COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 480
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 800
Пак да питам, в Ковид отделение само с положителен pcr ли се влиза? Ами ако си болен, но нямаш положителен тест?

# 19 801
Искахте масово тестване, масова ваксинация, пълен локдаун... ето, получи се 3в1.
Васкинирането не става за 48 часа. Как си го представяш това?
Това, което направиха днес ще доведе да още по голям хаос.

# 19 802
Който не иска да се ваксинира, ще се тества. През два дни. Както всички напираха да се тестват децата. Айде сега, първо на свой гръб да го опитат.
И аз бях съгласна да тестват децата, само да има присъствено училище, ама на...
Има тестове близалки, но много родители и на тях не са съгласи и вдигат врява до небесата.

# 19 803
  • София
Ваксинирането не става, тестването да.
В западна Европа оцеляха почти година така. Даваха се за пример. Хайде да видим, можем ли да живеем така или примерите са само за другите, м?

# 19 804
Цитат
А как ще се разделят потоците от симптоматични за Ковид пред лабораториите и желаещите да молуват.
Както досега-никак.За месец и половина се наложи 3 пъти да правя кръвни изследвания.На въздългата опашка пред най-близката ми лаборатория "Рамус'',чаках само с кандидати за пср.Единият път,когато вътре записваха какво ще изследват,момичето се развика:''Кръв,имаме кръв''.Аз не разбрах за какво става въпрос.Тя специялно уточни,че съм първият пациент за кръвно изследване от час и половина.Всички са за пср.Та,аз лично не очаквам адекватни мерки и спазването им.Доколкото знам в момента малолетни трябвада влизат в мол с придружител.Днес ми се наложи да посетя мол и определено беше пълно с непридружени групички малолетни.Мерките ще бъдат по български.Не се заблуждавайте,че ако е задължителна ваксината за учители,масово ще напуснат и няма да има кой да преподава.Напротив!Вече има много желаещи да работят като  учители,но няма места.Заемат се и по заместване с надеждата да стане за постоянно.Това е за София.

# 19 805
Искам да питам коя е най-калпавата ваксина от всички? Има ли някъде статистика на нивата антитела, които дават различните ваксини? Нямах намерение да се ваксинирам в близките 6 месеца, защото съм прясно боледувала, но явно ще ме принудят да го направя, та искам да сложа възможно най-умрялата ваксина, щото антитела си имам и не ми се рискува да понеса толкова скоро още количество вирусен товар. Никой няма да ни гарантира, че няма да стане нещо неприятно при поставена ваксина толкова скоро след боледуване.

# 19 806
Искам да питам коя е най-калпавата ваксина от всички? Има ли някъде статистика на нивата антитела, които дават различните ваксини? Нямах намерение да се ваксинирам в близките 6 месеца, защото съм прясно боледувала, но явно ще ме принудят да го направя, та искам да сложа възможно най-умрялата ваксина, щото антитела си имам и не ми се рискува да понеса толкова скоро още количество вирусен товар. Никой няма да ни гарантира, че няма да стане нещо неприятно при поставена ваксина толкова скоро след боледуване.
Ако си над 40 години  сложи Янсен - поне е еднодозова.

# 19 807
  • БГ
Айде да видим колко зелени сертификата ще се извадят за 14.11

Щото нали обществено място на затворено. Успех на изборите и на настоящите управници и на миналите.

# 19 808
Поредната стойчова недомислица. При 20% ваксинирани, няма шанс. На Латвия по ще им се получи. Нито виждам масова ваксинация, нито организирането на поголовно тестване.
Бояна, ще гледаме. И ще се смеем през сълзи обаче.
Пп. РР в новините спомена ваксините, като единствена възможност срещу ковид 🤪 Напекло го е сякаш.

# 19 809
Две неща: не е измислено добре за преболедувалите - голяма част нямат PCR и => сертификат. Значи ще мрънкат.
Сертификатът е само за преболедували, доказани с ПСР ли?
Аз съм преболедувала, доказано с бърз тест в болница. Бях карантинирана и проверявана от РЗИ.
И сега за мен няма сертификат, така ли да разбирам? Joy  Ахахахах

Сори, бейби, ще се лиша от мола и киното. Да живеят малките магазини и Замунда. Joy

# 19 810
Ако човек е преболедувал без направен тест в лаборатория и има примерно една поставена ваксина - пак не може да има зелен сертификат и да бъде допускан на някои места. Голяма недомислица е всичко това. Сега си мисля, ако човек отиде на заведение на открито не би трябвало да му се иска сертификат предполагам.

# 19 811
Точно така, освен ако не го променят. Без ПСР не си боледувала за родното МЗ.

# 19 812
Който не иска да се ваксинира, ще се тества. През два дни. Както всички напираха да се тестват децата. Айде сега, първо на свой гръб да го опитат.
И аз бях съгласна да тестват децата, само да има присъствено училище, ама на...
Има тестове близалки, но много родители и на тях не са съгласи и вдигат врява до небесата.

Никой не е предлагал обаче тестове близалки. Нека да не слушаме няколко вресливи гарги все пак. И да се аргументираме за пореден път с недомислицата за тестване от началото на тази година.

И изненада - Израел започва да предлага на населението и Астра Зенека. https://www.timesofisrael.com/israel-to-offer-astrazeneca-vaccin … tarting-thursday/

# 19 813
С тези мерки ако устискат две седмици мисля, че рязко ще скочи статистиката на ваксинираните в ежедневния бюлетин. Не вярвам да се обърнат кривата, но все от някъде трябва да се започне. Пак затваряне на същите обекти ще надигне още повече гняв.
После може и пълен локдаун да направят.
То угодия няма! И тук в темата, какво остава на вън!

# 19 814
Ще скочи статистиката само за еднодозовата.

Общи условия

Активация на акаунт