COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 381
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 770
  • София
Приема се за сертификат за отрицателен тест, но се се приема положителният такъв за издаване на сертификат за преболедуване.

# 19 771
Точно така, преболедувалите с положителен бърз тест, нямат привилегията да се водят 'преболедували' и да имат 180 дни зелен пас. Въпреки че РЗИ ги затваря за 14 дни и си пълни статистика с тях.
Знам и такива с положителен бърз тест, веднага карантина , правят си ПСР - отрицателен, но РЗИ не им сваля карантината. Абсурдистан.

# 19 772
  • София
Стрина, права си – чета с половин око.

# 19 773
Точно така, преболедувалите с положителен бърз тест, нямат привилегията да се водят 'преболедували' и да имат 180 дни зелен пас. Въпреки че РЗИ ги затваря за 14 дни и си пълни статистика с тях.
Знам и такива с положителен бърз тест, веднага карантина , правят си ПСР - отрицателен, но РЗИ не им сваля карантината. Абсурдистан.
Майка ми е от тези случаи. Бърз положителен тест, ЛЛ иска потвърждение с ПСР, който излезе отрицателен. 14 дни карантина, беше си болна наистина.

# 19 774
Лошото е, че тези "мерки" няма да постигнат абсолютно нищо, на този етап.
Ще ядосат хората, ще ядосат заведения, молове, големи магазини. Ще протестират. Ще се навъдят още десетки хиляди фалшиви сертификати, а бройката болни и умрели все така, и още повече ще расте.
И изискването за тестове или ваксини за лекарите,сестрите, санитарите и т.н., ще изкара и тях на протести, или ще откажат да работят, и ще се доомажем яко.

# 19 775
  • София
Каква е вероятността утре да намалее заболяване остра от 751 на 100хил за София утре?
Въпросът ми не е много умен, знам😁

# 19 776
Казвам от опита на преболедувала, официално карантинирана и пробвала да извади сертификат, че не може да се извади такъв, щом тестът не е бил ПСР. Навсякъде го пише. Направих бърз от съображения към другите хора, за да не се навирам в тях да чакам пред ЛЛ за направление за ПСР, платих си го чинно и се оказа " Направи добро, изяж лайно". Явно трябваше да се навра болна в още 30 души в чакалнята пред личния да си чакам чинно заветния ПСР.
При мен ситуацията е подобна, само че аз правих домашен. Да, не бях под официална карантина, но си бях вкъщи и сега имам антитела.
Разбирам идеята на мерките, но не мисля, че така хората ще бъдат накарани да се ваксинират, ще има абсолютно обратният ефект. И започвам да се чудя дали хората със сертификат ще има къде да отидат в един момент, доста обекти ще затворят според мен.
И аз не съм правила тест в лаборатория, когато боледувах. Стоях вкъщи и не излизахме. Но това беше 2020 и тогава достъпът до тестове беше доста по-труден. Според мен антиваксърите отново няма да се ваксинират. Такова пришпорване обикновено има обратен ефект. Пък и нали и ваксинираните се заразяват и могат да са заразени.

# 19 777
Майка ми пък боледува март. Вече са минали 6 месеца. Абсурдното беше, че с мъжа й имаха еднакви симптоми, живеят заедно и неговия бърз тест излезе отрицателен, а нейния положителен. Само тя влезе в статистиката.

# 19 778
Чета, гледам и се питам - как точно властите смятат да овладеят критичната ситуация, в която сме в момента..как ще тръгне кривата надолу в кратки срокове, което би трябвало да е основната цел всъщност...отговорът е никак..Thinking

# 19 779
Аз пък съм изненадана, че въобще някакви мерки обявиха, утре сигурно Стойчо ще се откаже, ще каже, че трябва да се обмисли, посъветва....

# 19 780
  • Другата България
Лошото е, че тези "мерки" няма да постигнат абсолютно нищо, на този етап.
Ще ядосат хората, ще ядосат заведения, молове, големи магазини. Ще протестират. Ще се навъдят още десетки хиляди фалшиви сертификати, а бройката болни и умрели все така, и още повече ще расте.
И изискването за тестове или ваксини за лекарите,сестрите, санитарите и т.н., ще изкара и тях на протести, или ще откажат да работят, и ще се доомажем яко.
Само да добавя и това, че с това тестване ще стане вавилонското стълпотворение пред лабораториите, пред които и сега има тотално смесване на потоци, и така болните не само ще се увеличат, ами и ефектът ще е със знак   "-".
Изобщо случилото се днес е едно голямо нищо на фона на мазаляка, който е навсякъде.

# 19 781
И аз очаквам да се даде заден...ако не искат моловете и т.н. да останат празни.
Вероятно ще дадат време на желаещите да се ваксинират.... И...следващото правителство да му мисли..

# 19 782
В моловете как ще контролират кой е за хранителен магазин, банка, телекомуникационен оператор и кой за друг обект различен от тези?

# 19 783
В моловете как ще контролират кой е за хранителен магазин, банка, телекомуникационен оператор и кой за друг обект различен от тези?

Логиката е изобщо да не можеш да влезеш в мола без пас според мен...

# 19 784
Е добре де, това много объркано. Ако си с положителен бърз, а отрицателен pcr но си болен и недай Боже ти е нужна болница какво правиш?

Общи условия

Активация на акаунт