COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 877
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 235
Аз не разбрах сертификата за преболедуване как се издава и колко важи? Смисъл, отивам и си правя тест за антитела и после ако излезе, че съм го изкарала, от къде ми дават този сертификат?
Антитела -не.

# 20 236
Аз не разбрах сертификата за преболедуване как се издава и колко важи? Смисъл, отивам и си правя тест за антитела и после ако излезе, че съм го изкарала, от къде ми дават този сертификат?
Как да получим "зелен" сертификат и колко време важи
https://nova.bg/news/view/2021/10/19/343438/

# 20 237
  • София
За какво спиране на живота става дума? Не може да се ходи в мол и на кръчма. Във всички други места е разрешено.

И в МОЛ и в кръчма може.

Няколко статии четох от сутринта, в доста ваксинационни пунктове има опашки. Дано не е само днес. Само това да успеят да направят аз лично ще ги поздравя.

# 20 238
Не знам дали сте забелязали, но страните с много болни и след това масово ваксинирани, като Италия, Испания, Чехия, Словакия, Унгария ... в момента май са най-добре.
Ако и ние постигнем масова ваксинация, без значение дали хората го правят само заради сертификата, може да не се наложи април месец пак да сме в тази тема и да броим отишлите си от петата вълна.

# 20 239
Твое право е, 13. Аз нямам проблем с мотивацията. Ходя на фитнес 4 пъти, при толкова ходене, и то точно във фитнес, при това разпространение на ковид, няма вариант да не съм била изложена, и то със сериозен вир. товар, на ковид. И съм напълно здрава. Така че не само че нямам проблем с мотивацията, но и смятах кога ми е време за бустерна.
Също не съм се спряла.
А за бустерна а отсега я мисля, че съм след декември. И сега покрай тези хубави неща, се притеснявам да не би да не остане за мен 👀 Искам си я, ако може и Модерна да е, супер.

# 20 240
  • София
А, да, точно преди малко си мислех като гледах опашките, че може да имам проблем с бустерните. Но вероятно във фитнеса съм се "бустерирала" стабилно.

# 20 241
  • София
Стига бе, верно ли има опашки?!
На мен ми е точно време за бустерна.

# 20 242
  • София
Има, да. Някакъв в Пловдив с танк заплашвал да отиде Joy

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/opashki-za-vaksini-se-izviha-v- … -i-plovdiv-snimki

# 20 243
  • Сф
Миленака, ще спираме рязко, докато и се  о@@@@ме яко.
Пюр, откъде такава далновидна мисъл пък ти.
Ако се наложи ваксинацията, и хотели и заведения би трябвало да са доволни. При по- благоприятна обща картинка, ще се върнат и чужденците. Тамън ще имат зимен сезон. А и чужденците вече са масово ваксинирани.
От Банско и Боровец. Плачеха, че нямат клиенти (предимно чужденци) обаче не се ваксинират. Много останаха затворени зимния , че и летния сезон, нямаше кой да дойде. В държавите, от които идват чужденнците , са много напред с ваксинацията и овладяването на кв. Трябва и при нас да се случи. Почва се от задължителното ваксиниране. Който иска нормален живот да се ваксинира, просто е. Не да мрънка.

# 20 244
  • Където морето целува небето...
Хубава е новината за опашките! Дано повече хора се ваксинират сега. Около мен две пълни конспираторки и антиковидваксърки обмислят от снощи ваксиниране. Едната за работа, другата заради фитнеса, но пак е нещо. Ако не става с умисъл за здравето, то ще стане за кръчмите и фитнесите.
Ще чакам с интерес цифрите на Янсен довечера.

# 20 245
Твое право е, 13. Аз нямам проблем с мотивацията. Ходя на фитнес 4 пъти, при толкова ходене, и то точно във фитнес, при това разпространение на ковид, няма вариант да не съм била изложена, и то със сериозен вир. товар, на ковид. И съм напълно здрава. Така че не само че нямам проблем с мотивацията, но и смятах кога ми е време за бустерна.

И аз. Но съм с Модерна, а за сега май за нея не трябва.
Един приятел си сложи бустер на Пфайзер преди няколко дни - реакцията му е била, като при втората доза /да си знаеш Simple Smile/

Аз очаквам, че сега всичко масово ще се набоде с Янсен, за да си вземе сертификата на момента, без да си направят труда да проучат ваксините.
А от сутринта чета из ФБ някакви призиви за стачки и бунтове, иписани върху снимки на стачки или рисунки н сч,пени спринцовки с ваксина. От инат ще се затрият някои хора

# 20 246
  • софия
в интензивно или за ваксина

# 20 247
  • София
Да рапортувам за РЗИ и после ще се върна да чета. Накратко, успях да си извадя сертификат, но пак си беше приключение. Пред входа километрична опашка желаещи да се ваксинират. Координацията им е проблемна - охраната праща хората за сертификати на петия етаж, а на петия етаж става ясно, че там няма никой и хората от въпросната стая са на първия етаж при ваксинирането. Разбира се, асансьорът не работи, макар че едва ли щях да го използвам. Един кабинет, панаир и там. Извадих късмет, че хората на опашката, макар и неохотно ме пуснаха за три минути. Като цяло госпожата, която отговаряше направи всичко възможно да ме препрати навсякъде другаде - при ЛЛ, там където съм ваксинирана и къде ли не още, така че по стара нашенска традиция трябваше да има хокане колко им създавам работа., която те така или иначе вършат.
Така че, има организационни проблеми, всички са изнервени, а хората (имаше и доста медицински персонал да се ваксинира, което ме изненада) са се юрнали сега да се ваксинират за заветния сертификат. Имаше и хора, които са ваксинирани извън ЕС, имат някакви документи, но се оказва, че не могат да си "легализират" паспорта тук, а трябва наново да се ваксинират.
Ето, за това говорех, когато се възмущавах, че има проблеми, които са системни и са продукт от заповедта за сертификатите от днес за утре.

# 20 248
Ако се извият опашки за ваксинация в цялата страна и обърнем процентите в полза на ваксинираните, ще е направо супер..Simple Smile

# 20 249
  • София
Скрит текст:

И аз. Но съм с Модерна, а за сега май за нея не трябва.
Един приятел си сложи бустер на Пфайзер преди няколко дни - реакцията му е била, като при втората доза /да си знаеш Simple Smile/

Аз очаквам, че сега всичко масово ще се набоде с Янсен, за да си вземе сертификата на момента, без да си направят труда да проучат ваксините.
А от сутринта чета из ФБ някакви призиви за стачки и бунтове, иписани върху снимки на стачки или рисунки н сч,пени спринцовки с ваксина. От инат ще се затрият някои хора

Стискаме палци тези по площада да са по-малко от тези пред ваксинационните пунктове Blush
Аз бустерната не я разбрах. Отново е строго индивидуално. С втората имах драма (не голяма).
При мъж ми - обратно. Първа и втора - нищо. С бустерната му беше по-тегаво.
Мисля, че до 10-14 дни ще одобрят и Модерна за бустер.

Общи условия

Активация на акаунт