COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 009
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 790
  • София
Никога не може да се разчита на личната дисциплина. Особено, когато глобите са мираж. Така че, за да има лична дисциплина първо държавата трябва да се намеси.
Ако глобата за едно заведение, набутало 100 маси върху 10 квадрата беше 10 000 лева, сигурно нямаше да гледаме този ужас, който е в момента.

# 8 791
Държавата да си покаже и наложи държавността.
Яко глоби и контрол при карантина.

Ама големи спасители се оказахме.
Ресторантьори, туризъм, сега и кредити ще спасяваме.
Чудни сме.
А учебната година на децата що не спасихме? Никой не знае.

# 8 792
Дейзи, да, системата за манипулация на заблудените е повече от ясна, вижда се  /от който може да я види.Simple Smile./.Внушава им се, че тези които спазват мерките са страхливи /и странно оказва се че има хора които вярват в това/..Като виждат че действа, започват да им говорят че трябва да са смели и свободни, че вирусът е само в главите на страхливите и да не живеят повече в страх, че вирусът не се плаши от маски и т.н...То се вижда и тук в темата от време навреме се пишат такива лозунги..Човешкият мозък е така устроен, че когато не иска да види неприятната истина, предпочита да вярва във всякакви други глупави твърдения, стига да  звучат добре, един вид като защитна реакция..В един момент, ако тези хора бъдат оценени от психолог, ще видим нещо много интересно --Ще се окаже че, те са доста по-страхливи и неспособни да приемат реалността, от другите - които "уж" са страхливи и спазват мерките...Ще се видят и много сериозни различия в моралните ценности м/у 2те групи хора, и още много, много други неща..Simple Smile
Не може да се каже по-правилно. Но за мен е налудничаво вече година и половина да се отрича вируса и да се подценява. В началото добре, иди-дойди, но след толкова време това бягство от реалността излиза от рамките на нормалното поведение. Но някои хора по цял ден четат конспирации и небилици и съвсем отказват да приемат нещата. Трудно е явно да възприемат реалността и засега това им поведение ги устройва. Зоната им на комфорт е фейсбук, конспирациите и успокояващите приказки как има там едни лоши хора, които искат да ни контролират. Честно казано не мога да повярвам, че възрастни хора се държат като някакви деца бунтари.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 14:52 от daisy12

# 8 793
Ми щото децата са много по-малко от пияниците, затова

# 8 794
В Гърция ( тя напоследък ни е анти пример) има ред, защото има големи глоби ( за правилника по пътища, обществен ред, мерки) и тези наказания се прилагат и има строг контрол.
Тук още в началото “разкрилите конспирацията” обжалваха мерките по носене на маски

# 8 795
  • София
Огромен процент от българите са с кредити и финансовите проблеми са една от причините да не искат и да не спазват каквито и да било мерки, за да имат възможност да работят. Много хора не държат да им дават помощи, а да си запазят работата. Ако се затворят бизнеси, в които работят хиляди, не всички могат да станат чистачи, нали?

Не е лошо да се слезе от високата камбанария и да се види реалността. 

Що се отнася до ДО, моя близка приятелка има пет, повтарям пет деца и всички се обучават у дома. Тя ги учи. Полагат приравнителни изпити и всички ги вземат с отличие. Едни от най-усмихнатите и социални деца, които съм виждала. Та, мантрата "ДО прави неграмотни децата", е доста слаба, същото е и с "ДО влияе зле на психиката на децата". Значи може да обречеш някой на глад, защото няма работа, но не можеш да си обучаваш детето вкъщи.

# 8 796
Ми щото децата са много по-малко от пияниците, затова
Приоритети..
Иначе всички са много загрижени за децата. Много.
Толкова, че пак ще ги пуснат да се заразяват безконтролно/ или контролно 🤣/..  На ротационен принцип, налЕ..

Такава сме смешка.

# 8 797
  • Overijse, Belgie
Огромен процент от българите са с кредити и финансовите проблеми са една от причините да не искат и да не спазват каквито и да било мерки, за да имат възможност да работят. Много хора не държат да им дават помощи, а да си запазят работата. Ако се затворят бизнеси, в които работят хиляди, не всички могат да станат чистачи, нали?

Що се отнася до ДО, моя близка приятелка има пет, повтарям пет деца и всички се обучават у дома. Тя ги учи. Полагат приравнителни изпити и всички ги вземат с отличие. Едни от най-усмихнатите и социални деца, които съм виждала. Та, мантрата "ДО прави неграмотни децата", е доста слаба, същото е и с "ДО влияе зле на психиката на децата". Значи може да обречеш някой на глад, защото няма работа, но не можеш да си обучаваш детето вкъщи.
Т.е. аз ако не ставам да обучавам децата си вкъщи ме прави некадърна? Ами аз нямам заложбите да съм учителка. Това не ме прави по-нереализирана в професията ми или лоша майка.
Или жените трябва да сме шесторъкия Шива във всичко?
Аз, ако съм искала да правя хоумскулинг, нямаше да чакам пандемия.
Ама какво се тревожа де, на мен не ми се наложи миналата учебна година. За тази също плановете са всички да са присъствено.

# 8 798
  • Русе

Т.е. аз ако не ставам да обучавам децата си вкъщи ме прави некадърна? Ами аз нямам заложбите да съм учителка.
Никой не е рекъл това, но явно държите да се изкажете. Лошото е че и  повечето учители ги нямат тез заложби. Личен опит и наблюдения върху съучениците на сина ми вече дванайсетокласник.

# 8 799
Ама защо ги затварят тези бизнеси? Защо?

# 8 800
Yellow, не всички могат да си обучават децата по всички предмети. Има причина да е необходимо образование за тази задача. И аз бях убедена, че съм страхотен учител по математика, ама ей на, щерката цяло лято чисти пропуски с частен учител. Това, че твоята приятелка се справя, не означава, че е масово, особено когато наличните "учители" вкъщи все пак са и на работа. А да не говорим какво става в семействата, на които хич не им дреме по принцип какво се случва в училище, да не говорим извън него. Хайде, трудно и криво-ляво, тези, които не сме си зарязали децата, се справяме. Ами тези в ниските социални прослойки? За тях ДО е пагубно във всяко отношение.

# 8 801

И сигурно ходи на работа?И уроците учи,и преподава,и пазарува,и готви,и чисти,и сметки плаща.....Ихааа...Гледал е мъжа й...Браво

# 8 802
  • Overijse, Belgie

Т.е. аз ако не ставам да обучавам децата си вкъщи ме прави некадърна? Ами аз нямам заложбите да съм учителка.
Никой не е рекъл това, но явно държите да се изкажете. Лошото е че и  повечето учители ги нямат тез заложби. Личен опит и наблюдения върху съучениците на сина ми вече дванайсетокласник.
Имам право да реагирам, реагирам.
Аз така разбирам поста за майката с пет деца, които се справят блестящо. Браво на тях!
Това не значи,че е работещ модел за всички.
Аз сериозно бих се усъмнила в качеството на образованието, ако бих могла да покрия всички предмети, ей така между другото, след като приключа работа.

# 8 803
Държавата да си покаже и наложи държавността.
Яко глоби и контрол при карантина.

Ама големи спасители се оказахме.
Ресторантьори, туризъм, сега и кредити ще спасяваме.
Чудни сме.
А учебната година на децата що не спасихме? Никой не знае.
Децата не са гласоподаватели и не затварят улици. Защо родители им не стачкуват обаче, това е пълна загадка.

# 8 804
Цитат
Ами тези в ниските социални прослойки? За тях ДО е пагубно във всяко отношение.
Да не би преди ДО да са имали по-добри резултати?У нас няма човек,който да не е поискал и да не е завършил средно образование.Без значение дали има елементарна грамотност.Критериите отдавна са занижени,парите следват ученика и т.н.Заради такива екземпляри,нека не рискуваме допълнително здравето на всички.

Общи условия

Активация на акаунт