COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 105
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 265
  • София
Ето и списъкът на местата, където от посетителите на възраст над 18 години* и целия персонал ще се изисква зелен сертификат:
Скрит текст:
от Дневник
Къде ще се изисква зелен сертификат:
Магазини с площ над 300 кв.м.
Молове
Заведения за обществено хранене
Ресторанти
Барове
Фитнес салони
СПА центрове
Конферентни зали
Концертни зали
Циркове
Басейни
Театри
Кина
Галерии
Спортни зали
Хотели, ресторанти и заведения към тяхУниверситети при провеждане на присъствено обучение
Болници, старчески домове и домове за деца - за персонала

Къде няма да се изисква зелен сертификат
Магазини за хранителни стоки
Магазини с площ под 300 кв. м.
Аптеки
Банкови офиси
Обществен транспорт
Държавна и общинска администрация
Застрахователни офиси
Дрогерии
Доставчици на платежни услуги
Офиси на телекомуникационни оператори
Зоомагазини
Пощенски и куриерски офиси

Това какво означава? Че служещите в държавната администрация не трябва да представят сертификат? Или, че ако посетиш общината да си платиш глобите, на теб няма да ти искат?

# 20 266
  • софия
Е сега е моментът довечера да гръмнат на телевизора, че ваксините са на свършване. Ще задминем Европа по ваксинирани. Честно казано съм много изненадана от опашките. Мислих, че няма да има изобщо никакъв ефект.

# 20 267
  • Където морето целува небето...
При нас един от големите МЦ с ваксинационен пункт обяви на страницата си, че поради големия интерес удължава работното си време до 19:30. Положително съм изненадана от случващото се.

# 20 268
А ако в момента в хотел има хора без сертификат, какво става? Ще ги гонят ли?

# 20 269
Е може да са успели да убедят колебаещите се и онези дето използват ваксините само за ходене в чужбина, а сега за зелен паспорт в БГ. Сега ще има ефект на затваряне и ако се спазва това с зеления сертификат - все едно ще работят хранителните, аптеките и банките. Ваксинираните сме 20 %, а преболедувалите са затапени с периода от 6 месеца (освен ако не го удължат до една година както пишат).
Давай народе - скоро Янсен ще се изчерпа!
Имаме ли достатъчно останали бройки за нововаксинците.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 21:50 от pril

# 20 270
Кацаров е по Бтв.
Над 18г сертификат.
От 1 до 10 като сериозност на положението, дава оценка почти 10.
Значи реално е към 15.

# 20 271
  • София
Дали има някой, който си е правил тест за антитела в Синево. Може ли да помоля, ако има такъв да ми пише.

# 20 272
Ето и списъкът на местата, където от посетителите на възраст над 18 години* и целия персонал ще се изисква зелен сертификат:
Скрит текст:
от Дневник
Къде ще се изисква зелен сертификат:
Магазини с площ над 300 кв.м.
Молове
Заведения за обществено хранене
Ресторанти
Барове
Фитнес салони
СПА центрове
Конферентни зали
Концертни зали
Циркове
Басейни
Театри
Кина
Галерии
Спортни зали
Хотели, ресторанти и заведения към тяхУниверситети при провеждане на присъствено обучение
Болници, старчески домове и домове за деца - за персонала

Къде няма да се изисква зелен сертификат
Магазини за хранителни стоки
Магазини с площ под 300 кв. м.
Аптеки
Банкови офиси
Обществен транспорт
Държавна и общинска администрация
Застрахователни офиси
Дрогерии
Доставчици на платежни услуги
Офиси на телекомуникационни оператори
Зоомагазини
Пощенски и куриерски офиси

Това какво означава? Че служещите в държавната администрация не трябва да представят сертификат? Или, че ако посетиш общината да си платиш глобите, на теб няма да ти искат?

И двете.

# 20 273
  • Варна
Т.е сертификат има само за хора боледували с ПСР?, тъй като аз бях болна и си правих бърз тест от лаборатория, не важи така ли?

# 20 274
Ще важи,  Стойчо и една адвокатка говориха сутринта по въпроса.

Обаче всички посъветвани от ЛЛ си да не си правят тест сега могат да отидат да му благодарят, че ги прецака така, хем боледували, хем без сертификат.

# 20 275
У нас работят стратегии където другаде трудно би приложил някой - и ето в момента Стойчо и екипа му успяват с този хаос да бележат някакъв положителен резултат - жалко че не го направиха преди вълната през лятото - ама откъде толкова смелост.
Тук самосъзнание за здравето и обществото не трябва, на българина му дай хаос и прости методи и гледай резултат - справка - "зелените коридори" измислени от българина (незнам дали имаше някой преди нас да ги е приложил)

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 21:49 от pril

# 20 276
Доказателство за ваксинация извън ЕС ще може ли да се ползва за посещение на въпросните обекти от заповедта?

# 20 277
  • вкъщи
Пред Рзи Бургас има протест в момента с бая народ. Прииждат полицаи ,и то много. А децата са блокирани в автобусите на и не им дават да минат. Синът ми и той.. Ще закъснее за училище,ако не ги пропуснат.Направи ми впечатление как група жени се ежат на минаващи тийнейджъри,как това било за тяхно добро. Някъде съобщи ли се за този джангър?

# 20 278
  • София

Сега прокуратурата трябва да се самосезира. Откъде има танк? Регистриран ли е? Има ли необходимите квалификации да управлява танка и т.н. Laughing

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 13:16 от АРТЕМИС

# 20 279
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.
А защо мислиш, че ги интересува дали са защитени? В момента се ваксинират хора, които никога не биха го направили ако не бяха въведени тези мерки. Тоест, ще се ваксинират с Янсен, колкото да си вземат сертификата, не да се предпазят.

Общи условия

Активация на акаунт