цитат
Тесла, честно казано вече е все тая какъв е произхода на вируса.
Тръмп го нарече "китайския" вирус - други те му смяха. Аз отдавна казах, че подозирам китайците - баннаха ме. С какво ще ни помогне като стане ясен произхода, освен това на американците не вярвам 100%, но да видим.
А, да, Байдън, ще се почеше по главата, ще се прокашля и ... ще почне д аго нарича "китайския вирус". гениално.
Балтов навремето го нарече "тунингован" вирус. И да е, и да не е - какво значение има? Труден и непредсказуем е, така че....
А цялата, пълната истина и само истината, която лежи в доклада на бюрото на Байдън и въобще всичко около ковид - надали някога ще стане достъпно за широката общественост.
Ако произхода на пандемията, не е естествен трябва света да знае истината. И как точно е започнало всичко. Есенцията на науката е да разкрива истината за всичко което не знаем. А в случая човечеството трябва да я разбере за да си извади необходимите поуки за в бъдеще. Защо се случи всичко това, за да не се случи в бъдеще отново, с някой по страшен вирус. Който не щади да речем децата. Ние все още не знаеме каква е истината. Чакаме до дни да видиме разсекретената версия на доклада.
Уверявам те, Тесла, абсолютно нищо (ново) няма да разберем нито аз и ти, нито който и да е от целия форум или целия свят дори, ако щеш.
Освен, ако някой не се готви да воюва с Китай. Едва ли обаче.

# 8 444
  • Шотландия
Не съм против мерките, а против задължителното затваряне на училищата (да допълня - и парковете и планините)
Не съм против ваксините, а против задължителното прилагане на две-три марки.
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.

Към кого се обръщаш? Кой в тази тема не се е справил и с какво?

Общи условия

Активация на акаунт