COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 966
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 370
Доживях да чуя упрек, че ваксинирани се "веят насам-натам".. тцтц..

# 20 371
За съжаление и в България има дечица с този синдром и данните са сходни, за това се алармира отдавна.

# 20 372
Коста Копейкин от партия Възраждане Не направи добра услуга за изборите с тия изстъпления на неговите подчинени....
Той не е в ред изобщо, тежък случай, само веднъж го гледах при Цв. Ризова обясняваше за ковид и мерките, веднага му дръпнах шалтера, неспасяемо е положението, едно към едно с Волен..

# 20 373
  • София
Mi Ra, обяснение от Аспарух Илиев върши ли работа? (добавям, че сутринта по БНР Радка Аргирова каза почти същото с нейни думи, в отговор на същия въпрос. Вчера май и на брифинга министъра обясни нещо подобно, но на него като цяло не му се разбира особено).

Asparouh Iliev
2h  ·
Кратко обяснение защо меренето на антитела не е точно като белег за защита - всички експертни съвети от Щатите през Европа не приемат антителата като доказателство за силата на имунитет при Ковид (има научна причина). Представете си, че Вие и аз имаме еднакви нива на антителата. Това показва, че и двамата имаме някакъв имунитет. Но не и какъв е той - силен или слаб, достатъчен или не. Освен това моят имунитет прави прекрасни антитела срещу Ковид вируса, силно ефективни. Вашият е не толкова добър, същият брой антитела са доста по-слабо действащи и отчасти дори некачествени. Фирмите, произвеждащи ваксини, се опитват от началото на пандемията да установят точно колко антитела каква защита дават и дали само въз основа на концентрацията им може да се определи имунитетът - това би им спестило скъпото и бавно проследяване на това колко се разболяват със е без ваксина, просто мерят антителата и са готови. Но се оказва, че концентрацията им не съответства на защитата, а само показва дали имунитетът просто е "запалил" (това, което фирмите пишат по тестовете като "защитен титър" се базира на груби измервания, има ниска информативна стойност и е по-скоро маркетингов трик, отколкото истински показател). В научните публикации също не се взема концентрацията на антителата, а те се "смесват" с Ковид-подобни вируси, за да се види каква е ефективността им. Това е много скъп и трудоемък тест, който е само за научни цели и се прави във висококвалифицирани научни лаборатории, не в обикновените диагностични. Оказва се, че най-точен засега белег за защита все още е периодът след ваксинация или преболедуване. Фирмите продължават да проучват всички възможности за подобряване на тестовете за антитела, за да "хванат" добрите, качествените и да ги измерят, но засега нямат успех. Възможно е обаче да имат в даден момент.

# 20 374
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За какво спиране на живота става дума? Не може да се ходи в мол и на кръчма. Във всички други места е разрешено.
Не, за 7-годишна борба за дете става дума. На финала на репродуктивните ми възможности остава да си забия ваксина и да чакам 6 месеца имунната ми система да се успокои, за да не убие събираните ми в продължение на 3 години последни 4 ембриона. Това достатъчна причина ли е да не искам да се ваксинирам в момента? Вие бихте ли рискували последната си възможност да станете майка? Не ми стига, че имам двойно завишена NK-клетъчна активност ами още проблеми да си създам. Не мога да си позволя да спра дори за 1 месец. Не е лошо да спрете да намесвате клишето, че не можем без молове и кръчми. Около мен точно ваксинираните не се спират и не ги е еня какво могат да предизвикат с веенето си напред-назад.
Със сигурност има хора със сходни на моите проблеми, които са се ваксинирали, но всеки решава за себе си. Аз не искам после да си бия главата дали ваксината не е причина за неуспеха ми. Затова избрах да пазя себе си и околните, което не е гаранция, че няма да ме лепне, но то и с ваксина няма гаранция. Така че нека бъдем по-толерантни и да приемем, че освен подвластните на конспирации има и други случаи и съдби. А тестовете добавени към над 40-те хиляди лева, които съм дала до момента по инвитро болници в България, ми идват в повече определено. Утре може да решат, че и на работа не мога да ходя без тест и да ме оставят без доходи и с ипотечен кредит.

Рискуваш, ако не се ваксинираш
да забременееш и да се разболееш

# 20 375
  • Сан Франциско
Цитат
Ако някой ми даде логично обяснение защо да се ваксинирам сега, а не когато антителата ми започнат да падат, отивам още утре. Не съм против ваксините, но няма как да отида да се ваксинирам, ако не получа логичен отговор на въпросите ми.

По предварителни данни, преболедувал + ваксиниран има най-силната и трайна защита.

# 20 376
Доживях да чуя упрек, че ваксинирани се "веят насам-натам".. тцтц..
Дадох пример вече. Ваксинацията евентуално ви пази от тежко протичане /не във всички случаи/. Една дама по-рано онагледи, че е перфектния заразител - ваксинирана, със зелен сертификат, с дете с положителен тест, а тя с отрицателен и симптоми. Така че и ваксиниран да си, пак си опасен в известен смисъл.
Иначе и аз доживях здравите и пазещите се да трябва да доказват, че са здрави и да бъдат сочени за по-чумави от останалите ама...
Роузи, знам какво рискувам. Но в моята ситуация трябва да избера една от двете злини. Преди 10 дни чукнах 42 години. Не съм очаквала толкова време да се боря и да съм все в началото.

# 20 377
  • София
При положение, че бременните и родилките са изключително застрашени при ковид, подобни страхове са просто ирационални.

# 20 378
От снощи следя темата и разбирам много добре къде се набутвам доброволно, но не разбирам защо се опитват да принудят и хора, с достатъчно антитела, да се ваксинират. Да, преболедувала съм преди почти година, но преди месец антителата ми бяха колкото и през март, и повече от през декември, месец след като се разболях.
Има много хора, преболедували преди повече от 6 месеца, но с достатъчно антитела.
Защото коронавирусът мутира, вие сте преболедувала уханския вариант..В момента се вихри индийският вариант, който заобикаля антителата създадени с/у предходни варианти - ухански и алфа..Доказано е, че най-добър имунитет имат преболедуване + ваксина...Така или иначе няма траен имунитет с/у коронавируса, рано или късно, ако не искате пак да се разболеете, трябва да помислите за ваксина..

# 20 379
Има ли право работодател да те заплаши с уволнение, ако нямаш ваксина? Става въпрос за държавна работа? У дома не сме антиваксъри, имаме си всичко и сме за ваксините, но на този етап не искаме и не можем да се доверим за тези и изчакваме.
На мъжа ми са казали, че искат и тестове на всеки 48ч ако не се ваксинира, а знаете няма да му стигне заплатата да ги плаща за повече от няколко дни.
Но и ни взимат личното право на избор за нещо в тестови период, за което държавата не поема отговорност, ако ни увреди или убие...
Имате вариант и да си смени работата с по-добре заплатена, за да може да си позволи тестове през 48 часа. Пък и така ще освободи мястото за човек, който мисли по-рационално от него.

# 20 380
От снощи следя темата и разбирам много добре къде се набутвам доброволно, но не разбирам защо се опитват да принудят и хора, с достатъчно антитела, да се ваксинират. Да, преболедувала съм преди почти година, но преди месец антителата ми бяха колкото и през март, и повече от през декември, месец след като се разболях.
Има много хора, преболедували преди повече от 6 месеца, но с достатъчно антитела.
Защото коронавирусът мутира, вие сте преболедувала уханския вариант..В момента се вихри индийският вариант, който заобикаля антителата създадени с/у предходни варианти - ухански и алфа..Доказано е, че най-добър имунитет имат преболедуване + ваксина...Така или иначе няма траен имунитет с/у коронавируса, рано или късно, ако не искате пак да се разболеете, трябва да помислите за ваксина..
Охххх, щото пък всички ваксинирани, са ваксинирани срещу Делта варианта.

Доживях барманите да са овластени да боравят с лични данни. Ама като не слушат министъра какво обяснява, така ще е.

# 20 381
  • София
Че те ваксинираните разнасят вирус също толкова, колкото и неваксинираните. Вие нали имате ваксина, какво се притеснихте, нали ви пази? Явно има платени драскачи и тук.

Капацитет до капацитета в нашето Ковид островче България. Simple Smile

# 20 382
Че те ваксинираните разнасят вирус също толкова, колкото и неваксинираните.

Това е откровена лъжа! Освен, ако не е от глупост..

# 20 383
Благодаря, разбрах, но явно все пак съм защитена!
И март, и септември се сблъсках пряко с по няколко болни.
Ще попрочета още малко преди да взема решение. Досега не съм се интересувала.

# 20 384
Че те ваксинираните разнасят вирус също толкова, колкото и неваксинираните. Вие нали имате ваксина, какво се притеснихте, нали ви пази? Явно има платени драскачи и тук.
Не толкова. Около половината от ваксинираните не се заразяват. За съжаление, още не могат да установят защо и при кои вирусът успява да пробие защитата, но самият факт, че половината от тях не се заразяват, означава, че те не участват в "разнасянето на вируса".
Платени драскачи определено има. Но са от тези, които цитират конспирациите от фейса.

Общи условия

Активация на акаунт