COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 333
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 255
ако има и малки деца/бебета и/или бременни ...ще си седим у дома....Но се надявам да се справим.
Определено в България чувствителните групи ще трябва да се самоизолират, защото очевидно не могат да разчитат на другите. По-малко новини - повече хубаи неща, свързани с приятни емоции. Стискаме палци; всичко ще е наред!  Simple Smile

# 12 256
Аз обаче не бих определила хоум офиса като самоизолация, изобщо..Много е готино да работиш от вкъщи по няколко месеца, особено зимата, в този студ и виелици..не ставаш рано, не бързаш, пиеш си кафето на спокойствие, правиш си йогата, храниш се здравословно, не ядеш боклуците по заведенията, определено имаш много повече време за личен живот и други удоволствия..Simple Smile

# 12 257
Вижте сега, решението си е лично мое. Всъщност кои сте Вие, че да ми казвате какво да правя със своя живот и кое е по-доброто? Аз да съм казала нещо за Вашия избор? И пак питам ЗАЩО се страхувате от неваксинраните, Вие нали сте си защитени?
Аз не се страхувам от тях. Хич даже. Против съм тези неваксинирани, които активно агитират против ваксинацията. Ако мълчаливо отказвахте да се ваксинирате нямаше да има проблем, но вие започнахте да водите борба срещу ваксините още преди да се се появили и разубедихте маса хора, които щяха да се ваксинират иначе. Ако очаквате, че след като напишете някоя глупост или лъжа в темата никой няма да ви опонира сте сбъркали. И освен това стадната защита при вирус не работи, това не е вълк дето да вземе една жертва и да ви остави на мира останалите и да е добре да сте колкото си може повече, а точно напротив.

# 12 258
Ново изследване на учени от САЩ доказва, че здрави момчета (без хронични заболявания) на възраст от 12 до 15 години, може да развият миокардит след поставяне на втора доза Пфайзер. Накратко вероятността да развият миокардит била от 4 до 6 пъти по - голяма, отколкото да влязат в болница от Ковид. Същите ефекти се наблюдавали и при ваксинация с Модерна. За около 86% от момчетата се налагало приемане в болница. Във Великобригания не препоръчват ваксинация на здрави деца между 12 и 15 години.
https://www.theguardian.com/world/2021/sep/10/boys-more-at-risk- … id-suggests-study
Все още няма голям процент хоспитализирани деца с Ковид във Великобритания. Обмислят ваксиниране с една доза евентуално.

# 12 259
А какъв е рискът да развият миокардит ако се срещнат с вируса?

# 12 260
Много е готино да работиш от вкъщи по няколко месеца,
А двама в хоум офис и двама в ДО едновременно? Smiley

ПП Миокардит не е рядко срещано заболяване; получава се от бактерии, гъбички и вируси, които стигат до сърцето. Ентеровируси например.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 14:56 от Анонимен

# 12 261

По-голям.
"Covid poses higher risk of myocarditis than vaccine in male teens – US study"

От същият вестник:
https://www.theguardian.com/world/2021/jul/29/covid-poses-higher … le-teens-us-study

Рискът от развитие на миокардит, възпалително сърдечно състояние, е шест пъти по-висок при тийнейджъри от мъжки пол, които са се заразили с Covid-19, в сравнение с вероятността от редките странични ефекти, възникнали след получаване на Pfizer/BioNTech, установи ново проучване в САЩ .

Изследването-което все още не е рецензирано-предполага, че рискът от развитие на миокардит след заразяване с Covid при момчета на възраст между 12 и 17 години е много по-голям от риска, който може да възникне от ваксината.

# 12 262
Точно там е "тънкия баланс", който се опитват да постигнат в UK.
За сега данните сочат, че при здрави деца 12-15г. риска от усложнения след ковид не надвишава риска от усложнения след ваксина. За това има план за ваксинация на тази възрастова група, но за сега /в тази конкретна ситуация в момента/ не се препоръчва ваксинация.
При 16-17г. нещата са малко по-различни и тъй като данните сочат, че миокардити се получават след 2-ра доза, то за сега в UK се препоръчва да им се постави само 1 доза. Има време /12 седмици/ да се събере информация как едната доза действа и евентуално има възможност да се ревизира решението.

както се казва - ситуацията е много динамична

# 12 263

По-голям.
"Covid poses higher risk of myocarditis than vaccine in male teens – US study"

От същият вестник:
https://www.theguardian.com/world/2021/jul/29/covid-poses-higher … le-teens-us-study

Рискът от развитие на миокардит, възпалително сърдечно състояние, е шест пъти по-висок при тийнейджъри от мъжки пол, които са се заразили с Covid-19, в сравнение с вероятността от редките странични ефекти, възникнали след получаване на Pfizer/BioNTech, установи ново проучване в САЩ .

Изследването-което все още не е рецензирано-предполага, че рискът от развитие на миокардит след заразяване с Covid при момчета на възраст между 12 и 17 години е много по-голям от риска, който може да възникне от ваксината.
Това е статия от един месец. Това е ново изследване поне така пише.

# 12 264
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.
Данните от UK са доста подробни и особено плашещи.

# 12 265
  • Бургас
Аз обаче не бих определила хоум офиса като самоизолация, изобщо..Много е готино да работиш от вкъщи по няколко месеца, особено зимата, в този студ и виелици..не ставаш рано, не бързаш, пиеш си кафето на спокойствие, правиш си йогата, храниш се здравословно, не ядеш боклуците по заведенията, определено имаш много повече време за личен живот и други удоволствия..Simple Smile
Колко време си била хоум офис?
След първия месец започвам да бъркам дните буквално. Личния ми живот е между спалнята, кухнята и кабинета. Йога в работно време? Това шега ли е някаква?

При мен се налага защото и двете ми деца са хронично болни. Едното е ваксинирано, но другото не е.
В офиса имаме човек, който бил приел, че ще хване корона и не му пукало. Няма мерки, няма маски, няма проветряване…нищо няма. Една малка свинщинка. В момента хоум офис нямаме, а сме в ИТ сектора и няма пречки за него.
И съм меко казано бясна, защото ако влезе една проверка ще установи - малко пространство, липса на проветряване (то няма как да се случи), липса на маски, липса на всичко. Няма дезинфекция на повърхности… абе една гола 0. И ти трябва точно един, които не му дреме дали ще го хване , мрази ваксини, маската го души и т.н и т.н.
Работодателя не е осигурил нито една маска, тест …. абе нищичко. В този случай не само, че ще ида хоум, ами ще бягам за хоум. Нищо, че на първия месец съм в емоционален лаг, поне не ми пречи на нивото на работа. Липсва ми ходенето до офиса. Да кажа две приказки на портиера. Но да се вра в свинщинката, не мерси..

# 12 266
Никой не е казал, че ваксините предпазват от заразяване. Ето, оттук идва цялата работа - хората очакват да предпазват и затова са разочаровани. Въпросът е какъв процент от ваксинираните се разболяват, влизат в болница или умират и да се сравни с неваксинираните и с общата популация на населението.
Данните от UK са доста подробни и особено плашещи.

Кое е плашещото?

# 12 267
Това хоум офисните сте ми много интересни - хем печелите от пандемията -  кафенце, диванче, йога, парите си вървят, водата и храната я носят до вратата, вкъщи сте и може с месеци да не излизате и пак страх голям. Вие сте абсолютно незастрашени от вируса.

# 12 268
Кои данни от ОК, са плашещи?
Всички данни, са повече от добре, особено сравнени с нас.
И да има болни, смъртността от 1 600 души на ден е паднала до 50-60 души.
Не хвърляйте само празни, страшни думи, все едно сме ПИК медия.
Кое Ви плаши от това, което гледате?

# 12 269
Това е статия от един месец. Това е ново изследване поне така пише.
Искаш да кажеш, че рискът да получат миокардит след среща с вируса е спаднал през последния месец или какво?

Общи условия

Активация на акаунт