COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 880
Излъгах се по това кои са организаторите и влязох днес в една група за ПО. Ами то е повече от ясно, че няма как да се протестира заедно. Аз искам да тестват регулярно, да закупят пречистватели, да носят маски, обаче мнозинството други, искащи ПО са конспиратори, говорещи за пЛандемията. Еми как да отида да протестирам за ПО с такива хора? Затова не можем да се обединим. В крайна сметка не само целта е важна, а и как е постигната. Да не говорим, че точно липсата на всякакви мерки и нежеланието за ваксиниране ще доведе още на 20.09 до ДО.

# 8 881
освен че не се харчат държавни пари за тестове, чудя се има ли обезпеченост изобщо по болниците с лекарствата, които се прилагат в чужбина? прочетох ей сега потресаваща история във Фейсбук - майка за 23-годишната й дъщеря, която на 3-ти ден се влошава и е приета в болница, където влошаването продължава и на 9-ти ден момичето е вече приспано в изкуствена кома с кислород; та майката получава някаква откъслечна информация за ампула, която са й казали, ако иска да купи и да я сложат на дъщерята; лекарите в групата почват да гадаят за Ремдесивир ли става дума (нямало го из складовете), за Регенерон, или за Куросърф, но факт, че в тамошната болница нямат нищо от това и казват на майката сама да си търси отнякъде, последно разбрала, че й трябват 24000 лв за 6 флакона от нещото, и отделно лекуващите лекари да се консултират "със Стара Загора" /явно са от по-малък град/.... ако така се "лекува" тук в началото на вълната, да не се чудим после защо и двайсетгодишните може да не преживеят Sad

# 8 882
Червенков, Ненков... имена не помня.
Ауу, глоби в Бургас щяло да има. Въйх, люта закана по ТВ. Само ще гледам сега...

# 8 883
  • София
Хората не знаят какво искат. Като деца, оставени на самотек са - изнервят се.

# 8 884
Защо искате тестове само за училище? Пак децата ще отнесат всичко. Трябва тестове за достъп до всяко обществено място, иначе е двоен аршин и не е справедливо. И се получава следното: децата се тестват 3 пъти седмично като топ заразители, а възрастните - изобщо. Отново всичко е в полето на най-малките и уязвимите. А резултатът ще е никакъв, защото заразата плъзва от други места, след пълното и изчистване от училище.
И друг практически въпрос: колко позитивни тестове и карантини може да издържи едно семейство? Психически, но и социално, защото работодателите няма да припаднат от удоволствие?
В практиката имаше случаи на постоянно позитивиращи с месеци хора, както и такива, преминаващи от карантина в карантина, заради контакти. Само насочвам към въпроси за размисъл.
Не се заяждам. Всяка мярка има последствия, за които трябва да се държи сметка.
Откъдето и да го въртим, все се стига до най-работещото: тестване и карантина при симптоматика, а не поголовно.

# 8 885
# 8 886
Червенков, Ненков... имена не помня.
Ауу, глоби в Бургас щяло да има. Въйх, люта закана по ТВ. Само ще гледам сега...
Казано по бургаски ВЪЪЙ Satisfied Laughing Laughing

# 8 887
Възхищавам се на Австрия какъв ресурс харчи, но се съмнявам, че ще може да го прави още дълго.
Много дават, затова и много изискват. Повечето хора усещат скачените съдове и съдействат, а други ги наричат нацисти. Въпрос на гледна точка Simple Smile

Ще пиша, като започнем след две седмици. Засега планът:
Скрит текст:
са три теста (гарара) седмично, като в понеделник се прави един бърз тест от върха на носа (детски ги водят), а другите дни - гаргара; маски за по-големите и имунизации чрез лекаря в училище или пункт пред училището за +12. От 14 нагоре решават сами за ваксината. Не казаха за предимствата (освен здравословните), но аз "предсказвам" неносене на маски за ваксинирани ученици, за тях няма да има карантина и ще им отпадне тестването. Не смеят сигурно да го предложат все още, но просто не виждам друг вариант. Особено в градовете всички работят, няма как да останем пак с деца и офис по апартаментите.

Казват, че няма да затварят в "голям стил" училища. Поръчали са и 4.000 пречистватели за въздух и ще анализират канализацията за тежестта на вирусния товар (не ме питайте това как става, прескочих този абзац). В началото на годината има триседмична фаза, през която всички (без значение ваксина и антитела) ще се тестват по три пъти седмично - ученици и учители. Ще се слагат печати в ученически картончета и тестът ще важи и извън училището. Във Виена ПСР (гаргара) важи 48 часа, а в другите области 72 (заради по-ниските числа в момента).

ПП Огромно е желанието ми децата да не са на домашно обучение и нямам предвид само заради самото учене. Не мисля да се впускам в обяснение - миналата есен се разбихме часове наред да спорим кое как Smiley

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 19:40 от Анонимен

# 8 888
Защо искате тестове само за училище? Пак децата ще отнесат всичко. Трябва тестове за достъп до всяко обществено място, иначе е двоен аршин и не е справедливо. И се получава следното: децата се тестват 3 пъти седмично като топ заразители, а възрастните - изобщо. Отново всичко е в полето на най-малките и уязвимите. А резултатът ще е никакъв, защото заразата плъзва от други места, след пълното и изчистване от училище.
И друг практически въпрос: колко позитивни тестове и карантини може да издържи едно семейство? Психически, но и социално, защото работодателите няма да припаднат от удоволствие?
В практиката имаше случаи на постоянно позитивиращи с месеци хора, както и такива, преминаващи от карантина в карантина, заради контакти. Само насочвам към въпроси за размисъл.
Не се заяждам. Всяка мярка има последствия, за които трябва да се държи сметка.
Откъдето и да го въртим, все се стига до най-работещото: тестване и карантина при симптоматика, а не поголовно.
Точно така , всички трябва да се тестват. Достатъчно редовна си в темата и знаеш какво става в другите страни. Да си прочела някой да се е оплакал от безконечни карантини за него и децата му? Тестване при симптоми ИЛИ контакт със заразени, може да сработи в общества с висока отговорност. Ти на няколко пъти писа ,че няма да си тестваш детето при всяка хрема и от училище няма да го спреш. Е, тогава за какво тестване при симптоми говориш?

# 8 889
А дали работодателите ще припадат от удоволствие,  като служителите им остават вкъщи, да си обучават децата на ДО за неизвестен период от време? Също не се заяждам. Не знам, на запад родителите колко карантини са издържали? Може ли живеещите там, да споделят. Там децата почти нямаха ДО. Не може да няма някакво решение. Категорично без мерки, няма да стане. За ваксините, ще си замълча.

# 8 890
  • София

Пфайзер така вдигнаха печалбата през последната година, че купуват огромна фарма компания за разработване на лекарства срещу рак. Та шефът може да си говори всякакви неща.

Що се отнася до тестовете. Няма никакъв шанс всички родители да са съгласни да се тестват децата. Миналата година имаше такъв отпор, че и тук в темата доста пишещи бяха против. Нищо, че тестовете и карантината са от изключителна важност да се проследяват и спират болните.

# 8 891
Достатъчно редовна си в темата и знаеш какво става в другите страни. Да си прочела някой да се е оплакал от безконечни карантини за него и децата му?
И на мен това ми е много странно. Надали всички са съгласни със случващото се, защо няма реакции 🤔

# 8 892
Достатъчно редовна си в темата и знаеш какво става в другите страни. Да си прочела някой да се е оплакал от безконечни карантини за него и децата му?
И на мен това ми е много странно. Надали всички са съгласни със случващото се, защо няма реакции 🤔
Нищо странно няма, като има общи истински усилия за ограничаване на пандемията, разпространението пада и нещата функционират почти нормално. "Революционерите" и ние другите покрай тях, пак ще изядем л.....та без извинение.

# 8 893
Регулярното тестване е начин, да се хванат и безсимптомните. Каква е ползата при тестване на вече симптомни? Като преди това, 3/4 дена са се разнасяли така?
Друг въпрос е, когато при симптом има съзнание, особено сега в пандемия, да му светне на родителя изобщо да не пуска детето. Ама това нали вече разбрахме, че на местна почва не става.

# 8 894
Цитат
гледам интервю на една майка за нейния първолак и първия учебен ден.
Надявала се, била сигурна, че ще е присъствено. Много хубаво нещо са надеждите. Но да сме се погрижили, за да станат реалност. А на останалото му се казва- щраус. Да знаеш какво става около теб, числата скачат, но ти да се надяваш на нормална учебна година.. какво е?
Безхаберие, назаинтересоаваност, сляпо следване на максимата- след мен и потоп.
Този потоп рано или късно ще завлече и нея,и близките и.Сигурна е в присъственото,защото на властите пък съвсем не им пука за чуждите деца. Wink Ще ги пуснат на у-ще,после оптимистите сами да се оправят.Аз мисля учебната година да започне на 1 октомври,да видим как ще вървят нещата тогава.И без това от 15.09 до 01.10,няма да се изучат много за има/няма 10 дни."Мерките'' са хаотични.Ама на места училището да преценявало.С директори подлизурковци и страхливци, мн.училища ще правят смесени паралелки до откат.И ще има за такива,които по-назад някой жали,че ще имат беплатна закуска и ще са им спестени сутрешният и обедният бой.Ами за тези боеве се подава сигнал в АЗД.Няма нужда у-щата да се превръщат в соц.патронаж.Ами хайде тогава у-ща да работят целогодишно,за да има безплатна манджа за чедата на безотговорните родители,пък и тупаника ще им спестят.Пък и от тях,кой дал фира,дал.Далаверите да си вървят.

Общи условия

Активация на акаунт