COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 313
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 860
  • София
Да са се ваксинирали. Стига с тия затваряния.

# 19 861
Нали децата над 12 години ще ги ваксинират и ще имат нужния сертификат или не съм разбрала.
Щом може да се осигурят тестове за всички други сфери трябва да се осигурят  и за децата.
Може, но през два дена трябва да тестват всички /според заповедта/, вкл. и персонала, защото за тях зеления сертификат не е задължителен.
Те веднъж седмично в понеделик да въведат пак е нещо.
Не разбирам примирението на родителите. Значи дъщеря ми е пълнолетна ученичка . Значи  на кандидатсстудентски курс не може присъствено , но на дискотека с тест може.
Е това ако не е безумие.

Защо, би трябвало да може на курс със сертификат(или тест). Със сигурност ще може.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 20:43 от Iris04

# 19 862
И да смятам, и да не смятам, нещо трябва да се направи, измираме като мухи, лекарите не са богове и безброй, болниците не са еластични да ни приемат цялата държава наведнъж. И даже вече писах, ако не проработи това, чакайте пълно затваряне. Казаха го много ясно. Та тези с ментетата да се готвят и да си знаят.

# 19 863
  • София
Не е нормално децата ни да не ходят трета година на училище.

Ние родителите им сериозно се погрижихме това да се случи.
Ето и сега - рев за затваряне.
При тестове, ваксини.
Да, и аз разбрах за деца до 12.
Нямам притеснения. Дъщеря ми е на 13. Ваксинирана. Аз съм с бустер от 3 седмици, така че няма да ми се налага да се редя по опашки из лаборатории.
Има ваксини от 8 месеца. Колкото и каквито поискаш. Хвърляме и стимулираме Бутан. Ами, добре.
Има достатъчно ваксинирани хора по цял свят - около 6 млрд.
Чакахме зелето, ракията, киселото мляко, БЦЖ-то. Ами не работят.
Сега какво чакаме... Годо.
Понеже цитираш мен , ние също сме ваксинирани.

Цитирам теб, защото се закачих за поста, заради децата Simple Smile, не заради друго.
Писала съм в темата много пъти. Това с онлайн обучението е най-голямото престъпление, което причинихме на децата си.

Да, освен пас се иска и ЛК.
Качила съм си ЛК под сертификата и чекират и двете.
Пътувам често извън България и съм ги ползвала доста.

# 19 864
Но не са се ваксинирали. Колкото и да не ни харесва, това е реалността. И тази реалност изисква сериозни мерки. Дошъл е момент, в който не можем просто да ги игнорираме и да казваме "ами да са се ваксинирали", защото всички търпим последиците. А тези последици са страшни.

# 19 865
Искам да питам коя е най-калпавата ваксина от всички? Има ли някъде статистика на нивата антитела, които дават различните ваксини? Нямах намерение да се ваксинирам в близките 6 месеца, защото съм прясно боледувала, но явно ще ме принудят да го направя, та искам да сложа възможно най-умрялата ваксина, щото антитела си имам и не ми се рискува да понеса толкова скоро още количество вирусен товар. Никой няма да ни гарантира, че няма да стане нещо неприятно при поставена ваксина толкова скоро след боледуване.
Само да вметна, че във ваксината няма никакъв вирусен товар /тя просто не съдържа вирус/..Не се притеснявай и от количеството антитела, по никакъв начин повечето антитела не вредят на организма...Всеки човек има в кръвта си огромно количество антитела с/у най-различни вируси, с които се срещал и продължава да се среща всеки ден...

# 19 866
Daisy, всичко беше страшна бутафория, къде ти за щадящи тестове да иде реч (това напоследък, дето се подмята, не го броя изобщо). Тогава бяхме единици в темата, дето знаехме, че в Австрия има такива тестове за техните ученици. В България ги нямаше тогава със сигурност. Не че сега много ги има де. Едва наскоро се появиха някакви със слюнка. Все още не съм сигурна, че тестове-близалки са вкарвани изобщо.

# 19 867
  • София
Ами да се оправят като не са. Време имаха.

# 19 868
Но не са се ваксинирали. Колкото и да не ни харесва, това е реалността. И тази реалност изисква сериозни мерки. Дошъл е момент, в който не можем просто да ги игнорираме и да казваме "ами да са се ваксинирали", защото всички търпим последиците. А тези последици са страшни.
Сега ще се ваксинират и за петата вълна ще сме готови, стига да оцелем до тогава.

# 19 869
И тази реалност изисква сериозни мерки.
Изисква само едно - безконтролно разпространение и естествен подбор. Отцеляват само най-приспособимите.

# 19 870
От всичко, най-съм доволна, че вече има достъп до безплатни тестове!
Изобщо не са малко хората, които при симптоми се притесняват и мислят за КОВИД, но нямат пари да си направят, а ОПЛ не даваха направления. Включително и моят.
Юни с хрема, кашлица, Т и загуба на обоняние (детето) , ни прати за бърз антигенен тест, но без да ми каже, че трябва направление. Платих го.
Сега края на септември - хрема, кашлица ( детето) Питам за наперавление..Не, не било КОВИД - нямало температура, но ако толкова съм дъжала да съм го водила в ковид зона Било безплатно.

# 19 871

Защо да ги игнорираме, просто ще си правят тест. Толкова ли е ужасно. Аз нямам нищо против също да си правя, макар че съм ваксинирана, ако е безплатен и е уредено относително удобно.

# 19 872
  • София
Очаквам скоро да падне тази заповед със зелените сертификати. Да видим колко ще издържи.
Споко, никакви сертификати няма да се изискват. Като начало кръчмарите обявиха бойкот и възнамеряват да продължат да си работят както досега, защото са сърдити на властта, не била изпълнила изискванията им и те зоват на бунт. ТУК е цялата им прокламация, която завършва патетично:
Припомняме единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:
1. Всички условия за издаване на сертификати да важат за държавната администрация и структури.
2. Под условията за работа със сертификати да попадат всички нехранителни магазини с площ над 200м2.
3а издаване на серификат да се приемат:
-положителен тест за антитела!!!!
-отрицателен антигенен тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за преболедуване
-сертификат за ваксинация
ОТНОСНО НОВАТА ЗАПОВЕД НА МЗ:
СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм!
Кацаров, ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!

И какво, май накрая наистина само учениците ще затворят по къщите, докато кръчмите ще си работят, както досега, без ограничения - в знак на протест, видите ли... Всъщност за тях това май си беше и целта.

# 19 873
А казали ли са, че ще има безплатни тестове?

# 19 874
За тези с ваксини
Всичко друго да кешира. Тези с имунните проблеми също са безплатни

Общи условия

Активация на акаунт