COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 063
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 030
  • София
Къде са го казали това педиатрите? Може ли линк?
Вчера гледах педиатър от Бургас мисля. Точно това каза, откриват още легла за деца. Сподели, че през нощта са докарали бебе на 6 месеца.

Ето мнение, лично, на учител. Интересни са коментарите.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4989355494424157& … d=100000492684770

# 9 031
Не си направих труда да чета коментарите.Нито можем да бъдем сигурни,че наистина госпожата е учител.Наистина съм благодарна на учители и хора като нея,които са срещу ваксините.Аз искам ДО и тези хора ми съдействат.Само така! Kissing Face Откривали легла.Популисти!Кой ще обслужва леглата?

# 9 032
Япония е преустановила употребата на около 1,63 милиона дози от ваксината Moderna поради замърсяване.

Министерството на здравеопазването заяви, че "чужди материали" са открити в някои дози от партида от приблизително 560 000 флакона.

Takeda Pharmaceutical, която продава и разпространява ваксината в Япония, заяви, че Moderna е задържала три партиди "поради предпазливост".

В него се казва, че проблемът в производствената фабрика в Испания е вероятната причина, но не се уточнява.

"Към днешна дата не са идентифицирани проблеми с безопасността или ефикасността", каза Модерна и добави, че ще работи с регулаторните органи и Takeda, за да проучи допълнително въпроса.

Няма подробности за това какви са „чуждите обекти“, но Такеда го описва като прахови частици.

Министерството на здравеопазването публикува номера на партидите, така че хората, които са получили доза преди спирането, да могат да проверят дали са получили потенциално заразена ваксина, добави Japan Times.

Япония се бори със скок в случаите на Covid, като още 8 префектури са поставени в извънредно положение в сряда.

Малко над 40% от японците са напълно ваксинирани и около 50% са получили една доза.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-58338281

# 9 033
Не. Аз съм си аз.

# 9 034
И на мен много ми се иска Ковид да става по-лек, но защо няма такива данни от САЩ например?
Там приемат в болница само, ако наистина имаш нужда, не от страх. И влошаването става за часове..
https://www.statnews.com/2021/08/24/florida-doctor-this-devastat … t-need-to-happen/
„…
Тогава всичко се промени. В края на юли броят на пациентите с Covid-19, за които се грижим, скочи бързо. Болницата премина от по-малко от 20 пациенти с активен Covid-19 на повече от 200 днес. Когато двата етажа на нашия Глобален институт за нововъзникващи заболявания бързо се напълниха с пациенти с Covid-19, ние се втурнахме да преобразуваме други части на болницата, за да ги лекуваме. Стационарното рехабилитационно заведение беше затворено и отворено отново като отделение за Covid-19. На всеки три до пет дни се изпразваше друго отделение, за да се освободи място за пациентите с Covid-19, наводняващи спешното отделение на болницата.
Докато пиша това, 13 от отделенията на болницата вече са посветени на грижите за хората с Covid-19.
Този път не само броят на пациентите е по -лош. Те също са по -болни. Свикнах да виждам пациент по време на сутрешните обиколки с минимален допълнителен кислород, който се озовава в интензивното отделение преди денят да приключи.
…..
Докато болницата разполага с много вентилатори, за да посрещне нарастващия брой хора, които се нуждаят от тях, не винаги има достатъчно квалифицирани лекари, които да извършат деликатната процедура за интубация, необходима за свързване на пациент към машината. Лесно е да отидете онлайн и да разгледате статистиката за капацитета на болницата или отделението за интензивно лечение и да видите, че има свободни легла. Но тези цифри не отчитат здравните работници, необходими за грижите за пациентите в тези легла. Леглото в интензивно отделение не може да спаси живот. Необходим е екип от лекари, медицински сестри, дихателни терапевти, фармацевти, служители на екологичните служби и други. И ние сме опънати твърде тънки.
Всички ние се появяваме в продължение на 18 месеца, грижейки се за хората с това заболяване, рискувайки здравето си и рискувайки да изложим семействата си на него. Изтощени сме, физически и емоционално. Ние сме травмирани от телефонните обаждания, които трябва да направим, като кажем на семействата, че любимият им човек няма да успее.
За мен най -опустошителната част от този скок е, че не е трябвало да се случва. Надеждата, която аз и други здравни работници изпитахме, когато пристигнаха ваксините срещу Covid-19, беше реална. Оттогава ваксините станаха лесни за получаване-в аптеката на ъгъла, изскачащия ваксинационен център, на работното място и другаде-което прави невъобразимо, че почти всички мои настоящи пациенти с Covid-19 не са били ваксинирани.
….“

Скрит текст:
Между другото, новината, че в Япония са открили чуждо вещество в партиди на Модерна и ги задържат, говори, че не може да се скрият негативните новини за ваксините. И че наистина има контрол - поне в държавите, от които очакваме да има контрол.

# 9 035
Англия
Правителството стартира кампания по радиото, социалните и цифровите медии, за да увери родителите и учениците, че е безопасно да се върнат в училище.

Научните експерименти, спортът, музиката и драмата се върнаха в графика на учебния процес, а правилата за дистанциране, групите с „балончета“ и шахматното стартиране са отменени.

Всички ученици от гимназията/11+годишни/ са призовани да се тестват или в училище, или в общността, преди началото на семестъра.

Ръководителите казват, че несигурността остава въпреки облекчаването на училищните правила Covid.

Министерството на образованието заяви, че училищата и колежите ще поддържат пропорционални защитни мерки.

Те включват кръг от тестове с началото на училищния семестър, след което учениците ще бъдат насърчавани да продължат режима на тестване два пъти седмично. Въпреки това резултатите от тестовете ще се следят от общественото здраве, а не от самите училища.

Секретарят по образованието Гавин Уилямсън каза, че завръщането в училище и колеж е "огромен момент".
„Това е моментът, в който фокусът ни може да се измести от разрушаващото въздействие на Covid и да се насочи към учене, обогатяване и възстановяване“, каза той.

„Имам пълно доверие, че училищният и колежният персонал, родителите и учениците ще продължат да работят заедно чудесно, следвайки прагматични мерки като тестване и ваксинации, за да сведе до минимум прекъсванията и да задържи децата там, където им е мястото - в класната стая.“

"Но ще бъде много важно правителството да е готово да действа в случай на нарастващ прилив на коронавирусни инфекции и да предостави допълнителна подкрепа на училищата и колежите, ако е необходимо."
https://www.bbc.co.uk/news/education-58334867

# 9 036
https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Eto-kakvo-shte-se-s … septemvri-1118427
Гърците затягат мерките.От 13.09 ще искат документ и за пътуване с гр.транспорт на деца 12-17год.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 16:53 от bubanka

# 9 037
От днес и Хасково и Ямбол са в червено. Като изключим морето, където заразата масово е от туристи първоначално, на другите места е внесена от гастарбайтерите и се предава на огромните сбирки, които правят. След повече от година опит нашите управляващи така и не осъзнаха какво се случва и как може да ограничат заразата на границата. На сухоземните май няма и помен от контрол. Да не говорим за безумието, че може да се влиза без тест и да се прави после у нас. Докато някой влезнал заразен мине с обществен транспорт половин България, кой знае колко хора може да зарази.
Относно децата - всеки ден лекари съобщават за приети малки деца и бебета. Най-фрапиращият случай беше бебе на 13 дни!

# 9 038
Голям оптимизъм е обхванал темата, даже и за плато вече се говори, но аз съм по предпазлив в такива прогнози.
Във вторник и сряда, ще минем 2 хиляди плюс, а и над 3500 в болниците. Само преди месец бяха 750 и умираха по 3-4 човека дневно, а не по 30-40
Положителните тестове са вече над 7%, тоест продължава покачването, ако се върнем на под 5% тогава може да говорим за затишие.

# 9 039
  • София
От днес и Хасково и Ямбол са в червено. Като изключим морето, където заразата масово е от туристи първоначално, на другите места е внесена от гастарбайтерите и се предава на огромните сбирки, които правят. След повече от година опит нашите управляващи така и не осъзнаха какво се случва и как може да ограничат заразата на границата. На сухоземните май няма и помен от контрол. Да не говорим за безумието, че може да се влиза без тест и да се прави после у нас. Докато някой влезнал заразен мине с обществен транспорт половин България, кой знае колко хора може да зарази.
Относно децата - всеки ден лекари съобщават за приети малки деца и бебета. Най-фрапиращият случай беше бебе на 13 дни!
Нито една държава не може да откаже да прибере поданиците си. Част от хората не си правят тест навън, защото може да им се наложи да останат 2 седмици под карантина, а за тази екстра трябват пари, които едва ли имат и  ако ги имат едва ли искат да похарчат за това. Така се стига до слагане под карантина  като пристигнат и представяне на пср за да бъде отменена.

Един пресен случай. Чакам багажа. Зад гърба ми мъж говори по телефона. Не подслушвам чужди разговори, но този някак ми се наби, може би съм хванала дума която ми е привлякла вниманието. Човека казваше, че е пристигнал и си чака багажа, ще се прибере с влака в ХХ.ХХ. И изведнъж каза, " Тук ми направиха бърз тест и е положителен."

Няма да кажа с каква скорост   направих 5 крачки встрани.
Когато минавах проверката на РЗИ, отделяха хора. Мислех, че ги слагат под карантина, но явно на някои им правят бързи тестове. 

Така "моя познат" е позитивен, под карантина е, но човека трябва да се прибере с влака, а докато стигне до него да мине с метрото половин София. Не са измислени нещата. Хората не са виновни, трябва организация и контрол. За контрола не се сещам от къде толкова ресурс. 

# 9 040
  • Overijse, Belgie
https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Засега няма свръхсмъртност /като март 2021 и ноември 2020/
Спрямо 2020 няма. Спрямо 2019 има.
Аз лично не бих сравнявала с 2020.

# 9 041
Жалко за тази учителка, че и от училището на кметицата е май. Видях и профила, такава е , по математика на големите преподава, явно частните уроци и липсват. Четох, че Слави и ИТН са спечелили, заради позицията си относно ковид, мерки и т.н., народа уж ги подкрепил. Направо ми е жал за всички нас (то за мен си най-много де) Как пък ни политици имаме, ни на народ случихме, ни на учители. Тази просто се излага , а колко жертви дадоха само учителите...и пак не иска ваксина, против маските, ама да заразява не я е грижа. И се чака някакви мерки и подобрения да искат уж учителите за децата да учат нормално, ами...дрън-дрън.

Попаднах на справка за починалите вчера, толкова млади хора без заболявания (млади..не са пенсионери, не че те нямат право да живеят и дишат) На 36г, на 41, 42, без заболявания...това не стряска никой май, нищо не е , а те имат деца, близки...

"18 613 са починалите лица в България, при които е бил констатиран Ковид-19. Нови 48 случая са регистрирани през последното денонощие.

Сред починалите е мъж на 36 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания. Починал е и друг здрав мъж - на 42 години
41-годишна жена, за която липсва информация за придружаващи заболявания, също е сред жертвите на Ковид-19 за денонощието.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/237309-koronavirusat-pogubi- … JkRlQO5pezzD4TA38

ето справката
Скрит текст:
Починали за денонощието са:

жена на 65 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 75 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 73 г. със сърдечно заболяване;

жена на 74 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 61 г. с онкологично заболяване;

жена на 49 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 45 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 75 г. с диабет и хронично белодробно заболяване;

жена на 52 г. със сърдечно заболяване и диабет;

мъж на 68 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 72 г. с хронично белодробно заболяване и диабет;

мъж на 71 г. с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 36 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 72 г. със затлъстяване и сърдечно заболяване;

мъж на 77 г. със сърдечно заболяване;

жена на 81 г. със сърдечно заболяване и диабет;

мъж на 63 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 72 г. със сърдечно заболяване;

жена на 54 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 73 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване;

мъж на 87 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 86 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 41 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 74 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 69 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 83 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 88 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 42 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 75 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 73 г. със сърдечно заболяване;

жена на 60 г. със сърдечно заболяване;

жена на 80 г. със сърдечно заболяване;

жена на 74 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 57 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 84 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 74 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване;

мъж на 65 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 78 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 75 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 52 г. със затлъстяване и диабет;

жена на 76 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 45 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 70 г. с диабет;

жена на 81 г. с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 60 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 51 г. със затлъстяване;

жена на 69 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 58 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания.

# 9 042
  • Overijse, Belgie
За момента вирусът отслабва - много заразен, но не толкова смъртоносен и ако се задържи така ще се превърне в една обикновена настинка.
И аз мисля, че натам клонят нещата. Незнам новините ли са добри или просто аз съм в настроение, но мисля, че работата върви на добре 🍀

Как си обяснявате статистиката в Русия? По-малко заразени от предишната вълна, пък повече умрели.
Със стъкмистика 😉.
Аз друго забелязвам - пневмонии в България с отрицателен тест. Трети познат вече. Е, моята извадка не е изобщо представителна, но се зачудих сериозно дали не е някакъв нов гаден вирус или тестовете са направени късно и пак си е познатия ковид. Всъщност за мен няма кой знае какво значение ковид ли е, друг вирус ли е, притеснителното е развитието на пневмония.

# 9 043
20%  от починалите са без придружаващи и са  до 60 години .
Нещо сбъркано има у нас

# 9 044
Сега е редно САЩ да дадат пълен достъп - така както искат от Китай, и да се направи цялостно разследване в американската лаборатория. Но нещо ми подсказва, че това няма да се случи..

https://dnes.dir.bg/svyat/kitay-poiska-szo-da-proveri-amerikansk … zhoda-na-covid-19
"..
В писмото се посочва, че Форт Детрик е военен научноизследователски институт на армията по инфекциозни заболявания и е център на американската военно-биологична дейност, известен със своите "незаконни, непрозрачни и небезопасни практики". Според писмото на китайския дипломат военната лаборатория е център на американската програма за разработване на биологически оръжия. Лабораторията е с четвърто ниво на биобезопасност и в нея се съхраняват проби от всички известни смъртоносни болести, като ебола, чума и коронавирус SARS.
Изредени хронологично са и редица случаи на инциденти и взривове от респираторни заболявания сред населението в района, близък до лабораторията. Сред тях е цитиран колективният иск, подаден през февруари 2016, от 106 американски семейства и отделни граждани от окръг Фредерик, щата Мериленд, във връзка с причинени вреди и смърт в резултат на въздействието на опасни материали. Поисканата компенсация е от 750 млн. долара.
През юли 2019 г. лабораторията е била закрита след установяване на редица нарушения, свързани с биобезопасността.
През март 2020 пък на сайта на Белия дом бе подадена петиция с молба правителството на САЩ да разкрие информацията, която се отнася до Форт Детрик и за причините за закриването й през 2019, както и дали този факт има отношение към пандемията от Covid-19. Отговор не е бил даден, пише още в писмото до СЗО представителят на Китай в ООН в Женева."

Общи условия

Активация на акаунт