COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 986
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 515
  • София
Няма как да пъхна мръсните продукти, които са се подмятали къде ли не, в хладилника. И без короната.

# 13 516
Днес е починал наш приятел на 43 години. Преди час научихме от Фейсбук. Обадихме са на други приятели и от тях разбрахме, че преди 3-4 дни не се почувствал никак добре, приели го в болница. Оказало се, че има пневмония и ковид и днес починал. Метър и деветдесет висок, непушач, в прекрасна физическа форма. Още не мога да го асимилирам. Толкова е нелепо.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 22:35 от Анонимен

# 13 517
Много е нелепо, за жалост.
Защо хората не осмислиха риска? Толкова време мина, трябваше да е ясно, че болестта е непредвидима.

# 13 518
  • София
Като почина моят мъж на 44г. - ноември 2020г. беше изключение. Сега 40 годишни в статистиката има много. Тъжно е…
Аз маска мисля да нося и след пандемията (ако свърши някога). Пречи ми, но не е нещо непоносимо. А болести освен ковид има и други

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 22:37 от insane

# 13 519
  • София
В метрото слагах маска и преди. В грипната епидемия.
Както се шегува мъжът ми, нали уж маските били, за да не говорим, пък аз не съм спирала да меля. 😁

Ние сме поканени на семейно тържество. МНого е важно синът ти да става на 14. Задължително трябва да се отбележи в ресторант. С около 40 гости.
Отказахме. Последваха намеци с подигравки.
Какво толкова се пазим, като сме и преболедували, и ваксинирани ?!

# 13 520
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Момичета, прегръщам ви.
Колко е тъжно и нелепо само... Sad

# 13 521
Никога не ползвам ръкавици. Обаче не излизам без пулверизатор със 70% спирт. Пръскам си ръцете винаги, след като съм пипала пари, продукти, копчетата на асансьорите, брави и подобни. А на децата - сигурно през 5 минути им ги пръскам Simple Smile. Удобно е и е ефективно. Нямам проблем с кожата на ръцете, дори мисля, че ми се отразява добре.
Пехоко, вярно е, че заразяването от повърхности е малко вероятно, обаче аз съм обявила война на всички вируси и бактерии и ги трепя, без значение, дали те са имали намерение да ме заразят или не Wink .

# 13 522
  • на село
Аз едно се чудя- защо на Мангъров се дава трибуна и то с преимущество, няколко пъти засичам речите му по Дарик.
Тръгвам си от работа към 18ч. и интервю с него, тази вечер пак.
Не се спря този човек, разбрахме го, да беше млъкнал вече.

# 13 523
  • Пловдив
Преди да вляза в магазин, си слагам дезинфектант на ръцете. Като изляза - пак дезинфектант. Плащам с карта почти винаги. Като трябва да натискам копчета /на кафе автомат, банкомат примерно/ взимам антибактериална кърпичка или си пръскам ръцете.
На кафе и ресторант си позволих да отида чак след като се ваксинирах, но съм ходила само 3-4 пъти. Разбира се, само на открито.
Не ми пречи маската, защото знам с каква цел я нося. Не е приятно, но като знам от какво предпазва, съм благодарна, че съществува такова защитно средство.  Много ми липсва начина на живот от преди март 2020, но в никакъв случай няма да се върна към него, докато опасността не е преминала.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 23:18 от marzeliva

# 13 524
Това не са кой знае колко трудни за изпълнение мерки. Тук навсякъде има на входа и на изхода на магазините дезинфектанти и те молят да се дезинфекцираш преди да влезеш след като ти вземат температура. На някои супермаркети съм виждала и места където може да си дезинфекцираш количката. Според мен това са ок навици, които е добре да останат и след като приключи пандемията. Да спазват хората хигиена и да не ходят болни насам натам ще е винаги полезно на нас самите и на обществото.

# 13 525
  • София
На ФБ страницата на РЗИ Враца, са излезли новите данни. Дали са реални... Рано ми се струва.

# 13 526
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това не са кой знае колко трудни за изпълнение мерки. Тук навсякъде има на входа и на изхода на магазините дезинфектанти и те молят да се дезинфекцираш преди да влезеш след като ти вземат температура. На някои супермаркети съм виждала и места където може да си дезинфекцираш количката. Според мен това са ок навици, които е добре да останат и след като приключи пандемията. Да спазват хората хигиена и да не ходят болни насам натам ще е винаги полезно на нас самите и на обществото.

Само да не опираш до дезинфектант  в България. Или го търсиш къде е или се чудиш що за чудо е. За 6 седмици не открих нещо качествено, а ми се наложи много да ходя по различни строителни магазини и супермаркети. Разреждат ли ги?

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 23:38 от Kalinka

# 13 527
В Германия във всички супермаркети можеш да си дезинфкецираш количката.

Калинка, къде ви мерят температурата? Тук не се сещам много отдавна някъде да се е случвало.

# 13 528
  • София
Не ги разреждат, така си ги произвеждат.
Има няколко фирми, които произвеждат и продават разфасовки в туби и съответно дават и сертификат, защото и такъв е нужен. Такова си им е качеството.
Между другото, преди да има вече свободен достъп до дезинфектанти, в нашата фирма бяхме купили спирт 70%, лавандулово масло и не помня каква беше последната съставка. В една аптека ни забъркаха около няколко литра и разнесохме в търговските обекти. Беше много добро, но после излезе изискването за сертификатите на дезинфектантите и ....

# 13 529
  • Там,където се събуждам щастлива.
Софт, добавих, че не се разбираше...Не мерят никъде тук температура, а и никъде не са го правили никога.

Не мога да повярвам, че тези чудеса  наречени дезинфектанти са с нормални качества. За година и половина съм използвала къде ли не тук и в Германия, Австрия, Словения, Хърватско, Сърбия...Е, няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт