COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 622
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 415
  • Насред хаоса
Малко ме съмнява, че ще постигнеш тоя ефект, защото БЦЖ е на далеч повече от няма и година и действието й се вижда върху поколения. По принцип има доста антиваксъри в истинския смисъл на думата, но останалите, които са и повече, нещо не са мрънкали досега.
Антиваксърите ще доукрасят нещата, но не залагам на тях. Залагам на невежеството, а невежите са болшинство.
Както виждаш, повечето невежи според вас тук сме ваксинирани. И сме невежи, понеже си позволяваме да не прегърнем новата ваксина.

# 8 416
BCG е ваксина с отслабен/умъртвен вирус, точна такава много повече бих се замислил да си бодна защото има риск реално човек да се зарази с туберколоза отделно тези манту проби са ужасни и нищо не гарантират ... не мерси, ще чакам mRNA или нещо по-смислено особено след като нашата ваксина ползва щам от 1929г който отдавна е в небитието. Т.е. може да се каже ваксината има смисъл само за да си бустнете имунитета, от туберколоза реално няма да ви предпази.

# 8 417
  • София
За нашенските "борци срещу тиранията" Швеция би трябвало да е "земя обетована" - няма маски, няма мерки, живей и се радвай - вирус нЕма!
Оставяме настрана дали има или няма там мерки, но защо пропускаме въпроса с ваксините? Pure е написала подробно кой и как там се ваксинира.
Та ако искаме да сме "Швеция на Балканите", без локдауни и досадни маски - то не трябва ли да се замислим и по въпроса с ваксинирането? Или харесваме само това, което ни изнася, а другото - не?

# 8 418
А ново 20..Значи ти си хем против мерки, хем против ваксини, а пък искаш училищата да работят..Simple Smile Е, то нали трябва да останат живи учители, които да преподават на децата ти или децата сами да си стоят там в училището по стаите..
Не съм против мерките, а против задължителното затваряне на училищата (да допълня - и парковете и планините)
Не съм против ваксините, а против задължителното прилагане на две-три марки.
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.

# 8 419
  • Насред хаоса
Ами ако вместо като Швеция вземем, та станем като Израел или Испания?

# 8 420
  • София
Гледам новините по бтв. Да, да, телевизиите ни облъчват. Но всъщност гледам и слушам лекари от Ковид отделения.  Ми нещата са много зле.
Валенце, не съм искала да те обидя, знам за случая ти. Аз бях поставена пред сходен избор за себе си обаче. Въпреки съветите на някои лекари, рискувах и съм ок, не искам да минавам през това без никаква защита ,предвид състоянието ми. Дали инфекция, дали ваксина( лекарство) всичко може да ме влоши. Затова и се учудвам на здрави хора, които толкова ги е страх от ваксината .
Оо, много се извинявам, че съм разбрала грешно! ❤️

# 8 421
А ново 20..Значи ти си хем против мерки, хем против ваксини, а пък искаш училищата да работят..Simple Smile Е, то нали трябва да останат живи учители, които да преподават на децата ти или децата сами да си стоят там в училището по стаите..
Не съм против мерките, а против задължителното затваряне на училищата (да допълня - и парковете и планините)
Оставете на учители и родители сами да решат дали искат да умрат или предпочитат да не живеят. За година и половина доказахте, че не се справяте.
Е щом си убеден, добре - сега е различно, няма мерки и всички са свободни..Да видим вие докъде ще я докарате по този начин..Ама май на по-зле отива работата..според мен.

# 8 422
Ако се остави всеки да си решава самостоятелно то може да се каже се дава абсолютна свобода на вируса да се разпространява както му е удобно. В това няма никаква логика след като живеем в модерно общество а не в средните векове в които също са предприемали мерки само, че далеч по жестоки от сегашните.

# 8 423
Ами ако вместо като Швеция вземем, та станем като Израел или Испания?
Вижда се, че разполагаш с голям ресурс от време. За да допринесеш за темата, можеш ли да извадиш заразените, хоспитализираните, интензивните и починалите  в Испания, Израел и България за последните 4 седмици и ще сравняваме съотношения (заразени преди 3-4 седмици със смъртни случаи за последната) да видим дали пък няма да е добре да сме като тях. Ето една картинка за отскок - виж внимателно new cases - deaths, при положение, че испанците слизат от върха и сега би трябвало още да са точно в пикови стойности на смъртността спрямо 30 000 заразени дневно. А ние едва почваме да се качваме и нашите смъртни случаи са спрямо 400-500 заразени.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:34 от TafTaf

# 8 424
Има един много тънък момент между студент и студент по медицина. Който не го осъзнава, наистина по-добре да зареже следването и да си намери друго поприще.
Между другото, ако всички лекари, които не желаят да се ваксинират си намерят друго поприще всички ние сериозно ще го закъсаме. Най-вероятно час за преглед ще може да се записва минимум след месеци, а за операция след години. Със сестрите ще е още по-зле положението.

# 8 425
  • Насред хаоса
О, достатъчно ги наизвадихте. Няма защо да го навирате всеки път в очите на всички ни, защото това не променя факта, че Испания е в пета вълна, а Израел готви нов локдаун, както и Гърция. Нали говорехте за липса на локдауни и свобода? Е, колко пък да я имат там?

# 8 426
Има един много тънък момент между студент и студент по медицина. Който не го осъзнава, наистина по-добре да зареже следването и да си намери друго поприще.
Между другото, ако всички лекари, които не желаят да се ваксинират си намерят друго поприще всички ние сериозно ще го закъсаме. Най-вероятно час за преглед ще може да се записва минимум след месеци, а за операция след години. Със сестрите ще е още по-зле положението.
Отдавна вече е така с мислещите и кадърни лекари. А и със сестрите не е по-добре.

# 8 427
  • София
Sombra, не те разбрах - в какъв смисъл ваксинаТа е една срещу ковид? Да, много видове са, още повече производители, но заболяването е едно, затова се говори за ваксинаТа.

Ето, някои потребители, си казаха, че искат китайска ваксина, защото не била произведена от частна компания. Странен аргумент, но...аргумент. Други чакат Санофи, от които България е поръчала (поради любов към Франция) повече дози (3,7 млн) дори, отколкото сме поръчали АЗ (3,6 млн), вероятно със същия аргумент - обичаме франция.

Ти се аргументираш, че те дразни, че се говори за ваксинаТа срещу ковид. Лекарство не знам да има ефективно одобрено. Какво друго да се произвежда и за какво да се говори? За ваксина срещу варицела? Ми хубаво, сложи ли си такава? Ваксина срещу рак на матката? Сложи ли си такава? Но няма да изместим основния топик, а той в целия свят е ковид.

Тесла, честно казано вече е все тая какъв е произхода на вируса.
Тръмп го нарече "китайския" вирус - други те му смяха. Аз отдавна казах, че подозирам китайците - баннаха ме. С какво ще ни помогне като стане ясен произхода, освен това на американците не вярвам 100%, но да видим.
А, да, Байдън, ще се почеше по главата, ще се прокашля и ... ще почне д аго нарича "китайския вирус". гениално.
Балтов навремето го нарече "тунингован" вирус. И да е, и да не е - какво значение има? Труден и непредсказуем е, така че....
А цялата, пълната истина и само истината, която лежи в доклада на бюрото на Байдън и въобще всичко около ковид - надали някога ще стане достъпно за широката общественост.

# 8 428
В днешно време по-добре да не попадаш на “лекари”…

Обаче от толкова хиляди мнения, прочетени тук, тролове яко гъмжат. Ужас направо.
Навсякъде е страшната агитация, вече и брошури раздават БЧК, че пак срокът на партиди ще изтича…..
Иска ми да се да спре това чудо вече, но решение не се намира дори и с ваксинки.

# 8 429
Делтата Ни е много по- яка от делтата Им.
Абсолютна нормална действителност у нашенско. Всичко е шеС..
Борци за свобода съединявайте се. Няма ни се опре някаква Делта. Ще им покажем ние ...

Оставете вълните.
Погледнете статистиката от вълните. Погледнете малко по- далеч от носа си.

Общи условия

Активация на акаунт