COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 304
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 270
  • Бургас
Това хоум офисните сте ми много интересни - хем печелите от пандемията -  кафенце, диванче, йога, парите си вървят, водата и храната я носят до вратата, вкъщи сте и може с месеци да не излизате и пак страх голям. Вие сте абсолютно незастрашени от вируса.
Иде ми да те цункам.
Страх ме е за децата ми. Знаеш ли какво се случва,  ако на дете с хронично заболяване изискващо детско гастро и нефролог му се наложи хоспитализация  в Бургас? Нищо хубаво. Хвърчим с линейка за Варна или на собствени сили към София. При препълнени болници какво правим?
Ние сме ваксинирани, грам не ми дреме дали ще налепя на някой антиваксър, маскър и т.н дреме ми да не го занеса на детето си, докато съм принудена да работя с такива при 0 мерки от страна на работодателя ми.

Диванче, йога? Ако работите така хоум, и офиса ви ще е толкоз Simple Smile

# 12 271
Тук ясно е изложена правителствената позиция за ваксинирането на 16-17г. Публикацията е от 4.08.2021г., а ваксинацията за тази възрастова група започна от 23.08.2021г.
https://www.gov.uk/government/news/jcvi-issues-updated-advice-on … ple-aged-16-to-17

Тук е правителствената позиция за ваксинирането във възраст 12-15г. Защо решават, че здравите деца за сега да не се ваксинират, както и подробно са изброени при кои заболявания децата 12-15г. се ваксинират.
Публикувано на 3.09.2021г.
https://www.gov.uk/government/news/jcvi-issues-updated-advice-on … ren-aged-12-to-15

# 12 272
The Third нищо не искам да кажа, защото не съм учен. Споделям последни изследвания и при нас във Великобритания не препоръчват ваксинация на здрави деца от 12 до 15 годишна възраст към момента.

# 12 273
Това хоум офисните сте ми много интересни - хем печелите от пандемията -  кафенце, диванче, йога, парите си вървят, водата и храната я носят до вратата, вкъщи сте и може с месеци да не излизате и пак страх голям. Вие сте абсолютно незастрашени от вируса.
Иде ми да те цункам.
Страх ме е за децата ми. Знаеш ли какво се случва,  ако на дете с хронично заболяване изискващо детско гастро и нефролог му се наложи хоспитализация  в Бургас? Нищо хубаво. Хвърчим с линейка за Варна или на собствени сили към София. При препълнени болници какво правим?
Ние сме ваксинирани, грам не ми дреме дали ще налепя на някой антиваксър, маскър и т.н дреме ми да не го занеса на детето си, докато съм принудена да работя с такива при 0 мерки от страна на работодателя ми.

Диванче, йога? Ако работите така хоум, и офиса ви ще е толкоз Simple Smile

Да са ти наред децата, от тях по-важно няма.
Елате в София. Работа бол, парите добре, хоум колкото искаш. Сериозно говоря, те много дойдоха и още идват.

# 12 274
Ли лу, какво мислим за мерките ли? За мен са напълно безсмислени... Работя в магазин за алкохол и цигари, първоначално носих цял месец маска после я махнах, докато не станаха напълно задължителни. Е, през този период нищичко не ме хвана, а си направете сметка с колко хора съм имала близки срещи. В следващите месеци през зимата нищо не ме стигна и си викам "Еха, за първи път да не боледувам зимата, а по принцип 2,3 пъти поне все нещо ме хваща" и така докато преди месец не развих двойна бактериална пневмония. Като се има на предвид, че маската не я свалям вече, заради възможна глоба. Дали беше Ковид, ще разбера като направя тест за антитела, но аз никога не бях карала пневмония, което ме навежда на мисълта, че ако не е било Ковид, то е било от САМИТЕ МАСКИ. Вкъщи единственото, което правим е да си измиваме ръцете след като сме прибрали отвън. Това сме си го правили цял живот, другото е Божа работа. Ако на човек му е писано да умре от този вирус, ще умре, ако му е писано да умре заради ваксината, ще умре. Аз лично предпочитам да нямам два варианта, а само един и не ми се играе на руска ролетка с нещо, което е създадено от самият изобретател на вируса. А тези с маниакалните опити да спрат заразата са ми леко казано смешни, особено ако става въпрос за вкъщи...

# 12 275
  • В заешката дупка
За делта варианта, данни от Англия.
Публикуват данните на всеки 3 седмици, като дават новите стойности, така че с просто смятане на разликите между два последователни репорта се вижда какво е било положението за периода.
Та според последния репорт, за предишните 3 седмици е имало общо 105 793 нови случая с делта. От тях за 10 000 няма данни дали са ваксинирани или не, 36583 са при неваксинирани, и 59210 са били сред ваксинирани в с една или две дози (40451 са при напълно ваксинирани). Около 60% от населението е ваксинирано в с една или две дози, т.е. от тези данни излиза, че за делта варианта ваксините не предпазват от заразяване.
За същия период от делта варианта са умрели общо 609 души, от тях за 13 няма данни за ваксинациите, и 146 са били неваксинирани. Останалите 450 умрели са били с една или две дози (412 при напълно ваксинираните)!
Та според данните в тези официални статистики от Англия, ваксините не предпазват от зараза с делта варианта, и при ваксинираните смъртността е 2-3 пъти по-висока от неваксинираните!

Който иска може да види данните и да направи сам сметките тук:

https://www.gov.uk/government/publications/investigation-of-nove … -concern-20201201

Естествено, че ваксините не предпазват от заразяване!

Как така е “естетсвено”, че ваксините не предпазват от заразяване?!

Ефективността на ваксините в реалния свят се проучва както по отношение на тежко протичане (хоспитализация), така и по отношение на заразяване (симптоматично, асимптоматично). Друг е въпросът че последното е по-трудно.

Освен това проучванията не се правят както Тоте си е въобразила, т.е. “гледайки” данни и “правейки си сметки”. Има, разбира се такива, проучвания в различни страни, включително в ЮК. Индикациите са, че ваксините имат ефект срещу заразяване с делта варианта. Работата е там, че не е колкото ефективността срещу тежко протичане, а доста по-малка. Васкините изглежда помагат за намаляване на разпространението на делта, нищо че ефектът не е като първоначалните надежди (което бе на база ефективността срещу алфа варианти), а доста по-малко, но не е никакъв все пак.

https://www.vox.com/coronavirus-covid19/22630979/covid-19-vaccin … ots-delta-variant

# 12 276
Абсолютно несериозно е да твърдиш, че от самите маски се хваща пневмония.
То е като да хванеш КОВИД от ваксина.
Не ви ли омръзна вече?
Ако беше така, отдавна никой да не ме помни. Пета година не свалям по 8 часа маската. И даже КОВИД изкарах без пневмония, не само, че друг вирус не съм пипнала.

# 12 277
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.
Данните от UK са доста подробни и особено плашещи.

Кое е плашещото?
Скрит текст:
Та според последния репорт, за предишните 3 седмици е имало общо 105 793 нови случая с делта. От тях за 10 000 няма данни дали са ваксинирани или не, 36583 са при неваксинирани, и 59210 са били сред ваксинирани в с една или две дози (40451 са при напълно ваксинирани). Около 60% от населението е ваксинирано в с една или две дози, т.е. от тези данни излиза, че за делта варианта ваксините не предпазват от заразяване.
За същия период от делта варианта са умрели общо 609 души, от тях за 13 няма данни за ваксинациите, и 146 са били неваксинирани. Останалите 450 умрели са били с една или две дози (412 при напълно ваксинираните)!

# 12 278

Как така е “естетсвено”, че ваксините не предпазват от заразяване?!

Ваксината е препарат, който създава активен придобит имунитет срещу определена инфекциозна болест.
Антигенът на ваксината стимулира имунната система на организма да го разпознае като заплаха, да го унищожи и да го запомни. Така при евентуална по-късна среща на организма със същия антиген, имунният отговор срещу него е много по-ефективен и по-бърз.

Самия принцип на действие на ваксината показва, че не предпазва от заразяване.

Нейното действие започва в момента на заразяването.

Профилактичните ваксини /към които спада и ковид ваксината/ предотвратяват възникването или облекчават протичането на инфекциозна болест от естествен патоген.

От заразяване предпазват маски, дистанция, дезинфекция.

# 12 279
Като се има на предвид, че маската не я свалям вече, заради възможна глоба.
Аз не съм лекар и не зная дали е или не е възможно, но сменяй я през два до четири часа на ден задължително.

Иначе в страните с по-строги мерки не се опитват да спрат заразата, а да не изчерпат медицинския капацитет, защото на хората всичко им безплатно, ако са болни или в карантина, при лонгковид, при ранно пенсиониране заради болест итн. Ваксинираният не е контакт 1 тоест не отива в карантина, рядко се заразява и в нормалния случай не стига до болница ерго държавата не губи толкова пари.

В България обаче - според мен - защото всеки всичко си плаща, може дори да се печелят пари в момента и това устройва политиката. Една торба лекарства, частни линейки, частни болници, платени тестове, платени сертификати... И ако допуснат скоро корона-лекарствата на пазара - те пък с какви цени са (и с много по-нисък брой в контролната група) - не ми се мисли.

# 12 280
  • София
Ако си сменяше маската често, нямаше да е бъкана от бактерии.
Ковид, хванат от ваксина? Извинявай, сериозно?

# 12 281
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.
Данните от UK са доста подробни и особено плашещи.

Кое е плашещото?
Скрит текст:

За да спреш да се плашиш - просто погледни при толкова новозаразени януари месец, при строг логдаун, никакви ваксинирани и "по-лекия" вариант алфа колко са били починалите

Дали има разлика?

# 12 282
Първи по смъртност сме заради здравната ни система, първи си бяхме и по време на първата вълна, първи сме си били и цял живот, като цяло. Защо Ви тормози този проблем чак сега?! Трябваше да се случи такова нещо ли за да разберем колко първи сме по смъртност?

# 12 283
Не мога, карате ме хем да се смея, хем да плача... То било като да хванеш Ковид от ваксина?! Ми че те половината народ така го хвана?! Абе хора, раздвижете малко тия вещества 👀 Отчайвате ме вече... И да, напълно вероятно е да е от маската, колкото "предпазват", толкова и са бъкани с бактерии.
А при тези като мен дето не са успели да се заразят от ваксината дефектна ли е била или какво?

# 12 284

За да спреш да се плашиш - просто погледни при толкова новозаразени януари месец, при строг логдаун, никакви ваксинирани и "по-лекия" вариант алфа колко са били починалите

Дали има разлика?
При между 20 и 30 милиона преболедували британци няма как кривата на смъртността да не е различна спрямо предишните вълни. То при вас сигурно поне 80% от населението има някаква защита. За мен обаче данните пуснати от Тоте са много притеснителни. Наистина ми се иска картинката да е много по-различна.

Общи условия

Активация на акаунт