COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 371
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 120
Зараза акумулират и ваксинираните, поддържайки пандемията, ако се вярва на медиите. Също толкова "съзнателно" и "целенасочено" Joy
Това е една опорките на антиваксърите, че видите ли "с или без васкина било все тая всички разнасяли зараза" ... total bullshit.
Нежелаещите да се ваксинират не ви искат нито "грижите", нито ограниченията. Те им се натрапват насила, нарушавайки основни техни права.
Moe oсновно право е да си пазя здравето и ако ти ми пречиш за това то ти ми нарушаваш правата а не аз твоите ... така по-ясно ли е кой какво нарушава?
Общество, което налага ограничения, непроизтичащи от права, се нарича тирания, а не демокрация.
Това е по дефиниция. И колкото повече непроизтичащи от права и свободи задължения - толкова по-тежка тирания.
Нещо са ти сбъркани дефинициите, бъркаш слободия и анархия с демокрация.
Децата тъкмо затова се стремят да ги лишат от образование - за да не би да се научат, че правилата следва да охраняват техните права и свободи, а не обратното.
Що за глупост - кой иска да лиши умишлено от образование децата? Право и свобода е всяко дете да реши само дали иска да продължи да се обучава по тази твоя логика нали?

# 9 121
Скрит текст:
Сигурно и аз не мога се изкажа правилно..
Имам предвид -колко тежък вирусен товар предавa ваксиниран на неваксиниран.
Или? Няма разлика?

Или както аз го разбирам- ваксинираният не заема леглото на неваксинирания. При евентуално усложнение при последния. Което, също не е изобщо малко.

Хич не е малко и това, че не ваксинираниТЕ, а част от тях се заразяват. Дори да са само половината(засега се въртят публикации за 15-35% пробиви), това значи по-малко заразени, които ще предадат вируса нататък.
Но, безусловно, предпазни марки трябва да има, още повече, че с тези темпове на мутация скоро ще имаме нови варианти, които може да заобикалят напълно досегашния имунитет.

# 9 122
Скрит текст:
Зараза акумулират и ваксинираните, поддържайки пандемията, ако се вярва на медиите. Също толкова "съзнателно" и "целенасочено" Joy
Това е една опорките на антиваксърите, че видите ли "с или без васкина било все тая всички разнасяли зараза" ... total bullshit.
Нежелаещите да се ваксинират не ви искат нито "грижите", нито ограниченията. Те им се натрапват насила, нарушавайки основни техни права.
Moe oсновно право е да си пазя здравето и ако ти ми пречиш за това то ти ми нарушаваш правата а не аз твоите ... така по-ясно ли е кой какво нарушава?
Общество, което налага ограничения, непроизтичащи от права, се нарича тирания, а не демокрация.
Това е по дефиниция. И колкото повече непроизтичащи от права и свободи задължения - толкова по-тежка тирания.
Нещо са ти сбъркани дефинициите, бъркаш слободия и анархия с демокрация.
Децата тъкмо затова се стремят да ги лишат от образование - за да не би да се научат, че правилата следва да охраняват техните права и свободи, а не обратното.
Що за глупост - кой иска да лиши умишлено от образование децата? Право и свобода е всяко дете да реши само дали иска да продължи да се обучава по тази твоя логика нали?

Логиката е патриархална и расистка, нали? Joy

# 9 123
# 9 124
Казват, че сега - с Делта варианта - вирусният товар при ваксинираните е почти същия като при неваксинираните, но все още , мнозинството заразени са неваксинирани, така че…

И шведските данни това показват:

От 1-ви август до 15-ти август Швеция е регистрирала 10 422 нови случаи, от които пробивните инфекции са 1107 или 10,6% от тези 10 422 нови случаи през последните две седмици.

Към дата 15-ти август 53% от цялото населението на Швеция е било напълно ваксинирано.

53% ваксинирани представляват 10,6% от новите случаите през последните две седмици
47% неваксинирани представляват 89,4% от новите случаите през последните две седмици

https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statis … fter-vaccination/

# 9 125
"По-висок вирусен товар означава, че количеството вируси  в една клетка е в пъти повече, отколкото при досегашните варианти. Това е и причината Делта вариантът да прави  пробив на ваксините". Това заяви пред Bulgaria ON AIR имунологът от Института по биология и имунология при БАН проф. Сорен Хайрабедян.

По думите му при такъв огромен вирусен товар количествата на антитела, които се произвеждат след ваксиниране, не са достатъчни.

"Това е вирус, който много мутира. При него стерилизиращ имунитет не може да се постигне. Този вирус реинфектира. Данни от Дания показват, че около 20% от преболедувалите се реинфектират. При хора на възраст над 65 години около  47% могат да се реинфектират", коментира още проф. Хайрабедян.

https://www.google.com/amp/s/m.investor.bg/ikonomika-i-politika/ … -hora-333744/amp/

…….

Кратката версия - всички сме прецакани О ваксинирани и боледували, ще повтаря, ще мутира и така докато не ни затрие или се превърне в хрема Sad
Още един от нашите "капацитети" който няма представа за какво говори. Сам по себе си вирусният товар не означава нищо повече от това което е именно - повече вируси в единица обем. Не говори дали вирусът е по-заразен, по-опасен и ред други неща за да се правят генерални изводи. А какво означава "пробив на ваксините" - ами те предпазват от заболяване а не от инфекция по дефиниция. Единствената известна ваксина създаваща стерилизиращ ефект е тази за HPV ... та такъв ни е капацитета на науката в тази област, предпочитам въобще да не се информирам от подобни.

# 9 126
Швеция не ваксинираха ли първо най- възрастните, те предполагам не водят кой знае колко активен начин на живот?
Това би обяснило по малкия дял заболели ваксинирани и не само там.
Възрастни с изолирани контакти

# 9 127
Някой, който следи щатските статистики, може ли да каже някакви данни за заразяването и хоспитализирането при децата?
Скрит текст:
Щатските, като страна с най-голямо население, където се води статистика.

# 9 128
Ангел Кунчев: Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.
от ТУК
Като цяло много лоши данни.
Точно и 15% от населението ни е ваксинирано и толкова били от новите случаи. . .

# 9 129
Робърт Кох още не са публикували данни за цяла Германия, но публикуваха такива за нашата провинция, която е с население три пъти по-голямо от това на България и от началото на пандемията е най- засегнатата. Ваксинираните, които имат нужда от болнично лечение са 13% от пациентите с ковид в болниците. 60% от населението е напълно ваксинирано.
Кристиан Карагианидис, лекар по интензивно лечение и научен ръководител на регистъра за интензивно лечение Divi, заяви, че броят е сходен с този в цяла Германия и че около 10 до 15% от пациентите с Covid 19 в болниците в момента са ваксинирани. 

https://www.google.de/amp/s/www.rnd.de/gesundheit/corona-impfdur … %3foutputType=amp

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 16:44 от Анонимен

# 9 130
  • Сан Франциско
Ето за педиатричните случаи в САЩ:

https://downloads.aap.org/AAP/PDF/AAP%20and%20CHA%20-%20Children … 08.19%20FINAL.pdf

Общо, от началото на пандемията - 4.5 милиона случая. Последната седмица - 180 000 нови случая или кумулативно 6100 случая на 100 000. Хоспитализация - 1.6% до 3.6%.

# 9 131
  • Насред хаоса
Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html

# 9 132
Точно и 15% от населението ни е ваксинирано и толкова били от новите случаи. . .
Не може да се говори за "много лоши данни" след като не знаем какъв процент от ваксинираните са се заразили и попаднали в болница. Също така е важен профила на заразените - възраст, коморбидност ... та бих казал, засега данните не предизвикват опасения, в рамките на нормалното и очакваното са. По назад се дадоха данни от Израел и изглеждаха доста добре.

# 9 133
Ангел Кунчев: Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.
от ТУК
На мен ми е интересно, когато се разболее някой от тези с купените сертификати, дали си признава, или влиза в статистиката като ваксиниран?

Ето за педиатричните случаи в САЩ:

https://downloads.aap.org/AAP/PDF/AAP%20and%20CHA%20-%20Children … 08.19%20FINAL.pdf

Общо, от началото на пандемията - 4.5 милиона случая. Последната седмица - 180 000 нови случая или кумулативно 6100 случая на 100 000. Хоспитализация - 1.6% до 3.6%.
Мерси, Etereia
Надявах се на по-минимален процент хоспитализации. Като знам, че при вас, за да вземат някого в болница, значи, че наистина е зле, това до 3,6% ми се вижда тревожно.

# 9 134
Това някакъв новоговор ли е? Не става дума за ПРИВИЛЕГИИ за ваксинирани, а за ОТНЕМАНЕ НА ПРАВА на неваксинирани. И кои са непозволените средства и КОЙ не ги позволява?
Както каза Арнолд Шварценегер - демокрацията не е само права и свободи а главно задължения .... като в тях може да влиза и ваксинация: както те задължават да си слагаш предпазен в колата за да не изхвърчиш през предното стъкло при удар.
Има един етнос за който е главно права.

Общи условия

Активация на акаунт