COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 732
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 550
Kalinka ти не ги ли разбра нашите управници?И на мен ми се иска да не повтарят чужди грешки,но те пет пари не дават.Много ми е досадно като заговорят за мерки.Има ги само на хартия.Още тези дни ще чуем и видим,как не се проверяват сертификати и всичко е проформа.
Цитат
Ами училището не е забавачница
Точно това е.Не може деца от 1ви до 5-6кл.изпратени в 7-7,30ч.сутринта,да висят и в занималня до 17-18ч.Малките и с две безплатни закуски на ден,пълно обгрижване безплатно от учители и персонал.Чиста забавачница е.Къде го има това?В коя страна е така?И на всичкото отгоре,родители звънят на учителите и им държат сметка за какви ли не глупости.През септември ''Загрижените'' майките от ФБ се заканиха,че ще извадят пушките,ако децата им са на ДО.Видяхме ги заедно със ''загрижените'' бащи,които крещяха просташки на срещата в мон.Днес блъскаха образователният министър.И аз не харесвам много хора,но възпитанието ми, не ми позволява да ги блъскам.Бих го направила само при самозащита.И така утре, може би ще видим въоръжени родители да изискват чрез насилие,образование за децата си.

# 20 551
4522 нови, съвсем лек спад от вчерашните.
107 починали
13 484 поставени ваксини

# 20 552
Много малко поставени ваксини … На друго се надявах.

# 20 553
  • Където морето целува небето...
Малко ваксини... Очаквах поне 20 000 след репортажите за опашки.

# 20 554
  • София
Путин го гледам сега с много прочувствена реч към населението и властите - не разбирал, наистина не разбирал как е възможно хора с титли и учени да са против ваксините.
Зная, че е добър актьор, но дори така да е, по съвсем различен начин звучи от нЕкои наши фактори. А това е президентът на най-голямата държава.

# 20 555
На фона досега,цяло лято вей-хайвей,поставените ваксини са направо рекорд.На тв толкова им е акъла. Какво ни показват мърморещи хора,че  принудени от обстоятелствата си я поставят с нежелание.Други пък,нямало да ходят в мола повече,но нямало да се ваксинират.Много важно,не ни интересува!

# 20 556
Тази новина наистина ме шокира относно размера на заразяване по едно и също време.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/basisschool-gullegem- … dgdhp&pc=U531 

Затваря началното и основно училище Gullegem: над 100 ученици, заразени с коронавирус

В началното и основно училище (6-12г.) de Gulleboom в Gullegem, подобщина на Западнофламандския Wevelgem, 100 ученици са заразени. Следователно училището ще затвори вратите си поне до петък. Междувременно общината разглежда какви мерки все още трябва да предприеме, за да предотврати източника на инфекция. Кметът на Wevelgem Ян Сейнхаеве (CD&V) потвърждава това.

Повечето от инфекциите в общината се срещат при млади хора на възраст под 12 години. Кметът подчертава, че не става дума за тежко болни и че няма хоспитализирани. В понеделник бяха тествани ученици от началното и основно училище. Установено е, че най-малко 100 от над 800 ученици са заразени.

Кризисният щаб на общината ще се събере в сряда, за да обсъди дали са необходими допълнителни мерки. „Аз самият не съм склонен да въвеждам пълно затваряне“, казва кметът Seynhaeve. "Ние сме тук с процент на ваксинация от 95 процента и засега няма хоспитализации. Затварянето на всичко би имало голямо въздействие, особено за младите хора."

# 20 557
4522 нови, съвсем лек спад от вчерашните.
107 починали
13 484 поставени ваксини
Знаех си аз, че ще са малко. Вторник бяха 10 хиляди, днес 13 хиляди - не е много ръста на ваксинираните.

# 20 558
И на мен много малко ми се виждат, като ги гледах тези опашки и си викам сигурно ще има 25-30хил. ваксини за деня, но не..тези опашки са били само в големите градове, в малките населени места явно не се получават нещата, дано да се събудят и те.

# 20 559
И на мен много малко ми се виждат, като ги гледах тези опашки и си викам сигурно ще има 25-30хил. ваксини за деня, но не..тези опашки са били само в големите градове, в малките населени места явно не се получават нещата, дано да се събудят и те.
Да, в малките градове като цяло сякаш ще е доста трудно ваксинирането там. Днес точно това си мислех.

# 20 560
Не е толкова лоша идеята да има сертификат след първата доза за определяни места. Тук в Италия след първата доза веднага получих сертификат, който можех да ползвам за някои дейности, не помня за какво точно, мисля че на ресторант можеше да ходиш само с една доза.

Аз не виждам защо Путин не направи ваксинацията задължителна, то и без това Русия не се слави с голяма демокрация.

# 20 561
Не е толкова лоша идеята да има сертификат след първата доза за определяни места. Тук в Италия след първата доза веднага получих сертификат, който можех да ползвам за някои дейности, не помня за какво точно, мисля че на ресторант можеше да ходиш само с една доза.

Аз не виждам защо Путин не направи ваксинацията задължителна, то и без това Русия не се слави с голяма демокрация.
Аз мислех да не слагам втора доза - имах достатъчно антитела след първата, преболедувала съм ноември 2020. Майка ми след първа доза и преди това преболедуване имаше антитела като на човек след две ваксини. Ще е по-добре, ако и хора с една доза могат да получат сертификат.

# 20 562
  • Там,където се събуждам щастлива.
Путин го гледам сега с много прочувствена реч към населението и властите - не разбирал, наистина не разбирал как е възможно хора с титли и учени да са против ваксините.
Зная, че е добър актьор, но дори така да е, по съвсем различен начин звучи от нЕкои наши фактори. А това е президентът на най-голямата държава.

Руснаците са промит мозък. Заобиколена съм с такива (+украинци и сърби) и стигнаха до там, че ограничават ваксинираните (които винаги сме били обявени за паникьори), защото те не били ваксинирани и сме щяли да ги заразим. Една от тях умря по ужасен начин и не беше разпознаваема в ковчега и пак не им увря главата. Ваксините били Злите сили. Това масово се върти по техни сайтове.

# 20 563
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ние с мъжът ми сме с втора доза АЗ на 6-ти юни,
ама сега се присетихме да ги изкараме наяве тия ценни книжа - тогава нещо не им работеше там принтера или не знам какво,
та си отнесохме вкъщи само някави номерчета.
Пробвам аз сега, обаче нещо сайтът е запецнал.
Търсенето рязко се е увеличило,
някой да не вземе да ни отмъкне златните скрижали погрешка Grinning

# 20 564
По БТВ след Новините беше д-р Николай Брънзалов. Каза, че не е забелязал никакъв повишен интерес и ръст на ваксинацията поне по отношение на неговата практика. Аз очаквам малък ръст на ваксинацията. Не познавате ли българина? Не обича да му извиват ръцете. Само най-върлите фенове на кръчмите и хора, които са принуждавани от работодателя си вероятно формират тези опашки. Това е следващото безумие, което очаквам. Да започнат уволнения на неваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт