COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 889
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 640
  • София
Браво на работодателите, но да се бяха сетили по-рано.

Вчера мернах информация, че и Пирогов спира плановия прием.

П.П. И сега какво излиза? Можем да отидем на спа с малкия, но той не може да отиде на училище?

# 20 641
Могат да отидат на работа със тест!

# 20 642
Абе и на мен ми писна да ми обясняват каква съм овца на заколение и да ми цъкат с ужас как така съм се ваксинирала и имам сертификат... Ама това е живота Simple Smile

# 20 643
Някой знае ли дали който и да е личен лекар може да влезе в досието ти с КЕП-а си ?
Моето джипи е пропуснало да ми даде сертификат … аз пък така и не си го изтеглих навреме … и сега системата на ИО е забила … просто чудничко !!
Да не говорим и за мрънкането на джипито, че не можела и с това да се занимава Sad

Одеве по ТВ дуднеше една лекарка, да не ходели при Джи пито хората, че много работа имали, иначе доколкото разбрах могат да издадат сертификат за ваксинация само, не за преболедуване.

Същата беше и моята Sad
Да, и аз си търся моя за ваксинация … нейната грешка е, че още тогава не ми го е дала !!
Синът ми веднага си го получи след втората доза … абе, джипитата и те взеха да се правят на интересни.

Отделно и аз съм виновна, че толкова време се мотах и не си го дръпвах от сайта.

# 20 644
В „Денят започва“ вирусологът проф. Радка Аргирова, коментира, че има разлика в антителата, които изгражда имунната ни система, след естествено заразяване и след имунизация.

При ваксинация в организма се образуват точно определен вид неутрализиращи антитела, които са ефективни за справяне с коронавируса.

При преболедуване имунната система изгражда всички видове антитела – включително и неутрализиращите болестта. Често обаче е възможно човек да не е образувал достатъчно антитела от вида на неутрализиращите, а да има много повече от другите видове, които не защитават от повторно боледуване.

Затова според вирусолога наличието на антитела срещу КОВИД-19 само по себе си не е достатъчно за издаването на зелен сертификат.

В студиото на „Денят започва“ професор Аргирова призова хората, които са прекарали болестта, да се имунизират срещу КОВИД-19 от 3 до 6 месеца след като са се излекували. Според нея тези, които имат антитела, но не могат да докажат преболедуване, трябва да се ваксинират.

Проф. Аргирова коментира още, че заповедта за въвеждането на зелени сертификати у нас е прекрасна, но е много закъсняла. Според нея тези мерки е трябвало да се въведат още през август, за да не се стига до толкова голям брой заразени.

Тя предупреди, че заради лесната циркулация на вируса в България има голяма опасност от появата на нови щамове с още мутации.

# 20 645
  • София
Мнението на хората понякога няма никакво значение. Важни са фактите. Като погледнем фактите виждаме, че тук преживяваме пролет в Милано 2020, а в други страни вече си живеят като преди. Тук две поредни управления се издъниха толкова грозно с ваксинацията и мерките, че ми се плаче. И да, децата го отнесоха отново. Защото нищо им няма.

# 20 646
Има и два безплатни варианти- ваксина или сертификат за преболедуване
Аргирова доскоро и тя друга песен мрънкаше, но по добре късно, отколкото никога. Макар че илюстрира отново родната действителност- експерти грачат в тон с властта, но айде, било каквото било

# 20 647
Това са в момента изискванията, за да се живее в цивилизацията. Налага се да спазваме закони, мерки и ограничения. Извън цивилизацията може всякак.

# 20 648
https://bntnews.bg/news/zashto-nalichieto-na-antitela-sreshtu-ko … -1172579news.html

Защо наличието на антитела срещу КОВИД-19 не е достатъчно за издаването на зелен сертификат?

В „Денят започва“ вирусологът проф. Радка Аргирова, коментира, че има разлика в антителата, които изгражда имунната ни система, след естествено заразяване и след имунизация.
При ваксинация в организма се образуват точно определен вид неутрализиращи антитела, които са ефективни за справяне с коронавируса.
При преболедуване имунната система изгражда всички видове антитела – включително и неутрализиращите болестта. Често обаче е възможно човек да не е образувал достатъчно антитела от вида на неутрализиращите, а да има много повече от другите видове, които не защитават от повторно боледуване.
Затова според вирусолога наличието на антитела срещу КОВИД-19 само по себе си не е достатъчно за издаването на зелен сертификат.
В студиото на „Денят започва“ професор Аргирова призова хората, които са прекарали болестта, да се имунизират срещу КОВИД-19 от 3 до 6 месеца след като са се излекували. Според нея тези, които имат антитела, но не могат да докажат преболедуване, трябва да се ваксинират.
Проф. Аргирова коментира още, че заповедта за въвеждането на зелени сертификати у нас е прекрасна, но е много закъсняла. Според нея тези мерки е трябвало да се въведат още през август, за да не се стига до толкова голям брой заразени.
Тя предупреди, че заради лесната циркулация на вируса в България има голяма опасност от появата на нови щамове с още мутации.

# 20 649
  • София
Който не иска/може да си плаща, да се ваксинира. Който не иска да се ваксинира, да си плаща.

От месеци ги има тези сертификати. Въведоха ги и при нас, когато сложиха ограничение от 30% капацитет при някои дейности. Вярно зимата ви изненадва през януари.

# 20 650
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.
Идиотщината е, че навсякъде, освен у нас, положителните антигенни се потвърждават с ПСР(безплатен за пациента). И затова никъде другаде няма такива драми.

Към горния пост - от преболедувалия медицински персонал има много, които са боледували преди повече от 6 месеца и затова нямат право на сертификат, но не искат да се ваксинират. Според лекарите около мен, при тях най-голяма съпротива срещу ваксините има сред медицинските сестри, и то сред по-младите, следвани от санитарките на всички възрасти.

# 20 651
По повод броя ваксинирани от вчера - един лукар сутринта по Нова каза, че системата на Информационно обслужване се е сривала вчера и е имало период от няколко часа /мисля, че 2 часа каза/, в които не е работила. И затова опашките не са мърдали. Та най-вероятно доста хора са се отказали и са си тръгнали. Ако в следващите дни системата си е ОК, очаквам сериозен ръст на ваксинирани, особено през уикенда. Тогава и доста родители ще се ваксинират, защото сега са залостени вкъщи на ДО с децата си.

По повод ДО - чудя се, примерно в класа на дъщеря ми /2-ри клас/, всички учители, които им преподават са ваксинирани, само една от тях го изкара лятото. Защо на такива паралелки, при които има 100% ваксинирани и преболедували учители, не им се разреши да учат присъствено, вместо ДО? Деца болни нямаме - миналата седмица отсъстваха 3, 2 от тях с течащ нос и отрицателни тестове и 1 по семейни причини. Мисля, че специално по отношение на ДО, МОН могат да бъдат доста по-гъвкави със заповедите и нарежданията към директорите

Продължавам да ви чета

# 20 652
  • София
Ама наистина, какво предлагат всички, за които въвеждането на зелен паспорт е поругаване на човешките права (дори гледам циркулира в нета една картинка, която го сравнява с Холокоста). Какво според вас трябва да се случи сега, в момента?

# 20 653
  • София

По повод ДО - чудя се, примерно в класа на дъщеря ми /2-ри клас/, всички учители, които им преподават са ваксинирани, само една от тях го изкара лятото. Защо на такива паралелки, при които има 100% ваксинирани и преболедували учители, не им се разреши да учат присъствено, вместо ДО? Деца болни нямаме - миналата седмица отсъстваха 3, 2 от тях с течащ нос и отрицателни тестове и 1 по семейни причини. Мисля, че специално по отношение на ДО, МОН могат да бъдат доста по-гъвкави със заповедите и нарежданията към директорите

Продължавам да ви чета
Могат да им разрешат ако се тестват два пъти седмично, но държавата не желае да осигури безплатни тестове, затова твърдят, че родителите не искат. Ако не ги питат дали искат, а го наложат, ще се работи нормално. Но управляващите не искат.

# 20 654
Чудесно е това, което казва Радка, но ако може да отговори на следното - защо ваксинирани с две дози от юли, август в момента са болни, а не знам за преболедували, които са повторно заразени в рамките на 3 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт