COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 236
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 300
Че аз продължавам да си стоя зад предишния пост така, че не се и надявай на извинения.

# 12 301
  • Там,където се събуждам щастлива.
Придружавах в центъра за ваксинация в областния ни град, който е към 70 хиляди човека. 90% от дошлите за ваксина бяха деца 13-18 годишни. Даже момчетата идваха  с приятели. Девойките с мама .Simple Smile

В Амстердам (май, и в други градове) има протести, но не е срещу ваксините, а за провеждането на фестивали и големи концерти. Около 19 септември ще се реши какво дв се прави.

Вчера бях на концерт в шатра, с капацитет 200 човека. За тези без ваксина имаше безплатен бърз тест на вратата. Малцина бяха.

Починалият отец от Милано не бил даже на 50. На 39 е. Много тъжно са го описали в една група. “Милано не успя да му вземе живота, когато имаше най-голяма зараза. София успя по време на ваканцията в родината му.”

# 12 302
Че аз продължавам да си стоя зад предишния пост така, че не се и надявай на извинения.
Не разбираш защо е важна защитата точно в носоглътката, а не например в палеца или петата?

# 12 303
  • София
От ваксините се хваща ковид, а от маските - пневмония. Явно в България сме първенци по смъртност от ковид, защото сме толкова много ваксинирани и толкова осторожно носим маски.... Другите държави с ниските нива на смъртност явно с дефектни, неразболяващи ваксини ги боцкат.
Казах аз преди седмица-две, че нивото е тръгнало катастрофално надолу и скоро ще сме наравно с ФБ.

# 12 304
Не разбираш защо е важна защитата точно в носоглътката, а не например в палеца или петата?
Разбирам го, но това не е причина да се откажа от ваксина, която ми дава сигурна защита при минимален риск и да се оставя да се заразя за да получа уж по-висока защита при много по-висок риск. Разбираш ли? Намирам такава идея за изключително тъпа. Ако има вариант да получа и имуноглобулин А без да се срещам с вируса съм ОК с това, например от ваксина, която се впръсква в носа. Ама ако трябва за това да се срещна с вируса, не мерси предпочитам да се пазя.

# 12 305
За вчера май са закъснели резултатите. За мен не са добри и няма подобрение. 72 починали, това е кошмар.
Гледам Лили вече май може да влиза, но не знам дали може да пише. Че тя ли беше най, най , та да я баннат така((
Липсва ми, можеше да е полезна и даде повече информация. Гледам и в групата за грипните ваксини е писала преди време, интересува се от нещата отдавна, но... еми..

10.09.21 - 1626 новозаразени (PCR 750, БТА 876), 469 926 общо
- 6.17% от 26 361 проби (PCR 7490, БТА 18871), ❗10.01%️ само от PCR, 4.64% само от БТА
- ⬆️ 36 907 активни случаи (+330), 22 400 карантинирани (+-0)
- ⬆️❗30 новозаразени медици +3), ⏫❗114 новозаразени деца (+27) (⏫❗7.01%)
- ⬇️ 4 448 хоспитализирани (-52), поне 20 новохоспитализирани, ❗377 интубирани (-1)
- ⬆️❗72 починали (-13), 19 459 общо
- 1224 освободени от изолация и изписани от болница, 413 560 общо
- 7231 с Комирнати, 924 със Спайквакс, 18 с Ваксзеврия, 2864 с Янсен поставени дози
- ⬇️11 037 дози за деня, 1 232 840 напълно имунизирани, 2 402 957 поставени дози

# 12 306
  • София
Не мога, карате ме хем да се смея, хем да плача... То било като да хванеш Ковид от ваксина?! Ми че те половината народ така го хвана?! Абе хора, раздвижете малко тия вещества 👀 Отчайвате ме вече... И да, напълно вероятно е да е от маската, колкото "предпазват", толкова и са бъкани с бактерии.

Значи не ползваш маската правилно или не я почистваш/переш. От февруари 20-та съм с маска.

# 12 307
Скрит текст:
Миналата година се писах в няколко аптеки за ваксина и не ме огря. За майка исках поне, но ЛЛ отказа, не била от страдащите и нуждаещите се)))) Не го насилвах, то тя не може да стигне до него и да я прегледа, та какво остава за една ваксина (вече не му се и обиждам)
Сега реших да си купя бронховаксона, защото ми замества грипната ваксина на мен . И такава съм била, ама съм си кекава и все ме пипва , а с него някак май по-добре съм и по-рядко или леко избутвам зимата. Аз си имам хроничен бронхит, всичко ми се лепи и кашлям като бухал , дера се направо зверски.
То нямам сили вече да се притеснявам , не знам за кое по-напред да се стресирам. Да, след ваксината имах добър отговор, ама нямах този проблем. Сега минаха вече 6 месеца от ваксината и в нов пик сме, искам да видя пак резултат и да използвам и за прекаран ковид да видя имам ли с едно боцкане. На мен иглите са ми проблем, мразя да ходя на лекар и да се изследвам, виж хапове мога с шепи да гълтам. Но все нямам време, а малко и шубе ме хваща да се мъкна по лабораториите сега, ще видя, ще пиша какво и що , ако ги направя да сравним поне как е след 6 месеца ваксина покритието.
Благодаря ти!
Фанфанито,
Вярно, че сега не е много разумно да се ходи по лаборатории.
Ако искаш, купи си от аптека тест за антитела. Сама се убождаш - е, не е приятно,  но няма как.
Сега, доколко тези тестове са надеждни, е друг въпрос, но все пак дават някакъв ориентир.

# 12 308
  • Сан Франциско
Аз още се дивя на гениалното изказване, че било добра идея напълно ваксинираните нарочно да се напънат да се заразят, че да си подсилели имунитета. Мне, благодаря, една от причините да се ваксинирам беше, силно пожелателно, никога да не се разболея. Ама това е лично предпочитание.

# 12 309
  • София
Спомням си, че една потребителка писа преди месеци, че лекар от Токуда й казал, че нямало нужда да носи маска след боледуване, за да й стоял напрегнат имунитетът от срещата с вируса наоколо и той затова вече не носел маска. За мен е безумно, но мнения всякакви.

# 12 310
Скрит текст:
Разбирам го, но това не е причина да се откажа от ваксина, която ми дава сигурна защита при минимален риск и да се оставя да се заразя за да получа уж по-висока защита при много по-висок риск. Разбираш ли? Намирам такава идея за изключително тъпа. Ако има вариант да получа и имуноглобулин А без да се срещам с вируса съм ОК с това, например от ваксина, която се впръсква в носа. Ама ако трябва за това да се срещна с вируса, не мерси предпочитам да се пазя.
И аз чакам назална ваксина, имаше преди време съобщения за такава разработка, но едва ли ще я дочакаме..
Междувременно съм съгласна примерно и на такива капки, но абсурд у нас да се внасят:
https://otcpharm.ru/medicaments/genferon-layt-sprey/;
https://farmak.kz/drugs/nazoferon-sprej/.

# 12 311
За делта варианта, данни от Англия.
Публикуват данните на всеки 3 седмици, като дават новите стойности, така че с просто смятане на разликите между два последователни репорта се вижда какво е било положението за периода.
Та според последния репорт, за предишните 3 седмици е имало общо 105 793 нови случая с делта. От тях за 10 000 няма данни дали са ваксинирани или не, 36583 са при неваксинирани, и 59210 са били сред ваксинирани в с една или две дози (40451 са при напълно ваксинирани). Около 60% от населението е ваксинирано в с една или две дози, т.е. от тези данни излиза, че за делта варианта ваксините не предпазват от заразяване.
За същия период от делта варианта са умрели общо 609 души, от тях за 13 няма данни за ваксинациите, и 146 са били неваксинирани. Останалите 450 умрели са били с една или две дози (412 при напълно ваксинираните)!
Та според данните в тези официални статистики от Англия, ваксините не предпазват от зараза с делта варианта, и при ваксинираните смъртността е 2-3 пъти по-висока от неваксинираните!

Който иска може да види данните и да направи сам сметките тук:

https://www.gov.uk/government/publications/investigation-of-nove … -concern-20201201

Естествено, че ваксините не предпазват от заразяване!

Как така е “естетсвено”, че ваксините не предпазват от заразяване?!

Ефективността на ваксините в реалния свят се проучва както по отношение на тежко протичане (хоспитализация), така и по отношение на заразяване (симптоматично, асимптоматично). Друг е въпросът че последното е по-трудно.

Освен това проучванията не се правят както Тоте си е въобразила, т.е. “гледайки” данни и “правейки си сметки”. Има, разбира се такива, проучвания в различни страни, включително в ЮК. Индикациите са, че ваксините имат ефект срещу заразяване с делта варианта. Работата е там, че не е колкото ефективността срещу тежко протичане, а доста по-малка. Васкините изглежда помагат за намаляване на разпространението на делта, нищо че ефектът не е като първоначалните надежди (което бе на база ефективността срещу алфа варианти), а доста по-малко, но не е никакъв все пак.

https://www.vox.com/coronavirus-covid19/22630979/covid-19-vaccin … ots-delta-variant
Не искам да ти развалям настроението, но когато са писали тази статия, не да имали данните от последните публикации от моя линк.
Да, ако “сметнеш” разликите в предишните публикации, се стигаше до заключението, което имат.
Ако си направиш труда да “сметнеш” разликите от последните два доклада, нещата започват да изглеждат по-различно, което и се опитвам да кажа.
Както и самата ти статия казва, нещата са много динамични, и предишните прогнози и данни вече не са валидни.

# 12 312
Нещо реално - много искам тези случаи наистина да са изключение, но все пак не е лошо да сме наясно, че ги има.

Лекар - психиатър, млад мъж, здрав, спортува, е бил с лек Ковид април 2020 г. - загуба на обоняние за 10-тина дни и слабост в мускулите за няколко дни. След 6-7 месеца се е ваксинирал с Модерна - две дози - декември 2020. Миналия месец е бил на концерт - пълна зала, няма маски, няма дистанция. След 2 дни се е почувствал зле. Пак е бил с Ковид - предполага - с Делта. Бил е много зле 10-14 дни, със затрудниния в дишането, сатурация 95 и изобщо казва, че с нищо досега не може да сравни това боледуване.

https://www.youtube.com/watch?v=jJxRRcQtFDA

# 12 313
Това хоум офисните сте ми много интересни - хем печелите от пандемията -  кафенце, диванче, йога, парите си вървят, водата и храната я носят до вратата, вкъщи сте и може с месеци да не излизате и пак страх голям. Вие сте абсолютно незастрашени от вируса.
Друже, не знам дали е новост за теб, но от хората които познавам на хоум офис почти всички се заразиха, оцеляха, но някои го караха тежко.

# 12 314
Декември 2020 ваксината Модерна още не беше одобрена. Камо ли някой да е с две дози.

Общи условия

Активация на акаунт