COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 168
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 690
  • Немция
Не се ли разбра вече, че това е посоката, в която ще се върви. Всички признаха, че вирусът не може да се спре. Ако ваксините спомагат за безсимптомно или леко боледуване, свършили са си работата. Не можем да продължим да се броим, следим и карантинираме десетки години.
Да, но може би, когато едно 80% от обществото е ваксинирано. Почти всички учители да са ваксинирани. И има масова ваксинация сред учениците.

# 12 691
Не се ли разбра вече, че това е посоката, в която ще се върви. Всички признаха, че вирусът не може да се спре. Ако ваксините спомагат за безсимптомно или леко боледуване, свършили са си работата. Не можем да продължим да се броим, следим и карантинираме десетки години.
Ох, разсмя ме.Simple Smile В тази посока вървят ваксинираните държави, ние вървим в обратната посока.Simple Smile

# 12 692
  • Там,където се събуждам щастлива.
Утре ще кажат за карантината какво ще се прави, но се предполага, че ваксинирани деца и колеги няма да имат нужда от карантина.
Защо да не се карантинират ваксинирани? Ако зависи от мен, бих ги карантинирала.
Ние сме ваксинирани и се заразихме, бяхме и под карантина.
Първо мъжът ми беше със симптоми, дни по-късно аз и децата.
Тоест е възможно предаване от един на друг и при ваксинирани.
Вярно, леко изкарахме короната, но това вече е друга тема.

Не знам. Утре ще кажат. Може да наблегнат на тестването.
Ние имахме миналата година около 20-25 човека заразени. В нито един клас нямаше масово заразяване. От един клас имаше трима (максимум), но те се бяха виждали извън училище. В първата седмица от училище карантираха доста класове, след като имаха по един случай. И тогава се започна с препоръка на спциалистите да не се практикува масово.
Ще видим утре какво ще представят.
При нас учителите са към 90% ваксинирани. Децата нямаме право да питаме, но по цифри са около 70%.

# 12 693
  • София
Аз говоря за тренда в западните държави. Но на практика, ваксинирани или не, не очаквам много да издържим и ние на този режим. Част сме от европейската общност и икономика. Нали я знаете поговорката "Петима Петко не чакат."?

# 12 694
Утре ще кажат за карантината какво ще се прави, но се предполага, че ваксинирани деца и колеги няма да имат нужда от карантина.
Защо да не се карантинират ваксинирани? Ако зависи от мен, бих ги карантинирала.

Напротив.
Това е посоката. Ваксинираните го карат леко, в 99% от случаите, няма смисъл да стоят по 14 дена вкъщи.
Короната няма да изчезне. Трябва да свикнем да живеем с нея.
Това е цялата гимнастика с ваксините. Кой ще плаща по 14 дни болнични?
Не всички могат да са работят от вкъщи. Хората си мислят за икономиката.

# 12 695
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз говоря за тренда в западните държави. Но на практика, ваксинирани или не, не очаквам много да издържим и ние на този режим. Част сме от европейската общност и икономика. Нали я знаете поговорката "Петима Петко не чакат."?

На какъв режим в България? Смешно е даже да се споменава.
В Нидерландия смъртните случаи са минимални за население 17.3 милиона и около 2500 заразени на ден.

# 12 696
Какъв режим? Че и да издържаме? Кое?

Писали сме с Калинка 🙂

# 12 697
Да, от една страна сме част от европейската общност, а от друга нямаме нищо общо с тези хора..На нас много ни подхожда поговорката "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака" Smile. Истината е че при нас просто няма как да се случват нещата, както в другите европейски държави, много сме зле..

# 12 698
  • Немция

Не знам. Утре ще кажат. Може да наблегнат на тестването.
Ние имахме миналата година около 20-25 човека заразени. В нито един клас нямаше масово заразяване. От един клас имаше трима (максимум), но те се бяха виждали извън училище. В първата седмица от училище карантираха доста класове, след като имаха по един случай. И тогава се започна с препоръка на спциалистите да не се практикува масово.
Ще видим утре какво ще представят.
При нас учителите са към 90% ваксинирани. Децата нямаме право да питаме, но по цифри са около 70%.
Интересно ми е какво ще решат в Нидерландия.
И как ще се развие ситуацията в бъдеще по училищата там.

# 12 699
  • София
Ами най-елементарните неща, които все пак правим. Примерно парите на първа линия на медиците, въпросните 1000 лв, които се оказват спорни. По принцип ще се дават, докато има ИЕО. Ще ги дават, ама не съвсем.
Калинка, ти като учител, най-добре трябва да преценяваш тежестта, която изнасят децата у дома. Като е толкова хубаво на ДО, защо в Нидерландия децата са в училище? Знам защо, не ми казвай!
Болничните при карантина на възрастни и деца, както спомена Фрау.
И изобщо не говоря за режима, който търпи населението, с изключение на децата. Говоря за икономическите разходи и щети, под формата на плащания на обезщетения, болнични, разходи за лекарства, клинични пътеки и т.н.
Силните на деня си решават проблемите, спират кранчетата от европейски пари за помощи. Мислите ли, че някой ще ни издържа още 10 години, щото сме много нежни души? Съмнявам се! А ние не можем със собствени сили да го направим.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 19:40 от Слънчевата

# 12 700
  • София
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?

# 12 701
  • Далече
Някой знае ли какво се случва в САЩ? Гледам в момента на живо финала на US Open - Джокович срещу Медведев. Централния корт на US Open е пълен с хора на 100%. Няма нито едно свободно място. Хората един до друг и най-важното - НЯМА НИТО ЕДИН С МАСКА, ама нито един. Децата, дето подават топките и те без маски. Абе няма нито един човек на корта и на трибуните с маска. В САЩ да не би да са обявили вируса за победен? Защо не носят маски? Дори и всички да са ваксинирани, знаем, че ваксинираните също се разболяват и пренасят вируса, т.е. трябва да са с маски толкова нагъсто един до друг.
Имам чувството, че гледам тенис отпреди 3 г. - трибуните пълни с народ и хората без маски. Какво става?
-Мисля, че за US Open искаха всички над 12 години да са ваксинирани или поне да имат една доза. В САЩ всеки щат сам си определя правилата и в повечето щати на открито маски не се носят задължително..Аз гледх малко колежански футбол миналата седмица и стадионите бяха пълни и нямаха маски..

Около 4-ти юли президента обяви победа над вируса..Сега не е ясно какво точно става Sad

# 12 702
  • Немция
Ами най-елементарните неща, които все пак правим. Примерно парите на първа линия на медиците, въпросните 1000 лв, които се оказват спорни. По принцип ще се дават, докато има ИЕО. Ще ги дават, ама не съвсем.
Калинка, ти като учител, най-добре трябва да преценяваш тежестта, която изнасят децата у дома. Като е толкова хубаво на ДО, защо в Нидерландия децата са в училище? Знам защо, не ми казвай!
Болничните при карантина на възрастни и деца, както спомена Фрау.
И изобщо не говоря за режима, който търпи населението, с изключение на децата. Говоря за икономическите разходи и щети, под формата на плащания на обезщетения, болнични, разходи за лекарства, клинични пътеки и т.н.
Силните на деня си решават проблемите, спират кранчетата от европейски пари за помощи. Мислите ли, че някой ще ни издържа още 10 години, щото сме много нежни души? Съмнявам се! А ние не можем със собствени сили да го направим.
Слънчева, никой не иска ДО. Но според мен е нужна предпазливост, преди да се премахнат всички мерки по училищата например.
Защото има доста неясноти покрай ваксинираните. Например доколко са застрашени от лонг ковид.

Пример с мен- вече трета седмица нямам нормално обоняние и вкус. Уж се върна за 1 ден, после изчезна и не знам кога ще се върне окончателно.

Та дали да оставим ваксинираните в такъв случай да се заразяват неограничено?

# 12 703
В UK ваксинираните с +ПСР тест се карантинират, но ако са били контактни - не, само се тестват. Неваксинираните контактни се карантинират.

# 12 704
  • Насред хаоса
Обявил победа, ама преди няколко дни излезе да се пеняви, заканва и задължава за ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт