COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 455
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 845
Нали децата над 12 години ще ги ваксинират и ще имат нужния сертификат или не съм разбрала.
Щом може да се осигурят тестове за всички други сфери трябва да се осигурят  и за децата.
Коригирам се. Може и нищо да не се осигури, защото училищата са изключение.

# 19 846
Ами офисите на куриерските фирми?
Офис на куриер 300 квадрата?

# 19 847
  • София
Не е нормално децата ни да не ходят трета година на училище.

Ние родителите им сериозно се погрижихме това да се случи.
Ето и сега - рев за затваряне.
При тестове, ваксини.
Да, и аз разбрах за деца до 12.
Нямам притеснения. Дъщеря ми е на 13. Ваксинирана. Аз съм с бустер от 3 седмици, така че няма да ми се налага да се редя по опашки из лаборатории.
Има ваксини от 8 месеца. Колкото и каквито поискаш. Хвърляме и стимулираме Бутан. Ами, добре.
Има достатъчно ваксинирани хора по цял свят - около 6 млрд.
Чакахме зелето, ракията, киселото мляко, БЦЖ-то. Ами не работят.
Сега какво чакаме... Годо.

# 19 848
Нищо не ми говори на мен това 300квадрата.
Но едно е ясно: малките магазинчета ще процъфтят. Като се насочи към тях клиентопотокът ще си увеличат и цените. Надали ще подобрят отношението.

# 19 849
Очаквам скоро да падне тази заповед със зелените сертификати. Да видим колко ще издържи.

# 19 850
  • При семейството си
“Зелен сертификат” не означава само такъв за ваксинирани, нали, че съвсем се обърках?
Най-прецакани са тези с официалните антигенни тестове, но и те имат опции с тестове.
Искахме да сме като другите, сега пак нещо друго искаме.

# 19 851
  • София
И като падне ще продължим да разширяваме площта на гробищата. Вместо сега да се засили тестването...

# 19 852
Нищо не ми говори на мен това 300квадрата.
Триста квадрата са площ 15м на 20м.

# 19 853
  • София
Нали децата над 12 години ще ги ваксинират и ще имат нужния сертификат или не съм разбрала.
Щом може да се осигурят тестове за всички други сфери трябва да се осигурят  и за децата.
Може, но през два дена трябва да тестват всички /според заповедта/, вкл. и персонала, защото за тях зеления сертификат не е задължителен.
Те веднъж седмично в понеделик да въведат пак е нещо.
Не разбирам примирението на родителите. Значи дъщеря ми е пълнолетна ученичка . Значи  на кандидатсстудентски курс не може присъствено , но на дискотека с тест може.
Е това ако не е безумие.

# 19 854
В Гърция по-добре беше измислено със заведенията. В откритата част на заведенията  може и без сертификат. Вътре обаче, ако седнеш ти го искат.

# 19 855
Зелен сертификат имат и всички преболедували с доказан с ПСР тест от последните 6 месеца.

# 19 856
Не са само децата потърпевши.
Всички в болницата - и болните, и персонала са потърпевши.
Близките им отвън - и на болните, и на персонала също са потърпевши.
Нищо няма да ни стане - дори да ни затворят напълно за две седмици - няма да измрем толкова, колкото ако си я караме както досега - все едно този вирус не съществува. Съществува. Война е - биологична. С повече жертви от обикновена, както вече се видя.
И на децата нищо няма да им стане. И онлайн да са две-три седмици, месец дори, и "грипна" ваканция да са - после може да удължат ученето малко през лятото. Или да премахнат излишните подробности в материала.
Да се спести преболедуването на възрастните, че и на децата, не е лоша идея, нищо че децата карат леко, не се знае какво оставя в тях този вирус.
Не, не е нормална ситуацията и трябват мерки, веднага, дори да ни е неприятно.

# 19 857
  • София
Не е нормално децата ни да не ходят трета година на училище.

Ние родителите им сериозно се погрижихме това да се случи.
Ето и сега - рев за затваряне.
При тестове, ваксини.
Да, и аз разбрах за деца до 12.
Нямам притеснения. Дъщеря ми е на 13. Ваксинирана. Аз съм с бустер от 3 седмици, така че няма да ми се налага да се редя по опашки из лаборатории.
Има ваксини от 8 месеца. Колкото и каквито поискаш. Хвърляме и стимулираме Бутан. Ами, добре.
Има достатъчно ваксинирани хора по цял свят - около 6 млрд.
Чакахме зелето, ракията, киселото мляко, БЦЖ-то. Ами не работят.
Сега какво чакаме... Годо.
Понеже цитираш мен , ние също сме ваксинирани.

# 19 858
Едва ли ще сверяват с личната карта.
Сега е време да преброя колко приятеля със сертификат имам 😃 Все един трябва да ми услужи било за кино, било за литургия.
Сверяват с личната карта обаче. Даже в Грийн пас уолет има място за снимка на лк точно под QR кода за удобство. То иначе ако ставаше без.....

# 19 859
Аз по-рано казах, повтарям се отново - не искам локдаун. Ваксинирана съм, смятам, че ваксините, наред с тестването и карантинирането, са начина да се справим. Но в момента, в нашата реалност, не вярвам, че зеленият сертификат ще помогне за нещо. Напротив, само ще допринесе за още по-голям хаос и ще стимулира фалшивите сертификати, ако изобщо тази заповед стане факт. Не "рева" за локдаун, Мутафчийски не ми липсва. Но не виждам друга вариант в момента.

Зелен сертификат за преболедувал имат само хората с положителен ПСР. Това е стандарта за доказване на ковид, не само в България, а навсякъде. Не виждам нужда системата да трябва да се променя и нагажда заради хората, които поради някакви причини са предпочели да не спазят това правило и този стандарт. Не е редно правилата да се променят, защото не са изгодни на онези, които са ги заобиколили.

Общи условия

Активация на акаунт