COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 304
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 390
  • София
На Ангелов беше актьорско изпълнение, а него си го спомням как през сълзи на очи говореше на брифингите в началото. Първия път му се вързах, признавам, а след известен размисъл вече го сложих в графа "актьор".
Проблемът не е във ваксините, а в настоящия отказ на "целия свят" да приеме реалността и все още не може да преживее разочарованието, че с с делтата не получава това, което се е надявал да получи. Фрустрация му се казва.

Мерси, че каза за бтв - сега превключих, но после ще го гледам, нещо изпуснах началото.

# 12 391
  • София
Бяха направени за по-малко от година на базата на технология, разработвана по-дълго. Именно това излизаше като информация и именно на това се базираше твърдението, че ъпдейтването към новите форми на вируса ще е едва ли не лесно. Наши експерти, чужди експерти излизаха и твърдяха това.
Не всичко е черно и бяло около тази пандемия. Не всичко, което днес е 100% истина, утре няма да бъде отречено.

Ако не вярваме на държавата (в случая на Ангелов), на какво да вярваме? Тогава ако държавата направи ваксинационната кампания, как ще очакваме да има ефект, ако преди това изначално не й вярваме?
Да, фрустрирана съм. Исках с едно хапче, една ваксина, едно затваряне нещата да се регулират (да, напълно нерационално и невъзможно, но го исках.

Не бих си причинила да гледам Мангъров. Не мога да разбера вярва ли на глупостите, които говори, внимание ли търси, политическа кариера, луд ли е. Преди пандемията мислех, че е експерт, сега не мога да го дишам

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 08:51 от Yellow_girl

# 12 392
  • София
Нищо не променя. Има висока смъртност - от Ковид, от забавено лечение на хронични заболявания, от препълнени отделения. Имам познати, които почнаха и ми липсват.
Няма чипове, няма Бил Гейтс и няма редуциране на населението. Човешкият мозък може да измисли безброй такива глупости.
Пак казвам. Добре е да се мисли критично в ситуацията, за която знаем толкова малко и в момента сме в епицентъра й. Всяко абсолютно сигурно твърдение, може да се окаже не толкова абсолютно утре.

# 12 393
Изпуснах по БТВ , свършило е.
Сега почва по Нова да говори Кацаров, ако някой иска да го гледа.

# 12 394
Гледах го това по бТВ. Мангъров доста си е променил мнението...
Много неприятна тази жена от пациентската организация. Така ли помага на пациентите?
Изводът - >92% от хората в болниците са неваксинирани.

# 12 395
  • София
О, боже, аз на майтап го писах, ама то верно ще ни избиват по възраст и домова книжка, според шляп. Не знам кой е Декстър, явно конспираторите имат свой сленг.

Изгледах дискусията, не се получи, според мен, не успя Цънцарова да озапти прекъсването и говоренето върху събеседника на Мангъров. Все пак, имаше нещо много важно за мен: всички потвърдиха, включително и М., че в отделенията в болниците над 90% от тежко боледуващите са неваксинирани. Както докладват и всипки останали държави. Честно казано, ако това не може да убеди скептиците, аз наистина не мисля, че е възможно.
От 10 пациента в болница, 9 са без ваксина. От тези хора, поне 8 можеха изобщо да не стигнат до болница, ако се бяха ваксинирали. Какво има повече да се коментира, наистина?

# 12 396
  • в страната на чудесата
Трябва да призная, че съм напълно съгласна. Особено с последното изречение. Това е духът на времето, технократското общество, ерата на водолея или кой както желае. Старите ценности си отиват.

# 12 397
Не знам кой е Декстър, явно конспираторите имат свой сленг.
Този вероятно.

# 12 398
Не знам кой е Декстър, явно конспираторите имат свой сленг.
Този вероятно.
🤣

# 12 399
Ежко, моля те ми разкажи повече как умират в интензивни и у дома от ковид. Може и на лични, познаваме се.
Мога дълго да ти разказвам, как умират навсякъде, от всичко, поради банална липса на квалифицирана медицинска помощ, а много често и поради отказ за предоставяне на такава.
Последният случай: млад мъж, с тежко счупване на бедрена кост си тръгна, защото някой му е "спестил" инжекцията хепарин. Писаха го Ковид.

# 12 400
  • София
Точно заради тотално разсипаната ни здравна система, няма нищо по-умно от това да се ваксинираме и да си спестим челния сблъсък със същата. Или поне да намалим възможността за това с 90%.
Тъпи ли сме, че не го разбираме?

# 12 401
  • в страната на чудесата

Ами да.

Мога дълго да ти разказвам, как умират навсякъде, от всичко, поради банална липса на квалифицирана медицинска помощ, а много често и поради отказ за предоставяне на такава.
Последният случай: млад мъж, с тежко счупване на бедрена кост си тръгна, защото някой му е "спестил" инжекцията хепарин. Писаха го Ковид.
Ако това е така е неспазване на протокола при травма и ортопедични интервенции и следва да се разгледа случая - от съответната комисия в лечебното заведение и от одита. Не можеш просто така да хвърляш обвинение - коя е болницата? Последното изречение вече не е актуално. Загубили са средства ако са го писали ковид...

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 09:43 от Leika_moja

# 12 402
Точно заради тотално разсипаната ни здравна система, няма нищо по-умно от това да се ваксинираме и да си спестим челния сблъсък със същата. Или поне да намалим възможността за това с 90%.

Като гледам доводите - Да.
Масово ни липсва интелект, във всички сфери на живота.
Затова и не мърдаме напред.
Не може 12 години, някой да ти крещи от телевизора, да е прочел една книга, да нямаме никакъв интелектуален елит и да очакваме резултати.
При такава основа, това е резултата.

# 12 403
Гледах го това по бТВ. Мангъров доста си е променил мнението...
Много неприятна тази жена от пациентската организация. Така ли помага на пациентите?
Изводът - >92% от хората в болниците са неваксинирани.
Тази жена даже от Мангъров е по-неприятна. Помня анкетите в сайта й на тема да се махнели всички мерки, как от щаба плашели народа и какви ли не други подобни. Пускаха гръмки статии как пациентски организации се били обявили "против" не знам какво, а всъщност сигурно просто въпросната дама Пенка Георгиева се обявява срещу, а не организациите.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 09:46 от daisy12

# 12 404

Ваксинацията е само елемент от един цялостен отговор на рисковете при Ковид, които пък са само част от здравните рискове, които пък са само част от общите рискове. При разбитата ни здравна система и всякакви други системи, ваксинацията е с доста спорна ефективност, погледната в широк контекст.

Ако това е така е неспазване на протокола при травма и ортопедични интервенции и следва да се разгледа случая - от съответната комисия в лечебното заведение и от одита. Не можеш просто така да хвърляш обвинение - коя е болницата? Последното изречение вече не е актуално. Загубили са средства ако са го писали ковид...
Болницата е Пирогов. За останалото - познавам те като интелигентен човек... Подобни случаи в нашата здравна система са хиляди. И двамата знаем как и защо се замитат под килима документално. Ето ти още:
- на току що опериран със смяна на клапа му слагат неизправен пейсмейкър. Отдавна известен като неизправен. Токуда.
- на диабетик слагат система стероиди. Сестрата не разрежда пакета, както е написано отгоре му, а го буха концентрат без да променя предписания от доктора разреден обем. Медицинска академия.
- на човек с остра жлъчна криза му правят ЕКГ и го пращат вкъщи, с указание да си сложи грейка на корема. Военна болница.
- на човек с бъбречни проблеми и съпътстващи ги нарушения в електролитите, предизвикващи мускулни крампи му казват да посети личния лекар след два дена в понеделник. София мед.
- на човек с температура 40+ след скорошна операция се дава съвет от пристигналата бърза помощ да отиде в болницата, където са го оперирали (на 100 км оттам). Дават му и телефон на частна линейка.

Искаш ли още? А съм сигурен, че знаеш повече от мен по въпроса

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 10:01 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт