COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 378
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 955
Отделно повечето деца,дори и най-малките много харесват ДО.
Глупости!
И то на търкалета!

Цитат на: DeVa
Кой е толкова сигурен,че пандемията ще приключи за една година? И нали уж ДО съсипва психиката на децата, прави ги асоциални, как ще пропуснат цяла година? И кой ще ги "гледа"? Че то училището основно тази функция има, приют и гледане, докато родителите са на работа.
И кога ще приключи пандемията? Да знам докога ще отлагаме да живеем за да не би да умрем.
ДО съсипва психиката на децата като ги връзва далеч над санитарните норми пред екрана. При нулева година ще могат да се видят с другарчета ако не в мола и наргиле-бара, то поне в парка. Там няма да са такива биологични оръжия. Годината те пак ще я пропуснат, но поне няма да се лъжат, че са ги образовали.
За държавното училище - за съжаление е истина. Но има все пак и частни.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 23:10 от Ezhko

# 8 956
А може би е по-градивно вместо да повтаряме за 1457789000 път дъвкани неща за ДО,да се съсредоточим върху другите мерки за овладяване пандемията. Кому е нужно да притопля стара манджа и да я дъвчем до припадък?

# 8 957
За ДО дори има отделна тема - т.е. имаме страници офтопик.

# 8 958
Точно това и аз щях да питам: ако има несъгласни родители какво става с децата, които не се тестват?
Трудно ми е да приема, че всички са 100 съгласни, дори и в дисциплинирана Австрия.
Доколкото съм запозната, в Австрия и Германия тези, които не желаят да се тестват не ходят присъствено в училище, учат си от къщи.

В Англия се тестват 11+годишните /по-малките не/, като родителя попълва формата и на нейна база дават тестовете на детето да се тества в къщи /сега в началото на учебната година първите 3 теста ще се правят в училище/. За 16+годишните не се изисква родителски съгласие, а детето само преценява. Тестването е по желание, но всички ходят на училище.
Миналата година информацията от училището на сина ми е, че 97% от децата са се тествали.
В голямата си част училищата са в отделни сгради за деца до 11г./които не се тестват/ и училища за 11+годишни /които се тестват/, но има и смесени училища/за тях нямам наблюдение как се случват нещата/.

# 8 959
Happy, при нарастващо разпространение и наближаващо начало на учебната година, аз освен ДО и хоум офис не виждам каква мярка може да се приложи за да не стане мазало. Абсурд да се овладее ситуацията до 15ти.

# 8 960
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Всички деца харесват ДО, защото не трябва да стават рано, не трябва да се обличат, не трябва да бързат за училище и най- важното НЕ УЧАТ.
Руланке, за децата май не всички харесват..Но тези, които работят хоум офис по същите и даже още ред причини, на всичките много им харесва..Simple Smile

Ти лично колко месеца работи хоум офис и как, хареса ли ти?
Да, много месеци и ми харесва..

Това обяснява някои, доста неща.

Кое обяснява?
Позицията ѝ по въпросите с вируса ли?
Интересно... човек като хване една линия на разсъждения и търси като хрътка за какво да се захване, за да обори другия.

Гледам някакво интервю с .... великия.... учител Тео и установявам, че целият интелект на света не струва пет пари когато липсва емпатия.

# 8 961
Crow, съгласна съм. Но никой и не иска други мерки. Същите родители,дето крякат толкова шумно, реално са виновни за ДО.

# 8 962
  • В заешката дупка
Лимон Деси, би ли дала линк към интервюто с Тео. Може и на лични.

# 8 963
Happy, при нарастващо разпространение и наближаващо начало на учебната година, аз освен ДО и хоум офис не виждам каква мярка може да се приложи за да не стане мазало. Абсурд да се овладее ситуацията до 15ти.
Затова мисля че може би трябва да отложат началото на учебната година..Може би 1 октомври..

# 8 964
Лимон Деси, би ли дала линк към интервюто с Тео. Може и на лични.

Редактирам - заблудих се, че  от май 2020, от вчера е... ами ясно
е, че  определя броя на пострадалите като смешно малък, което прави много грозно впечатление.
Всъщност като го слушам, все едно чета jasmin tea.

https://www.youtube.com/watch?v=10T0oyi0Q-s

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 23:49 от LemonDesi

# 8 965
  • Бургас
Аз харесвам хоум офис донякъде. Но не и постоянен хоум офис. Работя в пъти по - добре от къщи, но в един момент губя представа за дни, външния вид страда и т.н Когато и ако ковид бъде овладян бих се върнала в офиса с желание. Но в този момент не. Няма маски, няма хигиена, няма нищо. Ами нямам работа там.
Същото мисля и за ДО. В този момент, с 0 мерки и 80% неваксинирани не намирам причина за ПО.
Ваксините ни убиват, маските ни душат, мерките ни пречат. На дъното сме и след месец ще рием в него, но с претенции.

# 8 966
  • При семейството си
За ДО дори има отделна тема - т.е. имаме страници офтопик.

То и за ваксините има тема, но обикновено тази мярка не е оффтопик, за разлика от другата- ДО.

# 8 967
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
В Нидерландия основното училище е до 14 (възраст 4-11,12) и след това има нещо, като занималня, което се плаща и не се учи, а ходят на излети, играят и прочие.
На много места училищата в сряда са до 11.45 и след това са свободни. Знам и за училища, където въобще е свободен ден, но са изключения.
Ако занималнята се плаща,а в сряда се учи до обяд,оплакват ли се нидерландските родители,че няма кой да им гледа децата?Или просто нидерландците са толкова богати,че това не ги впечатлява?Едва ли.Само знам,че не бих искала да плащам техните данъци и наеми,че всичко ще отива за сметки,по-зле и от тук.
Цитат
За момента знам, че числата са стабилизирани и контролът е лична отговорност.
Добре,че са стабилизирани,но колко са отговорни,се видя.За жалост,като тук.И премиерът им си измива ръцете с ''разум и отговорност''.По нашите новини казаха,че в неделя е имало някакви фестивали срещу мерки и ваксини.Това им е отговорността,същата като тук.Поне безплатни тестове има.

Парите, които се плащат за занималните се приспадат от данъците или ако имаш нисък доход имаш финансова помощ от държавата. За гледане на деца не се оплакват, защото около 70-80% от жените с деца в основно училище работят 2-3-4 дена в седмицата или само часовете, когато има училище. Много бащи също са по 1 ден вкъщи при децата. Почват да работят повече, когато децата станат големи. От 10-15 години бабите и дядовците също поемат един ден, защото им харесва да са с внуците, а не за спестяване на пари.

В неделя имаше протест на искащите да ходят по фестивали. Преди десетки мнения си написах мнението, че такива неща стават там, че е по-добре да намалеят по принцип подобни мероприятия.

Изкарваш ги безотговорни, като нашите, но такива са 20% и предимно с ниско образование и мигрантски произход. Другите са дисциплинирани, което се вижда и по цифрите.

# 8 968
О, бях го чела Тео и аз.... жалко. А това е ново интервю, от вчера!

Бях на негова лекция/събеседване, малко преди пандемията, беше дошъл в Германия и останах с противоречиви впечатления. След като разбрах за мнението му по повод Ковид, те се затвърдиха.
Едва го изслушах до 2-та минута...

За Швеция говори абсолютно невярно.
Сравнява референтните числа с промили...и грипните ваканции.
Пълна каша му е в главата.

# 8 969
Ох, от вчера е... ами още по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт