COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 363
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 495
И как точно очакваме да отмине до средата на октомври?
Защото логиката им е, че повечето са го изкарали и сега за някоя и друга седмица ще го изкарат и останалите и хоп готови сме със стадния имунитет.

Ще закриваме ли вече пандемията? Ваксинирани с две дози са 1 200 000. Преболедували 1 600 000 (400 000 легално обявени умножено по 4 според математиците), общо около 3 милиона. Значи почти 50% вече са с имунитет. Скоро ще достигнем така желаният стаден имунитет от 70 %. Ура!

# 12 496
Fanfanito, разбирам паниката ти, но ако ти не си получила нищо от ПО, не го смятай за общовалиден пример. И аз не виждам смисъл ти да ходиш по почивки, където мерките са под въпрос, а да пишеш периодично, че не искаш децата да са там, където им е мястото - в училище. Та стига с двойния стандарт. Пред училище без мерки и никакво училище, родителите щем, не щем, избираме първия вариант. Защо? Защото се нагледахме какво се случва с ДО.

Много добро интервю на д-р Михнева. Вирусът, за който говори, наистина беше кошмар, но някак покрай Ковид остана на заден фон, а засега страшно много деца. Около мен почти не останаха познати с градинарчета/ясленчета без белодробни усложнения.

# 12 497
  • София

Естествено  и логично, че след 15.09, ще има увеличаване на заразените, просто няма как иначе..Тази година, няма да има грип, като миналата.
Ама като кажете така и ми звучи сякаш сега случаите са малко. Точно 10 пъти повече са от миналата година по същото време.
Непоносимо ми е ДО, непоносимо, вредите от него са огромни. Затова беше по-разумно да се вземат някакви мерки още в средата на август, а после ако трябва да се отложи началото на учебната година с две седмици и това да е цялото загубено време за децата. Сега просто ще повторим миналогодишната история, ама в пъти по-зле.

# 12 498
  • София
Хубаво е да се мечтае, че при нас пикът на делтата е минал. Обаче все още не е започнала учебната година. Познайте какво ще стане по ГТ като тръгнат всички на училище. Тази вечер министърът ще-неще си призна, че откъм епидемични мерки трябва да се спре ГТ, но това не е препоръчително.

# 12 499
На мен ПО ми е било полезно, но аз никога не пиша цинизми, не вея знаме и закани и поне знам правописа се надявам. Къде ще ходя е моя работа, пък и виждам всички ходят някъде си, но поне се опитвам да се пазя, така пазя и другите. Освен това имам и ваксина, която считам, че вече не ме пази за съжаление и съм още по-отговорна.
Вие какво ще изберете знам, но аз избирам ПО и мерки, което на повечето не ви изнася. Това да си пратиш детето, само и само да не е вкъщи не е решение поне за мен. По това се и различаваме от другите държави, но гледаме само това, което ни е от полза. За да стигнем до там обаче...трябва да минем и по техните стъпки, защото иначе е мор, но ако вие не сте засегнати , значи не е важно.
Точно в училище е мястото на децата, но не на всяка цена и за тях, и за останалите (цялото общество сме навързани) Въпросът е защо не искате да са в безопасност, защо сте против мерки и защо не ви вълнува здравето им. И не искам да ми отговаряте , знам отговора. Така сте и навън, за вас няма опасност, а и не е важно какво ще стане с другите. Сори, ама аз съм от другите и не ми е все едно какво искате и правите.
Не само на почивка ходя,  на ресторант и ползвам ГТ. Последния не мога да избирам, но първите две неща се съобразявам и знам къде и какво да правя донякъде. То по тази логика не трябва и в магазин да пазарувам, минахме мисля "диванени", "землянки" и т.н. Не е актуално просто , вижда се и се разбира. Който не го притеснява едно, значи навсякъде е така, така и децата си възпитава. Толкова е прозрачно, че...
И не съм се панирала от страх, минала съм през много неща в живота си, а дали ще живея, каквото мога правя, другото вече не мога да променя "чипа" на безсмъртните. Ако стане нещо..няма да е заради мен, друг трябва да носи тежестта и вината, ама няма да го е грижа. Както и не се забелязва бройката хора отишли си без време, но това вече...и то няма значение, та...правете каквото искате.

# 12 500
На мен ПО ми е било полезно, но аз никога не пиша цинизми, не вея знаме и закани и поне знам правописа се надявам. Къде ще ходя е моя работа, пък и виждам всички ходят някъде си, но поне се опитвам да се пазя, така пазя и другите. Освен това имам и ваксина, която считам, че вече не ме пази за съжаление и съм още по-отговорна.
Вие какво ще изберете знам, но аз избирам ПО и мерки, което на повечето не ви изнася. Това да си пратиш детето, само и само да не е вкъщи не е решение поне за мен. По това се и различаваме от другите държави, но гледаме само това, което ни е от полза. За да стигнем до там обаче...трябва да минем и по техните стъпки, защото иначе е мор, но ако вие не сте засегнати , значи не е важно.
Точно в училище е мястото на децата, но не на всяка цена и за тях, и за останалите (цялото общество сме навързани) Въпросът е защо не искате да са в безопасност, защо сте против мерки и защо не ви вълнува здравето им. И не искам да ми отговаряте , знам отговора. Така сте и навън, за вас няма опасност, а и не е важно какво ще стане с другите. Сори, ама аз съм от другите и не ми е все едно какво искате и правите.
Не само на почивка ходя,  на ресторант и ползвам ГТ. Последния не мога да избирам, но първите две неща се съобразявам и знам къде и какво да правя донякъде. То по тази логика не трябва и в магазин да пазарувам, минахме мисля "диванени", "землянки" и т.н. Не е актуално просто , вижда се и се разбира. Който не го притеснява едно, значи навсякъде е така, така и децата си възпитава. Толкова е прозрачно, че...
И не съм се панирала от страх, минала съм през много неща в живота си, а дали ще живея, каквото мога правя, другото вече не мога да променя "чипа" на безсмъртните. Ако стане нещо..няма да е заради мен, друг трябва да носи тежестта и вината, ама няма да го е грижа. Както и не се забелязва бройката хора отишли си без време, но това вече...и то няма значение, та...правете каквото искате.
Правописа може, пунктуацията бих поставила под въпрос.
Всеки ваш пост е негативен и вещае пагубни ситуации.
Мястото на децата е в училище.

# 12 501
Хубаво е да се мечтае, че при нас пикът на делтата е минал. Обаче все още не е започнала учебната година. Познайте какво ще стане по ГТ като тръгнат всички на училище. Тази вечер министърът ще-неще си призна, че откъм епидемични мерки трябва да се спре ГТ, но това не е препоръчително.
Как ще се спре градския транспорт в София? Това в никоя държава никъде не се е случило. Ако стане, не ми се мисли какво ще се случи. Дори и да има човек кола, няма как да я паркира до работното си място, а и зоните не го позволяват. Да не говорим за нулевата пропускателност на нашите булеварди и улици и без пандемия. Ако спрат градския транспорт, това означава да останем и без магазини за хранителни стоки. И да ни затворят в жилищата да мрем. Ще се скапе и нета, и телевизията, може да спре тока или да стане наводнение от спукан водопровод. Да не говорим, че ще ти заринат боклуците и ще плъзне друга епидемия. Да не мислите, че всеки работник в чистотата със собствена кола?
Отделно и болниците в центъра ще трябва да хлопнат кепенци. Как си представяте, че Първа градска ще осигури места за паркиране да всичките работещи, като местата не стигат и за живеещите в квартала?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 20:28 от Недоволна

# 12 502
  • София

Цялото общество ще си плати цената. При настоящите мерки и карантина при един случай във всеки клас без изобщо някой да поема отговорност на централно ниво за няколко седмици училищата ще затворят. А защо хората не искат да си признаят, че предпочитат децата им да са по къщите не ми е ясно. Или наистина страдат от истерична слепота, както казва Андариел. Поне това вече сме го гледали, не е като да не знаем какво ще стане. Някои знаехме и миналата година, но се казваше, че нямаме доказателства. Сега имаме, но пак казват същото и пак вадят хипотези за това как всички са преболедували, имат БЦЖ, ракия и прочее.

# 12 503
Фанфани, твоя работа е къде ще ходиш, точно, колкото е твоя работа да напираш какво да се случва с чуждите деца. От децата много те е страх, но в хотела без мерките не те беше страх. Ама викаш кеф цена няма. Хайде да не ти вадя поста, в който обясняваше за почивката ти. Защото точно заради такива почиващи в момента сме на този хал, а децата още не са тръгнали на училище. Та двойният ти стандарт е повече от дразнещ.

Ти си ваксинирана, аз също. И всичките ми близки между другото. Ученичката, за която напирам да не е ДО, пък беше със завидно количество антитела. Прихванати от това гадно място - училището. И да, не виждам смисъл при това положение да си седи вкъщи.

# 12 504
  • Пловдив
Предполагам, че повечето призиви да зарежем всички мерки, са от преболедували. И децата им също. Иначе да искаш насила да натикаш детето си да се заразява и да не ти пука.....Пак да попитам къде, по ягодите, е социализацията и колективната отговорност, която би следвало да сме усвоили.

# 12 505
Значи в мен явно никак я няма, защото по време на локдауна пратих дъщеря ни на училище присъствено. За справка, не е боледувала.

# 12 506
  • София
Гледайте БТВ Репортерите - говорят за ваксините.
bTV Репортерите: “Четвъртата вълна“
"Много е голяма и заслугата за недоверието на обществото във ваксините на един контингент от лекари, които категорично заявяват, че са опасни, че не желаят да се ваксинират, отказват пациентите си да бъдат ваксинирани, което е много грешен подход. ...Недоверието към ваксините у нас доведе и до там срещу пари лекари да издават сертификати за ваксина, без да са поставили такава, разказват масово българи в социалните мрежи, но без да съобщават имена на замесени в такива схеми. От Министерството на здравеопазването обясниха за bTV, че при тях има подадени няколко сигнала, но също без конкретна информация.
"Подобна схема е предателство към живота, даже бих казала, защото някои от тези хора действително могат да умрат заради такова нещо. Това е изключително голямо предателство – към създателите на ваксините, към хората, които се борим да предпазим обществото, към самото общество", смята д-р Бацелова..
....  В Европейския съюз малко над 70 на сто от пълнолетното население вече е напълно ваксинирано срещy COVID-19. А в България заради скептицизма – вече сме изхвърлили около 200 000 дози ваксини. Срокът им на годност е изтекъл. Още толкова сме дарили на други държави. 100 000 ще препродадем на Норвегия.

200 хил. изхвърлени ваксини, още неизвестно колко в мивките - а болниците пълни, "черните списъци" стават все по-дълги, а народът е притеснен най-вече от нарушените си права или по-скоро от опасността да бъдат нарушени - защото реално нищо такова у нас няма.
Оставят ме безмълвна доводи от типа "Можеше и да се ваксинирам, ама като ме притискат да го правя - няма ПЪК!" - даже тук в темата имаше подобни изявления. Сериозно се замислям - какво ни е сбъркано?

# 12 507
  • Сан Франциско
^ Тълкуването на понятията “свобода” и “слободия” според мен.

# 12 508
Ами ученичката с антителата кой я е заразил и къде? Да не питам и колко време е ходила насам-натам, може пък да не е знаела, както повечето възрастни и после хоп...антитела. Хайде стига, не сме деца.
Интересно колко добре помните кой къде ходи. А да помните кога е ходил , да знаете къде е бил и как е почивал.
Била съм, защото съм имала на макс антитела, сега и с топ не можеш ме мръднеш някъде.
И да, негативни са ми постовете. Който ме е срещал и сме си дращили по други теми знае, че съвсем не съм негативен човек. Но тук не виждам нищо весело, нищо позитивно и най-вече никаква промяна или желание за такава. Най-вече ме дразни меренето на кой и защо е по-защитен и времето на сертификата, или много, малко са починали и заразени.
Аз не виждам нещо, което да ни обедини, да искаме да се измъкнем и се спасят повече хора (да няма толкова заразени и оттам починали) Виждам и другите страни, чета с интерес потребители пишещи тук и това, което виждам и сравнявам ме отчайва. Да пиша защо...няма значение мисля, всички знаете.
Пунктуацията може и да не ми е сила (не, че го допускам), ама поне пиша правилно (ако не натисна друг клавиш, но се разбира) Пиша за хора с безумни правописни грешки, а не случайни и от недоглеждане. Не сме на изпит, та толкова да се вглеждаме, но има неща недопустими. Да не пиша за закани, ежене, както и цинизми. И като съм тръгнала да си кажа, че мъжете учудващо са много по-въздържани, не използват цинизми и не изпадат в транс. Потресена съм от жените най-вече, нежните, цветята, дрън-дрън, какви думи, какви закани, какво чудо е . (за ФБ, не тук в темата)

# 12 509
  • Под сянката на разлистените кактуси
Значи в мен явно никак я няма, защото по време на локдауна пратих дъщеря ни на училище присъствено. За справка, не е боледувала.

Ти живееш в Англия и изобщо не е показателно с теб какво се случва, не виждаш ли в България че е съвсем различно? И аз не живея в България и затова си трая по този въпрос. Имам 2-ма племенници в Англия, сестра ми живее там, та много добре знам за какво говоря

Общи условия

Активация на акаунт