COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 601
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 875
Лабораториите сега няма ли да се превърнат в най-големите огнища на зараза с толкова народ за тестове ?

# 19 876
Скрит текст:
Да са се ваксинирали. Стига с тия затваряния.
Но не са се ваксинирали. Колкото и да не ни харесва, това е реалността. И тази реалност изисква сериозни мерки. Дошъл е момент, в който не можем просто да ги игнорираме и да казваме "ами да са се ваксинирали", защото всички търпим последиците. А тези последици са страшни.
Защо да ги игнорираме, просто ще си правят тест. Толкова ли е ужасно. Аз нямам нищо против също да си правя, макар че съм ваксинирана, ако е безплатен и е уредено относително удобно.
Ще бъдат предоставени безплатни тестове на всички лаборатории. Те могат да вземат такса за вземане на пробата, но не и за самия тест.

# 19 877
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Искам да питам коя е най-калпавата ваксина от всички? Има ли някъде статистика на нивата антитела, които дават различните ваксини? Нямах намерение да се ваксинирам в близките 6 месеца, защото съм прясно боледувала, но явно ще ме принудят да го направя, та искам да сложа възможно най-умрялата ваксина, щото антитела си имам и не ми се рискува да понеса толкова скоро още количество вирусен товар. Никой няма да ни гарантира, че няма да стане нещо неприятно при поставена ваксина толкова скоро след боледуване.
Само да вметна, че във ваксината няма никакъв вирусен товар /тя просто не съдържа вирус/..Не се притеснявай и от количеството антитела, по никакъв начин повечето антитела не вредят на организма...Всеки човек има в кръвта си огромно количество антитела с/у най-различни вируси, с които се срещал и продължава да се среща всеки ден...

Не съдържа вирусен товар, но ефекта върху организма е сякаш съдържа.
Затова и има значение количеството вещество във ваксината

А и затова е и желателно да се ваксинираме, защото тогава всички придобиваме такъв имунитет, сякаш сме били подложени на едно и също, определено от учените като достатъчно, количество вирусен товар

Нали така?
Или?

# 19 878
И нашата психология (българска) е , да ни поставят пред свършен факт. Тогава действаме.
Месец, два отсрочка..хич няма да задейства. Като ти припари под краката действаш и не философстваш!

# 19 879
  • София
Лабораториите сега няма ли да се превърнат в най-големите огнища на зараза с толкова народ за тестове ?
Да ги направят пред заведенията в такъв случай. На открито.

# 19 880
И нашата психология (българска) е , да ни поставят пред свършен факт. Тогава действаме.
Месец, два отсрочка..хич няма да задейства. Като ти припари под краката действаш и не философстваш!
Това е вярно. Все пак, можеха да го направят преди да започне това увеличаване на заболелите.
В следващия месец /че и отгоре/ ефекта ще е нищожен и пак първо ще затворят училищата.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 21:00 от Mama_Nana

# 19 881
На мен ми е интересно при масовото тестване, ако наистина настъпи такова, какво ще се случи с данните.
Ако имаш предвид ежедневните данни новозаразени, ще скочат нагоре и то доста...
Ще хващат положителните, още преди да появата на първите симптоми, а това е много добре, ще могат да се изолират навреме...

# 19 882
А казали ли са, че ще има безплатни тестове?

Самият тест - Да.
Ще се плаща вземането на пробата и обработката.
Говорим за антигенен, не за PCR тест.
Държавата, ако искаше да даде пари за тестове, да го беше направила досега.

# 19 883
  • София
Излязла е заповедта на Стойчо - ТУК
Текста на самата заповед - ТУК

# 19 884
  • В заешката дупка
В Исландия ще се премахват всички вътрешни мерки за втори път. Разликата с лятото е, че този път ще е на две стъпки. Също и че малко повече хора са ваксинирани (децата 12-15г), и че са сложени вече бустерни дози - на тези с Янсен (имаше най-много заразени сред тях в началото на вълната), на възрастни и медицински персонал.

Промените в груби щрихи от полунощ:

- Удължава се с 1 час работното време на заведения и клубове (ще работят до 2:00 през нощта)

- Общото ограничение за събирания се вдига от 500 на 2000 души (могат да се провеждат и по-мащабни събития, но трябва да са с предварително направени бързи антиген тестове - не самотестове, а в лаборатория; това го има и сега)

- Маха се задължителното носене на маски, което досега го имаше в някои бизнеси, примерно - фризьорските салони. (В градския транспорт, молове, магазини, театри, кина маските и сега не се изискват. В здравни институции обаче ще останат.)

- Препоръката за 1 м дистанция или носене на маска ако не може да се пази дистанция, като лична отговорност, остава. (На практика почти никой не носи маски.)

Ваксинационни сертификат/сертификати за преболедуване никога не са изисквани за посещение на каквото и да е в страната. Тестове (бързи,  лабораторни), за всички на 16+, са нужни само за големи събития, както писах по-горе. Рутинно тестване за да ходиш на училище или работа също не се изисква при нас.

На 18 ноември ако нещата върват добре и горните ограничения ще паднат. Ще видим дали вторият опит ще бъде по-успешен.

# 19 885
Добре де..
Всичко е неприемливо!
Ако бяха затворили както досега..Печелиш битката, не войната!
Измислят сертификатите и наблюдават!
Служебно правителство е..ако наложеното подейства ( за ваксинация) ще е в услуга и на бъдещото такова..
Локдаун е следващата стъпка.. Ако случайно тръгне масово тестване при този пик, ясно е какви стойности ще скочат в отчитането!

# 19 886
Ами офисите на куриерските фирми?
Офис на куриер 300 квадрата?
А като идва на място да ми носи пратката, аз да му искам ли сертификат ?! Simple Smile

# 19 887
Чета, гледам и се питам - как точно властите смятат да овладеят критичната ситуация, в която сме в момента..как ще тръгне кривата надолу в кратки срокове, което би трябвало да е основната цел всъщност...отговорът е никак..Thinking
Кривата няма да тръгне надолу. И следва по думите на Министъра пълен локдаун. Защо ли си мисля, че това ще съвпадне с изборите?

# 19 888
По БНТ в Референдум темата е за ваксините и ковид с много интересни гости - Кожухарова, Гломб, Момеков и още двама които не ги зная. Ще има и допитване с въпроси взети от хората

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 22:00 от pril

# 19 889
За избори и за посещение на държавни институции не се изисква сертификат.
ВиК и Енергото са частни дружества, нещо за тях има ли или...?

Пълна глупост е това със сертификатите, няма как да проработи. Но... както отдавна се говореше покрай мен, че ще се въведат сертификати, а не затваряне защото иначе ще трябва да плащат компенсации на бизнеса.
Сега - крути мерки, ограничения и пари няма да харчат за компенсации. Хитреци...
Мразя да ме принуждават и не смятам да се ваксинирам.
То си е за тебе.

Общи условия

Активация на акаунт