COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 772
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 520
Тоест ваксинират те с първа доза и ти дават сертификат, въпреки че не си защитен и можеш пак да напълниш болницата и въпреки че можеш да заразяваш и пак да напълниш болницата. Но е важно да имаш сертификат. Я пак някой да каже, че всичко се прави само, за да се защити здравето
В името на обективността ще кажа, че веднага след втората доза си получих и сертификата, който след като сканирах в приложение се появи надпис указващ точно след колко дни ще се счита, че съм защитена. Т.е. в него момент сертификатът за нищо не ми служеше, както и следващите 14 дни.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 23:08 от Анонимен

# 20 521
На мен ми се струва, че ефектът ще е временен...малко като екстазът при пускането на *зелени коридори* пролетта.

# 20 522
Жалко само, че чак сега въведоха зеления сертификат - явно принудата действа, но политиците с меки... мерки... предпочитат да се крият до последно зад демокрацията като онанисти зад храсти, което уби много хора. Трябваше през май да се каже - от септември навсякъде със сертификат, имате 3 месеца, но явно животите на хората са по-малко важни от предизборната кампания.

# 20 523
На мен ми се струва, че ефектът ще е временен...малко като екстазът при пускането на *зелени коридори* пролетта.

Какво значи "временен ефект"? Колкото повече, толкова повече.

Естествено че индиректната принуда действа. Да не мислите че в Германия се ваксинираха масово не заради логистичните проблеми? Не, заради тях се ваксинирахме и ние. Друг начин да ни накарат нямаше. Само че след това осъзнахме, че освен че отваря врати, ваксината всъщност пази.

Днес влязох в Дъглас, мотах се към 20 минути и накрая отидох на касата. Касиерката ме помоли да си сложа маската и аз изпадна в ступор. Бях без маска и в мен нямах, защото забравих да си взема от колата. Не се беше случвало отдавна, макар че съм шматка.  Отидох пред един табак шоп и от вратата питах продавачката дали продават маски. Тя не ме чува, аз викам силно. Две жени от улицата зад гърба ми ми подадоха маски, аз им се извинявам, те ме успокояват, че се случва и накрая бях с маска. Почти всички от участниците са ваксинирани със сигурност, но това е вече нещо, което е част от живота ни и никой не го подлага на съмнение. За маските и ваксините говоря, но маските независимо от тях.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 22:33 от Анонимен

# 20 524
Много неща искам да напиша, но постът ми ще стане километричен, затова най-интересното според мен.
Към 7 вечерта беше някакъв адски трафик, по телефона като си поръчвах такси ми казаха, че Орлов мост е затворен от протести, както и Президенството. Спрях едно такси и се качих, че бързах. Таксиджийката се оказа много свестна и начетена по темата Ковид, чак се зачудих дали не чете темата:smile: Обсъждахме си всякакви неща, разказваше ми за лекари, които е качвала. Моргите в Правителствена болница били пълни. Заедно се дивяхме и на конспиративните теории, чиповете и т. н.
Концертът е в зала 1 на НДК. Дълго време отлаган, с Васко Василев. Всичко страхотно. Но нямаше ли изискване за 50% запълнена зала, сядане през място? Хората бяха един до друг, слава Богу до мен беше празно. И когато дойде време за бис, той пита "Искате ли още?", публиката крещи "Да", на което той се разсмива и казва "Тука Ковид няма"...
Яд ме е, че отново учениците и студентите са онлайн.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 23:21 от Humble01

# 20 525
В Италия вече не може да влезеш на закрито без сертификат, подобно е и във Франция, като една госпожа каза, че й отказали да сервират кафе на тераса защото била с 1 доза от 2 ... така, че у нас няма да се открива топлата вода, проблемът е че с тези мижави проценти у нас няма да има реално клиенти.

# 20 526

Какво значи "временен ефект"? Колкото повече, толкова повече.

Значи, че опашките ще стихнат бързо.

# 20 527
Яд ме е, че отново учениците и студентите са онлайн.

Студентите със сертификат могат да учат присъствено, знам, защото мм е преподавател и е дошла заповед на ректора, че ваксинирани преподаватели и студенти учат присъствено, другите - онлайн. Лично аз съм много за тази мярка, защото студентите са пълнолетни хора със съответните отговорности. Нали точно в тази тема не е нужно да обясбявам какво му пречат на мм неваксинираните студенти, при положение че е ваксиниран? Ще се ваксинират всички и след две седмици на лекции, проблем не виждам. И трябваше сами да се сетят, както и преподавателите, които утре няма да отидат на работа.

# 20 528
  • София
В Италия вече не може да влезеш на закрито без сертификат, подобно е и във Франция, като една госпожа каза, че й отказали да сервират кафе на тераса защото била с 1 доза от 2 ... така, че у нас няма да се открива топлата вода, проблемът е че с тези мижави проценти у нас няма да има реално клиенти.

Именно. Видимо и ясно беше. Но ние искаме срок. Конкретен. С дата и час, ако може. И колкото по-далеч, толкова по-добре.
От юли да ни кажели за 1-ви октомври.
И ние на 31 септември да се изненадаме и отново да роптаем.
Все едно живеем на луната и нямахме наблюдения какво се случва в цяла Европа. Не от вчера.
Даде ни се достатъчно време.
Нямаме никакво оправдание.
Лично мнение, разбира се.
Страх ни е от вируса, страх ни е и от ваксината, а пък едновременно си искаме и живота от 2019. Няма го. И няма да го има.

# 20 529
  • София
Стария живот ще се върне най-късно 2023 г.
Стига с тези черни нотки. Аз съм оптимист, ще видите.
Още малко търпение и стискане на зъбките, уф Simple Smile

# 20 530
Затварянето на училищата и университетите ще намали разпространението, няма какво да се лъжем.
Ако и то не свърши работа, чака ни локдаун. Тая работа с ваксинираните тепърва е добра, но много закъсняла.
Да се надяваме, но нали идеята и обещанията бяха, че ще се направи всичко възможно, училищата да бъдат последно затворени, а те пак са първи.
Не го разбирам, ядосвам се. Говори се едно, върши се друго, цели се трето, накрая народа прост, тъп и не знам си какъв ........
Е, май в тази ситуация няма как да са отворени училищата. Защото днес се обаждам на племенничка да питам как как ще се оправят с първолака, защото не могат да отсъстват от работа (баткото вече може да се гледа сам).
Е, няма да се чудят как да се грижат за първолака. Първо той се е разболял, положителен тест от аптеката. След това баща му (неваксиниран). Вече и двамата са с положителни PCR-и. Майката е ваксинирана, за сега тя държи, както и големия. Това, че тя, дори и здрава (дано ваксината да удържи), няма да е на работа, ще е проблем за доста хора (медицински кадър с много специфична дейност, няма как да бъде заместена от някой друг без нейната квалификация и опит).
Дано да минат без големи проблеми, но в София положението е направо ужасно, а и днес кръчмите бяха пълни... Пир по време на чума, дори и повече. Всяко телефонно обаждане на хора, с които не се чувам всеки ден, ми носи новини за нови болни...

# 20 531
  • При семейството си
Стига с тези черни нотки. Аз съм оптимист, ще видите.
Още малко търпение и стискане на зъбките, уф Simple Smile

Хайде да се връща, че сериозно писна.

# 20 532
  • София

Именно. Видимо и ясно беше. Но ние искаме срок. Конкретен. С дата и час, ако може. И колкото по-далеч, толкова по-добре.
От юли да ни кажели за 1-ви октомври.
И ние на 31 септември да се изненадаме и отново да роптаем.
Все едно живеем на луната и нямахме наблюдения какво се случва в цяла Европа. Не от вчера.
Даде ни се достатъчно време.
Нямаме никакво оправдание.
Лично мнение, разбира се.
Страх ни е от вируса, страх ни е и от ваксината, а пък едновременно си искаме и живота от 2019. Няма го. И няма да го има.
Преди все зимата ни изненадваше, сега е ред на сертификатите.

# 20 533
Безумно би било да допуснат сертификатът да важи още след първа доза.
Освен ако не си изкарал вече Ковид. В много държави, примерно Германия, на прекаралите вируса им слагат само една доза, за да няма свръхреакция на имунната система. И им дават сертификат. Напълно достатъчно е от здравна гледна точка, а две дози се считат за рискови.

# 20 534

В държавите с високо ваксинационно покритие се е върнал вече, освен маски на места, срещу което нямам нищо против, стига да измислят приложение, което ми напомня да си взема маска. Ако имаш предвид, че ще се отменят повсеместно проверките кой е ваксиниран, тестван или преболедувал, аз лично мисля, че в близките десет години това няма да стане. Ако не и повече, но това вече е спекулиране. Но да забравим напълно за корона вируса през 2023 или 2025, няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт