COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 093
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 280
Здравейте,
В началото на септември бях с положителен ПСР тест от лаборатория. ЛЛ беше видяла резултата в регистъра преди да се обадим. Опитвам да се регистрирам за Зелен сертификат и ми показва, че ме няма в Регистъра. Как се процедира в такъв случай?
Благодаря ви!

# 20 281
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.
А защо мислиш, че ги интересува дали са защитени? В момента се ваксинират хора, които никога не биха го направили ако не бяха въведени тези мерки. Тоест, ще се ваксинират с Янсен, колкото да си вземат сертификата, не да се предпазят.

Надали някой се ваксинира ей така, за единия сертификат.
Доста хора не могат да си позволят да си загубят работата.

# 20 282
У нас работят стратегии където другаде трудно би приложил някой - и ето в момента Стойчо и екипа му успяват с този хаос да бележат някакъв положителен резултат - жалко че не го направиха преди вълната през лятото - ама откъде толкова смелост.
Тук самосъзнание за здравето и обществото не трябва, на българина му дай хаос и прости методи и гледай резултат - справка - "зелените коридори" измислени от българина (незнам дали имаше някой преди нас да ги е приложил)

Не го направи, защото получи министерството в момент на ниска заболеваемост и смъртност, закриващи се ковид отделения и достатъчно свободни легла. Към това добавяме и неговото мнение по въпроса за Ковид и ваксините.

Обаче вчера ми беше много смешен този човек /Кацаров/ на брифинга - все едно е спал през последните две години, вчера сутринта се е събудил и е разбрал, че има пандемия, че има Х на брой болни и починали, че няма места в болниците и че той е здравен министър.

# 20 283
Добре де, ти може да си го изкарал този вирус без симптоми. Как сега да разбереш дали си го изкарал или не - с тест за антитела - ако имаш антитела, значи си го изкарал в някакъв момент. Аз това не мога да разбера - защо ако ми излезе че имам антитела, не може да си извадя сертификат?

# 20 284
# 20 285
  • София
Аз се надявам тия, които са се сетили днес сутринта да се ваксинират, да са разбрали, че не са защитени в момента, в който им дадат картончето.
А защо мислиш, че ги интересува дали са защитени? В момента се ваксинират хора, които никога не биха го направили ако не бяха въведени тези мерки. Тоест, ще се ваксинират с Янсен, колкото да си вземат сертификата, не да се предпазят.

Какво значение има защо се ваксинират.

# 20 286
Скрит текст:
У нас работят стратегии където другаде трудно би приложил някой - и ето в момента Стойчо и екипа му успяват с този хаос да бележат някакъв положителен резултат - жалко че не го направиха преди вълната през лятото - ама откъде толкова смелост.
Тук самосъзнание за здравето и обществото не трябва, на българина му дай хаос и прости методи и гледай резултат - справка - "зелените коридори" измислени от българина (незнам дали имаше някой преди нас да ги е приложил)

Не го направи, защото получи министерството в момент на ниска заболеваемост и смъртност, закриващи се ковид отделения и достатъчно свободни легла. Към това добавяме и неговото мнение по въпроса за Ковид и ваксините.

Обаче вчера ми беше много смешен този човек /Кацаров/ на брифинга - все едно е спал през последните две години, вчера сутринта се е събудил и е разбрал, че има пандемия, че има Х на брой болни и починали, че няма места в болниците и че той е здравен министър.
Ами то още началото на лятото имаше индикации какво ще стане - нужно беше някой да следи световните "тенденции" образно казано - щом тук в бг мама се предупреждаваше - справка - Индия.
Превенцията е най-сигурната стратегия в тази борба с Covid-19, трябва мисъл предварително, не като зазлее положението да се събудиш.

# 20 287

Не съм съгласна. Според мен в момента се ваксинират хора, които са се колебаели или не са искали да се ваксинират, но не крайно, а просто ей така. И са отишли да се боднат с мисълта "айде писна ми на шапката - слагам една Янсен и да се приключва."

Тези, които никога не биха се ваксинирали са със знамената на протести пред РЗИ в момента - крещят, веят знамена и протестират, с надеждата, че някой ще ги чуе, ще им обърне внимание и ще им се размине. И това са антиваксърите и всички, които наистина вярват в чипирането и промяната на ДНК-то ни

# 20 288
Ваксинират се и тези, които мислят, че и в Кауфланд няма да ги пускат. Тоест.....и  тези, които не са разбрали заповедта.

# 20 289
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kak-prebol … ertifikat-6132727

Що за глупости дрънка тази госпожа още при първия въпрос? Какви антитела, какви глупости? Направо ми иде да си счупя телефона като видя такива неадекватни глупости, изказани по подобен убедителен начин. Преболедувал не значело автоматично зелен сертификат, защото важното било колко антитела има. Моляяяяя?

# 20 290
  • Варна
Тези по опашките дето се ваксинират сега кога ще бъдат включени в статистиката, довечера в 00.30 часа или утре по същото време?

# 20 291
  • София
Видях, че на една жена й издадоха сертификат веднага, но не зная с каква ваксина беше - дали втора доза, първа доза или еднодозова.

# 20 292
  • София
Видях, че на една жена й издадоха сертификат веднага, но не зная с каква ваксина беше - дали втора доза, първа доза или еднодозова.
На Янсен дават сертификат веднага, но при проверка с приложение светва в червено като невалиден, докато не минат 14 дни.

# 20 293
Никой няма право да изисква и проверява за „зелен сертификат“ ако не е регистриран в Комисията за защита на личните данни, като „администратор на лични данни“!
Ако лицето, което иска да Ви проверява не е „администратор на лични данни“ това е сериозно нарушение на закона за защита на личните данни.
За това нарушение на виновното лице администратора или обработващия лични данни се налага глоба или имуществена санкция в размерите по чл. 83, параграф 5 от Регламент (ЕС) 2016/679.Глобата е в размер от 10 000 € до 20 000 € /евро/

Кой и как ще проверява без да е в нарушение. Да добавя, че никой няма право да изисква и документ за самоличност. Тоя сертификат мой ли е, не е ли?

Да само на запад може да изискват.

Охраната ти иска сертификата и лична карта за проверка. Ако искаш даваш ги, ако не искаш не ги даваш обръщаш се и си тръгваш.
Лични данни не се съхраняват, регистрациите са само ако трябва да съхраняват личните ти данни.

И съм наясно, че никъде няма да се проверява нищо. То тук никога не е имало адекватен контрол.

# 20 294
  • София
Все тая защо се ваксинират. Важно е да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт