COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 110
Не избягва значително, а напълно ваксините варианта Мю. Поне това се казва и от това се притесняват. Надеждите ми са да се задвижат по-бързо за бустерите и да включат и него.
Ние имаме предимството , че се движим след другите с вариантите. Следователно можем да видим как се развиват в другите страни, как се разпознават и лекуват. Делтата обаче е само с хрема , кашлица, прилича си на настинка, а не е. Това, че е леко...дано, дано. Всички на това се надяваме, но има изключения, а и не знаеш защитата каква ти е и колко е. Не можеш все да се следиш. Но можеш да носиш маска поне и пазиш донякъде. Обаче другите, като не вярват и не пазят..ти пак си изложен на опасност. Не се знае и какви поражения нанася, докато за алфата вече се знае и човек може да проследи донякъде , като се пооправи.
Е как Мю ще е от януари???? Това сега го разбирам, а уж чета темата и какво ми попадне. Бреййй, странно.

# 13 111
  • София
Не избягва значително, а напълно ваксините варианта Мю.
Скрит текст:
Поне това се казва и от това се притесняват. Надеждите ми са да се задвижат по-бързо за бустерите и да включат и него.
Ние имаме предимството , че се движим след другите с вариантите. Следователно можем да видим как се развиват в другите страни, как се разпознават и лекуват. Делтата обаче е само с хрема , кашлица, прилича си на настинка, а не е. Това, че е леко...дано, дано. Всички на това се надяваме, но има изключения, а и не знаеш защитата каква ти е и колко е. Не можеш все да се следиш. Но можеш да носиш маска поне и пазиш донякъде. Обаче другите, като не вярват и не пазят..ти пак си изложен на опасност. Не се знае и какви поражения нанася, докато за алфата вече се знае и човек може да проследи донякъде , като се пооправи.
Тук чета, че още не е ясно:
Цитат
По думите му Мю е потенциално по-обезпокоителен поради възможността за повишено имунно бягство, което може да покаже."
https://dariknews.bg/novini/sviat/ema-covid-variantyt-miu-e-pric … pokojstvo-2283091

Не желая да се притеснявам за неизвестни последствия. Това доказано вреди на здравето.

П.П. Мю е от януари, да. Защо сега решиха да се вайкат за него, не знам.

# 13 112
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ами аз не разбрах тогава, Калинка, защо при вас маските отпадат? Тези 30% неваксинирани не са ли ви важни? Нали всички сме в кюпа? Не се заяждам, виждам разминаване. Или, като те засяга лично, призмата е друга? Relieved

Като цяло на обществото покритието е средно към 80% с тенденция да стане 90%. 70% засега са децата ваксинирани, но се очаква и там повишение. Та тези 30% деца са обкръжени с 90% -95% ваксинирани преподаватели и 80% ваксинирани родители, както и 90%-95% ваксинирани баби и дядовци. Не знам за какво разминаване става въпрос...С колегите сме в кюпа за щита около децата. На нас не ни пречат маските. Използваме ги около половин час на ден от 8-9 часа. Живи сме. А и тук няма маски освен в градския транспорт, където има много хора.

# 13 113
Цял ден се обсъжда началото на учебната година. Ето няколко снимки от Варна, които са публични и публикувани на страницата на moreto.net. Показателно е как се спазват мерките.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 21:54 от daisy12

# 13 114
  • София
Валдас Дамбраускас, треньорът на Лудогорец е с коронавирус. Напълно ваксиниран, вчера почувствал неразположение - значи е почувствал нещо все пак, днес не е отлетял за Дания с отбора си. Пореден пробив, при млад човек този път. Дано му мине като лека настинка и без последствие....

# 13 115
Когато се появи, ще бъде късно, трябва да сме подготвени. Щом сте чели, че ще бъде не по-опасен, а “доста по-опасен”.
Въобще днес е ден за хиперболи.

# 13 116
Мю  не беше ли "вариант на интерес"?

# 13 117
  • София
Е! Все още никой не го е обявил за значим.

# 13 118
  • София
Да, на интерес е, даже бил имал пик през юни - https://nova.bg/news/view/2021/09/12/339515/

# 13 119
Не знам за какво разминаване става въпрос...
Разбрах те. Тоест ти си за махане на мерките в един момент, когато щитът наоколо съществува, а у нас не съществува, затова си съгласна ограниченията да се влачат доста дълго. Горките ваксинирани и преболедували в България тогава, наистина им съчувствам. От 15% мога да си представя кога ще станат 70%.

# 13 120
Ще си останем последните с мерки в Европа.

# 13 121
  • Другата България
Мери е права донякъде. Просто , защото и ваксинираните хващат Делтата, боледуват, но поне малко влизат в болница и стават тежки случаи.
Скрит текст:
Това обаче не е успокоение за мен. Не се знае как уврежда. Нали четохме, помним, от Алфа дори след безсимптомно или леко протичане имаше хора с поражения след месеци и то тежки се оказват за лекуване.
Нищо все още не се знае за Делта какво става след преболедуване. А боледуват и изкарали вече вируса, и ваксинираните.
Кое толкова ви успокоява, че гледате толкова оптимистично. Сложих две игли и вече край, не ме е грижа. Дори някои не са проверили отговор имат ли на ваксината.
Да, няма мерки и най-вече отказват хората да ги спазват.
Поне едни маски да носеха в магазини, транспорт, обществени места, да подходят с грижа за околните, у нас това го няма, видно е и тук. Жалко.
Бих попитала за социализацията, но се спирам, после пак ме сърбят пръстите. Ще мине това чудо, ще се върнем към стария живот се надявам и дано е скоро. Но..всеки прави планове да си прати детето да учи в чужбина. Нормално е. Но там..децата как изкараха пандемията, с каква отговорност, с какви мерки и на какво ги учеха. А нашите?
Бръм, прощавай, но е лесно в Англия да пишеш колко сте фрии и деца и родители. Ми ела тук и се чувствай така. Иначе е лесно сред 80% защитено население да си пуснеш спокойно детето и то в държава с тестове, със следене на пандемията и най-вече с по-ниски нива на заразени при мерки. Пишейки така подвеждаш за мен, пишете И къде живеете. Дори бих помолила, като почвате поста да си пишете местонахождението. Защото сме различни вселени се оказа.
Не защото "хващат", а защото освен, че "хващат", и пренасят.
А мерки както се вижда, не искат да спазват, защото "ваксината ги пази". Тях единствено. Останалите да се спасяват.
Същото е и с преболедували, с някои от тях - преболедувал съм, не ме засяга. Мога да кихам без маска, няма да ме повтори. А че ще пренеса на неболедувал - все тая. Останалите да се спасяват.
И както и да прозвучи, а то няма да прозвучи по-брутално от доста написано тук - предпочитам да съм заобиколена с неболедували и неваксинирани, отколкото с боледували неваксинирани, боледували ваксинирани, или ваксинирани неболедували. Защото първите се пазят най-много, съответно пазят и останалите.
Малко или много, волно или неволно, по-скоро неволно, защото отдавна никой не мисли за всички останали, но пък постоянно го изисква от тях.

# 13 122
Оффф, Делта е преди Мю, нали вървим по азбуката. Още го чакаме с интереса(( Няма как да е минал и сега да е Делтата. То си има пътни правила със знак предимство, ами тъй де. Не може да изпреварваш как да е.

# 13 123
  • София
Ще си останем последните с мерки в Европа.
Мда, така ще се окаже.

Непреболедувалите (а и преболедувалите) да са се ваксинирали. Изключвам нищожния процент с истински мед. противопоказания.

# 13 124
  • Другата България
Вероятно, колкото и неразбираемо да звучи за някои, за други хора има приоритети, по-важни от  това да могат да отидат на фитнес, и заради това да отричат всички мерки до появата на ваксина, а след появата ѝ да гледат на нея като на панацея, освобождаваща ги от всякаква друга отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт