COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 387
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 785
Е, то единствените истински мерки е затварянето на учениците в къщи. Нищо друго няма да се получи. Защо нещастните деца отново - безплатно е. И никой не мисли как малките ще бъдат гледани в къщи, родители ще трябва да излизат в неплатена отпуска.

# 19 786
В моловете как ще контролират кой е за хранителен магазин, банка, телекомуникационен оператор и кой за друг обект различен от тези?

Логиката е изобщо да не можеш да влезеш в мола без пас според мен...
Хранителният магазин е и в мола и извън. Както аптеки и други по-важни обекти.

# 19 787
  • София
Със сигурност утре и на 21ви ще падне София малко под 750, според мен, защото днес бяха големите числа от уикенда. Ще ни пуснат заповед за ротация за 1 ден и следващата седмица вече ще сме над 750 и ще ги приберат всички.
Такава ми е прогнозата.

# 19 788
Правилното беше - на първо време пълен локдаун за 2-3 седмици, да се поуспокои обстановката, да се даде глътка въздух за медиците и т.н. ,след това да се направи анализ от специалистите, да се види кое как е, след което да се предприемат други действия..В крайна сметка когато правиш нещо, търсиш ефект, а тук ефекта е 0, създава се един изкуствен хаос, който точно в този момент е много вреден, в момента има дифузно разпространение на вируса, абсолютно безконтролно...Това е положението..

# 19 789
Каква е вероятността утре да намалее заболяване остра от 751 на 100хил за София утре?
Въпросът ми не е много умен, знам😁

26 дни до изборите има, смятам че има вероятност да държим до 749 и да не ги минем дотогава.

Положителен/отрицателен тест при явни симптоми - многократно казаха, че зависи кога и как се взема теста - дали не е направен щадящо или както си трябва и дали вирусът не се е смъкнал вече по-надолу.
Т.е. тестът може да е отрицателен, болният не влиза в статистиката, но ако реално има симптоми или рентгенова находка той си е болен, пък ако ще да го броят.

# 19 790
  • София
И аз очаквам да се даде заден...ако не искат моловете и т.н. да останат празни.
Вероятно ще дадат време на желаещите да се ваксинират.... И...следващото правителство да му мисли..
Ми, ще останат. Нали това е идеята.
Ама аз не разбирам, в тази тема само недоволство се чете.
Искахте масово тестване, масова ваксинация, пълен локдаун... ето, получи се 3в1. Който иска да се тества, който иска да се ваксинира, а който иска да се затвори у дома. Честно, не разбирам!
Имам позната, която е в положение " много ме е страх от вируса, много ме е страх от ваксините, искам детето ми да е онлайн, защото ми плащат помощи", но днес след брифинга е в Шок. Ама как, ама защо, ама как да си напазарувам от МОЛа...
Е, ето това са мерки по мярка на всеки...
Аман вече, как за 9-10 месеца не стана ясно накъде върви светът и не си пренастроихте психиката!

# 19 791
С риск да ме убиете, да питам - малките магазинчета тип за обувки, бельо и т.н. би трябвало да допускат хора без сертификат, нали ?
Пише "магазини над 300 кв. м."  Thinking

# 19 792
  • Другата България
Личи си, че не разбираш.
Наясно ли си изобщо какво означава "пълен локдаун"?
И може ли да дадеш пример с кое точно у нас се въвежда той?
Правилното беше - на първо време пълен локдаун за 2-3 седмици, да се поуспокои обстановката, да се даде глътка въздух за медиците и т.н. ,след това да се направи анализ от специалистите, да се види кое как е, след което да се предприемат други действия..В крайна сметка когато правиш нещо, търсиш ефект, а тук ефекта е 0, създава се един изкуствен хаос, който точно в този момент е много вреден, в момента има дифузно разпространение на вируса, абсолютно безконтролно...Това е положението..
Същото мисля.

# 19 793
Няма да те убиваме, малките обекти без сертификат. Но да видим какво ще излезе накрая в заповедта.

# 19 794
И дали въобще ще влезе в сила таЗи заповед.

# 19 795
Така е по-добре и за мен - локдаун отколкото сегашния хаус с тези сертификати.

# 19 796
Вероятно ще дадат време на желаещите да се ваксинират.... И...следващото правителство да му мисли..
Искахте масово тестване, масова ваксинация, пълен локдаун... ето, получи се 3в1. Който иска да се тества, който иска да се ваксинира, а който иска да се затвори у дома. Честно, не разбирам!
Имам позната, която е в положение " много ме е страх от вируса, много ме е страх от ваксините, искам детето ми да е онлайн, защото ми плащат помощи", но днес след брифинга е в Шок. Ама как, ама защо, ама как да си напазарувам от МОЛа...
Аман вече, как за 9-10 месеца не стана ясно накъде върви светът и не си пренастроихте психиката!

Аз не съм недоволна, просто закъсняха.

Сега едва ли ще се изпразнят болниците и спаднат смъртните случаи защото тепърва няма как да се постигне масова ваксинация.
Иначе с тестовете може да се организира , на запад как се тестваха за да си купят чорапи и оцеляха.

# 19 797

Пределно ясно е, че няма да оцелее дълго тази мярка...кой за каквото иска да се настройва.

# 19 798
  • В офиса
Ваксинирана съм редовно с две дози. Т.е. безпристрастна съм, но познавам  вече ваксинирани, които са положителни, както и преболедували, просто сме в много яка вълна.

Mного сте писали, не успявам да чета, но това ми светна веднага. Хора, вие статистиките на силино ваксинираните страни не гледате ли, че такива изненади? Не е заради вълната. Ваксинираните имат положителни тестове доста често, също така боледуват пак относително често. Но влизат в болница рядко, а още по-рядко умират. Смисълът на ваксината не е, че няма да светнеш положителен, а че ще оживееш.

Заповедта я няма официално, нали? Аз не слушах - в хранителни магазини от сорта на фантастико, или била със сертификат ли ще се влиза?
Хората хукнаха ли вече да се запасяват с тоалетна харти? Във вълна да караме да се редят на опашки, за да се запасяват. Ужас.
Три неща: не е измислено добре за преболедувалите - голяма част нямат PCR и => сертификат. Значи ще мрънкат.
Второ, е сега избиха кьоравото за фалшиви ваксинации. Ако влезе в сила, следете янсен в портала, ще има 1000% ръст сигурно. Ще видим, де, може да не съм права, ама що ли не вярвам.
И трето, няма да спрат вълната вкарвайки всички на опашки за тестове/ваксини. Ще омажат още.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:39 от Тинкърбел

# 19 799
  • София
Който не иска да се ваксинира, ще се тества. През два дни. Както всички напираха да се тестват децата. Айде сега, първо на свой гръб да го опитат.
И аз бях съгласна да тестват децата, само да има присъствено училище, ама на...

Общи условия

Активация на акаунт