COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 921
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 685
Много на едро се обобщава в тази тема. Аз нямам нито един познат ваксиниран, който се е разболял. Нямам и такъв преболедувал. Изключения има, но това не са всички хора.
Тези , които искат оставката на здравния министър предполагам вярват, че новият ще дойде с кошничка и ще разпръсква здраве и розови цветчета. Политиците, когато са в опозиция или предизборна кампания голям го вадят, но като дойде моментът да вземат решения рязко се променят.

# 20 686
  • Пловдив
Нямаме държавници.
1. Според мен - трябва локдаун (минимум 10 дни), за да се спре поне малко разпределението, защото положението е критично. За неработещи хора над 65 години да се измисли вариант за по-дълъг. И сега има програми, по които обикалят хора и носят храна, осигуряват медицински грижи.
2. Зеленият сертификат да се въведе с гратисен период  поне 1 месец.

Представете си каква бутаница за тестове ще има в акредитираните лаборатории. В момент на такова масово разпространение да отидеш до лаборатория рискуваш да лепнеш ковид.
Същото важи и за струпването на опашка за ваксина. По време на предишната вълна баба ми и приятелка се разболяха веднага след ваксина. По-необразованите хора веднага заключиха, че ваксината разболява...
А пък след ваксина имунитетът е по-слаб. И шансът да лепнеш ковид нараства.

Та нямаме държавници. Това трябваше да стане лятото. Радев трябва да си понесе политическата отговорност за толкова много смърт. Защото сложи Кацаров за здравен министър и защото си разреши да се скрие зад него. Ако здравният министър беше Симидчиев - сигурна съм, че по друг начин щяхме да изглеждаме сега.

# 20 687
Кацаров с извънреден брифинг за новите мерки!
Днес, 21 октомври, от 11.00 часа министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще даде пресконференция относно актуалната ситуация с COVID-19 и въведените в страната противоепидемични мерки.
Събитието ще се проведе в  Министерството на здравеопазването на площад "Св. Неделя“ №5 в конферентна зала. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването преди минути.

# 20 688
  • София
Надявам се, че Стойчо няма да отстъпи на антиваксърския натиск.

# 20 689

Абсолютно приветствам въвеждането на зелен сертификат за учители и администрация.

И аз, но имам опасения, че ще вдигат врява до бога, ще напускат, ще изнудват, че няма кой да учи децата. Няма да мине леко.
В това може да сте убедени, понеже имам в обкръжението си доста учители.

# 20 690
  • София
"Акад. Петрунов: Антиваксърите трябва да бъдат обявени за престъпници"
Всички крайни изказвания само наливат масло в огъня. Голям процент от неваксинираните хората не са антиваксари, а не информирани хора, хора които са под влиянието на различни противоречия. Там трябва да се насочи усилието, а не да им се раздават часовници.

# 20 691
Любо Нейков за трети път се ваксинира при ген. Мутафчийски
857 лица се ваксинираха през днешния ден във ВМА срещу коронавирусната инфекция.
От тях 740 са "първа доза", като най-желана се оказа еднодозовата ваксина Janssen. 49 души си поставиха "трета" доза. Сред тях бе и обичаният актьор Любо Нейков, който заяви категоричната си подкрепа за науката и медиците.
Днес екипите на ВМА работиха с удължено работно време заради повишения интерес от страна на гражданите. За сравнение – в предходните седмици са поставяни средно по 200-250 дози дневно.
Работно време на Ваксинационния център е от понеделник до петък: 8.30-16.00 часа, без събота и неделя. Имунизацията се осъществяват с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen.
Не е необходимо предварително записване.
В дните от понеделник до четвъртък с предимство се ваксинират граждани над 60-годишна възраст, както и лица под 60 г., ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

https://www.varna24.bg/novini/interesno/Lyubo-Neikov-za-treti-pu … afchiiski-1138872

# 20 692
  • Бургас
Стрина Калина, месечната рамка при моите познати и в двете групи е 4-6 месеца. Но си се пазят еднакво. Не мога да сравнявам ваксиниран, който не пази мерки и преболедувал, който пази. Всичките ни приятели си спазват мерки, при боледуване са потвърдени лабораторно, а не по разкази на очевидци и с тестове за антитела. Намирам ги за достатъчно достоверни за боледуване.

Стига моля с мантрата за естествен имунитет. Да добър е, но не е вечен.  

Познавам 3 пъти преболедувал в рамките на една година. Средно на всеки 3-4 месеца. Това отговаря ли на въпросите ти? До сега не зная, за два пъти боледувал след ваксина.

# 20 693
Тестът за антитела на гладно ли се прави? (Не намерих инфо в Гугъл)
Искам да си направя (не по повод истерията, а за лична информация след преболедувсане), но сутрин по принцип е пълно с хора пред лабораториите. След обяд няма почти никой и ако тестът не се прави на гладно ще е супер.

# 20 694
  • София

Абсолютно приветствам въвеждането на зелен сертификат за учители и администрация.

И аз, но имам опасения, че ще вдигат врява до бога, ще напускат, ще изнудват, че няма кой да учи децата. Няма да мине леко.

Това е най-тъжното за мен, лично.
Очаквам най-голям отпор да срещнат от учителите ...

п.п. Имам съседка - учител. Вчера я видях. Питам дали е ваксинирана и какво смята да прави, когато (защото съм сигурна, че ще случи) въведат зелен сертификат в училищата.
Отговор - ами не знам, не знам. Тя и ваксината заразява, не съм го измислила още.
Тези 30% ваксинирани в училищата си има причина да са толкова.

И това е и причината, за да се ядоствам на тези, които приравняват лекарите с техните 80% с тези 30% на учителите.

Стойчо Кацаров е толкова "качествен" министър, колкото и предходният. Но е перде и искрено се надявам да не поддаде.

Ако свърши тази работа и успее да наложи зеления сертификат ще го поздравя.
Защото другата не можа.

# 20 695
Национален Референтен Номер.

Това ясно, но аз съм ваксинирана Май и нямам никакъв номер на картончето освен партидите и датите на поставяне.

# 20 696
Тестът за антитела на гладно ли се прави? (Не намерих инфо в Гугъл)
Искам да си направя (не по повод истерията, а за лична информация след преболедувсане), но сутрин по принцип е пълно с хора пред лабораториите. След обяд няма почти никой и ако тестът не се прави на гладно ще е супер.
Не съм ги правила на гладно. Следобед съм ходила винаги, т.е. 3 пъти.
От темата разбрах, че е по-добре да се направи VNT тест направо.

# 20 697
Искам да знам кои обекти мога да посещавам без новите изисквания за тестове и сертификат.. Малко магазини... Кой ако може някой знаещ с по-изчерпателен отговор... 🤨

# 20 698
Скрит текст:
На мен ми е интересно, тоя медицински персонал, дето е преболедувал, сутринта пред Пирогов една жена каза, че даже е лежала там тежко, няма ли си сертификат за преболедуване, без тест ли са боледували и лежали, как става така?
Съпругата на мой колега лежа и също няма сертификат, защото е с антигенен тест. Той също няма по същата причина. Повечето ми познати са по същия сценарий. Ми няма да се ваксинирам, преди по-малко от месец го изкарах. Аз също нямам сертификат. За мен е идиотщина да ме карантинират официално, да им вляза в статистиката, но да нямам право на сертификат, защото тестът не бил ПСР.
Каза вчера и министъра, че антигена е признат от декември миналата година и ще можете да имате сертификат.
Чудесно, но не се знае кога. И изобщо това не биваше тепърва да се мъдри, а да си имаме право на такива още след приравняването на тестовете.

Сутринта чух, че чакат от Информационно обслужване да го въведат, като опция или нещо такова. Скоро ще може - от тях зависело.
Предполагам, че е нужно все пак някакво време, за да се направи различен вид сертификат, който да не дублира на вид европейския, и който да има валидност само вътре в страната. Защото като виждаме информираността на населението ни, не можем да разчитаме, че масата ще е разбрала, че това ще се признава само за вътрешно ползване.
Е, ако онези, от които зависи, се бяха размърдали да помислят предварително, това можеше да стане едновременно с въвеждането на мерките. Ама колкото мисли народът, толкова и управляващите, всеки гледа само да додрапа до изборите.

# 20 699
То пък е срам и позор точно учителите да да са най-неграмотните и да са неваксинирани.
Да имаш глава на раменете си и да решаваш сам какво да правиш не е срам и позор. Да търсиш логика също.
Срам е за мен сляпата вяра .

Общи условия

Активация на акаунт