COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 043
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 885
26.8% oт всички случаи в щатите на новозаразени са на деца ... явно мерките не дават ефект и щом ще се кара на ПО това е цената.
@sanaka няма смисъл от спорове ясно се вижда у нас тенденцията е яко да се мре от ковид и това можеше да се избегне или намали в голяма степен ... само за справка в UK oня ден са умрели 61 човека а са държава Х10 спрямо нас ... пък нека си спорим дали сме погребали някой, някои обаче имате "талант да четете данните както дявола евангелие". Последният "хит на Мангъров" е просто груба манипулация и въобще обобщение на моята констатация защото просто може да се убие с аргументи, но си подбира неща от контекста, които нямат общо с генералните данни.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 03:02 от pehoko

# 12 886
  • София
Ами, прочети ги по друг начин, де. Но в контекста на спора, ако може. Иначе няма смисъл.

# 12 887
Данни в науката не се четат по друг начин а само по един ... ако могат да се четат по друг това не е наука а литература. Един абсолютно легендарен пример на учебник е "Пластична деформация на металите" от Кючуков - това е творение над което много студенти са катастрофирали в безумие, може да прочетеш едно изречение което по никакъв начин няма да осмислиш защото просто авторът така се е изразил и целият учебник е такъв адски трудно разбираем .... но това е наука защото авторът е бил наясно какво е искал да каже а че "тъпият студент" не го осмисля е негов проблем.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 03:20 от pehoko

# 12 888
  • Под сянката на разлистените кактуси
По тази логика на фактите ако измрат 3.5 милиона няма как всеки да не е погребал някой ... въпреки, че е напълно възможно 1 да погребе 100 а 100 да погребат 0 и тези 100 непогребали никой да си мислят, че са "целокупен народ" нали?
@tunata Аризона е Мексико ... то не е "щатите", те са източните и Калифорния - другото е "пълнеж" -
 без да се обиждате "туземците" които сте си пришълци реално погледнато.

Всички тук сме пришълци, реално погледнато, при това и най-старите от едва 300 години, а последния път когато проверих, Съединените Американски Щати бяха 50 броя.

# 12 889
Медалът винаги има две страни, но "лицето" почти винаги е само едно ... да приключим дискусията с един афоризъм Simple Smile
@tunata щом не си забравила български си пришълка, виж 2-3 поколения след теб ще е друго ... с най-добри чувства го казвам Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 03:37 от pehoko

# 12 890
  • София
Не мога да повярвам около какво се върти спорът тук!
Погребали ли сме, не сме ли близки, починали от Ковид.
Аз продължавам да немея пред безчовечието.

Междувременно в Охайо:
https://eu.dispatch.com/story/news/2021/09/07/covid-kids-hospita … -high/5753677001/
2000% процента нарастване на позитивните деца, препълнени детски отделения.

# 12 891
  • Далече
26.8% oт всички случаи в щатите на новозаразени са на деца ... явно мерките не дават ефект и щом ще се кара на
Е то 22%-23% от населението са деца, като сметнеш че за тези под 12 години няма ваксина 26.8% новозаразени деца не е толкова неочаквано или стряскащо.

Аз не смятам,че хора без деца трябва да решават за децата на останалите.Знам, че за България не е много възможно, но пр принцип  е добре да се предлагат двата вариента ДО и ПО и всек да си избира.Между другото аз познавам доста учители, при нас не в БГ, които не искат да преподават онлайн, още повече сега когато има ваксина за тях.

# 12 892
Скрит текст:
Много добре, че четеш бавно и внимателно, Тинкърбел. Мислиш ли, че на нас ни е много приятно да сме известни с щуротии? Знаеш ли колко пари се изляха в Търново, примерно, по европейски програми за фестивали на кебапчето, а да не ти се налага да влизаш в болницата там?  Всички бягат по други болници. Харесва ли ти това, че се обиждаш, че сме такива: цоцаджии? Гърция и тя го умее, но явно по-умно.

От 25 септември в Нидерландия :
Отпадат всички мерки, освен фестивали с по-малко публика и затваряне на дискотеки в 0 часа, както и маски в обществения транспорт. Няма вече 1.5 метра разстояние. Всяко влизане, където има събиране на хора се извършва с безплатен тест или сертификат за ваксинация / преболедуване. Ще видим как ще се развиват нещата.
Аз не виждам какво обидно има, когато се отбелязва действителността. Болно ми е лично на мен, че обществото ни е в такова положение.  И аз видях, че съм спомената в поста на Тинкърбел. Искам само да кажа, че не е нужно да имаш познати, за да чуеш за чипове, токове и какво ли не още друго покрай ваксините и вируса. Чувам непознати хора какво говорят - тази тема се обсъжда навсякъде. Движейки се с транспорт, сядайки в заведение и дочувайки случайно някакви разговори виждам всичко това и ми в тъжно, че хората масата у нас са с такова мислене. Много конспиратори има и се учудвам всевъзможните глупости, на които се вярва - кое от кое по-нелепо. Хора като Мангъров се възползват от манталитета на масата от населението. В чужбина не се гледа с добро око на конспираторите, а у нас това е нещо обикновено и нормално.  Ако не вярваш на тези глупости те гледат странно, сякаш не си от тази реалност.
Глупости! Сменете си средата. Конспиратори има навсякъде по света и в България съвсем не са повече. Аргументите на преобладаващата част неваксинирани в България не почиват върху конспиративни теории, а върху простото притеснение, че ваксините не са достатъчно изпитани и не се знаят евентуални последици в дългосрочен план. Поради същата причина /същите аргументи/ България е на едно от последните места по ваксиниране с HPV ваксина.
Вие изобщо четете ли какво пиша? Говоря за непознати хора и мнения, които чувам случайно движейки се в това общество.  Често съвсем случайно дочувам какви ли не конспирации и щуротии казани с голяма доза сериозност все едно са някакви научни данни. Вижте в мрежата какво пишат хората най-малкото. Какво значи достатъчно изпитани - РНК технологията е разработвана много години наред. Ваксините са сложени на над 5 милиарда души.  Едно нещо се върти до откат.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 08:11 от daisy12

# 12 893
Скрит текст:
Много добре, че четеш бавно и внимателно, Тинкърбел. Мислиш ли, че на нас ни е много приятно да сме известни с щуротии? Знаеш ли колко пари се изляха в Търново, примерно, по европейски програми за фестивали на кебапчето, а да не ти се налага да влизаш в болницата там?  Всички бягат по други болници. Харесва ли ти това, че се обиждаш, че сме такива: цоцаджии? Гърция и тя го умее, но явно по-умно.

От 25 септември в Нидерландия :
Отпадат всички мерки, освен фестивали с по-малко публика и затваряне на дискотеки в 0 часа, както и маски в обществения транспорт. Няма вече 1.5 метра разстояние. Всяко влизане, където има събиране на хора се извършва с безплатен тест или сертификат за ваксинация / преболедуване. Ще видим как ще се развиват нещата.
Аз не виждам какво обидно има, когато се отбелязва действителността. Болно ми е лично на мен, че обществото ни е в такова положение.  И аз видях, че съм спомената в поста на Тинкърбел. Искам само да кажа, че не е нужно да имаш познати, за да чуеш за чипове, токове и какво ли не още друго покрай ваксините и вируса. Чувам непознати хора какво говорят - тази тема се обсъжда навсякъде. Движейки се с транспорт, сядайки в заведение и дочувайки случайно някакви разговори виждам всичко това и ми в тъжно, че хората масата у нас са с такова мислене. Много конспиратори има и се учудвам всевъзможните глупости, на които се вярва - кое от кое по-нелепо. Хора като Мангъров се възползват от манталитета на масата от населението. В чужбина не се гледа с добро око на конспираторите, а у нас това е нещо обикновено и нормално.  Ако не вярваш на тези глупости те гледат странно, сякаш не си от тази реалност.
Глупости! Сменете си средата. Конспиратори има навсякъде по света и в България съвсем не са повече. Аргументите на преобладаващата част неваксинирани в България не почиват върху конспиративни теории, а върху простото притеснение, че ваксините не са достатъчно изпитани и не се знаят евентуални последици в дългосрочен план. Поради същата причина /същите аргументи/ България е на едно от последните места по ваксиниране с HPV ваксина.
Вие изобщо четете ли какво пиша? Говоря за непознати хора и мнения, които чувам случайно движейки се в това общество.  Често съвсем случайно дочувам какви ли не конспирации и щуротии казани с голяма доза сериозност все едно са някакви научни данни. Вижте в мрежата какво пишат хората най-малкото. Какво значи достатъчно изпитани - РНК технологията е разработвана много години наред. Ваксините са сложени на над 5 милиарда души.  Едно нещо се върти до откат.

Аз също се движа в "това общество" и такива глупости, каквито се пишат тук, че някой бил казал, не съм чувала. А ако някой си бил писал пост, изпълнен с откровени щуротии, не се ли замисляте, че може да е малко нарочно за да се омаскарят всички, които не са фанатично за 10 дози на ваксини, които не могат да защитават от нови щамове?

# 12 894
  • София
Този Томов , как не го беше срам .
На първия учебен ден да не поздрави децата , за сметка на това точно в този ден говори за деца на вентилатори.
Не казвам , че няма такива случай по света или , че децата не се запазяват , но поне в днешния ден можеше една добра дума към децата.
После защо хората психясали, да не говорим , че и малки деца са го чули , е така да им повдигне настроението.

# 12 895
Интересно какво следва да направят учениците при положение, че 83 семейства подготвят погребение. Съболезнования за семействата, но вие като ежедневно има погребения ходите ли на работа или да пазарувате? Да се свързва започването на учебната година с починалите е неуместно.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 11:17 от brumm

# 12 896
  • София
Не съм забелязала населението да е психясало. Дори доста лежерно го дава.

# 12 897
За никого не ми е жал вече. Ваксини има за всички над 12 години. Не съм съгласна отново моите деца да изнасят ограничаването на пандемията на гърба си чрез онлайн обучение. Ние сме се ваксинирали, децата ми са ваксинирани, убедихме родителите си да се ваксинират. Носим си маските, където е необходимо. Това е. Повече от това не можем да направим.
Тези, които продължават да пълнят болниците и черната статистика и техните близки също са имали/имат избор. Явно техният е бил да гонят естествен имунитет. Ваксини има. Миналата есен нямаше и децата ми учеха ДО, не роптаех. Сега обаче не съм съгласна.

# 12 898
  • София
daisy12, точно ти да се възмущаваш от постовете във ФБ, които дословно пляскаш тук в тази тема, дори и не ги слагаш в скрит текст, ми идва в повече. Замисляла ли си се, че по този начин идеално помагаш на такива теории да се разпространяват, защото ако твоите познати ги четат по 1000 човека, то тази тема е отворена 463 270 пъти до този момент?
Ама то чукча е писател, не е читател. Не се учудвам от познатите, които имаш.

# 12 899
  • София
За никого не ми е жал вече. Ваксини има за всички над 12 години. Не съм съгласна отново моите деца да изнасят ограничаването на пандемията на гърба си чрез онлайн обучение. Ние сме се ваксинирали, децата ми са ваксинирани, убедихме родителите си да се ваксинират. Носим си маските, където е необходимо. Това е. Повече от това не можем да направим.
Тези, които продължават да пълнят болниците и черната статистика и техните близки също са имали/имат избор. Явно техният е бил да гонят естествен имунитет. Ваксини има. Миналата есен нямаше и децата ми учеха ДО, не роптаех. Сега обаче не съм съгласна.

Много точно казано!

Общи условия

Активация на акаунт