COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 157
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 015
Stuck Out Tongue Winking Eye
Кунчев всичко каза човекът. Трезво и ясно.

# 9 016
По всички тв тая сутрин дават проверка от морето, от заведение, в 8 сутринта. Какво очакват да намерят? Навалица?
Ха- ха, верно ли 😂
Аз нямам нито един познат болен. Дори познат на познат. А, не, чакай! В началото на месеца мой близък роднина изкара вируса. Ваксиниран. И на една позната колежката се разболяла. Ваксинирана. Това е само. Но общо взето е спокойно. Докато при над 4000 когато беше около мен гърмяха като зайци. Бях се побъркала от страх тогава.
Много е смешно. Много е спокойно. Ти обаче, всеки ден различно говориш, един ден си много притеснена, че никой нищо не предприема, на следващия ден нямало смисъл от ваксините, после пък бройките заразени и починали ти се виждат малко и т.н.. Днес, гледам си много спокойна, защото никой покрай теб не бил болен..Не знам, ако всеки ден по 40-50 починали е успокояващо, или викаш какво от това, нали не ги познаваш..Положението е доста сериозно, цели семейства са поразени от вируса..Това, че днес са по-малко бройки от вчера, нищо не означава..Има и страшно много хоспитализирани и ще продължават да се увеличават.

# 9 017
  • Насред хаоса
Много зор за тая пуста трета доза значи. В Израел държат да има трета доза, поради което обмислят да се намали валидността на сертификата за хора над 50, които не желаят трета доза. Това е само една от стъпките, които обмислят. Инак всичко е доброволно, мдам. После ще се окаже, че и третата не работи, ще има и четвърта и съответните стъпки за благото на населението и така до края на света.

https://www.srugim.co.il/591331-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%95%D7%97-% … D7%A1%D7%95%D7%9F

Част от текста в превод с гугъл
"Ваксинирайте се в третата доза - това беше съобщено тази вечер (вторник) тук 11. Според доклада, една от стъпките, които се обмислят, е да се съкрати сертификатът за ваксинация за тези на 50 и повече години, които решат да не получат третата ваксина."

В същото време:
https://bnr.bg/post/101517416/broat-na-decata-s-diabet-se-uvelic … shokirashto-barzo
"Според американските здравни власти в Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всеки десети жител на страната (10,5%) има диабет".
Цифрите са страшни, а по-страшното е, че не виждам някой от тия, които сега се пишат спасители, да прави нещо по въпроса.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:21 от La Sombra

# 9 018
  • в страната на чудесата
Да, и аз искам да знам колко са децата. Педиатрите казаха тази сутрин, че разкриват още едно отделение.
И е важно и статуса ваксинирани/боледували/наивни също да го обявят

# 9 019
  • Пловдив
Аз не мога да установя дали в момента има дифузно разпространение или е по-скоро клъстерно. И къде точно сме по линията на вълната. Няколко специалисти, включително от математиците, бяха прогнозирали, че тази вълна по-бързо ще се надигне и по-бързо ще спадне. Обаче за мен поне е мъгла къде точно се намираме сега.
За момента не съм разбрала някой от познатите ми да е болен, за разлика от предишните две вълни, когато постоянно някой се разболяваше. Надявам се наистина да няма.

# 9 020
Къде са го казали това педиатрите? Може ли линк?

# 9 021
  • София
Аз не мога да установя дали в момента има дифузно разпространение или е по-скоро клъстерно. И къде точно сме по линията на вълната. Няколко специалисти, включително от математиците, бяха прогнозирали, че тази вълна по-бързо ще се надигне и по-бързо ще спадне. Обаче за мен поне е мъгла къде точно се намираме сега.
За момента не съм разбрала някой от познатите ми да е болен, за разлика от предишните две вълни, когато постоянно някой се разболяваше. Надявам се наистина да няма.
Дифузно, разбира се. Ако сме в такова високо "плато" до 15 септември и после от началото на октомври почне ново вдигане на бройките...няма да е добре

# 9 022
Ами нормално е, след към ваксините не са правени за Делта, да спрат да ги отчитат относно брой заразени.
И да се гледат хоспитализирани/починали. У нас все още основно се тестват туристи, за пътуване. Което не дава реална представа за заразените.
Роналд, не. Миа е друг потребител.

# 9 023
  • Русе
Доста стръмно се изкачва смъртността при нас последните дни

От тук  https://ourworldindata.org/covid-deaths

# 9 024
Щатът Ню Йорк добави 12 000 смъртни случаи към статистиката си за починали от COVID-19, съобщава Ройтерс.

Новоназначеният губернатор на Ню Йорк Кати Хочул призна близо 12 000 повече смъртни случая в щата от COVID-19, отколкото беше оповестено от нейния предшественик Андрю Куомо. Бившият губернатор Андрю Куомо подаде оставка след няколко обвинения за сексуален тормоз.

Новият управител на щата Кати Хочул обещава по -голяма прозрачност по отношение на броя на загиналите.

В съобщение, публикувано на официалния си сайт късно във вторник, канцеларията на губернатора съобщава, че 55 395 души са починали от COVID-19 в Ню Йорк въз основа на данните от смъртния акт, представени в Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, спрямо 43 415 докладвани от Куомо на обществеността в понеделник, последния му ден на поста.

Обяснението следва по -големия брой, като се казва, че "включва тези, които са починали на всяко място, включително болници, домове за възрастни хора, заведения за грижи за възрастни, у дома, в хоспис и други места".

Според новите данни от началото на пандемията в щата Ню Йорк са починали 55 400 души. Това прави района третият най-засегнат щат в САЩ.

https://www.voanews.com/covid-19-pandemic/new-york-governor-reve … eviously-reported

# 9 025
За момента вирусът отслабва - много заразен, но не толкова смъртоносен и ако се задържи така ще се превърне в една обикновена настинка.
И аз мисля, че натам клонят нещата. Незнам новините ли са добри или просто аз съм в настроение, но мисля, че работата върви на добре 🍀

Как си обяснявате статистиката в Русия? По-малко заразени от предишната вълна, пък повече умрели.

# 9 026
  • При семейството си
Умирания през първото тримесечие на 2021 г.:
https://nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Mortality2021-1q.pdf

Умирания през второто тримесечие на 2021 г.:
https://nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Mortality2021-2q.pdf

Има графики и за възрастовото разпределение на починалите лица – фиг. 4.

# 9 027
От 1-ви септември на хора със силно отслабена имунна система ще бъде препоръчана трета доза ваксина срещу COVID, съобщава шведското радио Ekot.

- Имунната система на тези хора се нуждае от подсилване, така да се каже, отколкото от имунната система на здравите хора. Изглежда, че тази трета доза може да им се даде, така че те да започнат да произвеждат антитела, за да се защитят от тази инфекция по добър начин, казва Андерс Тегнел, държавен епидемиолог от Шведската агенция за обществено здраве.

Решението засяга, наред с други неща, пациенти, които са претърпели трансплантация на орган, страдат от заболявания на имунната недостатъчност или имат бъбречно заболяване и са на диализа.

Общо в Швеция има най -малко 40 000 души, според Ekot.

В дългосрочен план може да е уместно да се препоръча трета доза на повече групи, казва още Тегнел.

Но не още, този момент не е дошъл, по-важно е да се ваксинират тези, които не са получили нито една доза, отколкото да се даде масово на хората трета доза, според държавния епидемиолог Андерс Тегнел.

Трета доза не е необходима в момента. Защитата срещу COVID-19 обаче ще трябва да бъде засилена със спринцовка, но по-късно. Този момент все още не е дошъл.

Според Тегнел няма научна подкрепа за трета доза при напълно ваксиниран човек, която да има значение за предотвратяване на сериозни заболявания и смърт.

Много малка част от тези, които са напълно ваксинирани и заразени, се нуждаят от болнична помощ, заявява той.

- Досега никой не знае дали е необходима трета доза. Според Европейската агенция за контрол на заразните болести (ECDC) няма индикации, освен вероятно от Израел, че има нужда от трета доза. В Швеция не виждаме увеличение на дела, който се заразява, въпреки че е ваксиниран. Тези случаи са постоянно на много ниско ниво, казва Андерс Тегнел пред DN.

# 9 028
Спазват ли се COVID мерките по Черноморието, започнаха проверки
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/spazvat-li … nomorieto-6130170
При проверката, част от персонала, май и управителя, са били без маски и като видели инспектора от РЗИ, зарязали заведението и избягали през задния вход..И тя няма на кой да напише актовете..То горе долу май така ще протичат и другите проверки, сервитьорите като видят че идва проверка, хвърлят таблата и бягат.Simple SmileSimple Smile

# 9 029

Според проф Витанов сме добре, неговата прогноза за 23.08 беше 1600

Този сценарий все още е стабилен ( нарочно взимам прогнозните данни от 16 август т.е. Движим се по предвидим план)

https://www.monitor.bg/bg/a/view/prof-vitanov-s-mrachna-prognoza … -na-virusa-278100

Общи условия

Активация на акаунт