COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 938
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 745
  • София
Излязоха така наречените мерки в училищата. От 5кл децата с маски, но учителите без, ако не доближават учениците под 1, 5 метра.
И проветряване.
Ние със съпруга ми решихме голямата ни дъщеря, която учи в Помощно училище, да е отново дистанционно. Няма как да треперя всеки ден, два пъти пътуваме с метро. В училището се водят болни деца, факт.
Дъщеря ми е на 20, не е ваксинирана, но е преболедувала.
Оф.

# 11 746
Скрит текст:
Професорът преподава вирусология в Columbia University от 40г. ... а д-р Фаучи е повече медийна звезда отколкото учен. Може да намерите стриймовете в ютуб където се обсъждат разнообразни въпроси в рaзлични категории с различни експерти спoред тематиката главният стрийм е наречен TwiV и вече се излъчи епизод 800 - all about viruses, the kind that make you sick
. За лекарите специално гостува д-р Грифин работещ в университетската болница в отделен стрийм  с clinical updates.
Pehoko,
Не ни дръж в напрежение, сега Smiley
Би ли ни казал кой е "твоят" професор?
Може би - Drbeen? https://www.youtube.com/watch?v=k6_ICQYjNGc

Сега вече може да организараш залагания - който познае професора, печели.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ако твоят въпрос, на който е отговорил, е свързан с вируса, би ли споделил - въпроса ти и отговора?

Както се казва: Благодаря предварително!
I

# 11 747
Да тръгнат присъствено на 15.09. не е добре, ще има последствия от епидемично гледна точка, категорично..Според мен няма да се случи такова нещо, ако има трезво мислещи в МОН..Единият вариант, някой писа по-назад, да го отложат за октомври, да се види какво ще стане дотогава, а още по-добре да си започнат на 15.09 с ДО и по-нататък ще се види какво е положението..Такива събрания и тържества на деца и родители на 15.09, меко казано не са желателни, даже изобщо..

# 11 748
Сега започват протестите от родителите и неправителствените организации против маските на учениците - така че не е много сигурно - до 15.09 има една седмица.
Насоките на МОН за обучение и действия в условията на извънредна
епидемична обстановка в училищата: https://www.mon.bg/bg/news/4347

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 12:53 от pril

# 11 749
Предвижда ли се тестване на децата преди/в първия учебен ден?

Остана ли държава в Европа /без България/, в която учебната година да не е започнала?

# 11 750
  • София
Никакво тестване не се предвижда, Лейди. Ще проветряват, това е. Убедена съм, че в огромна част от училищата децата ще са без маски.
Интересно ми е дали в гимназията на дъщеря ми пак ще са на кабинетна система като миналата година.

# 11 751
Никакво тестване не се предвижда, Лейди. Ще проветряват, това е. Убедена съм, че в огромна част от училищата децата ще са без маски.
Интересно ми е дали в гимназията на дъщеря ми пак ще са на кабинетна система като миналата година.

Това е много лошо - медицинската мярка за ограничаване на инфекциозно заболяване е тест-карантина.

Глупаво е да се съберат болни+здрави в тясно, затворено пространство.

За да се разбере кои са болни - трябва тестване.

Може поне за началото на учебната година да се направи масово тестване и в училище да започнат само здрави деца. Така ще се ограничи и разпространението.

# 11 752
Цитат
Може поне за началото на учебната година да се направи масово тестване и в училище да започнат само здрави деца. Така ще се ограничи и разпространението.
Сигурна съм,че едни 80% от родителите няма да се съгласят.У нас се работи на парче.Никой не се вълнува от пандемията.Повечето се шляят къде ли не.После се страхуват ,че ако детето им се окаже вирусоносител,ще го спрат от у-ще,а тях от работа за две седмици.Така евентуално да го карат на крак им е по-добре.Нищо,че се правят,че се притесняват за образованието на детето си.Истината е съвсем друга.После вече ако някой зарази фатално такова дете на свободолюбиви родители,не знам как ще реагират.Всъщност предполагам,че ще вдигат шум,че лекарите не са взели адекватни и навременни мерки да помогнат на детето им.

# 11 753
  • София
Разбира се, че от МОН няма да мислят за тестове на децата. Миналата учебна годин като се опитаха да прокарат тази идея, се надигна вой до небесата. Независимо по какъв начин ще се тестват децата, пак ще има огромен процент недоволни. Тук проблемът не е в държавата, а в хората.

Някой назад обясняваше как служителка на будка за продаване на билети се мръщела на дезинфекцията  се притеснявала от миризмата. Аз съм с епилепсия и десетки препарати, включително и дезинфектанти, ми влияят зле и предизвикват гърчове. Така че не всичко е черно и бяло, за да сочим хората с пръст.

# 11 754
  • Deutschland/HE
Във Варна спират плановия прием в болниците, явно ситуацията не е много лека или е голямо презастраховане.
Лятото говорихме с приятели, които работят в УМБАЛ Св. Марина и те очакваха това да се случи около 01.09 и да спрат отпуските на персона, почти познаха.

# 11 755
Разбира се, че от МОН няма да мислят за тестове на децата. Миналата учебна годин като се опитаха да прокарат тази идея, се надигна вой до небесата. Независимо по какъв начин ще се тестват децата, пак ще има огромен процент недоволни. Тук проблемът не е в държавата, а в хората.

Някой назад обясняваше как служителка на будка за продаване на билети се мръщела на дезинфекцията  се притеснявала от миризмата. Аз съм с епилепсия и десетки препарати, включително и дезинфектанти, ми влияят зле и предизвикват гърчове. Така че не всичко е черно и бяло, за да сочим хората с пръст.

То не е работа на МОН да мисли за тестване, а на правителството и тези, които "управляват" пандемията.

Без тестване и изолиране няма ограничаване на инфекциозно заболяване.

Всички "мерки" са абсолютно безмислени след като не се прилага основната - откриване и изолиране на заразоносител.

Къде по света се разчита само на маски и проветряване?

# 11 756
  • София
Защо ваксинираните срещу COVID-19 се заразяват: три обяснения
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/09/08/4250695_zashto_vaksinira … 19_se_zaraziavat/

# 11 757
  • София
Май само тук се разчита, ама дори не на маски и проветряване, а на голи приказки.

# 11 758
  • Deutschland/HE
Не мога да разбера този страх от тестването. Работодателите щели да реагират негативно ако си в карантина, а по-добре ли е да пламне цялата фирма? Днес имаше статия, как Градски транспорт-Варна, изпитвали трудност с шофьорите (много болни), най-вероятно ако се тестваше редовно и се карантинираше, нямаше да плъзне така.
Не искаме да се тестваме, не искаме да носим маски, но искаме присъствено обучение и тропаме с крак...

# 11 759
Цитат
Сега започват протестите от родителите и неправителствените организации против маските на учениците - така че не е много сигурно - до 15.09 има една седмица.
Тези родители не ходят ли на работа?!Как имат време вечно срещу нещо да протестират?
Сега само си мрънкат и протестират в фейсбук и по форумите, но искат не искат маските ще си останат, защото иначе няма да има присъствено обучение - изборът е или щадящи и безплатни мерки като маски или ДО.

Общи условия

Активация на акаунт