COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 291
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 325
  • София
Демек безплатни тестове няма да има реално. Като сложат лабораториите едни 30 лева за обработване на проба, пак същото ще плащаме. Брейй.. ще подарят на лаборатотиите тестове да не си хабят техните.

# 20 326
  • София
Уфф, хайде от днес и дяволчето се чипира Wink
Амии, няма как... И преди да бъда обвинен, че съм несериозен и защо съм чакал толкова дълго, ами аз го писах още 2020 г. че и пролетта на тази година. В темата съм от самото и начало. През целия си съзнателен живот (като изключим задължителните детски ваксини) съм се ваксинирал веднъж и това е. Цял живот спортувам, редовно се поддържам, изключително рядко боледувам и се оправам бързо с изключение на една тежка пневмония 2009 г. и това е за което мога да си спомня отново за много, много години. Нямам и придружаващи заболявания и за капак, личната ми лекарка ме посъветва да не се бутам, а да съм чакал... Това през 2020 г. зимата. Не съм бил за ваксина, чакай вика... Еми... 🙂

Но, няма как. Преборих и страха и ината си и днес отидох във Военна болница. И ме боцнаха с Модерна. Имаше слухове, че Модерна нямало, че се пазела за избрани хора. Какви ли не дивотии четох. Ами поредните пълни глупости. Има я, но не навсякъде. Със сигурност я има във ВВМИ и Пирогов, за другаде май не, ама не съм 100% сигурен. Аз лично си я избрах след мое си проучване, а и ме посъветваха хора на които имам вяра.
Във Военна болница предлагаха още Файзер, Джонсън и Янсен ако правилно чух. Най-много хора имаше за Янсен и Файзер, а за Модерна бях само аз, хаха. Сериозно ви казвам. Аз даже исках да се ваксинирам в моята си поликлиника, която е на 5 минути от там където живея, ама ми казаха, че нямат Модерна, защото нямало желаещи за нея. Трябвало минимум 10 човека да дадат заявка, за да я поръчат, а аз съм бил единствения?! 😮
След което проучих къде има Модерна и отидох във Военна болница.
Боцнаха ми, дадоха ми картонче и трябва да отида живот и здраве на 17.11 за втората доза.
Мога да се къпя, ако вдигна температура да пия един парацетемол и това е. Но аз не мисля да пия, защото по принцип не пия лекарства. Научил съм организма сам да се справя. Пак инат. Единственото нещо което пия като хапче е беналгин, когато ме боли главата. Просто мразя да ме боли глава, целия свят ми е крив тогава. Слава богу, че е сравнително рядко.

Много съм доволен от организацията във Военна болница. Сестрите също бяха много отзивчиви и усмихнати.
Изобщо, браво! Чак не мога да повярвам... Simple Smile

Имаше около 30, 40 човека (очаквах по-сериозна навалица) и доста бързо минахме. Тройно повече хора обаче чакаха за сертификати на 10 метра от кабинета за ваксинация, хах.

Може да е късно, но има една поговорка, по-добре късно, отколкото никога. Дано се съберат повече желаещи българи, да чукнем тези прословути 70% и да се махне тази напаст.

А моята стара прогноза си остава в сила. Пролетната вълна на 2022 г. ще е последната такава. Simple Smile

# 20 327
  • София
Демек безплатни тестове няма да има реално. Като сложат лабораториите едни 30 лева за обработване на проба, пак същото ще плащаме. Брейй.. ще подарят на лаборатотиите тестове да не си хабят техните.
Разбира се, че няма да има безплатни тестове. На дребно в аптеката има тестове по 6-7 лв, на едро сигурно са по 2 лв, та ако сега тестът е 30 лв, може като безплатен да стане 28. Да не говорим, че изобщо няма толкова лаборатории, колкото са нужни, за да могат хората да се тестват, за да отидат на работа. Защото няма за кога да се ваксинират, поне месец-два ще минат преди да успеят, дори да отидат днес за първа доза.

# 20 328
  • София
Помня едно време как в темата се нападаха хората, които се притесняваха от вируса и призоваваха да се спазват мерки. Сега се нападат тези, които се притесняват да се ваксинират. Даже някои от едните сега май го играят от другите. Някой успя ли да бъде убеден по този начин? Повечето хора, поставени под агресивен натиск, биха направили точно обратното, за да съхранят чувството си за автономия и достойноство. Храна за размисъл. Не се прави така "ваксинационна кампания".

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 14:53 от Лъвица

# 20 329

Добре беше да има гратисен период, в който тестовете да са безплатни, но да не се лъжем - повечето от желаещите да минат с тестове ще се ваксинират само защото са си направили сметката колко ще им струва това им желание.

# 20 330
А моята стара прогноза си остава в сила. Пролетната вълна на 2022 г. ще е последната такава. Simple Smile
Може и така да е. Има обаче вероятност да е по лека /по малко тежки случаи и починали/, има обаче вероятност да се появи и поредния щам, който "пробива" ваксините, та може да се започне отначало. Wink

Не знам и къде са сега тези дето се жалваха от НОЩ, пресконференции, назидателния тон - недемократично…. накара ли ви Стойчо да се ваксинирате … еми накара ви !!!
И стана герой. Grinning
Тук вече съм съгласна, че сме прост народ.

# 20 331
После неваксинираните били агресивни. Добре, добре...Голямо плюене, голямо хапане към неваксинираните, дръзнали да пишат в темата.

# 20 332
И аз съм имала съвет от лекари да не се ваксинирам и да изчакам. Това беше съвсем в началото, докато не разбрах, че те самите са го изкарали а след това са се и ваксинирали. И друго, ако миналата година или в началото на тази съм имала някакви колебания, тази есен виждам какво прави вълната в държави с високо ваксинационно покритие и в такива с ниско. Това ми е достатъчно в полза на ваксинирането.

# 20 333
Здравните власти с разяснения за новите COVID мерки
"Мерките засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, не е засегнато от мерките, тъй като чух интерпретации как ще се влиза в църквите или как ще се влиза в администрацията или на други обществени места. Тези дейности, сгради, мероприятия, не са засегнати от мерките. Мерките касаят само изрично посочени в заповедта дейности и мероприятия. По отношение на някои от тях, те са дори облекчаващи в сравнение с режима, който беше досега. Досега режимът например за спортни състезания на открито в София беше без публика. Новите мерки позволяват да се провеждат спортни мероприятия с публика  при условия на зелен сертификат. Същото се отнася и до нощните заведения. Досега заповедта не позволяваше да работят нощните заведения. Сега се създава възможност да работят със зелен сертификат", обясни той.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zdravnite-vlasti-s-raziasn … vid-merki-2287614

# 20 334
Ей го на кандидатът на предишните управляващи - Герджиков е против въвеждането на сертификатите. Толкоз за грижата им за хората дето я напяват във всяко телевизионно участие https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/686740
Те герберите традиционно се противопоставят, барабар с предния  здравен. Не бяха по-адекватни, когато държаха властта. То основната игра в Бг е противопоставне на масите. Няма грижа за никого, освен за запазване на власт.

# 20 335
  • Сан Франциско
Браво бе, те намерили кого и защо да бият. Чак да му се прииска на човек ритуално да си удари главата в стената.

Аз съвсем честно, не познавам нито един починал ваксиниран - около мен и от колегите ми из цяла Америка. Двама, в различни щати, бяха в карантина, заради пряк контакт - не се заразиха. Вчера, племенницата на съпруга ми се обади, че е с Ковид без симптоми. Напълно ваксинирана е, медицинска сестра в старчески дом, хванали са го, защото ги тестват по два пъти на седмица. Има 4 деца - и те и мъжа й са отрицателни. Толкоз - ни починали, ни тежко болни ваксинирани познавам.

# 20 336
Хубаво е да знаем, че борбата е за кокала и да имаме достатъчно капацитет са осъзнаем какво е добре за нас самите. Щото минздрав няма да ми дойде на посещение в болницата, а и той вече откровено каза, че всеки седми попаднал там, умира. Това е положението.

# 20 337
Таксата за вземане на проба е 3 лв по лабораториите. Поне преди беше толкова. Реално антигенният тест не изисква нещо допълнително като обработка, единствено сертификата, но той би следвало само да изисква вкарване на данни за лицето. Така че ще е много противно да се сложи такса 30 лв. колкото е и платения тест.

# 20 338
Сериозен наплив от желаещи да се ваксинират в цялата страна.
"Сериозен наплив от желаещи да се ваксинират се наблюдава в цялата страна ден преди да влезе в сила изискването за зелен сертификат за посещения на закрити обществени места. Във Ваксинационния пункт на болница „Св. Анна”от сутринта до 10,00 ч. са се ваксинирали повече от 50 души, а на опашката са поне още толкова, съобщиха от болницата. Там можете да се ваксинирате с трета игла. Центърът работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички ваксини, одобрени за ползване в Република България. Предвид големия наплив от желаещи да се ваксинират във Ваксинационния пункт на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД, ръководството на болницата активира втори ваксинационен екип. Около 12 ч. през пункта са минали над 100 души. Най-голям е интересът към ваксината на Janssen, добавиха от лечебното заведение. Опашки се извиха пред пунктовете за ваксинация в Бургас, Варна и Пловдив Към 12 часа над 50 души чакат пред РЗИ в морския град. Хората твърдят, че са провокирани от новите изисквания на правителството за представяне на зелен сертификат в големи магазини, заведения и спортни зали. Някои от хората се притесняват, че няма да могат да работят. Дълга опашка се изви пред сградата на РЗИ-Варна пред ваксинационния пункт. Някои от хората споделиха, че се ваксинират, за да не загубят работата си. Един от чакащите подозира лобизъм за една от ваксините, която е еднодозова, като подчерта, че това ясно се вижда от последните действия на властите. Следобед се очаква да бъде отворен още един пункт заради големия наплив. Наплив за поставяне на ваксини срещу Ковид-19 се наблюдава пред РЗИ Пловдив от сутринта. Заради това, в здравната инспекция разкриват още един кабинет за имунизация. Действащите към момента ваксинационни пунктове в града и областта са общо 15- в РЗИ, Медицински център „Свети Георги“ на бул. „Васил Априлов“, ДКЦ 1, 2 и 7, общинската болница „Свети Мина“, болниците „Каспела“, Свети Георги“, в Асеновград, Карлово и Хисаря, Военна болница в Пловдив, медицински център „Света Елисавета“, „Медикус“ в „Тракия“ и ДКЦ „Пълмед“. В събота и неделя ще продължат да работят изнесените пунктове в града за ваксинация срещу Ковид-19."

https://debati.bg/seriozen-napliv-ot-zhelaeshti-da-se-vaksinirat … -tsyalata-strana/

# 20 339
Ей го на кандидатът на предишните управляващи - Герджиков е против въвеждането на сертификатите. Толкоз за грижата им за хората дето я напяват във всяко телевизионно участие https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/686740

Ми какво - прав е. Даже тук много хора написаха, че не е сега момента за зелените сертификати, че не е даден гратисен период, в който хората да се ваксинират, че са закъсняли с мерките, че предлага да върнат НОЩ, защото тези в момента не се справят с пандемията, да се предвидят компенсации, а не да си измиват ръцете със сертификатите и бизнеса да се спасява, както може, без никаква помощ от държавата и т.н. Специално прочетох статията - той повтаря думите на повечето пишещи тук. Не виждам защо това се приема, като липса на грижа за хората.

Общи условия

Активация на акаунт