COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 009
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 670
Не искам погрешно пак да ме разберат някои, но се надявам заболелите и стигнали деца до болница да са единици. Все пак дано следващите варианти не ги хване сериозно, защото тогава ще стане страшно. Не искам да мисля една силна вълна с много заболели деца и ограничен достъп до здравно заведение, както беше при възрастните . По принцип детските отделения не са с много  и леглата са недостатъчно и сега си мисля. Това възрастни да се отказват линейки, че няма, места в болници няма, кислород не достига...представете си родителите как биха реагирали и как се търсеха връзки, молби, пари и какво ли не да можеш да спасиш близкия си и да има шанс да оцелее, ако се отнася до дете... Трябва да се предвиди и такъв вариант обаче, не пак да са изненадани, да тръгват нещо си да правят тепърва. Нека не става, но да имаме готовност за най-лошото си мисля. Четох за Ванга какво е казвала и умишлено не го пуснах тук за вируса, че несериозно сигурно ще ви се види. Много се спекулира и дали е истина, уж от източник близък неин, но...ако е била права, нищо добро не ни чака.
ПП. Ми ще ви сложа линка, може и да ми се смеете, ама..дано е измислица, все пак..
https://novinarnik.bg/%d0%b4-%d1%80-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0% … 5nQ2iW_TdhzOFp88U

# 11 671
Само да ви споделя, че и прекаралите вируса бързо губят антитела. Боледувах от Ковид края на октомври, нямах пневмония, но ми беше доста зле в продължение на 2 седмици. Края на март вече нямах почти никакви антитела, така че явно и прекаралите нямат дълга защита.
Имате клетъчен имунитет. Ако срещнете вируса без да разберете антителата ви ще се увеличат драстично. Съфорумки тук неведнъж са споделяли, че след време имат повишаване на антителата. Клетъчният имунитет е обяснението. Ако сега си направите тест за антитела ще разберете дали последните месеци сте се срещала с вируса.

# 11 672
  • София
Гледах по тв тази вечер заведения в Студентски град, и не само там. Собственикът каза, че няма да затвори в 23ч,  ако му наложат глоба, тя ще падне в съда, защото му е отнето конституционно право на работа.

# 11 673
Adisun, да не забравяме и клетъчния имунитет, така че не се знае, но това, че има много малко статистика за защитата на естествения имунитет, говори доста зле.

Не разчитам много на него, защото доста хора изкараха по два пъти Ковид, като при някои дори е било по-тежко вторият път. Аз се ваксинирах за да ми е по-спокойно.

# 11 674
  • София
Стига с тоя клетъчен имунитет, нали все го сравнявате с грипа ковида? Срещу грипа да се е чуло и видяло работещ клетъчен имунитет? Партенките на Кантарджиев и Чорбанов. Има, да, има, ама не при всички. Както и не всички го изкарват безсимптомно.

Гледах по тв тази вечер заведения в Студентски град, и не само там. Собственикът каза, че няма да затвори в 23ч,  ако му наложат глоба, тя ще падне в съда, защото му е отнето конституционно право на работа.
Ще е много изненадан като не му падне глобата в съда.

# 11 675
  • София
Когато пуснаха ваксините в началото, всички експерти обясняваха, че РНК ваксините са толкова добри, че се променя нещо дребно и се приспособяват към промените на вируса. Според тях малките промени нямат да изискват никакво време и едва ли не няма да се спира производството напълно. Това беше и обяснението защо са произведени толкова бързо и защо тези на АстраЗенека се бавят.

# 11 676
  • София
Тъй де, и сега е така сигурно, нали Пехоко писа, че проблемът е по-скоро от технологично и логистично естество... или просто не знаят към вариант да ги забият, че те са вече доста....

Затова казвам, полезно е тия от големите компании да дат някво инфо...

# 11 677
Според мен броят на заразените  ваксинирани е прекалено голям, това означава че на практика вируса няма как да изчезне и трябва да премине през всички и то по няколко пъти. И пак да повторя при нас хората спазват мерки до такава степен,че лятото можеше да срещнеш хора в гората с маски...В момента маските вътре за задължителни навсякъде на обществени места..
Не гледай бройката заразени. Като се ваксинираш против тетанус това не те предпазва да стъпиш на ръждив пирон, а те предпазва те да не умреш от това. Гледай тези, които са стигнали до болница и тези, които са умрели, а те са малко в сравнение с неваксинираните.

# 11 678
  • При семейството си
Да ме извиняват тези с новите измислици, ама не е справедливо измисленото от Бундестсага.
Значи ти се ваксинираш и те товарят с повече работа, бутат те в по-опасните зони, а свободните си седят на тихо и безопасно, пък получавате еднакво, така ли?
Ееее тук стане ли така ще чакат налъмите да цъфнат по-скоро , отколкото народа да се боцне.

В Германия току така не могат да те уволнят, особено ако си на постоянен договор и/или в професии със синдикат, каквито са тези. Могат обаче да не те назначат. Могат и да ти намалят часовете. Много добре даже е измислено. Една орда юристи преди това са го огледали. Няма как да уволняват хора заради това, че са неваксинирани. Съдилищата ще прегреят, а и не е редно.

За дежурствата ваксинираните, предполагам, получават и допълнително възнаграждение или?

# 11 679
@Аlica знаеш ли приказката на професора - PCR positivity = we don't care about that... това не е просто слоган а нещо което учените реално приемат. Ще обясня защо е това е така - защото не показва нищо което заслужава внимание на експерта, т.е това че някой е заразен има някакъв засечен определен вирусен товар не казва колко е болен и до колко е опасен за околните.
А вирусът няма да изчезне най-малкото защото има естествен природен резервоар ... там има хиляди с потенциала на ковид и е въпрос на време да им се даде шанс да се активират.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 22:23 от pehoko

# 11 680
Според мен броят на заразените  ваксинирани е прекалено голям, това означава че на практика вируса няма как да изчезне и трябва да премине през всички и то по няколко пъти. И пак да повторя при нас хората спазват мерки до такава степен,че лятото можеше да срещнеш хора в гората с маски...В момента маските вътре за задължителни навсякъде на обществени места..
Не гледай бройката заразени. Като се ваксинираш против тетанус това не те предпазва да стъпиш на ръждив пирон, а те предпазва те да не умреш от това. Гледай тези, които са стигнали до болница и тези, които са умрели, а те са малко в сравнение с неваксинираните.
Разочароващо е да се разбере, че статистиката сочи за числа на напълно ваксинирани, които са стигнали до болница, че и починали.
А има ли информация с кой вид ваксина са ваксинирани?
А също и възраст?
Значи ето линк : https://kingcounty.gov/depts/health/covid-19/data/vaccination-outcomes.aspx
Данните последно са обновени на 8/26. Информация за вида ваксина няма, но в САЩ АстраЗенека няма и мисля основно са Файзер и Модерна..Има разбивка по възраст и заболели ваксинирани/неваскинирани, но за целия период от Януари досега и това изкривява данните.

Защо разочарование? На мен числата ми изглеждат доста добре за ваксинираните.
-Според мен броят на заразените  ваксинирани е прекалено голям, това означава че на практика вируса няма как да изчезне и трябва да премине през всички и то по няколко пъти. И пак да повторя при нас хората спазват мерки до такава степен,че лятото можеше да срещнеш хора в гората с маски...В момента маските вътре за задължителни навсякъде на обществени места..
Щеше ми се да даваха данни и за възрастта на тези, които са хоспитализирани и умрели за последните 30 дена, не само съотношението на ваксинирани и неваксинирани във времето, както и да посочат колко от непълно ваксинираните са с една доза.

Наистина е подвеждаща таблицата за демографиите на смъртните случаи - би било добре да е по времеви периоди, защото през януари нямаше много ваксинирани.

# 11 681
На LillyM утре ли й изтича БАН-а?

СЗО: Още много дълго ще има пандемия

Пандемията от коронавирус ще продължи още много дълго, въпросътв момента е колко скоро може да бъде отменена спешната ситуация в областта на здравеопазването. Това обяви Майкъл Райън, директор на

Програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) в рамките на онлайн сесия с въпроси и отговори с потребители на социални медии, предава TACC.

„Очаквам вирусът да се предава за дълго време. Въпросът е колко дълго ще продължи извънредната ситуация в областта на здравеопазването. Това се определя от това колко хора страдат от болестта, колко хора са починали от вируса и до каква степен контролираме предаването му“.

„Ако можем да се отървем от хоспитализации и смъртни случаи и ако можем да ограничим разпространението, тогава извънредната ситуация в здравеопазването може да бъде премахната. Но дали вирусът ще изчезне? Не. Това е реалност. Този вирус ще остане с нас“, категоричен бе Райън. В някои страни, отбеляза експертът, смятат, че извънредното положение е приключило.

„Това обаче далеч не е така“, предупреди той.

От своя страна експертът на СЗО Мария ван Керхове също отбеляза, чепандемията далеч не е приключила. „Определено все още сме в разгара й.

Разбира се, всички искаме това да приключи възможно най-скоро. Някои дори се държат така, сякаш е свършило. Но не е свършило“, предаде думите й "Фокус".

https://www.24chasa.bg/novini/article/10158448

# 11 682
Ако така разбира демокрацията, значи заслужава да бъде изцяло затворен и глобен /но не символична глоба, а както си трябва "по гръцки"/..Ако така я караме - неспазване на мерки, протести, този иска едно, другия друго, нещата не само, че няма да се подобрят, ами ще отидат към затваряне на всичко, без хранителни магазини и аптеки..Ако бяха по-умни, веднага щяха да направят тази връзка, че може да стане още по-зле за тях, и да си работят временно на 30%, защото 30 е повече от 0..Simple SmileSimple Smile

# 11 683
  • Далече
@pehoko и @The_Third все още броя на заразените си използва като основен метрикс в САЩ и всички го гледат. И се препоръчват тестове, ако си бил в контакт със заразен или се връщаш от пътуване.Аз съм напълно съгласна, че трябва да се спре това постоянно тестване и да се не гледа броя на полож. тестове,но реалността е друга. Дефакто, ако си ваксиниран ти реално можеш да си разнасяш вируса и колкото повече време минава от датата на ваксиниране толкова по - тежко ще изкараш вируса ( поне така изглежда). Над 70% васкинирано население няма да ни върне към предишното нормално и вируса няма да изчезне..В един момент преполагам повече държави ше започнат да следват примера на България, Швеция или Флорида..Аз друг път не виждам

# 11 684
У нас няма кой да обясни на ресторантьорите, че те винаги ще са първите затворени при нова вълна и това е част от стандартните мерки разписани по енедемичния план и не е някакво лично отношение на властите ... съвсем друг въпрос е как ще се компенсират което е големият проблем дефакто.

Общи условия

Активация на акаунт