COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 938
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 685
  • София
Кръчмарите и всички протестиращи разчитат на това, че в края на мандата на СП никой няма да тръгне да ги глобява. Я глобят един-двама като за репортаж по телевизията, я не. Идват избори - това е ключовият фактор.

# 11 686
Alica в един момент може и да има някакво Ковид лекарство, лесно достъпно, като аспирина. Поне аз се надявам. Тогава разбира се, че страните ще преминат на мерки, подобни в България.

# 11 687
Кръчмарите и всички протестиращи разчитат на това, че в края на мандата на СП никой няма да тръгне да ги глобява. Я глобят един-двама като за репортаж по телевизията, я не. Идват избори - това е ключовият фактор.
Разчитат, но в "нормална държава" няма такива филми - може и до затвор да стигнеш ... това са част от "предимствата на демокрацията"... пък жалба до арменския поп винаги е вариант.
А реално казано в тези "нормални държави" тези бизнеси са затворени по презумпция, има цели улици в които е пълно мъртвило ... как ги компенсират е друга тема.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 22:48 от pehoko

# 11 688
Всичко им е обяснено на ресторантьорите и всичко е ясно..Обаче ако компенсациите са им проблем, да търсят вината само в себе си, както и работещите в заведенията да търсят вината в собствениците, че ги осигуряват примерно на 4ч/400лв., а не на реалния доход, примерно 8ч/2000лв, както е във всички нормални фирми и държави..Компенсации и обезщетения, естествено че се плащат само на база легални доходи..Собствениците на заведения нямат право на никакви протести, а служителите им могат и трябва да протестират с/у самите си работодатели, а не с/у мерките и ограничения..

# 11 689
  • Далече
Щеше ми се да даваха данни и за възрастта на тези, които са хоспитализирани и умрели за последните 30 дена, не само съотношението на ваксинирани и неваксинирани във времето, както и да посочат колко от непълно ваксинираните са с една доза.

Наистина е подвеждаща таблицата за демографиите на смъртните случаи - би било добре да е по времеви периоди, защото през януари нямаше много ваксинирани.
Данните за ваксинираните са сравнително нови. Отскоро почнаха да ги публикуват, но хората започнаха да се изнервят и да не разбират какво става. Както казах при нас стигнахме 80% ваксинирани над 12 години и започнахме да връщаме мерките. Такива общи  приказки как ваксината помага и да се васкинират хората почват да будят скептицизъм и самите лекари и сестри и инфекционисти на местно ниво звучат озадачени и объркани..

Дано да им се получи на страните в Европа, четох напред как са им казали, че при 70% ще махнат мерките и на нас така ни казваха. Дано да съм лош пророк, но ми се струва че ни чака тежка зима..

# 11 690
Стига с тоя клетъчен имунитет, нали все го сравнявате с грипа ковида? Срещу грипа да се е чуло и видяло работещ клетъчен имунитет? Партенките на Кантарджиев и Чорбанов. Има, да, има, ама не при всички. Както и не всички го изкарват безсимптомно.

Гледах по тв тази вечер заведения в Студентски град, и не само там. Собственикът каза, че няма да затвори в 23ч,  ако му наложат глоба, тя ще падне в съда, защото му е отнето конституционно право на работа.
Ще е много изненадан като не му падне глобата в съда.
Значи следва всички да приемем, че Ковид ще бъде с нас трайно и смъртността ще се увеличи трайно и това ще бъде новото "нормално". Защото навсякъде се цели да се отрича новият вирус и да се върнем в позиция отпреди него. Явно това няма да св случи. Ни ваксини помагат, ни лечение. Може би човечетоството ще трябва да се примири? Ако някой има друг извод, моля да го сподели.

# 11 691
Дания премахва всички мерки от 10.09. ... вие преценете дали са глупаци и дали случайно не са се объркали с тази масова вакиснация.

# 11 692
Някой има ли информация, следи ли, срещнал ли данни какво аджеба правят Файзер, Модерна, АЗ и пр. сега...
Готови ли са им ъпдейтнатите бустери за делта, Мю, Ламда и пр? Ако не са - кога ще са и как ще насмогнат с доставките тоя път?

Напълно е възможно да не могат да ги ъпдейтнат. Все пак новите варианти не реагират на антитела, а ваксините точно това правят - антитела.

# 11 693
Стига с тоя клетъчен имунитет, нали все го сравнявате с грипа ковида? Срещу грипа да се е чуло и видяло работещ клетъчен имунитет? Партенките на Кантарджиев и Чорбанов. Има, да, има, ама не при всички. Както и не всички го изкарват безсимптомно.

1-во кои сме "ние" и 2-ро при грип човек има имунитет, но не към новите щамове или поне в по-малка степен докато на края остане без защита. Сигурно подобно е и с Ковид. Аз отговарям на потребител, който казва, че антителата са показателни, а най-вероятно не са. Дали ще има някаква защита към новите щамове е отделен въпрос. Предполагам, че ваксината ще е със същата ефективност преди да я подобрят.

# 11 694
Колегата Роналд може би не знае но ще го просветля, че ваксините за грип не водят до генерация на антитела във ваксинирания.

# 11 695
У нас няма кой да обясни на ресторантьорите, че те винаги ще са първите затворени при нова вълна и това е част от стандартните мерки разписани по енедемичния план и не е някакво лично отношение на властите ... съвсем друг въпрос е как ще се компенсират което е големият проблем дефакто.

Аз разбрах, че искат да ги компенсират с 80% от оборота, което е смехотворено. Пари, с които да оцелеят им стигат. Имам предвид физически. Персонала така или иначе се обезщетява от държавата, друг е въпросът на какво са осигурявани.
И после защо не протестирали западняците срещу високите данъци. Вчера някой се възмущаваше по този въпрос на холандците.  Аз дето съм балканджийка не протестирам. Дори се радвам, че в момента и с моите пари финансират пандемията.

# 11 696
За протокола аз живея в едно от най -ваксинираните големи каунтита (област) в САЩ. :

84.1% над 12 години са васкинирани поне с една доза
77.9% над 12 години са ваксинирани с две дози
Tова са случаите за последните 30 дена:

заразени : ваксинирани 31% (5437) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 69% (12 115)
приети в болница: напълно васкинирани  13% (80),непълно ваксинирани/ неваксинирани -87% (541)
починали: напълно васкинирани 28%(20) , непълно ваксинирани/ неваксинирани 72% (51)

Не са хубави изводите от тази статистика. Излиза, че смъртността в двете групи е еднаква. Т.е. 20/5437 е като 51/12115. С пренебрежим превес на втората група.
Но пък може да се дължи на факта, че сред неваксинираните има доста, които са боледували вече (поради което не са се възползвали от ваксината) и реално в тази група също има  имунозащитени лица, с което смъртността в двете групи е изравнена и е ниска.
А и прекалено е малка извадката. 70 починали за 30 дена, означава по 2-3 човека дневно.

# 11 697
Нали беше писано, че над 90% население с имунитет трябва. Гледам държавите се разделят, в някои се коментира необходимост да се ваксинират и по-малките деца, за да бъде достигнат този %, в други разчитат децата да придобият естествен имунитет в училище. Общото е, че фаза ендемичен ковид настъпва.

# 11 698
Ей, това да се ваксинират децата, за да се постигне колективен имунитет, няма как да го приема.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 00:26 от brumm

# 11 699
Нали беше писано, че над 90% население с имунитет трябва. Гледам държавите се разделят, в някои се коментира необходимост да се ваксинират и по-малките деца, за да бъде достигнат този %, в други разчитат децата да придобият естествен имунитет в училище. Общото е, че фаза ендемичен ковид настъпва.
Тц, според професора 70-75% са напълно достатъчни, пак да кажа вижте Дания махат всички мерки и скоро ще разберем дали са се объркали. Пак да припомня тоя имунитет расте с 4% годишно независимо от ваксинирани/боледували и пандемична ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт