COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 760
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 250
Да рапортувам за РЗИ и после ще се върна да чета. Накратко, успях да си извадя сертификат, но пак си беше приключение...
Аз писах мейл до лабораторията, в която си сложих ваксината. Пратиха ми го веднага.

# 20 251
  • София
В София в болниците опашки за ваксиниране - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Opashki-za-vaksini-v-gole … tcata_762536.html
Това е много добре Simple Smile

Модерна не я ли одобриха наскоро за бустер? Thinking

# 20 252
  • София
Не, не е добре, защото става голямо струпване на хора. И тези хора ще имат първа доза, а не две дози. Ако бяха дали в заповедта гратисен период от две седмици всичко щеше да стане по-плавно. Сега хем сме в разгара на заразяването, хем хората се трупат за ваксини. Организацията е проблемна, все едно започват да строят блок, ама искат за една нощ хем основите да са изкопани, хем дограмата да слагат.

# 20 253

А във Варна протестират срещу зелените сертификати.

И споделят само това Rolling Eyes
Скрит текст:

# 20 254
  • София
Вярно е, че има струпване, което не е добре, но дори първата доза (при двудозовите) има ефект, така че за мен ползата надвишава риска.

# 20 255
  • София
Не, не е добре, защото става голямо струпване на хора. И тези хора ще имат първа доза, а не две дози.

Почти мога да се обзаложа, че тези хора ще имат една доза Янсен и готов сертификат веднага.

# 20 256
Знаете ли дали може в хис бг да се запазва час за ваксина или всичко е юруш на маслините?

# 20 257
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.

# 20 258
  • София
И две седмици гратис да бяха дали, пак щеше да да няма никой 13 дни и мармалад последния ден. Като че ли не се знаем.

# 20 259
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.
Да, това наистина е много, много важно..

# 20 260
В София в болниците опашки за ваксиниране - https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Opashki-za-vaksini-v-gole … tcata_762536.html
Това е много добре Simple Smile

Модерна не я ли одобриха наскоро за бустер? Thinking

Някой тук мисля, беше публикувал становище, че според проучванията /не помня къде/ бустер на Модерна не е нужен поне до 1 година след поставянето на втората доза. Та не съм видяла никъде официално дали я има и колко време след втората доза се слага /не съм и търсила де/. Аз и не бързам - като кажат, кога трябва да се слага - ще боцна, като ми дойде времето.

п.п. Има брифинг на Кацаров - във ФБ го предават от БНТО

# 20 261
  • София
Не, не, не бустер след Модерна, а Модерна в ролята на бустер.

# 20 262
Предстои нова заповед: Сертификатът за ваксиниран - безсрочен, за преболедувал - едногодишен
https://nova.bg/news/view/2021/10/20/343531/

# 20 263
  • София
Днес имаше дебат и говореха как не може да искат зелен сертификат при 20% ваксинирани. И наистина всички други държави бяха с по-висок процент ваксинирани, когато беше въведен този сертификат.

Но в другите държави чакаха под строй и по групи за ваксиниране. При нас ваксините са свободни, без да има ограничения, от март, април, май?

Скрит текст:
Днес имаше дебат и говореха как не може да искат зелен сертификат при 20% ваксинирани. И наистина всички други държави бяха с по-висок процент ваксинирани, когато беше въведен този сертификат.
Аз не виждам каква е драмата с тия сертификати - заповедта е за затваряне .. Зеленият сертификат е просто бонус към същото, което беше миналата година.
Драмата е, че е от днес за утре и става голяма неразбория.
Ами не - и преди се затваряше от днес за утре.
Утре пак всичко трябва да е затворено.
Но се дава избор за всеки конкретен ресторант, например, сам да си реши дали да работи със сертификати или да затвори. Имат си управители, знаят си персонала, знаят си клиентите какви са... Да си преценят. Ако затворят - пак си има мерки там колко си на колко. На някои това си им харесва.
То угодия няма как да има за всички...
Аз не чух да говорят за компенсации. Сякаш хитро се измъкват чрез тези зелени сертификати.

Реално са затворени пак децата - занимални, школи и т.н. На всички други е даден избор.

# 20 264
  • София
Аз съм супер изненадана от опашките за ваксини, ама супер много. Положително разбира се, радвам се от сърце, това е май първата позитивна новина покрай ковид месеци насам.
Яснен, не янсен, само за серитификат, ала-бала, няма значение, важното е, че ще се ваксинират някакво количество хора.
Не мога да повярвам чак. Браво, че са отишли, браво!

Общи условия

Активация на акаунт