COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 876
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 260
Китай обяви, че е напълно ваксинирал над 1 милиард души срещу коронавирус - над 70% от населението му.

Говорител на министерството на здравеопазването заяви пред репортери, че в Китай вчера са били дадени 2,16 милиарда дози, като 1,01 милиарда души са били напълно ваксинирани.

Това е само 10 месеца след като Китай даде първото си условно одобрение за ваксина, разработена от държавния Sinopharm. Други 6 разработени от китайски фармацевтични фирми и академични институции оттогава са одобрени.

Въпреки успеха на програмата си за ваксинация, Китай продължава да се бори с местните огнища на коронавирус от варианта Делта. Властите в момента работят за ограничаване на куп инфекции във Фудзиен, в югоизточната част на страната.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58581105

# 13 261
  • София
Искам да попитам Сомбра, според нея защо напират да ваксинират бебета с тези опасни ваксини и да ги увредят? Някак, не им ли е достатъчно, че са увредили почти всички над 18, че да искат и бебетата да увредят? И наистина ли пък толкова да напират правителствата в бъдеще да се продънят от плащане за лечението на милиарди увредени?
Аз задавам въпроса бавно. В статията е повече от ясно казано, че при бебета специално има голям риск от странични ефекти и не е ясно какви ще са дългосрочните. Сега ми отговори ти защо въпреки това искат официално одобрение да я прилагат там, където знаят, че има голяма вероятност да навреди. Правителствата ги знаем, че скачат, както им свирят. А не забравяйте, че миналата година се хилехме и на паспортчетата, и на допусканията за задължителната ваксинация.
Лейди, има голяма разлика.
В ориг. текст няма такова нещо. Статията на български е лъжлива.

# 13 262
Има ваксинирани в Щатите с лонг Ковид. Тия дни в разни издания са описали случаи, но не виждам смисъл да ги пускам, както никога не съм виждала смисъл да се пускат трагични новини за отделни лица като показателни за цялостната картина. Прекалено наивно ми се струва да имаме увереност, че при положение, че ваксинирани умират, тези, които го изкарват нелеко ще се възстановят от раз.

# 13 263
Има ваксинирани в Щатите с лонг Ковид. Тия дни в разни издания са описали случаи, но не виждам смисъл да ги пускам, както никога не съм виждала смисъл да се пускат трагични новини за отделни лица като показателни за цялостната картина. Прекалено наивно ми се струва да имаме увереност, че при положение, че ваксинирани умират, тези, които го изкарват нелеко ще се възстановят от раз.
Защо не ги пуснеш, виждаш Роузи от вчера държи да ни осведоми за всички починали, поименно.

# 13 264
А, пак с кристалната топка...
Една се вайка за щам, който още не съществува, но бил много страшен, друга – за задължителна ваксина, която още не е задължителна...
Ох, Миленака .. много ограничено мислиш. Гледай малко глобално на нещата, информирай се, огледай се какво се случва около теб, по света.
Не може да вървиш цял живот само  в един коловоз и да повтаряш едно и също..Това е приятелски съвет:)

# 13 265
Brumm, какъв е смисълът? Само да се надъхваме, че ще се мре. Да излезе нещо официално като проучване и статистика, да го коментираме. Нещо, което е частен случай и може да е 1:10000 примерно освен да всява паника, друго няма да направи. Всеки може да напише три ключови думи и да си ги намери.

# 13 266
Постоянно излизат доста официални неща, но първо нашите медии са пълна помия, и второ, хора, които пускаха интересни неща, като Лилли, са с БАН. Останаха само тролове.

# 13 267

В какъв смисъл, би ли уточнила? Ваксинирани и след ваксината са с лонг ковид, или ваксинирани, които са преболедували след ваксинацията и са с лонг ковид?
Така общо казано, звучи много двусмислено.
Ако е ваксинирани и преболедували, не виждам защо трябва да се очаква, че при тях не може да има лонг ковид, след като причините за ПКС още не са изяснени и след като го има както при тежко боледуване, така и при леко.

# 13 268
Диорела, дискусията според мен тръгна дали се наблюдава лонг Ковид след пробивни инфекции, т.е. ваксинирани и заразени впоследствие. Това коментирам и аз.

# 13 269
На мен пък ми е интерсно как може ваксина да въздейства на продължителни симптоми от същото заболяване.

# 13 270
  • София
https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/prof-andrey-chorb … vreme-na-pandemiq                                  
 В интервю за в-к „Марица“ Чорбанов е казал, че „Няма ваксини за ковид-19, защото не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне. Може да ги наречем продукти за третиране на COVID-19, не и ваксини“.                            
 Поредната лъжа, която разпространява този човек. Почти няма създадена ваксина, която да предпазва от заразяване 100%.

Чакаме да разберем в кой медицински форум си е представил ваксината. Тъкмо има време между двата парламента. Неговата сигурно на 100% ще предпазва от заразяване. Че той не я нарича продукт, а точно ваксина.

# 13 271
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Явно тялото не може да пребори вируса и той започва да се държи като хронично заболяване.
Една ваксина, която не съдържа самия вирус, но помага да се изградят антитела срещу него, помага и с това да се пребори

# 13 272
Все още не е ясно кое точно предизвиква Long Covid.

Може само статистически да се следи колко, кои и т.н. хора изпитват това състояние.

# 13 273
https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/prof-andrey-chorb … vreme-na-pandemiq                                  
 В интервю за в-к „Марица“ Чорбанов е казал, че „Няма ваксини за ковид-19, защото не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне. Може да ги наречем продукти за третиране на COVID-19, не и ваксини“.                            
 Поредната лъжа, която разпространява този човек. Почти няма създадена ваксина, която да предпазва от заразяване 100%.

Чакаме да разберем в кой медицински форум си е представил ваксината. Тъкмо има време между двата парламента. Неговата сигурно на 100% ще предпазва от заразяване. Че той не я нарича продукт, а точно ваксина.
Нали щеше да я представя октомври, ще почакаме и ще видим. Няма да се учудя накрая приказките му да се окажат бошлав работа с тази ваксина.

# 13 274
Аз вече съм вбесена до степен n-та. За първи ден учениците с редовни часове. 7ми клас - без маски. 11 клас без маски! Различни училища в Бургас! Не ми е само за ковид. На какво ми учат детето? Че правилата може и да не се спазват, ако не ни кефят? Просто съм в тих потрес от училищата.

И в общите почещения са без маски, остави по часовете.
Няма как да се наемат 200-300 човека да следят всеки ученик.

Общи условия

Активация на акаунт