COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 128
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 100
Да се тестват, като досега не са се ваксинирали.
Че те и ваксинираните могат да дадат положителен тест, ма нали имат сертификат 😂
Точно. Ваксинираните не са застраховани от факта, да бъдат заразявани и преносители, особено сега, кагато има висока степен на риск. Всички сме в червена зона.
Всъщност мерките много добре администрират вируса, узаконява се разпространяването му.

# 20 101
  • София
Аз само не разбрах извънкласните занимания за малките деца също се спират, нали така, като танци, балет, спорт. Понеже дъщеря ми по принцип ходи на балет и и ми писаха, че щели да си имат. 🤔

# 20 102
А къде може да се види заболяваемостта по общини, намирам само по области?

В сайта на вашето РЗИ.

# 20 103
  • София
Скрит текст:
Нещо ще бръкнат в системата и ще го разрешат. Ще променят филтъра и готово.
Със сигурност! Стрина, а и всички позитивирали с БТА, може да са спокойни, въпрос на техника е. Не, Стойчо лично няма да ви го оправи, има си експерти.
Действително от декември м.г. всеки с БТА (не от аптеката, моля) влиза в статистиката и не се налага потвърждение с PCR. Поради което е редно да имат сертификат. И ще имат.
По отношение на тестовете за антитела, Кацаров посочи – не се приема за достоверно за наличие на имунна защита. Така казват учените в ЕС, в цял свят – имунитетът, който се получава след преболедуване, не е толкова дълъг, колкото при ваксиниране, посочи той. Срокът от 6 месеца валидност на имунитет при преболедуване го има и в най-новия междинен доклад на ЕК по темата, както и обяснение защо в Приложение II на доклада!
от ТУК
Доколкото разбрах от преглеждането набързо, в тези EU документи е регламентирано всичко относно европейските сертификати - включително и за антигенните тестове, така че няма как да имаме свои правила. Друг въпрос е, че можем да въведем такива за вътрешно ползване, но за това Стойчо имаше достатъчно време да мисли - вместо да обяснява за леглата и да се хили доволно.
Num, не говорим за тестове за антитела, а за бързи антигени тестове, които се признават от 1 декември и служат за диагностициране на ковид-19.

# 20 104
  • София
Някак ми се ще да си стиковат говоренето.
Преди малко зам министъра е казал, че в понеделник ще решават за онлайн за София
https://bnr.bg/post/101543886#

# 20 105
Цитат
„Ако продължаваме да настаняваме по 1000 души в болница всеки ден, до 10 дни ще изчерпаме капацитета на система. Това е ситуацията в страната. Изключително тежка е“, каза Кацаров.
Както писах - вървим около 10 дни (до макс 14) след Румъния.

Цитат
Контролът
По думите на здравния министър от организаторите на събития и собствениците на търговски обекти се изисква единствено да проверяват за наличието на зелен сертификат, но не и дали той е истински. „Контролът на цялата дейност се извършва само от РЗИ, МВР и БАБХ“, каза Кацаров.
Значи подобна работа като с маските, ако те хванат че не носиш, тогава. И тука така - може да си пуснеш едно фалшиво копие, а дали е истинско и дали си ти - знаем си колко сме "отговорни".

# 20 106
При определени мерки ще ги има. Май по 5 деца в стая.

# 20 107
  • София
При определени мерки ще ги има. Май по 5 деца в стая.

И из мернах нещо такова.

# 20 108
Слушахте ли дебатите по Нова? За пръв път чувам представители на 4 различни политически партии да са на едно и също мнение. Много ми хареса. Само накрая стана големия смях. Костадин Ангелов казва - "Ние предлагаме заплатата на лекарите да се вдигне на 6000 лв." А доктора от ПП казва "Няма нужда заплатите им да се вдигат - те не работят за заплати, а за да се грижат за пациентите". Joy
Но, като цяло беше добре.
Слушах и протестиращите от ресторантьорския бранш - чудят се с какъв персонал ще отворят в четвъртък, защото не знаят кой ще може да работи и кой не. И попитаха нещо много интересно, което и мен ме вълнува - защо в администрацията няма да се иска зелен сертификат? Абе направо настана една жестока анархия от сутринта във всички сектори - всичко ври и кипи от недоволство и повтарят едно е също - защо не е имало ваксинационна кампания

# 20 109
  • София
Някак ми се ще да си стиковат говоренето.
Преди малко зам министъра е казал, че в понеделник ще решават за онлайн за София
https://bnr.bg/post/101543886#
Както казах, от новата заповед ще произтече единствено хаос. И се започва, а е само сряда сутрин.

# 20 110
Мерки без контрол е едно нищо.
Как охрона, назначена от собственика на мола, ще връща хора, като имат интерес повече да влизат ??
Никак точно.
Смешна мярка.

# 20 111
crow, интересно, не се бях сетила. Да, в гимназия е. Но пък тази седмица имат съседен клас под карантина. Не знам, нямам представа какво е станало, все едно е вече.
И ние сме карантинирани тази седмица.
Децата са с маски в училище.

# 20 112
  • София
Мерки без контрол е едно нищо.
Как охрона, назначена от собственика на мола, ще връща хора, като имат интерес повече да влизат ??
Никак точно.
Смешна мярка.
Ама той ще ги връща, но нали имат право да отидат до хранителен магазин и банка в мола, как ще следят като ги пуснат къде точно ще отидат?

# 20 113
Цитат
„Ако продължаваме да настаняваме по 1000 души в болница всеки ден, до 10 дни ще изчерпаме капацитета на система. Това е ситуацията в страната. Изключително тежка е“, каза Кацаров.
Както писах - вървим около 10 дни (до макс 14) след Румъния.

Цитат
Контролът
По думите на здравния министър от организаторите на събития и собствениците на търговски обекти се изисква единствено да проверяват за наличието на зелен сертификат, но не и дали той е истински. „Контролът на цялата дейност се извършва само от РЗИ, МВР и БАБХ“, каза Кацаров.
Значи подобна работа като с маските, ако те хванат че не носиш, тогава. И тука така - може да си пуснеш едно фалшиво копие, а дали е истинско и дали си ти - знаем си колко сме "отговорни".
Уж имало санкции за нарушителите и представили недостоверен сертификат, но като едното нищо да се случи както е сега с маските.

# 20 114
  • София
Министърът вместо да направи нещо, за да оправи кашата, той съвсем я забърка.
И аз го чух това за заплатите - те не работели за пари. Еха, всички подобни професии все са по призвание и не работят за пари, все едно в магазина без пари им дават хляб.

Общи условия

Активация на акаунт