COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 936
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 205
Как може да има толкова , как да кажа, различно мислещи хора........
Днес на работа дойдоха колеги, които веднаха роптаха срещу новата заповед.

И разбира се, излизат с това, че видиш ли нарушават конституционните им права!!!!!! Това да не било времето на Хитлер!!!

https://www.24chasa.bg/novini/article/10233107
Отмениха наложените Covid-паспорти в Рио де Жанейро

И си разпращат линкове как в Рио Де Жанейро вече били отменени тия зелени паспорти, защото кмета им работил за благото на народа!!!

А това че те заемат първите места по заболели и починали, нищо не значи!!!

За протокола, ваксинирах се с Модерна през Август първа доза, втора септември, в семейството ми всички са ваксинирани с Файзер или АстраЗенека.
Достатъчно тежки дни изживяхме докато дядо ми беше в болница, интубиран цял месец март ( в коята и почина) , а баба ми 2 месеца, лежейки в белодробна клиника, едва дишаща.
Тя все още търпи последиците и след това влизаше още поне 2 пъти за около 14 дни, за да бъде под наблюдение със съмнение за остатъци от коровируса и белодробна емболия.

Ако ваксината ще ме предпази от този кошмар или подобни на него, о, да определено искам ваксина!!!

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 11:16 от alethea

# 20 206
Не разбрах фитнеси ще затварят ли в четвъртък?Или само училищата?

# 20 207
  • Сф
Ако се наложи ваксинацията, и хотели и заведения би трябвало да са доволни. При по- благоприятна обща картинка, ще се върнат и чужденците. Тамън ще имат зимен сезон. А и чужденците вече са масово ваксинирани.

# 20 208
Вече попаднах на статии, че се извиват опашки от рано сутринта за ваксини. Няма да оценявам мерките на Кацаров от вчера, но ако успеят да вдигнат ваксинациите  над 20 хиляди дневно, ще е успех. Беше ясно, че не може да се продължава така с по 5-6 хиляди ваксинации дневно. Нито с часовници , нито с гривни минаха 10 хиляди.
Дори и на Кацаров му светна лампичката, че с по 5 хиляди заразени дневно и над 20% положителни тестове, до края на месеца и по трима на легло ще трябва да настаняват.

# 20 209
  • София
Не разбрах фитнеси ще затварят ли в четвъртък?Или само училищата?
Затварят и фитнеси, и други дейности, но ако отговарят на .... условия, могат да работят.

# 20 210
У нас няма и никога не е имало опасност някой да потърси сметка на управляващите..

https://www.msn.com/en-xl/news/other/charge-bolsonaro-with-murde … spartan-ntp-feeds
Бразилският президент, Джаир Болсонаро, трябва да бъде изправен пред обвинения в убийство за ролята му в "стратосферната" коронавирусна смъртна такса в страната, препоръча проектодоклада от сенатско запитване за кризата с Ковид в Бразилия.
Документът от 1078 страници, публикуван от бразилските медии във вторник следобед, не трябва да бъде гласуван от комисията до следващата седмица и все още може да бъде модифициран от сенатори.

Но проекто текстът рисува опустошителен портрет на пренебрегването, некомпетентността и антинаучния отрицание, които мнозина смятат, че е определил реакцията на администрацията на Болсонаро на извънредна ситуация, свързана с общественото здраве, която е убила повече от 600 000 бразилци.
"Съзнателното и съзнателно" решение на Болсонаро да забави закупуването на ваксини covid ненужно осъди хиляди граждани на ранни гробове, твърди докладът.

"Математиката на ситуацията беше ясна: колкото повече инфекции, толкова повече смърт. Без ваксини смъртността щеше да бъде стратосферна, както се оказа", пише в документа, преди да заключим: "Никога няма да забравим".
Скрит текст:
"Решението да не се придобиват ваксини между месеците юли 2020 г. и най-малко януари 2021 г., в което липсваше каквато и да е техническа или научна основа, и полетя в условията на препоръки от международните здравни органи, завърши с иск за живота на хиляди бразилци, които несъмнено биха използвали такива ваксини", продължи тя.
Докладът твърди, че действията на Болсонаро са били основани на неговата "неоснователна вяра в идеята за имунитета на стадото чрез естествена инфекция и наличието на ранни форми на лечение".
Да, тепърва ще се правят анализи и ще се търси отговорност за причинени тежки последици и починали, вследствие на бездействие от страна на властите в много държави..Също така трябва да се търси отговорност, включително и у нас на хора, разпространяващи неверни слухове и конспирации, защото те нанасят дори още по-голяма вреда от управляващите..

# 20 211
От заведенията снощи бяха недоволни от решението на МЗ. Не се били разбирали такова нещо. Мисля, че те отново ще са големите губещи. Аз ако трябва да направя тест на мен и мъжа ми, за да отида да хапна някъде къде ще му излезе края? Мога да ги подкрепя само с поръчки за вкъщи, от време на време. Всъщност интересно ми е какво ще се случи и дали българинът е готов да се тества, за да отиде на заведение.

# 20 212
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ваксинирай се безплатно и всичко ще е наред- нито тестове, нито нищо ще ти трябва, ще можеш да влизаш навсякъде, но разбира се с маска

# 20 213
Миленака, ще спираме рязко, докато и се  о@@@@ме яко.
Пюр, откъде такава далновидна мисъл пък ти.
Ако се наложи ваксинацията, и хотели и заведения би трябвало да са доволни. При по- благоприятна обща картинка, ще се върнат и чужденците. Тамън ще имат зимен сезон. А и чужденците вече са масово ваксинирани.

# 20 214
  • София
Да спират тези, които се.... нали, не съм съгласна да спират останалите.

# 20 215

Е, то това е проблема от край време.
Когато едни се... всички се...
Манталитет на вируса.
Така и не разбрахме, че с този вирус АЗ няма. Има НИЕ.

# 20 216
  • Deutschland/HE
В Германия въведоха влизането в големи магазини (не хранителни) с ваксина или тест, когато много малък % от хората бяха ваксинирани, още трябваше да си приоритетна група и всички правиха тест. Мен м.май не ме пуснаха в Икеа, защото нямах 15дни след втора доза. Охраната проверяваше имената по лична карта и ваксинационния ми паспорт (тогава още нямаше сертификати). За заведенията беше същото. За това хората търсеха всякакви възможности, за да се ваксинират по-рано.

# 20 217
Пред св. Анна днес опашки за ваксини.

# 20 218
И родителите ми, които бяха против ваксините, днес са на разговор с ЛЛ да обсъдят коя и тн.
Мисля, че много хора ще се ваксинират, да. Къде може да се следят поставените дози ежедневно? Като напредък да бъде отчетено, тъй като май в официалния сайт само пише общите дози и не се ориентирам за напредъка

# 20 219
  • София

Е, то това е проблема от край време.
Когато едни се... всички се...
Манталитет на вируса.
Така и не разбрахме, че с този вирус АЗ няма. Има НИЕ.
Напротив, има "аз" - вижда се по смъртността.

Общи условия

Активация на акаунт