COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 956
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 805

Цитат
Предлагам преболедувалите да имат права минимум колкото ваксинираните. Предлагам всеки, който има антитела т.е. е преболедувал да има тези права и да не важат само 6 месеца.

Добре, нека всички имат еднакви права. И всички да бъдат тествани, защото всички могат да си го прекарат пак и да разнасят.
А какви да са задълженията, за да намалим разпространението?

Има ли някой, който още вярва, че ковид няма да мине през всички нас? По един или друг начин.
Науката трябва да впрегне ресурс да изследва условията и причините за по-тежко боледуване. За да се знае предварително, да не се чакат усложнения, за да ги лекуват.  За да бъдат по някакъв начин сведени до минимум тези случаи. Защото се вижда, че и напълно ваксинираните също не са застраховани от тежко протичане и смърт.

# 11 806
Да възможно е да са напреднали с ваксинацията. Тук има и доста голяма разлика в различните области. Преди месец четох, че тук в Ломбардия са 50%.

# 11 807
  • София
Няма да започнем с ДО. Няма и да имаме нарастване на заболелите деца. Може да имаме рязък скок на ентеровирусите, алергиите или вирусните инфекции, но не и ковид, защото при нас деца се тестват, само ако развият по-тежки симптоми.
Едва в средата на октомври, когато се прехвърли морската зараза през децата и до неходилите на море, ще видим по-рязко покачване на данните.

Миналата година в началото на септември имахме по 300 заразени дневно, сега не разбирам на какво почива този масов оптимизъм при над 2000 дневно и по над 100 починали.
А децата няма да се тестват, но като си заразят близките антиваксъри те ще се тестват. И така или иначе, аз съм против ДО, но затова беше по-добре година да започне с ДО и да стане ясно, че вълната не идва от училищата. Сега пак децата ще бъдат виновни.

# 11 808
  • Немция
Намерих процента ваксинирани между 12 и 17 години в Германия- 34,9 общо в тази възрастова група, като 23,8% са с 2 дози.

https://impfdashboard.de/

Но тукашната комисия STIKO препоръча ваксината за всички в тази възрастова група на 16.08. Дотогава се ваксинираха младежи между 12 и 17 години само при определени индикации.

# 11 809
  • София
Ужасно ме е яд  нашата държава, ама направо ми се гади. Не от хората. Хората знаят 2 и 200 и така е по целия свят. Като няма контрол и всички танцуват. Сега дават репортаж на Нова от морето от заведенията. Всичко фул, някакви хорица обясняват, че какво трябва да правят след 23 ч, ако не на кръчма. Ами и да им наложат 300-500 лева глоба тя или ще падне в съда или ще си я платят и ще продължат. Ей това ни е проблемът - липсата на всякакъв контрол.
Иначе тенденцията е на намаление на болните, което е супер. Но мисля, че към края на месеца след пускането на училищата ще има сериозен ръст. Тежък октомври ни чака. Септември ще го преживеем

А на мен и от двете. На един средно интелигентен човек (дете дори) му е нужно обяснение и излагане на фактите такива каквото са, не са му нужни заплахи и наказания/санкции, за да направи каквото е необходимо. И държавата е неадекватна, ама хората са направо нереални.

# 11 810
Стига вече с това ДО, че е най-лесно, защото бройките ще скочат.
Имаше достатъчно време да се сложат ваксини.
Имаме бум, много преди 15-ти, който има глава е вързал 2 и 2, какво ще стане....евентуално, след 15-ти и си поема риска.
Няма друг начин за оправия с този народ.
Не искат задължителни ваксини.
Не искат да се тестват и да стоят в карантина.
Не искат да затварят кръчмите.
Сега ще си берем плодовете  и ще служим за опитно поле, на другите държави.

# 11 811
Пожелателни са там, където има дисциплина за спазване. При нас няма как да стане.
Мисля, че дисциплината трудно се налага отвън. И тук е така, да не мислиш, че е по-различно. Просто е в по-нисък процент и не прави толкова впечатление. Разказах на една позната за шведската графика с трите колони ваксинирани - мигранти от Европа, мигранти от Третия свят и шведи. Ето, те са си намерили начин да се обосновават. Дали е правилно, дискриминационно, страшно, лошо, вредно.. Не ги интересува. Не карат хората насила, няма мерки, но действат на друго ниво.

За Австрия сбито: заразените са на средна възраст 33 (това е добре); леглата са заети на осем процента. На родителските срещи във Виена е горещо- един ненормалник заплашил всички присъстващи плюс учителката да ги убие, защото му искала тест (който е безплатен!). Моята втора е друга седмица, нямам търпение.

# 11 812
  • Немция
Акад. Петрунов:
Ваксинацията е отчайващо слаба, а имунитетът след болест е до 12%.

Тук беше постнато изследване от Катар, според което и ваксините са с 12% ефективност след 20 седмици.
Толкоз относно спора кой имунитет е по-добър.
За ваксините обаче се очаква, че защитата срещу хоспитализация и смърт остава висока.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/akad-petrunov-vaksinatsiyata-e- … ed-bolest-e-do-12

Но в същото това интервю, акад. Петрунов казва, че е некоректно сертификата на преболедувалите да е валиден само 6 месеца, а на ваксинираните да е безсрочен, защото и едните и другите имат доказана засега защита около 10 - 12 месеца. - 11:09 минута от началото.
https://bntnews.bg/news/akad-petrunov-nyama-nikakvo-samnenie-che … -1168161news.html

Не е безсрочен сертификата на ваксинираните, а е 1 година.
В Германия поне е така.

# 11 813
В Италия е 9 месеца мисля.

# 11 814
  • София

И аз казвам стига, защото се побърка цяло поколение. (Моля, да не ми вадите аргументи с поколения преживели Втората световна война, заради които е въведена диагнозата Посттравматично стресово разстройство).
Но няма да има стига, пак цяла година ще висят по компютрите, ще затъват във въображаеми светове, ще се десоциализират и после ще се държат като пуснати от затвора. И моля, също не ми казвайте, че никой не ги е спирал да излизат. Не говорим за излизане, а за нормално и здравословно ежедневие при деца и подрастващи, което включва структура тип училище на място, а не висене по пижама в ютюб или тик-ток.

# 11 815
Цитат от докторската група за ваксините.. Живеещите в Германия, могат ли да потвърдят?
"Заболеваемостта в Германия в провинциите, които започнаха учебната година присъствено на 30.08 с маски, се покачва главоломно. Особено сред децата на възраст до 14 години преминава в няколко области над 500 на 100000. В Леверкузен заболяемостта е 624,3 за една седмица.

Леверкузен, Золинген и Вупертал са своеобразен род гета. В Леверкузен заболеваемостта се качи много преди началото на учебната година и за момента са шампиони на Германия, а не само там е починала учебната година.

# 11 816
  • София
Акад. Петрунов:
Ваксинацията е отчайващо слаба, а имунитетът след болест е до 12%.

Тук беше постнато изследване от Катар, според което и ваксините са с 12% ефективност след 20 седмици.
Толкоз относно спора кой имунитет е по-добър.
За ваксините обаче се очаква, че защитата срещу хоспитализация и смърт остава висока.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/akad-petrunov-vaksinatsiyata-e- … ed-bolest-e-do-12

Но в същото това интервю, акад. Петрунов казва, че е некоректно сертификата на преболедувалите да е валиден само 6 месеца, а на ваксинираните да е безсрочен, защото и едните и другите имат доказана засега защита около 10 - 12 месеца. - 11:09 минута от началото.
https://bntnews.bg/news/akad-petrunov-nyama-nikakvo-samnenie-che … -1168161news.html

Никъде, в графиките, които показвате, няма графа с преболедували - да се ориентираме колко повтаря ковид. Случайно? Не мисля.

Сертификата на ваксинираните не е безсрочен. Лично аз вчера си сканирах баркода на зеления сертификат в приложението и срока ми е една година.

# 11 817
А аз не си представям какво ще е там, където сега премахват мерки- като в скандинавските държави.

Конкретно за Швеция, учебната година за всички ученици започна още на 18 август. Ситуацията е изключително спокойна към този момент. 330 хоспитализирани, от които 57 интензивни.

Починали през последните 14 дни в скандинавските държави:
- Швеция (10,4 млн) - 9 души
- Дания (5,8 млн) - 26 души
- Норвегия (5,5 млн) - 12 души
- Финландия (5,5 млн) - 22 души

Германия е с малко по-висока смъртност и от 4 скандинавски държави на 1 млн. в момента.

# 11 818
  • Немция
А аз не си представям какво ще е там, където сега премахват мерки- като в скандинавските държави.

Конкретно за Швеция, учебната година за всички ученици започна още на 18 август. Ситуацията е изключително спокойна към този момент. 330 хоспитализирани, от които 57 интензивни.

Починали през последните 14 дни в скандинавските държави:
- Швеция (10,4 млн) - 9 души
- Дания (5,8 млн) - 26 души
- Норвегия (5,5 млн) - 12 души
- Финландия (5,5 млн) - 22 души

Германия е са малко по-висока смъртност и от 4 скандинавски държави на 1 млн. в момента.
Нямам обяснение на какво се дължи.

Не, че в Германия е неспокойна ситуацията, но има покачване тук и там.
Но в училищата се тества, от 1 до последен клас.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 19:38 от Бибит

# 11 819

И аз казвам стига, защото се побърка цяло поколение. (Моля, да не ми вадите аргументи с поколения преживели Втората световна война, заради които е въведена диагнозата Посттравматично стресово разстройство).
Но няма да има стига, пак цяла година ще висят по компютрите, ще затъват във въображаеми светове, ще се десоциализират и после ще се държат като пуснати от затвора. И моля, също не ми казвайте, че никой не ги е спирал да излизат. Не говорим за излизане, а за нормално и здравословно ежедневие при деца и подрастващи, което включва структура тип училище на място, а не висене по пижама в ютюб или тик-ток.
Бояна, не разбирам какво предлагаш. Не се заяждам, наистина питам.
Масово, регулярно тестване на децата само ще вдигне бройките, следват масови, блокиращи карантини.
Масова ваксинация при децата в момента няма как да стане, нямаме обществен консенсус за това.
Та какво ни остава?

Общи условия

Активация на акаунт