COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 291
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 340
Ми те тези избиратели май са мнозинство. Или ако не са, нормалните хора отдавна са притиснати в ъгъла от изискванията на профаните. Вчера слушах някаква поредна кандидатка за вицепрезидент от неизвестна за мен партия, чак пяна й излезе на устата като чу мерки и ваксини, че и маски. Нищо такова нямало да прави, и децата й също. И това ти кандидатства за вицепрезидент на държавата.
Аз още вчера писах за нея. По-лошото е, че тя е учител и ще набива същите щуротии в главите на децата.

# 20 341
Има ли право работодател да те заплаши с уволнение, ако нямаш ваксина? Става въпрос за държавна работа? У дома не сме антиваксъри, имаме си всичко и сме за ваксините, но на този етап не искаме и не можем да се доверим за тези и изчакваме.
На мъжа ми са казали, че искат и тестове на всеки 48ч ако не се ваксинира, а знаете няма да му стигне заплатата да ги плаща за повече от няколко дни.
Но и ни взимат личното право на избор за нещо в тестови период, за което държавата не поема отговорност, ако ни увреди или убие.
Просто искам да упражня правото си на личен избор, защото нямам доверие на ваксина в изпитателен период, имам и автоимунно.

Има право - не законово разбира се, поне не в момента, но като цяло работодателя има право да има изисквания към своите служители и да ги освободи от длъжност, ако те не отговарят на тях. Особено пък за държавна работа, винаги могат да намерят начин да те махнат, ако решат. Или по-лошо - да направят така, че сам да напуснеш.

А вие какво точно изчаквате на ваксините? Не се заяждам - от чисто любопитство питам. Информация има вече достатъчно навсякъде, доказаха, че работят, доказаха, че не вкарват чипове, не убиват хора, не подменят ДНК-то, доста хора вече са ваксинирани в световен мащаб, т.е. версията за това, че сме опитни мишки, вече не е актуална и т.н. Един средноинтелигентен човек винаги може да намери достоверна информация, ако наистина иска да се ваксинира, но изпитва някакви съмнения. Затова се чудя какво още има да се чака на ваксините от хора, които са си сложили всякакви други ваксини.

Чипове ли? Не.
Чакат да видят страничтите /д/ефекти в ДЪЛГОСРОЧЕН план.
Не е трудно да се схване, нали?

# 20 342
Това откога го пиша, че България трябваше да напъне рисковите групи над определена възраст, например над 60 години, които пълнят болниците и моргите да се ваксинират.

Латвия:  Латвийският премиерът Кришанис Каринс предлага по време на едномесечния локдаун, който е в сила от вчера - задължителна ваксинация срещу Covid -19 за всички хора над 50 години.

Премиерът каза на заседание на правителството, че ако ваксинацията не бъде популяризирана по време на четириседмичното блокиране сред възрастните над 50 години, то локдаунът ще бъде напразен, защото след него възрастните неваксинирани хора ще продължат да се заразяват и пълнят болниците. Министърът Талис Линкайтс заяви, че процентът на ваксинация сред младите хора е по -висок, отколкото в групата на възрастните хора.

Досега 50% от жителите на Латвия са приключили процеса на имунизация

https://www.baltictimes.com/karins_proposes_mandatory_vaccinatio … esidents_over_50/

# 20 343
Цитат
Това откога го пиша, че България трябваше да напъне рисковите групи над определена възраст, например над 60 години, които пълнят болниците и моргите да се ваксинират.

Аз ако бях щях да обявя, че пенсионерите ще си получат добавките (бонусите) от 120лв. само срещу документ за извършена ваксинация.. Smiling Imp

# 20 344
  • София
Уфф, хайде от днес и дяволчето се чипира Wink

Поздравления, Диаволо!
Да, модерна по едно време, както и файзер, си бяха дефицитни. Занапред не би следвало да е така, ЕК е поръчала за 2022 и 2023 милиарди дози и от двете.

# 20 345

Досега 50% от жителите на Латвия са приключили процеса на имунизация[/i]

https://www.baltictimes.com/karins_proposes_mandatory_vaccinatio … esidents_over_50/
Т.е и 100 % да се ваксинират - пак ще има локдауни....

Къде, в коя държава от ЕС има локдауни, където ваксинационното покритие е високо? В нито една!

Латвия е на трето място по смъртност на 1 млн. през последните 7 дни след Румъния и България. Това е тройката с най-ниско ваксинационно покритие, омазана до ушите. Латвия е в едномесечен локдаун от вчера, а ако през този един месец успее да ваксинира хората над 50 години, мазалото ще остане само в Румъния и България.

# 20 346
Чипове ли? Не.
Чакат да видят страничтите /д/ефекти в ДЪЛГОСРОЧЕН план.
Не е трудно да се схване, нали?

Аз много добре го схващам, обаче от много чакане, доста не ги и дочакаха тези дефекти. А реалността е такава, че дефектите в дългосрочен план от Ковид също хич не са малко, че и даже са в пъти по-сигурни от тези от ваксината.

# 20 347
Днес хубаво ме сюрпризираха - майката на приятеля ми положителна. Каква борба беше да я накарам да се ваксинира - неуспешно. Нервите ми отидоха за една година убеждения.  Говореше глупости за ковид, четеше небивалици във фейсбук. Не вярваше и на тестовете. Днес след 4 дни боледуване се е тествала по предписание на личния лекар и е положителна. Жената е отпаднала доста и дано мине някак без да се влоши. Приятелят ми два пъти мина през ковид и ще имам възможност да следя колко добър е имунитетът му след два пъти каране на ковид. Засега удържа фронта, но всячески избягва контактите си с майка си, но са в един апартамент. Тя по принцип както не вярваше сега и вкъщи е с маска, ако случайно се наложи да се засече с някой.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 16:17 от daisy12

# 20 348
Цитат
Един от малкото качествени хора в образователната ни система, които са влизали и опитвали да променят нещо. Макар и на всеки там да не са му големи шансовете за промяна...

Ударът срещу него е удар срещу науката и смисъла на всичко в нашето жалко общество...

Вярно, че проф. Денков е един от малкото интелигентни и знаещи хора в управлението, но не мисля, че атаката е била персонално към него. Просто той е бил на неподходящото място в неподходящото време.
Големия процент от държавниците ни с нищо не са по различни, от биячите, в жалкото ни политическо общество.

# 20 349
  • Сан Франциско
Аз да попитам, че сигурно е споменавано, ама не помня - в България за медицински процедури в болница искат ли предварителен Ковид тест?

Присетих се, ‘щото тъкмо си получих моя резултат, в 5 сутринта, от вчерашния тест, за който ме натириха, заради операцията в петък.

# 20 350
От ФБ страницата на МОН:

"Във връзка със съобщенията за нападение срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков пресцентърът на МОН уточнява:
На връщане от Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради министър Денков е пресрещнат от активисти на партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди. Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до МОН. Срещу министъра не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма. Каним интересуващите се медии да се уверят лично в МОН."

# 20 351
  • вкъщи
На мен ми правиха тест преди прием за планова операция, както и на всички други приемани.

# 20 352
  • Пловдив
Цитат
Един от малкото качествени хора в образователната ни система, които са влизали и опитвали да променят нещо. Макар и на всеки там да не са му големи шансовете за промяна...

Ударът срещу него е удар срещу науката и смисъла на всичко в нашето жалко общество...

Вярно, че проф. Денков е един от малкото интелигентни и знаещи хора в управлението, но не мисля, че атаката е била персонално към него. Просто той е бил на неподходящото място в неподходящото време.
Големия процент от държавниците ни с нищо не са по различни, от биячите, в жалкото ни политическо общество.

Видели министър и тръгналии да бият - примитивизъм и простотия. Не разбират мерките, не разбират нищо. Ето на такива хора вече близо две години се удовлетворяват постоянно претенциите. Срам.

# 20 353
Да,Eteria, мъжът ми миналата седмица беше в болница, ваксиниран и колега им е, въпреки това бърз тест и даже снимка на дробовете преди прием в болница. Дори не беше за операция, а за болничен престой (не ковид). Възможно е обаче болницата сама да е въвела тези мерки.

# 20 354
  • София
Вярно е много неприятно това с министър Денков.

Но аз чистосърдечно си признавам , че като гледам кацаров и не само него по телевизията, да говорят тъпотия след тъпотия, ми иде да им лепна един шамар през телевизора, да се опомнят малко.

Общи условия

Активация на акаунт