COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 758
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 195
  • При семейството си
Да, и Стинг остаря и минава вече към по-рисковите.

# 9 196
Според Кантарджиев имало доказателства, че ваксинираните били защитени години - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kantardzhiev-Lekarit … aprav_757992.html
Много съм скептична към такова твърдение, някой попадал ли е на такива актуални проучвания?

П.П. Тези с една доза, за мен не са ваксинирани.
Според Кантарджиев - преболедувалите са до живот защитени, ваксинираните - с години, нищо че самите производители не потвърждават това. Изобщо, тоя човек пренаписа историята на вируса... Да не би да се готви за пост в идното правителство?
Ох, Роналд как ме разсмя..ами като не знаят производителите, да питат Кантарджиев, той ще им обясни, и направо да приключват с производството, след като имунитетът е доживотен..Simple Smile Кантарджиев аз го харесвам, коронавирусът обаче му е малко "тъмна индия"...Говори си така уж на майтап, но мисля че има опит..симпатичен ми е.

# 9 197
Че ние всички си вярваме във ваксините. За полиомиелит, разбира се, че вярваме. И ги ползваме.
Това, че за сегашните препарати не дават никаква гаранция дори самите им производители все още, каква вина имаме.

# 9 198
  • В заешката дупка
По  CNN има кратък сегмент за положението около ковид в Исландия. 2,5 мин е ако на някой му се гледа в линка долу. На едно място питат млади жени дали са се ваксинирали.

Едната казва: “Да, разбира се”.
Репортерът: “Защо разбира се?”
При която тя леко объркана от въпроса отговаря “Защото това е наш граждански дълг”.

Тази реакция и отговор наистина добре илюстрират нагласите тук, поне сред не толкова рисковите групи. И това според мен е една от причините да има толкова висок процент ваксинирани в Исландия. Тази нагалса с мисъл за обществото в България липсва. Прави ми впечатление и в темата как обикновено въпросът около ваксините се свежда чисто егоистично до  “колко са полезни или вредни за мен”. И не само от противници на ваксините, напротив даже. Тъжно е някак си.

P.S.: В репортажа казват, че в Исландия няма смъртен случай през сегашната вълна. За съжаление днес оповестиха първият починал.

https://edition.cnn.com/videos/world/2021/08/26/iceland-coronavi … coronavirus-intl/

# 9 199
  • София
Недоволна, хайде прочети пак думите на Кунчев внимателно!
Дори казах, че се съмнявам, че от медията са го цитирали правилно.
Освен всичко останало съм ваксинирана и всичко, което е казал Кунчев ме притеснява!
Ще помоля модератор, да не позволява квалификации, каквито си позволява Недоволна. Благодаря!

# 9 200
Недоволна, хайде прочети пак думите на Кунчев внимателно!
Дори казах, че се съмнявам, че от медията са го цитирали правилно.
Освен всичко останало съм ваксинирана и всичко, което е казал Кунчев ме притеснява!
Ще помоля модератор, да не позволява квалификации, каквито си позволява Недоволна. Благодаря!
Извинявай, вярвам на ушите си и го гледах. Изобщо не е казал подобна глупост. Ако някоя мисирка пак се е оляла, не е мой проблем. Извинявам се, но преди да пишете подобни неща, поне помислете малко. Тази проста аритметика се учи в началния курс.

# 9 201
Процент ваксинирани по възрастови групи с поне една доза в Швеция според страната на раждане към 18 август:

- зелено - родени в Швеция
- лилаво - родени в Европа
- оранжево - останалия свят

Познайте пак кой ще движи клъстерите и огнищата в Швеция, кой ще разняся инфекцията и кой ще заема места по болниците. То така си беше и по време на цялата пандемия. Етническите шведи, дето са хоум офис и дето шанса да се заразят е минимален, първи се ваксинираха, а тези дето са най-уязвими към заразяване и дето движеха цялата пандемия досега, седят и се кумят.

Над 2,6 млн. души сa с чужд произход или  25,5% от цялото население на Швеция и както се вижда ваксинацията при тях изостава във всички възрастови групи.

# 9 202
  • Шотландия
Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html
И това е едно проучване, нямащо особена стойност. Провели го онлайн - оттук нататък е ясно как участвалият контингент е много далеч от представителна извадка на населението.
О, хич не претендирам да има представителност. Обаче ако сочеше друго, няма и дума, че щеше да бъде представително.
Очевидно ти е важно, щом си пуснала линк. Другата част от това, което си написала, са твои фантазии.

Проучвания за желанието за ваксини или липсата на такова:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9893465/Americans-PhDs- … -study-finds.html
И това е едно проучване, нямащо особена стойност. Провели го онлайн - оттук нататък е ясно как участвалият контингент е много далеч от представителна извадка на населението.
О, хич не претендирам да има представителност. Обаче ако сочеше друго, няма и дума, че щеше да бъде представително.

Статистиката за лонг Ковид също се основава основно на подадени онлайн сигнали - за симптоми и тяхната продължителност.
Това е съвсем друг вид проучване,  на специфична група хора, с лонг ковид.  За тях няма нужда да е представително, а и те могат да подадат сведения онлайн, по телефона или наживо на лекар.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 23:23 от *Мила*

# 9 203
  • София
Още нещо важно каза Кунчев. Че смъртните случаи на ваксинирани у нас са при хора с много компрометирана имунна система, които всеки вирус би могъл да убие. Цитирам по памет.
Не казвам, че това е добре. Просто факт.

Би било чудесно, ако Кантарджиев е прав. Но как пък никой друг капацитет по света не говори за доживотен имунитет с такава сигурност?

# 9 204
  • София
Това не е само при нас.

# 9 205
Кантарджиев се позова на изследване,  но за съжаление, на водещата не й хрумна да пита за подробности.

# 9 206
  • София
Това не е само при нас.
Да. Но за да съм коректна, пиша какво каза Кунчев. А той говореше за Бг.

# 9 207
  • Шотландия
Според Кантарджиев имало доказателства, че ваксинираните били защитени години - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kantardzhiev-Lekarit … aprav_757992.html
Много съм скептична към такова твърдение, някой попадал ли е на такива актуални проучвания?

П.П. Тези с една доза, за мен не са ваксинирани.
Според Кантарджиев - преболедувалите са до живот защитени, ваксинираните - с години, нищо че самите производители не потвърждават това. Изобщо, тоя човек пренаписа историята на вируса... Да не би да се готви за пост в идното правителство?

Ами ясно е, че се прави на Ванга... то няма 2 години от КОВИД,  ама той знае какво ще е до края на живота на всички тези хора... Прав е - ама за някой, който го блъсне кола 1 година след като е изкарал веднъж КОВИД. Имал си е имунитет до края на живота. За всички останали няма как да знае. Особено на фона на установени медицински случаи на хора, които са го карали повече от веднъж.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 09:46 от *Мила*

# 9 208
….
В интензивно отделение ... както се е изказсл, ако е точен цитата, излиза, че 5% от 1550, което ще рече 78 човека с ваксина, но не съм сигурна, че точно това е искал да каже.
То трябва и да се чете, Недоволна, освен обижда.
Elpis,1550 ли са пациентите в интензивно???

# 9 209
  • При семейството си
….
В интензивно отделение ... както се е изказсл, ако е точен цитата, излиза, че 5% от 1550, което ще рече 78 човека с ваксина, но не съм сигурна, че точно това е искал да каже.
То трябва и да се чете, Недоволна, освен обижда.
Elpis,1550 ли са пациентите в интензивно???

Четете, де.

Общи условия

Активация на акаунт