COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 987
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 220
  • София
Не знам какво са се договаряли и с кого кръчмари и хотелиери, но не разбирам как смятат да работят и да печелят при 5000 на ден. Колко чужденци ще се излъжат да дойдат да карат ски и да спасят сезона? В техен интерес е да се овладее ситуацията.

# 20 221
Умна жена си. Да ти обяснявам ли, защо АЗ стига до смърт. Ами...благодарение на НИЕ.

# 20 222
  • София
И с това не съм съгласна. Смъртността продължава да бъде драстично по-ниска при ваксинираните, дори и в държави с вис. разпространение на ковид.

# 20 223
  • Пловдив
Никой няма право да изисква и проверява за „зелен сертификат“ ако не е регистриран в Комисията за защита на личните данни, като „администратор на лични данни“!
Ако лицето, което иска да Ви проверява не е „администратор на лични данни“ това е сериозно нарушение на закона за защита на личните данни.
За това нарушение на виновното лице администратора или обработващия лични данни се налага глоба или имуществена санкция в размерите по чл. 83, параграф 5 от Регламент (ЕС) 2016/679.Глобата е в размер от 10 000 € до 20 000 € /евро/

Кой и как ще проверява без да е в нарушение. Да добавя, че никой няма право да изисква и документ за самоличност. Тоя сертификат мой ли е, не е ли?

# 20 224
  • София
От заведенията снощи бяха недоволни от решението на МЗ. Не се били разбирали такова нещо. Мисля, че те отново ще са големите губещи. Аз ако трябва да направя тест на мен и мъжа ми, за да отида да хапна някъде къде ще му излезе края? Мога да ги подкрепя само с поръчки за вкъщи, от време на време. Всъщност интересно ми е какво ще се случи и дали българинът е готов да се тества, за да отиде на заведение.

Извинявай, но всички дружно "дундуркаме" заведенията вече години. И те не спират да са недоволни.
Намаляване на ДДС, мерки 60/40. Все неща, които така или иначе излизат от нашия джоб.
Ако искат да работят при нормални условия да си ваксинират персонала, ти и мъжът ти също можете да го направите.
Ако нямате желание и от двете страни - ще се тествате, докато решите.
Ако ги затворят - бау, зелен сертификат - мяу.
Все недоволни.

# 20 225
Говорим за спирачка и цялостно дередже, нали така?
Иначе съгласна за ваксинирания АЗ. Но пък при масово неваксинирани НИЕ.. как да ти кажа... Губя мотивация 🙃

# 20 226
За какво спиране на живота става дума? Не може да се ходи в мол и на кръчма. Във всички други места е разрешено.

# 20 227
И родителите ми, които бяха против ваксините, днес са на разговор с ЛЛ да обсъдят коя и тн.
Мисля, че много хора ще се ваксинират, да. Къде може да се следят поставените дози ежедневно? Като напредък да бъде отчетено, тъй като май в официалния сайт само пише общите дози и не се ориентирам за напредъка
Всеки ден ги публикуват, заедно с останалите ежедневни данни, в новините ги съобщават и навсякъде, където и да отвориш ги има..за вчера са били 9000 ваксини..

# 20 228
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Никой няма право да изисква и проверява за „зелен сертификат“ ако не е регистриран в Комисията за защита на личните данни, като „администратор на лични данни“!
Ако лицето, което иска да Ви проверява не е „администратор на лични данни“ това е сериозно нарушение на закона за защита на личните данни.
За това нарушение на виновното лице администратора или обработващия лични данни се налага глоба или имуществена санкция в размерите по чл. 83, параграф 5 от Регламент (ЕС) 2016/679.Глобата е в размер от 10 000 € до 20 000 € /евро/

Кой и как ще проверява без да е в нарушение. Да добавя, че никой няма право да изисква и документ за самоличност. Тоя сертификат мой ли е, не е ли?

Навсякъде охраната на входа има право да иска лична карта

# 20 229
  • Русе

Изисването за регистрация е отпаднало ог 2018
https://www.cpdp.bg/index.php?p=news_view&aid=1577

# 20 230
А докога ще караме с резките спирачки при наличието на ваксини?

П.П. Опашка за ваксиниране в Окръжна в София - https://dariknews.bg/novini/bylgariia/opashka-ot-zhelaeshti-da-s … ia-snimki-2287585
В друга тема съфорумка писа за опашки в Пловдив. За мен това е добре.
Ей, що не го направиха това началото на септември се пита в задачката! Като се видя, че в другите държави работи.

Сега пък РЗИ чакали за училищата в София да се изкаже.

# 20 231
Аз не разбрах сертификата за преболедуване как се издава и колко важи? Смисъл, отивам и си правя тест за антитела и после ако излезе, че съм го изкарала, от къде ми дават този сертификат?

# 20 232
Аз не разбрах сертификата за преболедуване как се издава и колко важи? Смисъл, отивам и си правя тест за антитела и после ако излезе, че съм го изкарала, от къде ми дават този сертификат?
Аз разбрах, че само ако е регистриран с pcr боледувалия може.

# 20 233
  • Пловдив
Ясно. Защото иначе се губи всякакъв смисъл, ако изобщо е имало опит да се вложи мисъл.....Т.е. всеки чичо-пенсионер-орана има право да изисква легитимацията ми.

# 20 234
  • София
Твое право е, 13. Аз нямам проблем с мотивацията. Ходя на фитнес 4 пъти, при толкова ходене, и то точно във фитнес, при това разпространение на ковид, няма вариант да не съм била изложена, и то със сериозен вир. товар, на ковид. И съм напълно здрава. Така че не само че нямам проблем с мотивацията, но и смятах кога ми е време за бустерна.

Общи условия

Активация на акаунт